magyarfutball.hu

  1. 2021.09.14, 19:20 - MTK - Postás 1904
    Postás-Tisztviselők S. E.—Magyar Testgyakorlók Köre 0 : 0 eldöntetlen.

    Érthető volt a sportkörök érdeklődése a Pos­tások bajnoki mérkőzésének kimenetele iránt, bár a Ferenczvárosi T. C.-ot verő Postások papíron több esélylyel mentek a küzdelembe. A match el­döntetlen eredménye nem fejezi ki határozottan a csapatok »tegnapi« erőarányát, mert a Postások ezúttal feltétlenül erősebbek voltak ellenfelüknél.

    A Postás-Tisztviselők S.-E. tegnap játszotta legszebb mérkőzését. A csatársor határozottan összjátékra igyekezett és erélyes támadásaik csak azon akadtak meg, hogy goalra lőni képtelenek. Játékuk különben is csupa buzgalom, igyekezet, odaadás, mely tulajdonságaikat mindig hasznosan értékesítik. Játékuk ezúttal meglepően ügyes volt és miután a versenybíró idejében közbelépett, el­tértek erőszakos játékmodoruktól. A csapat leg­jobb embere Bodor hátvéd s klasszisa közel jár az angol hátvédekéhez, a mint a M. T. K. csa­patában is Nagy Ferencz hátvéd önfeláldozó, hi­bátlan játéka...
  2. 2021.09.14, 19:12 - MTK - Postás 1904
    Magyar Testgyakorlók Köre 0:0 a Posta- és Távirdatisztviselők Sportegylete ellen.

    Már régen láttunk első osztályú csapatoktól oly unalmas mérkőzést, mint amilyen ez volt. A Test­gyakorlók kedvetlenül, ambiczió nélkül mentek a küzdelembe két tartalékjátékossa! és ez a körülmény meg is látszott hiányos összjátékukban és csak Nagy Ferencz hátvéd és Károly produkálták tudásuk legjavát. A kitűnő Pozsonyi sem volt oly jó, mint rendesen, és csak ügyes cselezésével érdemelt ki derültséggel vegyes tapsot a közönségtől. Révész hátvéd és Steiner csatár, gyakran hibáztak. Kürschner elég ügyesen játszott. Zulu hanyatlott, Hoffer és Sár a szokott jók voltak; ellenben bravúrosan védett néhány veszedelmes lövést Sebő, a kapus. A Postások túlságos nagy igyekezettel játszottak és tegnapi játékukkal újra beigazolták, hogy ők a legambicziózusabb magyar csapat; de hiába, a nagy igyekezet egyedül nem vezet győzelemre, pláne, hogy még mindig nem tudtak szakítani az idejétmulta hosszú rúgásokkal. Kü...
  3. 2021.09.14, 18:44 - MUE - 33 FC 1904
    33 Football Club—Magyar Uszó Egye­sület 2 : 2 eldöntetlen.

    Vasárnap az újpesti pályán mérkőzött a két csapat. A mérkőzésről sok jót nem írhatunk. Különösen az első félidőben az erőszakoskodás jellemezte. A 33-asok túlnyomó testi erejüket viszik a küzdelembe, M. U. E. amennyire gyenge fizikamától telik, viszonozza azt. Nagy kavarodás között M. U. E. 10 percz múlva ön­magának ad goalt Változatlan durvasággal folyik a mérkőzés tovább, míglen M. U E. az önmagának adott goalt egy lerohanássál kiegyenlíti.

    A második félidőben a 33-asok 20 perczig kapujukhoz vannak szegezve; Lill, a veszedelmes lövéseket nagy szerencsével védi, azt azonban meg nem akadályozhatja, hogy, egy Cser­mák által goal felé lőtt labdát, amely a kapuból vissza­pattan, Géber a kapuba ne küldjön. Már—már azt hitte mindenki, hogy a mérkőzés 2 : 1 .arányban a fölénynyel játszó M, U. E. javára dől el, a' mikor a 33-asok lerohanása alkalmával a bíró érthetetlen okból lefütyüli a játékot és szabadrúgást ad 33 F...
  4. 2021.09.14, 18:33 - MUE - 33 FC 1904
    "33" Football Club — Magyar Uszó Egyesület 2:2 eldöntetlen.

    A népszigeti pályán folyt le a fenti bajnoki mérkőzés, mely azonban nem járt reális ered- ménytiyel, mert a M. U. E. határozottan jobb volt ellenfelénél.
    Az első félidőben a "33"-asok dominálnak, a kik erős játékkal védelemre kényszerítik a sárga­fehéreket, miközben vezető goaljukat érik el.

    Half time 1:0 a "33" F. C. javára.

    A második félidő 25 perczében az Uszók állandóan támadnak és hat percz múlva már a kiegyenlítő goalt rúgják. További támadásuk a a vezető goalt eredményezi. A biró egy ízben szabadrúgást ítél meg a 33-asok javára; a labdát a nélkül, hogy játékos érintette volna, a kapujába engedi a M. U. E. kapuvédje, mire a biró általá­nos ámulatra goalt ad meg a fehér-feketéknek.

    Versenybíró Pick Pál, a szövetség bírói bizottságának tagja (B. A. K.) volt, a ki fejtetőre állítja az amúgy is komplikált versenyszabályokat.
    Az Újság, 1904. május 2.
  5. 2021.09.14, 00:12 - Ferenczvárosi TC - MAC 1904
    F. T. C. — M A. C. 4:1

    A M. A. C. erélyes támadásával kezdődik a mérkőzés. Berán egy rúgás következtében jóideig képtelen a tőle megszokott biztonsággal játszani s így a M. A. C. jutott az első goalhoz. Berán a kapuba áll, helyét Oláh fog­lalja el. F. T. C most akcióba lép s a félidő végéig két igen szép kombinációból eredő goalt lő. A M. A. C. csapat, az erős iramtól kezd kimerülni, s a második félidőben már állandó fölényben van a F. T. C. csapata s két goallal szaporítja eredményeinek számát.

    Biró: Ordódy Béla B. E. A C. volt.
    Sport-Világ, 1904. május 1.
  6. 2021.09.14, 00:06 - MTK - Budapesti TC 1904
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 2:1 a Buda­pesti Torna-Club ellen.
    B. T. C. 10 perczczel a befejezés előtt kiáll.

    Szomorú világot vetnek sportviszonyainkra a B. T. C —M. T. K. mai mérkőzése folyamán történt inczidensek. A Torna-Club csapatának mai viselkedése az első lépés, hogy a labdarugósport hazánkban lejárja magát. Regisztráljuk a tényeket szenvedelem nélkül, szigorúan a tényálláshoz ragaszkodva: A B. T. C.-nak mai matche utolsó mérkőzése volt a bajnokság tavaszi fordulójában s körülbelül a mai ered­ménytől függött, hogy a Ferenczvárosi T. C.-bal együtt a fenti két csapat közül melyik kerül ez első fordulóban a bajnokság élére. 1:1 volt az eredmény mikor a második félidő 35 per­czében Károly, az M. T. K. javára goalt lőtt. A Tornaklub csapata, daczára annak, hogy a biró érvényesítette a gcalt, alkudozni kezdett, protestált a goal ellen, mert Károly állítólag kézzel érintette a labdát. Nem kutatjuk, történt-e sza­bálytalanság vagy nem, de a legszigorúbban el kell ítélnünk...
  7. 2021.09.13, 23:54 - MTK - Budapesti TC 1904
    M. T. K. — B. T. C. 2:1

    M. T. K. kedvező oldalon; nappal hátban kezdi a játékot s rögtön ostrom alá veszi a B. T. C. kapuját. Zulu egy szép centerezése után Károly a kapu felé irányítja a labdát, melyet azonban Izsó nagy bravúrral véd. Ezután a B. T. C. is egynéhány veszélyes táma­dást intéz az ellenfél kapuja ellen, de minden siker nélkül A M. T. K. egy támadásánál a labda a határ­vonalon volt, mire Skrabák, az egyik határbíró zászló­val int. Ullerich a jelzést ügyeimen kívül hagyja s a játék további folyama alatt Zulu balszélről goalt lő a tétlenül álló B. T. C. hátvédek szemeláttára. A félidő vége felé egy szabadrúgás révén a B. T. C. a goalt kiegyenlíti.

