magyarfutball.hu

2023.06.28 Kiss Tamás Újpestre igazolt!

Kiss Tamás a Gyirmót és a Haladás utánpótlásában nevelkedett, utóbbiból került a Puskás Akadémiához 2018-ban. Az elmúlt öt évben szerepelt kölcsönben a Diósgyőrnél és a Cambuur együttesénél is, a holland csapatnál 11-szer lépett pályára az első osztályban.
kép
A mindössze 22 éves támadó végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, majd 2021-ben, Marco Rossi keze alatt a felnőtt válogatottban is lehetőséget kapott a San Marino és a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőkön. A lengyelek ellen csereként beállva gólpasszt is adott.

Kiss a Puskás Akadémiától érkezett hozzánk, és szerdán, a kötelező papírmunkák után már a csapattal edzett. Új szerzeményünk a 11-es mezszámot választotta.

„Tetszik az irány, amerre az Újpest elindult, ráadásul Magyarország egyik legnagyobb klubjáról beszélünk, ahol az elmúlt években többen is újjászülettek, és válogatott szintig építették fel újra magukat. Nekem is ez az egyik célom, hiszek magamban, és abban, hogy sokkal többre vagyok képes. Mindezek mellett azt is alig várom, hogy a legendás újpesti szurkolók előtt futhassak ki a Szusza Ferenc Stadion gyepére!” - nyilatkozta Kiss Tamás az aláírását követően.