magyarfutball.hu

Skócia Courts Tam (Kirkcaldy 1981.08.10 - )

alias
Tam Courts
Thomas Courts
nationality
Skócia
age
42 years
related websites

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Kelty Hearts FC
2013 - 2018
Dundee United FC
2021 - 2022
Budapest Honvéd FC
2022. június 15 - 2022. október 24
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2022.10.24, 17:01
    Közös megegyezéssel bontottunk szerződést a skót szakemberrel
    Távozik a Budapest Honvéd kispadjáról Tam Courts, miután klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőedzővel.

    A skót szakember 2022 júniusában vette át a Honvéd irányítását, a nyári felkészülést és a játékoskeretben történt jelentős változásokat követően a 2022/2023-as szezon nyitányán ült először tétmeccsen a kispesti kispadon. Klubunkat összesen 12 bajnoki és 2 kupamérkőzésen irányította, amelyeken 5 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege, és fontos szerepe volt abban, hogy több akadémistánkat is sikerült beépíteni a felnőttcsapat keretébe.

    Tam Courts-nek köszönjük, amit a Honvédért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

    https://honvedfc.hu/hirek/tavozik-tam-courts/2022-10-24
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.17, 14:34
    TAM COURTS A BUDAPEST HONVÉD ÚJ EDZŐJE
    kép
    A skót szakember vezetésével kezdi meg a felkészülést a kispesti csapat
    Tam Courts veszi át a Budapest Honvéd első csapatának irányítását, klubunk kétéves megállapodást kötött a 40 éves szakemberrel, aki az első skót vezetőedző lesz a kispesti együttes élén.

    „Nagyon örülünk, hogy Kispestre tudtuk csábítani Thomast – mondta az új szakvezetővel kötött megállapodásról Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója. – Ő egy olyan edző, akiben hatalmas potenciál van, több nívós európai és angol klub is versengett a kegyeiért, így különösen nagy dolog, hogy meg tudtuk győzni őt arról, hogy sikeres lehet a Honvéd az ő irányításával.“

    Tam Courts 2013-ban játékos-edzőként kezdte karrierjét a Kelty Hearts együttesénél, majd 2020-ban csatlakozott a Dundee Unitedhoz, ahol a játékfejlesztésért és a taktikai filozófiáért felelt, a 2021/2022-es szezonban pedig az első csapat vezetőedzőjének nevezték ki. Irányítása alatt a klub az elmúlt évtizedben először szerzett kvalifikációt európai kupasorozatba, mialatt 16 akadémista is lehetőséget kapott az együttesben – kétszer is megdöntve az idény során az élvonalban bemutatkozó legfiatalabb játékos rekordját.

    „Tudom, hogy ebben az országban milyen nagy hagyománya van a labdarúgásnak, ahogy azt is, hogy a kispestiek tűzön-vízen keresztülmennének a csapatukért, én pedig olyan típusú edző vagyok, aki akkor ér el igazi sikereket, ha olyan emberek vesznek körül, akik ezzel a szenvedéllyel állnak a futballhoz – mondta székfoglalójában Tam Courts. – Szeretném, ha a szurkolók újra büszkék lehetnének a klubra, hogy egy olyan csapatot lássanak, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, és remélhetőleg a teljesítmény és az eredmény is párosul majd ezzel. Az edzőközpont remekül felszerelt, a stadion pedig gyönyörű, minden körülmény adott ahhoz, hogy a Honvéd sikeres legyen, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a klubnak.“

    Tam Courtsot szeretettel köszöntjük Kispesten és sok sikert kívánunk neki a Honvédnál!

    Tam (Thomas) COURTS
    Született: 1981. augusztus 10.
    Klubjai edzőként: Dundee United, Kelty Hearts (mindkettő skót)

    https://www.honvedfc.hu/hirek/tam-courts-a-budapest-honved-uj-edzoje/2022-06-15