magyarfutball.hu

2008.04.02 Füzi Ákos visszavonul

Befejezi pályafutását Dr. Füzi Ákos. A Vasas futballistája térdproblémái miatt hagy fel a profi karrierrel. A játékos megint bizonyította intelligenciáját: inkább szólt, nem akart alibizni.

Mészöly Géza a téli szünetben azért szerződtette Füzit, mert a játékos akár több poszton is bevethető. Az utóbbi időben azonban folyamatosan bajlódott a térdével, így a visszavonulás mellett döntött.
- Sajnos az utóbbi két hétben folyamatosan fájt a térdem, az utóbbi meccseken már csak fájdalomcsillapítókkal tudtam játszani. Úgy érzem, ilyen állapotban nem tudok hasznára lenni a csapatnak, így inkább befejezem a pályafutásom. Nehéz ezt 30 évesen kimondani, de a klubbal szemben is így érzem tisztességesnek, ha nem alibizem végig a tavasz hátralévő részét – mondta a rutinos futballista a vasasbp.hu internetes oldalnak. Vancsa Miklós, a klub ügyvezető sajnálja a játékos döntését, de köszönetét fejezi ki, amiért ilyen korrektül állt hozzá a dolgokhoz.
Füzi Ákos 306 mérkőzésen 23 gólt szerzett az élvonalban, a Győri ETO FC, a BVSC, a Ferencváros, az MTK, az Újpest, majd végül a Vasas játékosa volt, közben légiósként az osztrák Admira Wacker színeiben. Legnagyobb sikere a 2002/2003-as szezonban az MTK futballistájaként elért bajnoki cím volt. Tizenkét alkalommal a válogatottban is pályára léphetett.