magyarfutball.hu

2010.03.23 Hatvanhét válogatottság Csanakon

Az edzővel együtt négy volt válogatott labdarúgó tagja a megyei I. osztályú WHB-Ménfőcsanak gárdájának.

Puglits Gábor, Korsós Attila és a tréner Hajszán Gyula után nemrég Herczeg Miklós is az együtteshez igazolt.

A megyében biztosan nincs olyan amatőr csapat, de talán országos szinten sem találni együttest, ahol annyi volt válogatott játékos szerepelne, mint Győr-Ménfőcsanakon. Közelíti a hetvenet, ha összeadjuk Hajszán Gyula, Puglits Gábor, Korsós Attila és a nemrég a csapathoz került Herczeg Miklós válogatottbeli szerepléseinek számát.

Hajszán Gyulát nyilván nem kell bemutatni a labdarúgás szerelmeseinek. A Rába ETO aranycsapatának egykori remek támadója, a 37-szeres válogatott balszélső jelenleg edzőként irányítja a WHB-Ménfőcsanak munkáját.

„Azt talán senki nem vonja kétségbe, hogy a nálunk futballozó volt válogatott játékosok a magyar foci értékei. Lehet, már nem fiatalok, de óriási segítség a jelenlétük, és elsősorban nem is arra gondolok, hogy rutinjukkal akár el is dönthetnek meccseket. Célunk, hogy példaképek legyenek, minták annak a generációnak, amely majd a későbbiekben futballozhat Ménfőcsanakon. Átadják társaiknak azt a tudást, amit szereztek sikeres pályafutások során. Óriási dolog, hogy edzéseken, meccseken ők be tudják mutatni – a többiek pedig testközelből láthatják – azokat a dolgokat, amelyekről egy edző beszél. Nyilván az sem elhanyagolható, hogy egy szülő sokkal szívesebben hozza egy olyan csapathoz játszani a gyerekét, ahol jelenleg is legendák futballoznak – mondta Hajszán Gyula, aki hozzátette: a hétszeres válogatott Puglits Gáborra ráadásul nem csak a pályán számíthat. A futballista a klub egyik utánpótláscsapatát is trenírozza.

Korsós Attila tizenegy alkalommal ölthette magára a nemzeti együttes dresszét. A futballista nem titkolja, számára csupán levezetés a ménfőcsanaki szerepvállalás:

„Ugyan már lassan minden porcikám fáj, de még mindig jól érzem magam a futballpályán és úgy érzem, hozzá tudok tenni valamit a csapat teljesítményéhez. A labdarúgás számomra örök szerelem, s mindezt remek társaságban művelhetem. Jó az is, hogy ismét egykori csapattársammal együtt futballozhatom, akit egyébként én csábítottam Ménfőcsanakra – árulta el Korsós, aki korábban az Újpestben, az Integrál-DAC-ban már játszott a 12-szeres válogatott Herczeg Miklóssal.

„Valóban Attila szólt, hogy lenne-e kedvem Csanakon futballozni. Pedig már azon gondolkodtam, hogy végleg befejezem a labdarúgást – mesélte Herczeg Miklós, korábban az ETO és az Újpest szélvész csatára. – Ősszel még Szlovákiában futballoztam, tehát nem hagytam ki sokat, de máris nagyon hiányzott a sport, a labdarúgás. Meglátjuk, mit hoz ez a félév, s akkor eldöntöm, hogy végleg szögre akasztom-e a futballcsukát.
Abban egyébként mindannyian egyetértettek, hírnév ide vagy oda, s ugyan érezhető az ellenfeleken némi tisztelet, ebben az osztályban is oda kell tenni magukat a sikerért.

Ezzel azonban úgy fest, semmi probléma. A Ménfőcsanak legutóbb idegenben győzött 2–1-re. A gólokat pedig ugye kitalálták: Korsós és Herczeg rúgták.