magyarfutball.hu

2003.08.15 A honosított Leandrót is meghívta Róth Antal az utánpótlás-válogatottba

Pénteken kihirdette az utánpótlás-válogatott keretét Róth Antal szövetségi edző. Az U21-es csapat kedden Szlovéniával játszik barátságos mérkőzést. Érdekesség, hogy Róth Antal meghívót küldött a Ferencváros középpályásának, a brazil származású Leandrónak is.

A 21 éves játékos kedden kapta meg a magyar állampolgárságot, így már nincs akadálya annak, hogy csatlakozzon a magyar kerethez.

– Otthon tudják már a jó hírt?
– Az első dolgom volt, hogy telefonáljak a szüleimnek, akik rendkívül büszkék rám – mondta Leandro –. Csak azt sajnálom, hogy nem láthatják a mérkőzést, amelyen – persze ha az edző is úgy gondolja – bemutatkozhatok a magyar válogatottban. – Kicsit sem sajnálja, hogy Brazília helyett végül Magyarországon lesz válogatott?
– Ezen már túl vagyok. Ha realista akarok lenni, azt mondom: nem volt esélyem, hogy otthon bekerüljek a nemzeti együttesbe. De ezzel már nem foglalkozom, hiszen mint említettem, hoszszú ideje vártam erre a lehetőségre.
– Igazán nem akarom elrontani az örömét, de mostanában mintha nem futballozna olyan formában, mint korábban.
– Ez tény, mégsem szeretnék azzal foglalkozni, mi minden történt mostanában a Ferencvárossal, ami talán az én teljesítményemre is kihatott. Máltán már jobban játszottunk, és bízom benne, hogy megkezdjük a felzárkózást a bajnokságban is. Ami engem illet, meghívásom az utánpótlás-válogatottba megelőlegezett bizalom, de igyekszem úgy futballozni, hogy helyem legyen a csapatban.
– Lassan hat éve annak, hogy Magyarországra érkezett. Annak idején aligha gondolta volna bárki is, hogy egy brazil labdarúgóból magyar válogatott lehet.
– Eleinte nekem sem jutott eszembe ilyesmi, de az évek során nagyon megszerettem az országot, az embereket, és egyáltalán nem bánom, hogy itt ragadtam. A hideget ugyan még most is nehezen viselem, de ez a legkevesebb. Több mint egy éve vetődött fel először, hogy megkaphatom a magyar állampolgárságot. Köszönöm mindenkinek, aki a Fradinál és a ligánál segített az ügyintézésben.
Ami a szlovénok elleni mérkőzést illeti: végül nem Beltinciben, hanem Krizevciben találkozik a szlovén és a magyar csapat. Róth Antal együttese az olimpiai és az Európa-bajnoki selejtezőn legközelebb Lettországban lép pályára.

A magyar keret

Balogh János (DVSC-MegaForce), Szántai Levente (MTK-Hungária) – kapusok; Nagy Gábor (Újpest), Szélesi Zoltán (Újpest), Vanczák Vilmos (Újpest), Pandur Péter (MTK Hungária), Pusztai Olivér (MTK Hungária), Juhász Roland (MTK Hungária), Geri Tamás (Győr), Makra Zsolt (REAC) – védők; Czeglédi Balázs (Haladás), Czvitkovics Péter (MTK Hungária), Sifter Tamás (Matáv Sopron), Fehér Zoltán (Matáv Sopron), Berdó Balázs (Pécs), Józsi György (Zalaegerszeg), Németh Norbert (Győr), Leandro (Ferencváros) – középpályások; Bajzát Péter (DVSC-Mega-Force), Koplárovics Béla (Zalaegerszeg), Rajczi Péter (Újpest), Torghelle Sándor (MTK Hungária) – csatárok