    Half time 1:1.

    A második félidőben a M. T. K.-én a fáradtság nyomai látszanak, míg a B. T. C. erélylyel támad. A kék-fehé­rek kapuvédjének is alkalma nyílik képessége kifejtésére s a B. T. C. ostromát sikerrel állja. 10 perccel a játék vége előtt Károly a feléje jövő labdát kézzel leüti s kicselezvén a hátvédet, go...
  8. 2021.09.13, 23:38 - MUE - MAC 1904
    Magyar Úszó-Egyesület győz 2:0 a Magyar Athletikai Club ellen.

    Feltűnően kisszámú közönség előtt folyt le ma délután 4 órakor a Magyar Uszó-Egyesület és a Magyar Athletikai Club bajnoki mérkőzése a csömöri-uti versenypályán. A M. A. C. mai játé­kával nagy csalódást keltett hívei körében. A Pos­tások elleni mérkőzésüket kivéve, minden matchben feltűnő rossz formát mutattak, a melyet ma még indolens játékkal is tetéztek. A csatársor nem ment labda után, tétlenül nézte a játékot, mintha a labdák goallövésre alkalmasan csak úgy oda gurulnának a lábukhoz.

    A Magyar Uszó-Egyesület utolsó bajnoki mér­kőzése óta nagyot javult. Összjátéknak ugyan nyoma sincsen a csapatban, sőt a labdaadogatá­sokban is súlyos hibákat követnek el, de lelkesen, tűzzel játszanak és a védelmük kitűnő.

    Az atlétáknál a védelem ezúttal a szokottnál gyengébben játszott. Jónásnak csepp hasznát sem ve te a csapat és Mészáros is hamar kifáradt, A cs társor lusta volt, Vincze pedig játék helyett tánczleczkéke...
  9. 2021.09.13, 23:26 - MUE - MAC 1904
    Bajnoki labdarugó- mérkőzés volt ma délután a csömöri-uti versenypályán a Magyar Atlétikai Klub és a Magyar Uszó Egyesület első csapata között. Nagyon kisszámú kö­zönség nézte a lanyha mérkőzést, a mely a Magyar Uszó Egyesület győzelmével végződött. Az első fél­időben a M. U. E. sokszor támad és több esetben csak a szépen játszó kapuvédő menti meg csapatát a gól­tól. A játék huszonnyolcadik percében Radócy szélső­csatázó leviszi a labdát és éles lövéssel megszerzi a Magyar Úszó Egyesület vezető gólját. Az első félidő­ben egyik fél sem ér el több eredményt. A második félidő elején a Magyar Atlétikai Klub csapata tá­mad, de az eredményt kiegyenlíteni nem tudja. A M. A. K. eredménytelen támadásai után újból a M. U. E.veszi át a támadást és a harmincötödik percben meg­csinálják a második gólt. A mérkőzés végső ered­ménye 2:0 a Magyar Uszó Egyesület javára.
    Budapesti Hírlap, 1904. április 12.
  10. 2021.09.13, 15:54 - Ferenczvárosi TC - MUE 1904
    Ferenczvárosi Torna-Club I. 1 : 0 győz a Magyar Úszó Egylet I. ellen

    A M U. E. kezd s rögtön erélyesen támad. Az első félidőben általában inkább a M U. E. támad, mint a F T. C. Különösen az első félidő közepéig volt így, a míg Péczelyt harczképtelenné tették ellenfelei. Ezt aztán némileg az egalizálta, hogy a bíró Bródyt rövid időre kiállította a játéktérről.

    Változatos játék közben 0 : 0 eredménnyel végződött az első félidő

    A második félidőben erejét megfeszítve fog táma­dásba a F. T. C. Óriási tempóban, nagy hévvel támadják a M. U. E kapuját, de Holics, Csüdör, Bienenstock áttörhetetlen védelmet alkotnak. Végre a 20. perczben Borbás hatalmas rush-el lerohan, centerezi a labdát, a melyet Kovács „kapásból“ gyönyörűen küld a M. U. E. hálójába. A M. U. E. a kapott goalért hasonlóval akar revanchot venni, de minthogy czélja nem sikerült s a F. T. C. sem csinált több goalt, — a mérkőzés 1 :0 végződött a F. T. C. javára.

    Bíró Stobbe Ferencz (M. L. Sz.) volt.
    Sp...
  11. 2021.09.13, 15:04 - 33 FC - MAFC 1904
    „33“ F. C. I. — M. F. C. I. 1 : 0.

    A mérkőzést alig egy-két száz ember nézte végig. A M. F. C kezdetben támad; a játék azonban csakhamar a pirosfeketék térfelébe terelődik. A műegyetemiek főleg az egyéni játékra fektetik a fősúlyt s támadásaik rend­szerint rushökön alapulnak, melyek azonban goalt nem eredményeznek. Neumann, Haraszti és Bosnnyákovits veszélyes lövéseit biztosan védi; a M. F. C. ostromával nehány perczig veszedelmessé teszi a 33. F. C. helyzetét. Eredményt azonban az első félidő végéig egyik csapat sem képes elérni A második félidőt a „33"-oknak szép combinatióval keresztül vitt támadása vezeti be. Nirnsee a fedezetsorból erősen bombázza a „33" kapút, melyet Lill nagy higgadtsággal és ügyességgel véd. A M. F. C. csatárainak is alkalma lett volna goalt lőni, de határo­zatlan játékuk és kapkodásuk miatt az eredmény továbbra is meddő marad A 31. perczben sikerül végre Bosnyákovitsnak a védelmet áttörni s a labdát Koch-hoz jut­tatva s a „33"-asoknak a győzelmet jel...
  12. 2021.09.13, 14:54 - 33 FC - MAFC 1904
    "33"-as F. K. I— M. F. K. I. 1:0

    A millená­ris versenypályán a «33»-as Footbal Klubja mérkő­zött a Műegyetemi Footbal Klubbal gyér számú kö­zönség előtt. A mérkőzésnek barátságos jellege volt és nem mint a sportlapok jelezték, mintha baj­noki mérkőzése lett volna a két egyesületnek. A mérkőzést a Műegyetemiek kezdik nap ellen és erő­sen szorongatják a 33-asok kapuját. A helyzet csak­hamar megváltozik s az utóbbiak veszik át a tá­madást és Bosnyákovits révén több berohanást in­téznek. A Műegyetemiek viszonozzák a támadást Halász, Grosz és Niésner utján, de eredményt önző já­tékukkal elérni nem tudnak. Az első félidő 0:0 eredménynyel végződött. A második félidőben a Műegyetemiek vannak eleinte fölényben, de támadásuk meddő marad. A 31-ik percben Bosnyákovits áttöri a Műegyetemi védelmet, de a kapu előtt Friedrich fellöki, miközben a lapda Koch Nándorhoz perdül, aki a lapdát rendeltetési helyére juttatja. Újból való felállás után Fey csatárnak megy, de vele sem képes a csatárso...
  13. 2021.09.13, 00:09 - Budapesti TC - Postás 1904
    Budapesti Torna-Club győz 1:0 a Postás-Tiszt­viselők S. E. ellen.

    Szép és megérdemelt győzelmet aratott ma a margitszigeti pályán a Budapesti Torna-Club I. csapata, mely a Postásokat, bár erős küzdelem után, 1 : 0 arányban győzte 1e. B. T. C.-nál a II. csapatbeit Nyilassy és Sajó jáászott, mig a Postások csapatában Kolhanek régi helyét a fedezetsorban foglalta el, Müller helyén pedig Klein játszott.

