magyarfutball.hu

2014.05.29 Nagy Dániel a Ferencvároshoz igazolt!

Tovább zajlik labdarúgó-csapatunk megerősítése. Kedden bejelentettük Tomislav Havojic leigazolását, valamint Ralf Zumdick szerződéshosszabbítását, míg tegnap három alapemberünk, Philipp Bönig, Busai Attila és Vladan Cukic hosszabbította meg kontraktusát egyesületünkkel.
kép
Vezetőségünk ma újabb labdarúgóval állapodott meg: a 23 esztendős Nagy Dániel aláírta szerződését, így a mieinknél folytatja pályafutását.

Ahogyan Thomas Doll és Ralf Zumdick tegnap elmondta honlapunknak: csapatunk olyan labdarúgókat szeretne szerződtetni, akik a következő szezon elején azonnal bevethetők, több poszton is képesek jól teljesíteni és nem ismeretlenek számukra a Ferencváros játékrendszerei.

Nagy Dániel a szakmai stáb által elvárt kritériumoknak maximálisan megfelel, így a Ferencvárost erősítheti a jövőben.

Bemutatás
Nagy Dániel ötévesen, a Gödöllői Góliátnál kezdett el futballozni, majd a Goldballban és az Újpestben szerepelt.

A tehetséges futballista képességeivel kiemelkedett korosztályából, játékára a Hamburg is felfigyelt, és a német csapat szerződést kínált az akkor tizenhat esztendős Nagynak.

Nagy előbb a Hamburg U17-es és U19-es együttesében szerepelt, majd felkerült a klub második gárdájába. A 181 centiméteres játékos felkészülési mérkőzésen a Hamburg első csapatában is pályára léphetett, ám a folyamatos játéklehetőség miatt 2012-ben az Osnabrückhöz igazolt.

A 2012/13-as szezonban alapembere volt a német együttesnek, amelyet három góllal és hat gólpasszal segített. Ebben az idényben az Osnabrücknél szintén folyamatosan számítottak Nagy Dániel játékára, aki megismételte tavalyi teljesítményét: idén is három gólig és hat aszisztig jutott a német harmadik vonal ötödik helyén végzett csapatban.

Nagy korábban szerepelt az U17-es és az U21-es magyar válogatottban is.

Nagy játéka a Lech Poznan figyelmét is felkeltette, ám a 23 éves futballista Lengyelország helyett Magyarországot és a
Fradit választotta.

Névjegy
Név: Nagy Dániel
Születési idő/hely: 1991. március 15., Gödöllő
Magasság: 181 centiméter
Poszt: középpályás, szélső
Korábbi klubjai: Gödöllői Góliát (1996-2003), Goldball (2004), Újpest (2004-2007), Hamburg (2007-12), Osnabrück (2012-2014)