magyarfutball.hu

2008.06.02 Nagytakarítás a Fradinál: elküldték Liszteséket

Véget ért a retro-korszak az Üllői úton, egy nappal az utolsó összecsapás után a Ferencváros máris egy sor idősebb játékosától megvált. Bobby Davison vezetőedző a mai nap folyamán öt futballistával, Lisztes Krisztiánnal, Vincze Ottóval, Mátyus Jánossal, Vasas Zoltánnal és Bojan Laziccsal közölte, a továbbiakban nem tart igényt játékára.

A gyenge szereplés nem marad következmény nélkül az Albert-stadionban, már egy nappal a szezonzáró után megkezdődött a nagytakarítás az öltözőben. Bobby Davison mester a mai nap folyamán öt játékosával, Lisztessel, Vincze Ottóval, Vasassal, Mátyussal és Laziccsal közölte, ősztől nem fér bele az elképzeléseibe.
Az angol edző a keret mellett a szakmai stábban változtatott és saját nevelésű fiataloknak is helyet szorít a keretben. – A keret kialakításánál fontos szempont, hogy már a jövő csapatát igyekszünk felépíteni, az elmúlt mérkőzések is ezt a célt szolgálták. Lisztes Krisztiánnak, Mátyus Jánosnak, Vasas Zoltánnak, Bojan Lazicsnak és Vincze Ottónak megköszöntük eddigi játékunkat, velük nem hosszabbítunk szerződést. Ők jól dolgoztak az elmúlt hónapokban, ám a jövő csapatát már nem velük képzeljük el. Szeretnénk egy olyan együttest kialakítani, amelynek hosszú távú céljaik vannak, és ennek létrehozásánál elsősorban már a fiatalabb labdarúgókra építünk. Az már biztosnak tűnik, hogy fiataljaink közül Tóth Bence és Kiss Krisztián június 30-án a felnőttkerettel kezdi meg a felkészülést. Változás történik a szakmai stábban is, hiszen Józsa Miklósnak szintén megköszöntem az eddigi munkáját, a jövőben más dolgozik majd kapusedzőként a Ferencvárosnál. Utódjaként három-négy jelölt is a képben van, amint megszületik a döntés, arról tájékoztatjuk szurkolóinkat. A jövőben továbbra is Csató Sándor segíti majd a munkámat pályaedzőként, szeretném, ha maradna a klubnál – nyilatkozta a tréner a 100%Fradinak, majd a várható érkezőkről is ejtett néhány szót.
– Nagyon hosszú a kiszemeltek listája, Terry Robinson elnökkel egyeztetve folyamatosan egyeztetünk menedzserekkel, játékosokkal, DVD-ket nézek, úgyhogy ezen a téren is megy minden a maga útján. Elkésve nem vagyunk, hiszen június 20-án kezdődik az átigazolási időszak. Ilyenkor rengeteg játékos kerül képbe egy klubnál, nálunk sem lesz ez másként, a kiszemeltekkel mi is felvesszük a kapcsolatot, és amint megszületik a végleges döntés, azt természetesen azonnal tudatjuk szurkolóinkkal – mondta Davison a színes hetilapnak.