    A helyválasztás joga a B. T. C.-é s igy a Postások kezdenek szél ellen. A piros-fehérek azonnal erősen támadnak, melyet P. T. S. E. is viszonoz. Hosszú ideig középen folyik a játék, majd ismét a Torna-Club kerül offenzivába, de támadása a Postások erélyes védelmén megtörik. B. T. C. 30 percz után kornert rúg, mire a zöld-fehérek kerülnek a B. T. C. kapujához, a hol Izsó Buda éles lövését bravúrral védi. A Torna- klub a 42-ik perczben ismét kornert rug. Blazsek I. és Róka ügyes goalrugásait Giba fogja el.

    Half time 0:0.

    A második félidőben a B. T. C. orkánszerü szél ellen...
  14. 2021.09.13, 00:00 - Budapesti TC - Postás 1904
    B T. C. — Postás 1 : 0.

    B. T. C.-é a helyválasztás joga; Postás erős ellen­széllel kezdi a játékot, de nem sokáig marad a labda birtokában; B. T. C. támadólag lép fel s az erős szél által támogatva, jó ideig a Postások térfelében játszik. A matchet inkább kellemetlen, mint mulatságos bukdá­csolások és elcsúszások teszik változatossá. A B. T. C.- nek többször nyílt alkalma positiv eredmény elérésére, Bodor azonban mindent megtesz, hogy az ellenfél csatársorának munkáját ártalmatlanná tegye. Giba a kapuban több veszélyes labdát véd, melyet Blazsek I. és Róka küldözgettek kapuja felé. A B. T. C. javára ítélt sarokrúgások sem járnak sikerrel. A Postások is támadnak olykor, komoly veszedelembe azonban nem kerül a B. T. C. kapuja. Az első félidő meddő ered­ménynyel végződött.

    A második félidő kezdetén a Postások szorongatják a B. T. C. positióját. Buda és Kertay lövését Izsó teszi ártalmatlanná. A B. T. C. csapata eleinte a defensiv játékra szorul, csakhamar azonban támadólag lé...
  15. 2021.09.12, 23:50 - Fehéry Ákos
    Fehéry Ákos a M.U.E. kitűnő hátvédje belépett a Budapesti Torna-Clubba és a mai Leipziger Bewe­gungsspieler matchen már a népszerű piros-fehér dressben fog játszani.
    1904. április 3.
  16. 2021.09.12, 23:40 - Budapesti TC - 33 FC 1904
    Budapesti Torna-Club győz 3:1 a »33« Football- Club ellen.


    Barátságtalan, esős időben tartották meg csütörtökön délután bajnoki mérkőzésüket a Buda­pesti Torna-Club és a »33« Football-Club I. csa­patai a csömöri-uti versenypályán. A pálya rend­kívül sáros és csúszós volt, úgy hogy a rossz talaj kellemetlenül befolyásolla a játékot, a mely kevés érdekeset és figyelemreméltót nyújtott. A tribü­nökről meglehetős kisszámú közönség nézte a matchet.
    A győztes Tornaklub főként a »33«-asokénál jobb védelmének köszönheti mai szép győzelmét. Mindkét csapat több tartalékkal játszott, de kü­lönösen hiányos volt a »33«-asok csapata, s nagy­részt a II. csapatbeli kapuvéd is okozta a fehér- feketék vereségét, melyre különben mentséget nem találunk. A B. T. C. csapatában Rapos helyébe Sárközy és Sárközy helyébe a fedezetsorba Izsó került, mig Oláh helyett a csatársorban Speidl H. játszott.
    A »33«-ásóknál a kapuvéden kívül Bosnyákovits helyét, a ki Koch N. helyett csatárnak ment, ment, egy II. c...
  17. 2021.09.12, 23:27 - Budapesti TC - 33 FC 1904
    A Budapesti Torna-Club 3 : 1 győz a 33 F. C. ellen.

    Csütörtökön, alaposan átázott millenáris pályán, erős esőben tartotta meg a fentnevezett két csapat bajnoki mérkőzését A B. T. C. három tartalék-játékossal volt kénytelen kiállani. Skrabák helyett ugyanis Sárközi, Rapos helyett Izsó, Oláh helyett pedig Speidl Géza játszott. A B T. C játék kezdete után erélyesen támad, melynek eredménye az a goal lett, melyet Saschek közép­fedezet révén, szépen irányzott lövssel jutott a kapuba. A játék ezután változatos volt, hol egyik, hol másik fél támad. Egy szép lerohanással Újvárinak sikerül még egy goalt belőni. A második félidőben a 33 F. C. erősen szorítja a B. T. C. kapuját s sikerül is neki Bosnyákovits révén egy szép goalhoz jutnia. Harmadszor ismét Ujváry rúgta kapuba a labdát, melyhez Blazsek I. szép centerezése által jutott. Biró Harsády József (Bp. P. T. Sp.) volt, ki körültekintéssel és bő tapasztalatát latba vetve itéít.

    Sport-Világ 1904 április 3.
  18. 2021.09.12, 12:17 - 33 FC - Fővárosi TC 1904
    „33“ F. C. - Fővárosi T. C.

    Az általános bevezetésnek e matchről szóló passzussához nem lehet sokat hozzátennünk. Legfeljebb annyit, hogy az első félidőben, — de a második félidő elején is — a Fővárosiak határozott fölényben voltak. Az első goalt is ők érik el,a match második félidőjének 20. perczében Roóz révén. De kifáradva a sok támadástól, véde­lemre szorítkoznak; hasztalanul védekeznek ugyan, mert Koch, Haraszti és Weisz goallövéseit nem tudják meg­akadályozni.

    Bíró Schubert Ernő (M. U. E ) volt.
    Sport-Világ, 1904. március 20.
  19. 2021.09.11, 21:25 - MTK - MAFC 1904
    A Magyar Testgyakorlók Köre 1 : O győz a Mű­egyetemi Football-Club ellen.

    Nagy várakozással tekintett a szép számban megjelent közönség e mérkőzés elé, mivel eddig a M. T. K. még mindig vereséget szenvedett a M. F. C.-tól. Fokozta az érdeklődést még a M. F. C. nagyarányú győzelme a M. A. C. ellen. Es ime, mi történt? A M. F. C. vereséget szenvedett a M. T. K. csa­patától minden tekintetben; mert úgy a szép, mint a jó játék tekintetében a Testgyakorlók erősen fölötte állanak a Műegyetemieknek. A tegnapi mér­kőzésen a Műegyetemiek nagy átlaga oly durván játszott, hogy az egész néző közönség íolyton-folyvást hangosan adott megbotránkozásának ki­fejezést. Csak az Isten óvta a Testgyakorlók já­tékosait, hogy komolyabb sérülések nélkül kerül­tek ki a mérkőzésből, Herquett, a M. T. K. egyik játékosa, sérülése folytán, kénytelen volt elhagyni a pályát és csak a második félidőben állott újra be a csapatba. A példát a durvaságokra Fey adta, aki mindjárt a játék elején nekiszalad messz...
  20. 2021.09.11, 21:21 - MTK - MAFC 1904
    M. F C — M. T. K

    A fenti, általános bevezetés után nem lehet sok mondani valónk a match lefolyásáról Már ott meg­mondottuk azt is, hogy az első félidőben a M. T K. fölényesen támadott, a melynek már a második percz­ben meg lett az eredménye. A dolog így történt : Egy M T. K.-forward rohan a kapu felé, Fey azonban nem messzire a goaltól fellöki, mire a bíró szabadrúgást ad. Sár bal halfback a kapu felé lövi a labdát, a mely Nagyhoz, a jobb halfbackhoz jut, a ki „beejti“ a goalba. Ettől a gyors sikertől lelkesítve, erős rohamokkal ostro­molják a M. F. C.-kaput, de eredményt nem tudnak el­érni a Testgyakorlók, még kevésbbé azonban a Mű­egyetemiek.

    A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy inkább a Műegyetemiek vállalták a támadó szere­pét. Számos cornert érnek el, de egy sikereset se. A M. F. C. támadása azonban ezúttal sem volt állandó, mert a M. T. K. is többször veszélyeztette a Műegyemiek kapuját. Még megemlítjük., hogy a bíró, Ullerich Ferencz (B E.A C ),...
  21. 2021.09.11, 21:04 - Postás - 33 FC 1904
    A Budapesti Posta- és Távirda-Tisztviselők Sportegyesülete 1 : 0 győz a 33 Football-Club ellen.

