magyarfutball.hu

portré: Litauszki Róbert
© mlsz.hu, 2014
alias
Lita
Litauszki Robi
"Liba úszik"
nationality
Magyarország
age
34 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
Újpest FC
2010 - 2016. június 30
KS Cracovia
2016. július 1 - 2017. június
Újpest FC
2017. június 8 - 2020. június 30
Vasas FC
2020. július 1 -
eredmények / elismerések
Magyar Kupa győztes
2014
2018
Szuperkupa győztes
2014
Litauszki Róbert 2016
2016-ban az Újpest játékosaként

Újpest FC, 2010-2016

...

KS Cracovia, 2016-2017

...
Az ember nem gondol bele, amíg nem él külföldön, nem légióskodik, hogy ez milyen dolog. Talán nehezebb volt, több bukkanóval, több akadállyal, mint amire számítottam. Időbe került, amíg alkalmazkodtam. Később kiderült, hogy ez lehet, hogy a csapattagságomba is belekerült. Okolni nem okolok senkit, mindig magamba keresem a hibát. Az első időszak nem volt a legjobb, nem tudtam megmutatni a legjobb énemet. De szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki egy váltás után nem egyből csúcsformában mutatkozik be. Azt sem mondhatom, hogy annyira rossz voltam, inkább, hogy nem tudtam megmutatni a legjobbamat. Két-két és fél hónap kellett, mire megszoktam mindent, és úgy éreztem magam a pályán, mint Újpesten. Addigra ez sajnos késő volt, mert kikerültem a csapatból. Sajnos az elején, pont, amikor játszottam, kiestünk az Európa Ligából, nem úgy ment a csapatnak sem. Én lettem az egyik áldozata ennek az eredménysornak.1


Újpest FC, 2017-2020

Mikor tudatosult bennem, hogy milyen helyzetbe kerültem kint, Cracoviában, azonnal váltani szerettem volna. A futball az ilyen, tavaly hoztam egy döntést a karrierem szempontjából, de az életben vannak olyan dolgok, amik nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a történtektől én csak erősebbnek érzem magam. Természetesen honvágyam is volt, hisz’ ide köt minden Újpestre. Játszani szeretnék, és a lila szívem miatt egyáltalán nem gondolkoztam más hazai csapatba történő hazatérésen.2

...
Mindig büszke voltam arra, hogy a lila-fehér mezt viselhetem, és rendre kiálltam a társaim mellett. Ugyanakkor éreztem, egy ideje nem minden kerek körülöttem, váltanom kell. Mélyebben azért nem szeretném boncol gatni ezt a témát, mert akkor sem nyilatkoztam erről, amíg szerződés kötött az Újpesthez, így most sem lenne elegáns hátrafelé mutogatni. Tisztelem a klubot és a szurkolókat, büszkén tekintek vissza az ott töltött évekre – ám bízom benne, idővel a vasasos időszakra is szívesen emlékszem majd vissza.3


Vasas FC, 2020-

A klub már fél évvel ezelőtt megkeresett, és mivel Újpesten az idény végén lejárt a szerződésem, nem kellett kapkodnom, volt időm eldönteni, hogyan tovább. Harmincévesen elég tapasztalatot szereztem, hogy tudjam, mi a jó döntés. A Vasas vezetőin éreztem, velem képzelik el a jövőt, ezért szerződtem Angyalföldre.
Nyilván jobb lett volna, ha a Vasas az előző idényben feljut az élvonalba, ha továbbra is az első osztályban futballozhatnék, de az ajánlatok közül az angyalföldiek által felvázolt koncepciót találtam a leginkább vonzónak. Tudtam, mit vállalok, meghoztam a döntést, innentől kezdve ugyanolyan elszántan állok az edzésekhez és a mérkőzésekhez, mint ahogyan Újpesten tettem. Biztosan hiányoznak majd a derbik és a rangadók, de most csak az jár a fejemben, hogy segítsek a Vasasnak hosszú távú céljai elérésében.3
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.22, 13:32 (szerk.: 2017.07.15, 22:44)
    Lengyelországba való igazolása kapcsán:
    Stabil játékossá vált az utóbbi években, bár kényszerből került be anno a csapatba, de sikerült megragadnia. Igazából nem emelkedett ki a csapatból, hozott egy megbízható teljesítményt, de pótolható. A hátsó alakzatot amúgyis lecserélném teljesen, mindössze Heris és Kecskés maradhatna, de előbbi távozni akar, a másik meg kölcsönjátékos.

    Maradnia kellene? 26 éves, nem túl fiatal már, most van ajánlata, nem is egy olyan ligából, ahol esélye sincs pályára lépni. Szerintem sokat nem kockáztat, kap egy lehetőséget, ha nem úgy sikerül, vagy gyengének találtatik, az NB1-be tárt karokkal fogják visszavárni.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2502495
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.21, 17:22 (szerk.: 2017.07.15, 22:43)
    Ahhoz képest, hogy Litauszki 2 vagy 3 éve - amikor még a 2. csapatban játszott - elment Pápára próbajátékra és ott nem felelt meg. Elküldték.

    Most meg a fideszoton hajt rá. Remélem marad és nem lesz áruló, mint Suljicsék. / bár ő és Nego zsoldosok voltak, tehát vili, hogy elmentek több pénzért./

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.29, 14:03 (szerk.: 2017.07.15, 22:42)
    Ezért tartunk itt,ahol....akarat és futballhoz való hozzáállása valóban jó(Ami becsülendő..),de képességekben maximum kritikán aluli...Nem is értem,hogy fér be az Ujpest kezdőjébe még most is..annak ellenére,hogy valóban sokat fejlődött,de ez még mindig nagyon gyenge.
    Pintérnek gratulálni lehet ismét..Remélem nem ilyen szép kerettel indulunk Bukarestbe.
    Nem annak szól ez a vélemény,hogy ujpesti.

    Ilyen szintű játékos volt korábban is válogatott pl. Gyepes. A maiak között Devecseri, Guzmics. Más kérdés, hogy ezért tart itt a focink, mert se ő, se Simon szintű focista nem volt régen válogatott, ma már nagy értékeinknek tekinthetőek.

    Robi jó darabig nem tudta milyen rendezvényen tartózkodik a pályára lépései alkalmával. Igaz, hogy szélső hátvédet is játszott sokszor, egyértelműen nem ment neki.
    Az utóbbi kb. egy évben azt látom, hogy fegyelmezett, akaratos, az NB1 szintjén egy megbízható védő vált belőle. Nem lennék meglepve ha Vignjevics keze lenne ebben is.
    Én mindig tiszteltem az ilyen játékosokat, akik a génjeikben nem sokat hoztak ebből a játékból, de amilyük van, azért izzadtságosan megdolgoztak.
    Így tovább, Robi!

    Majdnem sírógörcsöt kaptam, amikor szerződést hosszabbítottak vele. Közben viszont annyit fejlődött, hogyha így folytatja, ő lehet az új Vanczák Vilink. Sosem fogja a fülén táncoltatni a labdát, de mára egy masszív NB I-es átlagot simán hoz, és egyre kevesebbet hibázik.

    Litauszki egy szerény képességű, szorgalmas ember, aki kb. fél éve üti meg az első osztály szintjét, de ki nem emelkedik belőle. Hozzá képest a leszálló ágban lévő Juhász Roland Franco Baresi.

    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=132578&p=1