magyarfutball.hu

2023.03.14 Csoboth Kevin bekerült a Magyar Válogatott keretébe!

Március 23-án az Észtország elleni felkészülési, négy nappal későbbi a Bulgária elleni Eb-selejtező mérkőzésen lép pályára a magyar válogatott. A felnőtt nemzeti csapat keretében pedig először lesz ott Csoboth Kevin.

22 éves futballistánk a korosztályos válogatottakban rendre bizonyíthatott, utoljára 2019-ben ölthette magára a címeres mezt. Idei teljesítményével viszont nemcsak felkeltette Marco Rossi figyelmét, hanem ki is érdemelte a meghívót. Csoboth 16 bajnokin lépett pályára, 15-ször kezdőként, 2 gólt szerzett, egyet a Fehérvár, egyet a Vasas ellen (utóbbi győztes találat volt), emellett 2 gólpasszt is jegyzet ebben az idényben.

A Benficát is megjárt labdarúgónk csapatunk alapembere, hétről hétre az egyik legveszélyesebb játékosunk, sebességével és cselezőkészségével rendre galibát okoz az ellenfelek védelmében. Kevin átlagban 2,2 lövéssel és 5,5 csellel próbálkozik meccsenként, s támadó létére 78 százalékos pontossággal passzol.

Csoboth Kevin: nagyon szépen köszönöm az Újpest-családnak az eddigi bizalmat, a vezetőségnek, a szurkolóknak és természetesen az edzőknek is! Mindent el fogok követni, hogy büszkék legyetek rám! Hajrá, Újpest!

Marco Rossi a kerethirdetés után azt nyilatkozta Csobothról, hogy „Magyarországon nincs nála gyorsabb játékos jelenleg.”