    A csepegő eső, és a csömöri-úti pátyán egyidőben tartott B. T. C.—F. T. C. mérkőzés miatt, nagyobbára csak a legközelebbről ér­dekeltekből álló csekély számú közönség előtt folyt le a „33" Football-Club és a Pos­tások bajnoki mérkőzése a Margitszigeti Sporttelep pátyáján. A téli szünet folyamán mindkét egyesület — de különösen a Postá­sok — újra szervezte csapatát, így a közön­ség érthető érdeklődéssel várta a két csapat szereplését. A Postások csapatának nagy előnyére szolgált ez az újjászervezés. Néhány kiváló új játékost nyert, s régi játékosait is előnyösebb poziczióban használhatja ki. Gabrovicz, Harsády és Minder, kik mindhárman a legrégibb magyar footballisták közül valók, visszavonultak a játéktól s ezeknek helyét új játékosokkal kellett betölteni A csapat játék­modorán is változtatott. Tavaly ugyanis in­kább, a csapat játékosainak egyéni kiválóságait felhasználva, hosszú e...
  22. Ferenczvárosi Torna Club 2:0 győz a Budapesti Torna Club ellen.

    A sors szeszélyes játéka folytán a legérdekesebb mérkőzések egyike a labdarugó idénynek mindjárta legelejére jutott, hogy mily nagy fontosságot tulaj­donított a nagyközönség a mérkőzésnek, bizonyítja az is, hogy a kedvezőtlen, minden pillanatban eső­vel fenyegető idő daczára óriási közönség ment ki a csömöri-uti pályára és feszült érdeklődéssel várta a küzdelem kezdetét.

    A F. T. C. a tavalyi összeállításban jelent meg, mig a B. T. C. a múlt heti ifjú uj erőkkel lépett sorompóba; az eredmény pedig, amint az előre látható volt, a Ferenczvárosra volt kedvező; mert hiszen minden egyes játékosuk úgy a csatár-, mint a fedezet-sorban kitűnő egyéni játékos; amellett pompásan összejátszanak, remek labdatechnikájuk van, jó futók és önzetlen, lelkes játékot produkál­nak. A két hátvéd nem üti meg a csapat klasszisát, bár nagyon hasznavehető játékosok, azonban külö­nösén Manglitz gyakran él vissza nagy testi erejével, ami ...
  23. 2021.09.10, 21:18 - Postás - MTK 1903
    Postások (3 : 0) győztesek a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.

    A magyar baj­noki mérkőzések a tavaszi turnusban vége felé kö­zelednek. A most küzdő csapatok nagyon is egyenlő ranguak, amit az eredmények egyformasága és a bajnoki listában való helyezés igazolnak. Az első 5 helyen álló csapatok pont differenciája csak 4 pontot tesz ki s igy az őszi forduló eredményei és a csa­patok kondíciója fog dönteni a bajnokság végleges sorsa felejt.

    Vasárnap a bajnokság két komoly aspiránsa, a Magyar Testgyakorlók Köre és a posta- és táviró- tisztviselők football-csapata állott egymással szem­ben a margitszigeti sporttelepen. Sokan a M. T. K. győzelmében reménykedtek, hiszen csak egy hét­tel ezelőtt aratott szenzációs diadalt a verhetetlen­nek hitt B. T. K.-on. A tegnapi match azonban ismét meglepetést hozott. A postások ezúttal dere­kasan kitettek magukért. Lelkesen, tűzzel játszot­tak, és főleg ennek tulajdonítható sikerük.

    Osszjáték szempontjából még mindig sok kí­vánni valót hag...
  24. 2021.09.10, 21:05 - MUE - Postás 1903
    Posta Távirda Tisztviselők Sportegylete — Magyar Úszó Egylet 2 : 0.

    A M. U. E. kezdi a játékot, de csakhamar a Postás veszi át a támadást. A játék kezdete után1 perczczel Schwarcz (Postás) leszalad a labdával és a szél által segítve goolt csinál, A felállás utána M. U. E. kezd támadni, de eredmény nélkül, A Postások egy ideig lankadtan játszanak, majd az első félidő vége felé a ismét lendületbe jönnek és több lövéssel veszélyeztetik a M. U. E.goolját.' Egy erős támadás után Kertay a labdát fejjel a goal felé irányitja és már biztos goalnak látszik, mikor Fehérv kézzel kivédi. Ezáltal a Postások 11 méterest rúgnak, miáltal megszerzik a második és a mérkőzés utolsó goalját. A második félidőben mindkét tél lanyhán támad és a küzdelem nagyobbrészt a középen folyik, mig végül a biró a játékot lefütyüli.

    Biró.Ordódv Béla volt, ki szakavatottsággal végezte nehéz feladatát.
    Pesti Napló, 1903. október 20.
  25. 2021.09.10, 20:49 - Törekvés SE - 33 FC 1903
    A ferenczvárosi pályán az utolsó helyen álló Törekvés győzött a formában nagyon is el­maradt "33"-asok ellen. Az utóbbiak az idén igazán szánalmas szerepet játszottak; az egy M. A. C.-ot kivéve egy csapat felett sem győz­tek; a postásokkal szemben ugyan ki tudtak erőszakolni eldöntetlen eredményt, de a többi egylettel szemben nagy kudarczokat vallottak. Legcsúfosabb azonban múlt vasárnapi matchük, midőn az I. osztályúvá beprotezsált, klasszison aluli Törekvés is elrakta őket.

    Az első félidőben még vezettek 3:1-al, a másodikban azonban 4:1 eredményt ért el a Törekvés s megszerezte ezzel a szezonban egyet­len győzelmét.
    Sport-Világ, 1903. április 26.
  26. Ferenczvárosi Torna-Club — Törekvés 8:1.

    A Soroksári-úti pályán meglehetős érdektelen küzdelem folyt két első osztályú csapat között.A F. T. C. elsőrangú csapata ellen a Törekvés Sport-Egylet csapata játszott, mely még a jobb­fajta másodosztályúak nívóját sem ütötte meg ezen mérkőzésével is bebizonyította azt, a mit az egész éven át hangoztattunk, hogy t. i. nem méltó az első osztályra. A F. T. C. könnyen,óriási fölénynyel verte a Törekvés úgy első,mint második csapatját s a beadott 19 goal ellenében csak 1-et kapott (első csapat 8:1,második 11 :0 eredménynyel győzött). A Szövet­ség tehát nagyon blamálta magát az év elején,midőn ezt az egyletet erőnek erejével, osztályozó mérkőzés nélkül az első osztályba beprotegálta.

    Sport-Világ 1903 május 31.
  27. 2021.09.09, 20:00 - Törekvés SE - MAC 1903
    Magyar Athletikai Club 3 : 0 győz a Törekvés ellen.

    A lágymányosi pályán csekély közönség előtt folyt le ezen mérkőzés. A M. A. C. kezdettől fogva nagy fölényben van, Vincze remekel és a 14. percz­ben, az első és a második félidő vége felé a máso­dik goalt megcsinálja. Utána mindjárt elérik a har­madik goalt is. Biró: Herzog (M. U. E.)


    Magyarország 1903 november 10.
  28. 2021.09.09, 19:54 - MTK - Postás 1903
    Magyar Testgyakorlók Köre 1:0 ered­ménynyel győz a Postások ellen.

