magyarfutball.hu

portré: Hangya Szilveszter
© mlsz.hu
alias

Z
nationality
Magyarország
age
30 years
poszt
hátvéd
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2011 - 2015. június
Dunaújváros PASE (kölcsönben)
2014. augusztus - 2015. január
Vasas FC
2015. június - 2018. július 6
MOL Vidi FC
2018. július 6 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnoki bronzérmes
2016/2017
Magyar bajnoki ezüstérmes
2018/2019
Magyar kupagyőztes
2019
Hangya Szilveszter 2015
2015-ben a Vasas játékosaként
Mondhatjuk azt, hogy a futball választott engem, hiszen olyan családba születtem, ahol szinte mindenki futballista volt. Nagypapám és édesapám is focizott, sőt a bátyám is. Úgyhogy nem kellett azon sokat gondolkoznom, hogy milyen sportot is válasszak magamnak. Hét éves lehettem, amikor elkezdtem megismerkedni a labdarúgás alapjaival szülővárosomban, Baján.5

Hangya Szilveszter Baján a BLSE-ben kezdte pályafutását, majd gyorsan átkerült a városi rivális Kinderballhoz, és tagja volt az egyesület úgynevezett "arany generációnak" mely megnyerte az U-15-ös bajnokságot az NB II-ben.
Le is igazolta az MTK 2008-ban, ahol korosztályos válogatott lett.

MTK Budapest FC, 2011-2015

15 évesen kerültem az MTK-hoz. Egy évet töltöttem Budapesten és utána kerültem le Agárdra a Sándor Károly akadémiához, ahol 3 évet voltam.2

Még az MTK U15-ös csapatának tagjaként a középpálya bal oldalán játszottam. Aztán mikor egy Belgiumban rendezett Nike Kupán vettünk részt, az edző azzal az ötlettel állt elő, hogy szerepeljek egy sorral hátrébb, mert az akkori bal hátvéddel nem voltak elégedette, ezért kipróbáltak azon a poszton. Nekem annyira nem tetszett ez az ötlet, de tettem a dolgom és jól ment ott is a játék, az edzőim nagyon elégedettek voltak a teljesítményemmel. De hiába ment jól, eleinte nem szerettem hátul játszani, mert én inkább támadó szellemű voltam, bal szélsőként sok gólt lőttem. Viszont miután egyre többet játszottam a védelem bal oldalán, egyre jobban megszerettem és mostanra úgy érzem, ez az én igazi posztom.3

Ezután kerültem fel a felnőtt csapat keretéhez. Inkább a második csapatban játszottam, de az első csapattal készültem. A második csapat megszünésével az U21-es csapathoz kerültem át, majd kölcsönben Dunaújvárosba.2


Dunaújváros PASE, 2014-2015, kölcsönben

Sajnos kevés játéklehetőséget kaptam, ezért is akartam távozni. Úgy gondolom ebben a korban a játéklehetőség a legfontosabb.2


Vasas FC, 2015-2018

2014 őszén Dunaújvárosba került kölcsönbe, ahol kevés játéklehetőséget kapott az NB I-ben, így a téli szünetben szintén kölcsönbe érkezett.
Szerencsére könnyen ment a beilleszkedés, mert ismertem már pár embert. Úgy éreztem, hogy egy jó közösségbe kerülök, ahol vannak célok is és játszani is van lehetőségem.2

Ez a váltás már nagyságrendekkel jobban sikerült, hiszen Szilveszter balhátvédként stabil tagja lett a fővárosi alakulatnak, akik 5 pont előnnyel nyerték a bajnokságot.
Mikor az idén télen a Vasashoz kerültem egy teljesen idegen társaságban találtam magam, hiszen szinte nem ismertem senkit sem. Egy nagyon jó közeg fogadott, hamar be tudtam illeszkedni, könnyedén fel tudtam venni a ritmust. Külön öröm volt számomra, hogy egészen hamar a kezdőcsapatban kaptam helyet, szinte az első mérkőzésemtől kezdve. A vezetés már a közös munkánk elején nyomatékosította, hogy alapembernek számítanak rám. A tavaszi idény jól sikerült, sokat játszottam, és boldog voltam, hogy sikerült első helyen feljutni az első osztályba és ennek a sikernek a szerves része lehettem. Nyáron pedig végleg a Vasashoz kerültem és ez boldoggá tett.
Az őszi szezonban megpróbáltam egyenletes teljesítményt nyújtani, ami nagyjából sikerült is, egy-két kivételtől eltekintve. Úgy érzem, hogy talán a Diósgyőr elleni szezonnyitón játszottam a legjobb meccsem ebben az időszakban. Bár megítélésem szerint jól teljesítettem, de összességében nem voltam elégedett, ugyanis a csapat sajnos vereséget szenvedett. A Fradi és az Újpest elleni meccsen éreztem a játékomban hullámvölgyet, azt hiszem nem sikerült a maximumot nyújtanom, mehetett volna sokkal jobban is a futball. Aztán az ősz vége fele ismét megtaláltam a formámat és úgy érzem az utolsó mérkőzésekre ismét össze tudtam szedni magam,és talán nem túlzás, hogy jól is teljesítettem.3

Három és fél evet töltöttem a Vasasban, itt kaptam meg a lehetőséget arra, hogy akik nem hittek bennem és leírtak, bebizonyítsam nekik, hogy több van bennem. Nagyon szép évek voltak az életemben, kivéve az utolsót, aminek sajnos több összetevője volt, de ezt már nem érdemes firtatni. Eljutottam a válogatottig a Vasasból, harmadik helyezést értünk el a bajnokságban és a kupadöntőig meneteltünk.4


