magyarfutball.hu

2010.04.16 Gulácsi Pétert kölcsönadta a Liverpool

Gulácsi Péter szombaton már pályára lép a League One-ban szereplő Tranmere Rovers csapatában. Az U20-as világbajnoki bronzérmes játékos az Angliában szokásos idény közbeni úgynevezett vész-kölcsönadás keretében kerül a Tranmere csapatához. A Liverpool szomszédságában található Tranmere-nek kiesési gondjai vannak, melyet tetéz az is, hogy megsérült az első számú kapusuk, ezért fordultak Rafa Benitezhez, és kérték kölcsön Gulácsit.

A Tranmere amolyan testvércsapata a Poolnak, hiszen minden előszezonban játszik a két csapat előkészületi mérkőzést, és a Liverpool rendszeresen ad kölcsön fiatal labdarúgókat az alacsonyabb osztályú egyletnek.
Úgy tudjuk, hogy Gulácsi egyelőre csak egy hétig megy kölcsönbe, mivel a Liverpool fenntartja magának azt a jogot, hogy Reina vagy Cavalieri sérülése esetén azonnal visszarendelhessék. A kölcsönadás tényét a játékost menedzselő CMG is megerősítette, egyben jelezték, hogy a fiatal kapus pénteken délelőtt már részt is vett egy edzésen, és szombaton az Exeter City ellen már ő védi a Tranmere kapuját.
Gulácsi új klubja jelenleg a 21., azaz kieső helyen áll a 24 csapatos harmadosztályban, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a három ponttal többet gyűjtő, és már bennmaradó helyen álló Gillingham. Gulácsinak nem lesz könnyű dolga, hiszen a Tranmere kapta a harmadik legtöbb gólt a bajnokságban, és eddig meccsenként minimum kétszer zörgött a hálójuk, a gólkülönbségük -33.