    A legérdekesebb mérkőzést kétségkívül a ne­vezett két egylet találkozása képezte, melynek eredménye, mint már említettük, döntő befolyás­sal birt a bajnoki csapatok helyezését illetőleg. A M. T. K.-nek az őszi fordulóban határozott szerencséje van. A M. U. E.-tel szemben nagy küzdelem után 1 : 0 eredménynyel győzött; a »33«-asokat csak a második félidőben beadott két goallal tudta megverni; a B. T. C.-vel szem­ben elért goaljai közül egy sem volt tiszta munka eredménye, míg a Postásokkal szembeni győzelmét nem tudásának, hanem éppen e bámu­latos szerencséjének köszönheti. A múlt vasár­napi mérkőzésen a Postások határozott fölényben voltak. Első félidőben a M. T. K. még bírta ellenfelének hatalmas tempóját, a második fél­időben azonban teljesen defenzív játékra szorult s csak a vége felé tudott a Postások ostromától megszabadulni s azokkal szemben az utolsó perczekben a győzelmet hozó vitás goalt elérni. Ez a g...
  29. 2021.09.09, 19:39 - Budapesti TC - MAC 1903
    Budapesti Torna-Club I. 5:0 győz a Magyar Athletikai Club ellen.

    Október 18.

    A Budapesti Torna Clubnak idei első mérkő­zése a tavaszi fordulóban a Magyar Athletikai Club újdonsült I. osztályú csapatával óriási meg­lepetésképpen 0:0 eredménynyel végződött. A B. T. C. mizerábilisen rossz kondiczióját s a M. A. C. ambiczionált csapatának aránylag jó játékát szem előtt tartva sem remélte volna senki, az említett eredményt, legkevésbbé azon körül­mények mellett, melylyel a B. T. C. kedvező poziczióval, erős hátszél által segítve kezdte játékát. A M. A. C.-ot ezen eredmény kvali­fikálta tulajdonképpen az I. osztályba való fel­vételre s habár a bajnoki küzdelmekben elért eredményei nem tartoznak éppen a legkiválóbbak közé, többé-kevésbbé elismerésre méltó szerep­lésével az I. osztályú bajnokságban csúfot nem vallott. Ez év őszén először a Postásokkal mér­kőzött, de ezekkel szemben kudarczczal végződött küzdelmük. A nagy vereséget leginkább a kapuvéd vétkesen indolens játékának tu...
  30. 2021.09.09, 19:27 - Budapesti TC - MAC 1903
    Budapesti Torna Club 5:0 győz a Magyar Athletikai Club ellen.

    Nagyszámú és díszes közönség gyűlt össze a csömöri-uti millenáris pályán, hogy ezen érdekesnek ígérkező mérkőzésben gyönyörködjék. És nem is csalódott várakozásában a közönség, mert a tegnapi mérkőzés minden tekintetben kifogástalan és fair jellege, az erős tempó, mindkét csapat szép játéka tényleg élvezetet nyújtott. A M. A. C. kezdi a já­tékot, azonban rögtön a B. T. C.-hoz kerül a labda és már az első perczben cornert rúg Blazsek, ame­lyet gyönyörűen kivéd a M. A. C. kapusa; és utána a M. A. C. egy remekül keresztül vitt támadással a B. T. C. kapuja előtt terem, eredményt azonban nem tud elérni. Ezután erős tempóban, hol az egyik, hol a másik fél támad, amely támadásokban külö­nösen a M. A. C. csatársora tűnik ki gyorsaságával. A B. T. C. az első goalt a 30-ik perczben éri el Róka révén, a másodikat Blazsek klasszikus játéka folytán a 36. perczben,

    Félidő 2:0 a B. T. C. javára.

    A második félidőben ismét r...
  31. 2021.09.09, 19:02 - MUE - Postás 1903
    Postások—Magyar Úszó-Egyesület 2:0.

    A margitszigeti sporttelepen csekély számú nézőközönség jelenlétében folyt le a fent jelzett match. A Postások általában főlényben voltak, de nem produkálták azt a játékot, melyet tőlük joggal elvárhattunk volna. A M. U. E. eleinte kilencz emberrel játszott s ezen idő alatt kapta be az első goalt; a második goal büntető rúgás ered­ménye volt. A M. U. E. forwardssorában négy ember hiányzott ; nem eléggé esik megrovás alá azon játékosok eljárása, kik vétkes könnyelmű­séggel a matchről lekéstek, minek folytán »har­madik« csapatbeli játékosoknak kellett a csa­patba beugrani. A Postások teljes legénységgel,de meglehetős lanyhán és kedvetlenül játszottak.

    A Postásoké a helyválasztás joga s így a M. U. E. kezdi a játékot, »de csak megkezdi«,mert a Postások védelme előtt és az erősen fújó szélnek kénytelenek voltak engedni. Ily kö­rülmények mellett a Postások veszik át a táma­dási szerepet és erős ostromot intéznek a M. U. E. goalja ellen. Három...
  32. 2021.09.09, 18:36 - 33 FC - Postás 1903
    Postások—33. F. C. 2:2 eldöntetlen.
    November 15.

    A Postásokat az őszi szezonban határozottan a balsors üldözi. Az első M. A. C. match ki­vételével, valamennyi mérkőzésen ellenfele javára dőlt a küzdelem, de aképpen, hogy hajszál híjjával győzhetett volna. így volt ez a B. T. C.— M. T. K. és F. T. C. matchen, melyeket be­tetőzött a »33« F. C.-bal való bajnoki mérkő­zése. A Postások ezúttal új csatársorral állottak sorompóba, melyben oly játékosok szerepeltek, kik ellentétben a régiekkel — Minder kivételé­vel — a modern passzjátéknak hódolnak. Talán ez a változás volt oka annak, hogy a csapat nem mutatta játékában azt a határozottságot, melyet nála az utóbbi időben tapasztaltunk s az a körülmény, hogy a védelemnek előtte ismeretlen játékú csatársort kellett támogatni, hozzájárult ahhoz, hogy maga sem volt tisztában feladatával s egynéhány oly könnyelműséget engedett meg magának, melynek megitta levét. A »33«-ások csapata, tartalékjai daczára, derekas munkát végzett s tény az, ...
  33. 2021.09.09, 18:28 - 33 FC - Postás 1903
    "33." F. K. —Postások 2:2.

    Első goalt a Postás adja be az első félidőben, melyben 1:0-al végig vezet. A második félidőben ismét a Postások lőnek egy goalt, mely Arany fedezet érdeme volt, ki 30 méter­ről gyönyörű shoottal szerezte meg a goalt. A «33»-asok erre erejüket összeszedik s csakhamar visszaadják 5 percnyi időközben a kapott két goalt. Ez az eredmény a match végéig aztán is nem változott.
    Pesti Napló, 1903. november 16.
  34. 2021.09.09, 18:24 - 33 FC - Postás 1903
    Postások 2 : 2 eldöntetlen a «33»-as Football Club ellen.

    Vasárnap délelőtt mérkőzött a két egylet a Margitszigeten. Az eredmény meglepetésszerü, mivel a Postások erős csapatát tippeltük a papírforma szerint győztesnek, és ime csak eldöntetlenül tudott végezni a 33-asok gyengének tartott csapatával, bár az utóbbi időben a 33-asok kezdik a régi formájukát felvenni. Első félidő 1:0 a Postások, a második félidő 2:1 a 33-asok javára.

    Biró Pick (B. A. K.)
    Magyarország, 1903. november 17.
  35. 2021.09.09, 18:18 - Ferenczvárosi TC - MAC 1903
    Ferencvárosi T. C. — M. A. C. 5 : 1.

    A soroksár-uti pályán mérkőzött a két egyesület a baj­nokságért. A játék a pálya kicsinysége folytán nem volt valami változatos. A F. T. C. otthonosan érezvén magát, jobb játékot produkált ellenfelénél. Az öt goal közül egyet egy „hands in goal“-ért adott szabad­rúgásból kifolyólag kapott a M. A. C. Megemlítendő, hogy három ily szabadrúgásból kettőt sikerült a M. A. C.-nak kivédeni
    Pesti Hírlap, 1903. november 2..
  36. 2021.09.09, 18:12 - Ferenczvárosi TC - MAC 1903
    Ferenczvárosi Torna-Club — Magyar Athletikai Club ellen győz 5 : 1.