MOL Vidi FC, 2018-

Úgy gondolom, a bajnokcsapathoz az ember csukott szemmel is aláír, úgyhogy én sem gondolkodtam egy percet sem, amikor jött a lehetőség. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem magam a csapatba, hiszen az ország talán legjobb balhátvédjével kell felvennem a versenyt, de úgy gondolom, ebből a versenyhelyzetből a Vidi csak profitálhat, ahogy én is, hiszen ez mindenképp a fejlődésemet fogja szolgálni. Nagyon furcsa volt azt tapasztalni, hogy micsoda különbségek vannak a Vasas és a Vidi között. Az ember úgy érzi magát, mintha külföldön lenne. Kiváló körülmények közt készülhetünk, tökéletes pályákon edzünk minden nap, és a csapatot körülvevő stáb is nagyon profi. 5
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.07, 16:20 (szerk.: 2018.07.08, 10:00)
    Videotonba való igazolása kapcsán:
    számomra rejtély minek kell a kieső vasasból "erősiteni". Berecz, Hangya szintelen szagtalan játékosok, de lehet a sorozatterhelésre jók leszek cserének.

    A vidi gyűjti az ilyen labdarúgókat az "inkább rohadjon meg nálunk csak ne másé legyen" alapon. Stopira személyében az egyik, ha nem a legjobb balhátvédjük van..

    A Vasas legkomolyabb játékosát igazolta a Vidi. Ha nem teszik taccsra, hamarosan kirobbanthatatlan lesz a válogatottból.

    Vidinek jól jött a Vasas kiesése (két húzóember elvitele), még egy picit rá is segíthettek úgy magyarosan.

    Hangyanak en is sok sikert kivanok!

    O mindig odatette magat. Sajnalom ,hogy nem kulfoldre megy (hasonlo opcioval mint Vida ami nagyon szimpatiukus gesztus volt) de a foci ilyen. Vidiben neki van is eselye bekerulni hiszen csak Stopira van nekik oda.

    Ha minden jol megy jovore eladjak kulfoldre es nem kell ellene jatszani.

    A Vidi-nel most van love igy mi sem jarunk rosszul.

    Egyel feljebb is tud játszani, a középpályán.

    Nem sok magyaráznivaló van ezen szerintem. Megy jó pénzért padozni a szerbek mögé. Vagy jobb esetben játszik úgy a szezon harmadában, mint Osváth a felcsútban. Berecz ugyanez lesz.

    Aztán persze ne legyen igazam és tündököljön, meg a válogatottban is hasítson. De nem ez a jellemző mostanában...

    A kiesést követően mindenképpen szerettem volna eligazolni a Vasasból, így nagyon megörültem a Vidi megkeresésének." -zé! Ne légy paraszt. Ilyenkor illik megköszönni, hogy a klub elindított felfelé. Hogy bíztak benned és elhoztak az MTK-ból, hogy lehetőséget kaptál, hogy itt lettél stabil NB1-es és válogatott labdarúgó. Ezeket illik kiemelni, nem azt hogy neked szart sem jelent mindez, csak nehogy a ciki NB2-ben kelljen játszani. Véled estünk ki haver, ha több jó beadásod lett volna, ha a szabadokat nem Fótra lövöd át, lehet maradtunk volna NB1-esek. Szóval te is tehettél volna többet a kiesés ellen. De hamár így sikerült, legalább köszönd még amit kaptál.

    Volt már neki necces nyilatkozata válogatott kontra Vasas vonatkozásban. Szerintem egyszerű mint a tök.

    Sok sikert, megérdemelte, hogy ne törje ketté a karrierjét a seria bben. Kevesek egyike volt aki mindent megtett a bennmaradásért.

    Ambiciozus fiatal . A szivet rendre kitette a palyara . A teljesitmenye es akarata emelte ot rendre a csapat legjobbjaikoze, a kieserol nem tehetett. A teljesitmenyevel beszelt ☝Egy valos valogatott jatekos , miert tartottuk vissza ot ? Mellesleg orisi penzt kapott Janos erte. Nekem rohadtul hianyozni fog a palyarol.. Ne legyunk mar ennyire luzeroksmiley) HAJRA SZISZKA! LESZ O MEG A MI FIUNK! Lefogadom.

    Hangya Szilveszter aranyos fiúcska. Gondolom igen jó játékosnak gondolja magát, mert kb minden 10-ik beadása nem a kapu mögé megy, tevékenyen hozzájárult Õ is a kiesésünkhöz.

    Tény, adott 1-2 gólpassz, lefosom a bokám.

    Akkor kellett volna pofán vágni, amikor odajött magyarázni, tök lazán odasétálva a szurkolókhoz.

    Jó helyre került, hiszen összenő, ami összetartozik. Nem vártam mást.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2645673
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.16, 11:24 (szerk.: 2018.01.02, 11:40)
    Aki nem érti, hogy Hangya miért válogatott annak javaslom kukkancson rá a tabellára. A Vasas kapta a legkevesebb gólt. Nagyon ügyes játékos. Õ sem CB, hanem winger inkább, rengetegszer ér fel az ellenfél 16-osára, és jók a beadásai, emellett gyors és mozgékony. Nyilván Kádár jobban szerel, de 3. számú esélyes lehet a posztra, bár engem Korhut sosem győzött meg, hogy helye van.

    javítsatok ki, de Korhuthoz hasonlóan ismereteim szerint Hangya is szárnyvédőt játszik a csapatában, nem klasszikus szélső hátvédet.

    Hangya nekem is nagyon tetszik. Az elmúlt években nem emlékszem hasonlóan robbanékony játékosra...Helye van a válogatott keretben egyértelműen.

    Magyar Válogatott - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358