magyarfutball.hu

2015.08.19 Pintér Ádám a Fradié!

Újabb magyar válogatott játékos a Fradiban! Pintér Ádám a Ferencvárosban folytatja pályafutását.
kép
Magyar válogatott játékossal erősítette meg keretét labdarúgó-csapatunk! A remek testfelépítésű Pintér Ádám szerda délelőtt aláírta szerződését az FTC-vel, így hivatalossá vált, hogy a mieinknél folytatja pályafutását.

Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Leandro de Almeida után az FTC vezetősége egy újabb magyar válogatott játékost tudott hazacsábítani.

Csapatunknak mindenképpen szüksége volt olyan labdarúgóra, aki belső védőként hasznosítható. Pintér Ádám abszolút ilyen futballistának tekinthető, a belső védő pozíciója mellett pedig védekező középpályásként is képes kiváló teljesítményt nyújtani.

Orosz Pál távollétében az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági elnöke, Dr. Berzeviczi Attila írta alá a szerződést Vladan Cukic-csal.

Bemutatás

Pintér Ádám 18 évesen, az MTK-ban mutatkozott be az élvonalban. Első idényében rögtön 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben, a kék-fehérekkel pedig ezüstérmet szerzett. Ennek köszönhetően az UEFA Kupában is pályára léphetett, első nemzetközi mérkőzésén pedig gólt szerzett!

A 190 centiméteres, remek fizikai adottságokkal rendelkező játékos a következő három esztendőben is alapembere volt az MTK-nak, amellyel bajnoki aranyérmet és Szuperkupa-trófeát nyert.

2010-ben a spanyol élvonalbeli Zaragoza Magyarországon kivételesen magasnak számító összegért, 1,2 millió euróért szerződtette a több poszton is bevethető játékost.

A világ egyik legerősebbjének számító spanyol bajnokságban három esztendőn keresztül játszott. Pintér Ádámra belső védőként és védekező középpályásként is számítottak a Zaragozában, és hétről hétre a világ legnagyobb sztárjai ellen kellett helytállnia.

2013 nyarán az orosz bajnokságban szereplő Tom Tomszkhoz, majd egy évvel később a görög élvonalbeli Levadiakosz együtteséhez igazolt.

Pintér Ádám 18-szor szerepelt a magyar válogatottban. Ott volt abban a csapatban, amely hosszú idő után legyőzte a svédeket, és abban is, amely Finnországban emlékezetes győzelmet aratott. Utóbbi összecsapáson csereként beállva adott nagy lendületet a nemzeti együttesnek.

Legutóbbi válogatott összecsapása a görögök elleni 0-0-s döntetlen alkalmával volt, Pintér Ádámnak így nem lesz ismeretlen a Groupama Aréna fantasztikus közege.

Pintér Ádám megszerzésével az FTC vezetősége egy újabb magyar labdarúgóval erősített, ráadásul Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Leandro de Almeida után ismét válogatott futballistát tudott hazacsábítani.


Orosz Pál távollétében az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági elnöke, Dr. Berzeviczi Attila írta alá a szerződést Pintér Ádámmal.

Névjegy
Név: Pintér Ádám
Születési idő, hely: 1988. június 12., Balassagyarmat
Klubjai: MTK (2006-10), Zaragoza (2010-13), Tom Tomszk (2013/14), Levadiakosz (2014/15), FTC (2015-)
Válogatottság: 18-szoros
Eddigi sikerei: magyar bajnok, magyar bajnoki ezüstérmes, Magyar Szuperkupa-győztes