    A ferenczvárosi pályán lefolyt eme bajnoki mérkőzés eredménye előrelátható volt, annál is inkább, mert a Höfle kitiltása folytán amúgy is meggyengült athleták egy nekik szokatlan pályán játszottak.
    A Ferenczvárosiak a játék folyamán 5 goalt szereztek, míg a M. A. C. csak a játék utolsó perczében tudott egy goalhoz jutni.
    Sport-Világ, 1903. november 8.
  37. 2021.09.09, 18:05 - 33 FC - MUE 1903
    A csömöri-uti millenáris versenypályán ma délután három órakor a Magyar Uszó-Egyesület és a 33-as Futball-Klub mérkőzött a magyar bajnokságért. Az első félidőben a játék majd­nem mindig az úszók mezejében folyt; s az ellenfél kapuja elé csak ritkán került a labda. A 33-asok gyors támadásának a félidő végén meg is volt az ered­ménye, mert a 33-asok megszerezték az első gólt, melyet több gól egyik részről sem követett, így az első félidő eredménye egy gól ellen zérus a 33-as Futball-Klub javára. A második félidőben a 33-asok még erősebb tempóban játszottak. Ebben a fél­időben a 33-asok csapata bárom gólt rúgott, melyekközül az Úszók egyet sem tudtak visszaadni. így a második félidő eredménye három gól ellen zérus a 33-asok javára. A végső eredmény pedig négy gól ellen zérus a 33-as Futball-Klub javára. A győztes csapat­ban a csatázó sor érdemel dicséretet, mely gyors és szép játékával tűnt ki.
    Budapesti Hírlap, 1903. november 12.
  38. 2021.09.08, 21:24 - Postás - Budapesti TC 1903
    Budapesti Torna-Club I. győz a Posta- és Távirda-Tisztviselők Sport-Egyesülete I. csapata ellen.

    A magyar bajnokság két legkomolyabb aspi­ránsának találkozása hétköznap daczára rendkívül nagyszámú közönséget vonzott a millenáris pályára. A Postásoknak a Magyar Athletikai Club csapata felett múlt vasárnapon aratott fölényes diadala után mindenki élénk érdeklő­déssel nézett a szerdai mérkőzése elé, melyen a B. T. C. csapatával, mely egy esztendő alatt rendkívüli változáson ment keresztül, mérte össze erejét. A szerdai match megérdemelte azt a nagy érdeklődést, mely iránta mutatkozott. Régen nem volt alkalmunk ily fair jellegű mérkőzést végigszemlélni, mint a nevezett két csapaté volt s tekintve azt, hogy a Postások matcheiről eddigelé csak erőszakos jelenetekkel kapcsolatban referálhattunk, melyek úgy a nagy fizikai erővel biró Postások, mint ellenfelük részéről követtettek el. Leggyakrabban ez utóbbi esettel találkoztunk, mert a mi a Postásoknál a fizikai túlsúly és erély kife...
  39. 2021.09.08, 21:15 - Postás - MAC 1903
    Postások I. — Magyar Athletikai Club I. 7 : 0.

    Nem várt eredménynyel végződött a M. A. C.—Postás mérkőzés. A nagy formáról, melyet a győztes csapat ezúttal mutatott, senki sem álmodott. Pedig ez megvan. Nem az egész csapatban ugyan, hanem egyes játékosokban. A többiek érdeme az, hogy most már megtalálták a helyes irányt. Támogatniok kell goalképes kitűnő játékosaikat. Híven betöltik ezt a szerepet; innen van, hogy minden goal csak egyes játé­kos által kidolgozott és belőtt labda volt.

    A mérkőzés különben nagyon alacsony nívón állott; ez azonban nem a győztes csapat hibája, hanem tisztán a M. A. C.-é. Meg volt babonázva a szó szoros értelmében. Az első féiidőben legalább is három goalt könnyen szerezhetett volna, de úgy látszik lőni nem akartak, csak passzolni, azt is rosszul. A csatársor minden labdája mértani pontossággal jutott oda, a hol a kapus áll, annak kezébe, nem kellett utána egy lépést, egy mozdulatot se tenni. Mentségéül szolgál, hogy az ellenfélnek a pálya is n...
  40. 2021.09.08, 20:46 - MTK - MUE 1903
    A Magyar Testgyakorlők Köre ma mérkőzött a soroksári-uti pályán a Magyar Úszó Egyesület csapatával. Az ered­mény 1:0 a M. T. K. javára.

    A játék lefolyása a következő volt: A M. T. K. a tőle megszokott össz-játékkal igyekszik az ellenfél kapujához, de annak védőjátékosai meghiustiottak minden támadást.

    A félidő 0:0 eredménynyel zárul. A második félidőbena M. T. K. folytonosan támad, mely támadásnak meg is volt az eredménye, mert egy szabadrúgás­ból kifolyólag Károly, illetve Hoffer révén goalt érnek el. A M. T. K. minden egyes játékosa kitű­nőén játszott, nem lehet azonban ugyanezt mon­dani a M. U. E. játékosaira, mert Sternen és Jó­náson kívül csaknem mind, különösen Péczely, Weisz és Révész adták a legtöbb alkalmat a biró beavatkozására.

    Biró Steiner Bertalan volt, való­ban hozzáértően végezte nehéz szerepét.
    Pesti Napló, 1903. szeptember 28.
  41. 2021.09.08, 20:39 - MTK - MUE 1903
    A Magyar Testgyakorlók Köre I. 1 :0 győz a Magyar Úszó-Egyesület I. ellen.

    A soroksári-úti versenypálya múlt vasárnapon érdekes match színhelye volt. A bajnokságért küzdött két jónevű egyesületünk a M. T. K. és M. U. E. A M. T. K. határozott fölényével szemben a M. U. E. kapuvédjének kiváló játéka egyenlítette ki a két fél küzdelmét. Az egyetlen goal egy szabadrúgás eredménye volt, melyet Károly Hoffer réven ért el a M. T. K.

    A mérkőzés lefolyása a következő volt:
    A helyválasztás joga a M. U. E.-é; a kék­fehérek kezdenek s azonnal erősen ostrom alá fogják a M. T. K. kapuját. Az Úszók kitűnő védelme ellensú­lyozza a kék-fehérek ügyes táma­dását ; annak daczára a M. U. E. kapusának is sok munkája akad, melyet ugyan kifogástalanul, de sok szerencsével is végez.

    Half­time 0:0.

    A második félidőben a M. T. K. csaknem állandóan támad s a csatárok egyre foglalkoztatják az Úszók védelmét. Tizenhét percz után a Testgyakorlók Károly és Hoffer révén a döntő golt rugják, a mely...
  42. Vasárnap délután folyt le a Csömöri uti pályán az ezidei bajnoki mérkőzések egyik legérdekesebbike. Ugyanis a B. T. C. állott szemben legerősebb rivá­lisával a F. T. C.-bal.

    A mérkőzést nagy közönség nézte végig. A játékot a B. T. C. kezdi nap ellen és erős támadás után Román megcsinálja gyönyörű oldallövéssel az első goalt. A 11. perczben elér ugyan a F. T. C. egy cornert, azonban daczáfa, hogy erősen szorongatják a B. T. C. kapuját, goalt nem tudnak rúgni. A 30. perczben Pokorny áttör a B. T. C. védelmi vonalán, Siposs, a kapus, eléje rohan, hogy vissza rúgja a labdát, ez azonban nem sikerül neki, úgy hogy Pokorny rohan az üresen hagyott kapu felé ; azaz csak rohanna, de az elbu­kott Siposs, mindkét kezével belecsimpaszkodik, úgy, hogy Pokorny néhány lépésnyire vonszolja őt maga után, mig végre lerázva magáról Siposst, be­rúgja a labdát az üres kapuba, a biró azonban nem ítéli meg a goalt, mivel állítása szerint, amidőn Siposs megfogta Pokornyt, ő lefütyülte a játékot és m...
  43. Budapesti Torna-Club I. 2:1 győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.

