magyarfutball.hu

2011.03.18 Újabb magyar debütálás Liverpoolban

Újabb magyar fiatal lépett eggyel feljebb a ranglétrán Liverpoolban, miután Poór Patrik szerdán bemutatkozott a Vörösök reserve együttesében. A fiatal magyar védő az Arsenal elleni bajnokin esett át a tűzkeresztségen, csereként bő húsz perc alatt nem lehetett panasz a teljesítményére, hiányérzete pedig csak a 2-1-es vereség miatt lehetett.

Poór Patrik eddig a Liverpool akadémiai, azaz U18-as csapatának erőssége volt, szerdán azonban egy lépéssel feljebb léphetett a képzeletbeli ranglétrán. A fiatal magyar védő az Arsenal elleni bajnoki 68. percében léphetett pályára életében először a Liverpool reserve együttesében.
Poór a neki jutó időben jól játszott, nem látszott rajta, hogy első mérkőzését játssza a tartalékcsapatban. Egy ízben volt egy nagy mentése, a Liverpool góljánál pedig tőle indult az akció. A magyar tehetségnek és társainak csak amiatt lehet hiányérzete, hogy egy hajrában szerzett góllal 2-1-re kikaptak az Arsenaltól.
Liverpoolban jelenleg három fiatal magyar pallérozódik a Sándor Károly Akadémiáról, Poór Patrikon kívül Adorján Krisztián és Hajdú Ádám csiszolhatja nap, mint nap tudását a melwoodi edzőközpontban.