    Az őszi bajnoki fordulónak legfontosabb s az idei bajnokság sorsára úgyszólván döntő befo­lyással biró mérkőzése folyt le múlt vasárnapon a millenáris versenypályán. A tavaszi fordulóban tudvalevőleg a Ferenczvárosi T. C. csapata vezetett 11 ponttal, mögötte a B. T. C. és a Postások következtek 10—-10 ponttal, míg a M. U. E. 9 ponttal a negyedik helyet foglalta el. A football bajnokságnak tehát három leg­komolyabb aspiránsa a B. T. C, Postások és a F. T. C. az őszi fordulóban mindjárt a kezdetén találkoztak s e találkozások eredményeiből, ha nem is végérvényésen, de körülbelül következtetni lehet a M. L. Sz. idei bajnokságának sorsára. E szerint legtöbb esélye a B. T. C.-nak volna, mely csapatnak -— ha továbbra is minden küzdelemből győztesként ke­rülne ki — feltétlenül biztosítottnak látszanék az idei bajnokság. Persze számolnia kell még azon ellenfeleivel, kikkel a tavaszi fordulóban vagy eldöntetlenül kü...
  44. 2021.09.08, 18:38 - Budapesti TC - MTK 1903
    Magyar Testgyakorlók Köre 2:1 győz a Budapesti Torna Club fölött.

    Hogy az idei bajnoki mérkőzések Iegérdekesebbike vasárnap fog lejátszódni, azt tudta a nagy sport­közönség is, mert zsúfolásig megteltek a tribünök és az állóhelyek is a gyönyörű őszi, verőfényes na­pon. Roppant izgatott volt már előzetesen is a kö­zönség, mert a B. T. C. múlt vasárnap mutatott nagystílű játéka után, teljesen egyenlőnek tekintették a két csapatot.

    Azonban úgy látszik a B. T. C. maga nem nagyon bízott a győzelemben, mivel rögtön a játék kezdete után, midőn a Testgyakorlók fürge csatárai a B. T. C. kapuja előtt teremnek, a védelem kézzel-lábbal dolgozik, azonban az erélyes biró határozott fellépésével megakadályozta a durvaságokat. Ilyen jegyben kezdődött a játék, azonban a biró intésé­nek meg volt a foganatja, és a további játéknak teljesen fair jellege volt. Hol az egyik, hol a másik fél támad, amig a 35. perczben egy büntető rúgás­ból kifolyólag Oláh fejpasszal centerezi a labdát Rókának, a...
  45. 2021.09.08, 18:29 - Budapesti TC - MTK 1903
    Magyar Testgyakorlók Köre 2: 0 győz a 33. F.C. ellen.

    Érdekes mérkőzés színhelye volt a lágy­mányosi pálya is, ahol a M. T. K. — egyik legko­molyabb bajnokjelölt — mérkőzött a 33-as F. C. csapatával. Á 33-asok kezdik a játékot, de csakha­mar a M. T. K. veszi át a vezetést; eredményt azonban az első félidőben egyik fél sem tud elérni. A második félidőben a 16. perczben a M. T. K. ismert szép összjátékával lerohan az ellenfél kapuja elé és Károly megcsinálja az első goalt. Majd a 33-asok támadnak eredmény nélkül, míg a 37. perczben HofFer gyönyörű shoottal megcsinálja a második goalt. Mindkét csapattól szépen keresztül vitt támadásokat láttunk. Eredmény 2: 0 a M. T. K. javára.

    Biró: Schubert Ernő (M. U. E.)
    Sport-Világ, 1903. november 1.
  46. 2021.09.07, 23:42 - MAC - MTK 1903
    Magyar Atlétikai Club 3:2 győz a Magyar Test­gyakorlók ellen.

    A margitszigeti pályán folyt le ez az érdekes mérkőzés a zord őszi idő miatt csekély közönség jelenlétében. A M. T. K. támad és mind­járt az első perczben goalra lö, melyet a kapus cornerre véd, azonban a cornerrugást kivédi a M. A. C, sőt rögtön offensivába megy át és a 4. és 10. perczken már neki van két cornerrugása, azonban goailá nem tudja érvényesíteni. A folytonos támadás meg is hozza az eredményt, amennyiben Teasdale leszalad a M. T. K. kapuja felé, czenteres és Fitt éles lövéssel megszerzi az első goalt a 20. perezben. A M. T. K. igyekszik kiegyenlítem', de ez a félidő végéig nem sikerül.

    Első félidő 1: 0 a M. A. C. javára.

    A második félidőben a M. T. K. támad; néhány nehéz shoot-ot gyönyörűen véd a M. A. C. kapusa azonban a 15. perczben Herquett éles lövéssel megcsinálja a M. T. K. első goalját, melyet a M. A. C. 5 perczczel későb Medgyessy révén kiegyenlít, A játék is­mét váltakozva folyik, mig a...
  47. 2021.09.07, 23:34 - MAC - MTK 1903
    Magyar Athletikai Club I. 3:2 eredménynyel győz a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.

    A tavaszi B. T. C. — M. A. C. eldöntetlen matchhez hasonló óriási meglepetést keltett a M. A. C. múlt vasárnapi győzelme a M. T. K. felett. Bár az athleták csapatja az utóbbi időben nagy javulásról tett tanúságot, tán ő maga sem merte volna remélni azt, hogy a B. T. C. verő Testgyakorlókon diadalt arasson. Az eredmény hihetetlen s bármiként próbáljuk a M. T. K. mentségére felhozni az előttük ismeretlen s kü­lönösen sikamlós pályának a játék menetére nézve nagy befolyással biró okait, levezetésük csak azzal az egy komoly indokkal exkuzálható : hogy nem vették komolyan a matchet s tavaszi nagyarányú győzelmük után kissé el is voltak bizakodva, A csapaton az első goal után pedig oly lehangoltság vett erőt, hogy szinte tehetet­lenül nézték a M. A. C. ezúttal gyönyörűen összejátszó csatársorának támadását.

    Nagy hibát követett el a védelem azáltal, hogy nem vette elég komolyan az ellenfél gyors­lá...
  48. 2021.09.07, 23:16 - 33 FC - MAC 1903
    A "33" Football-Club 4:1 győz a Magyar Athletikai Club ellen.

    A Magyar A. C. múlt vasárnapi győzelme a M. T. K. felett hamar nyert kiigazítást. Papír­forma szerint fölényes diadalt kellett volna aratnia, annál is inkább, mert csapatát erre a mérkőzésre még meg is erősítette s a »33« F. C. csapatából még mindig hiányoztak a nagy ágyúk Kiss Gyula, Koch Lexi és Haraszti. A mérkőzés lefolyása azon­ban mást bizonyított A »33« F. C. csatársora szép kombináczióval jut a M. A. C. kapuja elé s a jobbról beadott labdát Weisz bal összekötő a goalba fejeli. Felállás után Vincze egy szép lövése révén ugyan sikerül a kiegyenlítés, de ez nem sokáig tart, mert a »33«-asok csapatába be­áll a hiányzó 11-ik ember s most a hátszéltől támogatva beszorítva tart­ják ellenfeleiket s a mi nem sikerül a megadott büntető rúgás révén, az sikerül a középső csatár egy remek lerohanása és ismét a bal összekötő fejelése, révén.

    Az első félidő 2: 1 eredménynyel végződött s most a M. A. C. kapja a hátszel...
  49. 2021.09.07, 22:57 - Budapesti TC - MUE 1903
    Budapesti Torna-Club I. 5 : 0 eredménynyel győz a Magyar Úszó - Egyesület I. ellen.

    A M. U. E.-t bátran a meglepetések csapatjának lehet nevezni. Alig egy esztendős korában megverte a Budapesti Torna-Clubot, melyet ma­gyar csapat akkortájban meg sem tudott közelí­teni s alig két hónappal később csúfosan kika­pott a B: T. C.-tól. Magyar csapatokkal szemben a legváltozatosabb eredményekkel szerepelt. Hol fölényes diadalt aratott, hol meg csúnyán helyben­hagyták. Tavaly őszszel nagyon gyengének tar­tották a csapatot, mert tagjai csupa fiatal generáczióbeli játékosok voltak. Eleinte nagy vere­séggel szerepelt, csakhamar azonban annyira megjavult, hogy a legjobb magyar csapatokkal szemben a legszebb sikerekkel szerepelt, sőt a B. T. C.-al két ízben sikerült eldöntetlen ered­ménynyel játszania. A M. U. E. változatosságban igazán gazdag eredményei egyrészt a csapatban uralkodó folytonos változásokban, másrészt a M. U. E. csapat szeszélyes játékmodorában lelik magyarázatukat, mely az...
  50. 2021.09.07, 22:35 - Postás - Ferenczvárosi TC 1903
    Ferenczvárosi F. C. I 2:1 eredménynyel győz a Postások ellen.

    Az első osztályú bajnokság helyezéseinek sor­rendjét a F. T. C. múlt vasárnapi győzelme megváltoztatta ; a F. T. C. ezzel az élre került, míg a Postásoknak legcsekélyebb esélyük sem lehet a győzelemre. A múlt vasárnapi mérkőzé­sen a F. T. C. múlt tavaszi jó formájában ját­szott s biztos fölénynyel verte a Postásokat, kik formájukban teljesen visszaestek. A két héttel ezelőtt a M. T. K. ellen produkált energikus és szép játéknak nyomát sem láthattuk s külö­nösen a védelem részéről követtettek el olv könnyelmű hibák, melyek a match kimenetelére végzetes befolyás­sal bírtak. A F. T. C.-nál a csatársor dominált s hathatós támogatásban részesült a fede­zetsor részéről.
    A részletes lefolyásról a kö­vetkezőkben adunk számot:
    Ferenczváros kezdi a játékot nappal szemben és több gyenge támadást intéz a Postás goalra.
    Csakhamar a Postások támad­nak, majd hosszú ideig folyik a küzdelem, közben hol az egyik, hol a másik csapat felv...
  51. 2021.09.07, 22:28 - Postás - Ferenczvárosi TC 1903
    A Ferenczvárossi Torna-Club 2:1 győz a Postá­sok ellen.

    Vasárnap délután mérkőzött ezen két erős ellenfél egymással a Margitszigeten. Az első goalt a Postások csinálják. Minder a kapura lő, a hátvéd véd, azonban a labda a hátvéd lábáról a kapuba pattan. Pokorny a 41. perczben kiegyenlít. Első félidő 1:1. A második félidőben F. T. C. foly­ton támad, azonban a Postások kitünően védenek, mig a 30. perczben Weisz megcsinálja a vezető
    goalt.

    Biró: Ullench (B. E. A. C.)
    Magyarország, 1903. november 10.
  52. 2021.09.07, 22:12 - MUE - MTK 1903
    A Magyar Úszó Egyesület és a Magyar Testgyakorlok Köre küzdelme Csömöri-uti millennáris versenypályán nagy és díszes közönség jelenlétében folyt le.
    A M. U. E. kezdi a játékot kedvező széllel s mindjárt az első perczekben 2 corner-rugást is csinál, azonban eredmény nélkül, és ettől kezdve folyton a M. T. K. kapuja előtt folyik a játék és hosszas küz­delem után a 20. perczben Stern, a 40. perezben Csermák belövik a labdát a M. T. K. kapujába. A második félidőben sikerül ugyan kezdetben a M. T. K.-nak a játékszinhelyet a M. U. E. kapuja elé tenni, azonban folytonos támadásuk megtörik a M. U. E. súlyos védekezésén, ugv hogy még cornert sem tudnak elérni. A második félidőben nem esett goal. Ami a játék menetét illeti, konstatálnunk kell, hogy a M. U. E. gyorsaság és fürgeség tekintetében és főkép a fizikai erő tekintetében erős fölényben van a M. T. K. fölött és főkép ezen erőbeli túlsúlyt meglehetős erőszakossággal ki is használta. Némi összjátékot és fairjátékot csak a M. T. K. produkál...
  53. 2021.09.07, 20:39 - MTK - Ferenczvárosi TC 1903
    Ferenczvárosi Torna Club 3:0 győz a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.
    A ke lemetlen, szeles idő daczára óriási közönség szorongott a csömöri-uti versenypálya mindkét tr bünjén vasárnap délután, hogy végignézze a tel­jesen nyílt jellegű döntő bajnoki mérkőzést. A teg­napi magas színvonalon álló játék beigazolta, hogv bizony lehet fair játékkal is szép és eredményes mérkőzést produ álni, és szerettük volna, ha a teg­napi gyönyörű és mindvégig érdekes küzdelmet végignézték volna a football játék csekély számú ellenségei is, mert meggyőződhettek volna arról, hogy az ilyen mederben folyó játék, mint a tegnapi, min­den tekintetben csakis előnyére válik sportot űző ifjainknak. Örömünkre szolgált látni az eredménvt is, mert megerősítette bennünk azt a hitet, hogy azon csa­pat, melv ügvesebb, jobb és szebb játékot produkál, mint a többi, előbb-utóbb győzni fog. A F. T. C tegnapi dicsőséges szereplésével az első osztályú bajnoksá­got megnyerte, még pedig nem érdemetlenül, mert csaknem összes edd...
  54. 2021.09.07, 20:20 - 33 FC - Budapesti TC 1903
    Budapesti Torna Club—„33“ Football Clubja 2 : 2 eldöntetlen.
    Az intéző bizottság ama határozata után, mely­iket a Ferencvárosi Torna Club és „33“ Football Clubja közötti matchet megsemmisítette s a 2 pontot a „33“ F. C. javára irta, a sportkörök élénk érdek­lődéssel tekintettek a vasárnapi match elé, mert a B. T. C. győzelme esetén, övó lett volna bajnokság. A „33“ FC.-ról már hetek óta suttogták a beava­tottak, hogy a mai mérkőzésen akarja tulajdonképeni formáját s játókerősségét bemutatni. A bemutatás sikerült, még pedig oly mértékben, hogy mai formája után a legjobb magyar csapatnak kell tartani s hogy az eredmény mégis eldöntetlen, az a B. T. C., a biró s „33“ F. C.-ot egy játékosának elvesztésével ért csapás együttműködésének tulajdonítható.
    Mig tizenegy „33“-as játszott a tizenegy B. T. C. és a biró ellen, addig a fölény szemmel lát­ható volt, a bajnok csapatot derék ellenfeleik beszo­rítva tartották s csak Sipos művészete tudta meg­védeni a kaput a feléje röpülö lövések özönév...
  55. 2021.09.07, 19:46 - 33 FC - Budapesti TC 1903
    Budapesti Torna Club 2:2 eldöntelten a *33« Football Club ellen.
    Most következett a nap szenzácziója.
    A Labdarugó Szövetség megsemmisítette a F. T. C.-nak a 33-asok ellen aratott győzelmét, mivel egyik játékosuk nem volt jogosítva résztvenni a játékban és igy a F. T. C. két pontját átírta ellenfelének a 33-as F. C. javára ; ha tehát a mai mérkőzésen a B. T. C. gvőz, akkor újra ő került a bajnokság élére. És ime mi történt? A »33« F. C. ma oly szép klasszist mutatott, hogy biztosnak látszott á győzelme, annál is inkább, mivel a B. T. C. óriási hanyatlást mutatott és mai játékából nem ismertünk rá a bajnoki csapatra. Mindjárt a kezdés után nyil­vánvalóvá válik a 33-asok fölénye és támadást tá­madásra intéznek a B. T. C. kapuja, ellen ; azonban amint kritikus kezd lenni a helyzet, a biró érthe­tetlen okokból lefütyüli a játékot. A 32 perczben Spitz, a 33-asok kitűnő csatára, lerohan a B. T. C. kapuja elé, már-már biztos a goal, amikor hátulról fellökik őt, még pedig oly szerencsétlenül,...
  56. 2021.09.06, 23:49 - MAC - MUE 1903
    Magyar Athletikai Club 5:1 győz a Magyar Uszó Egyesület ellen.

    A játék elején néhány szépen keresztülvitt támadást láttunk a M. U. E.-től, azonban csakhamar
    túlsúlyba kerülnek az Athléták. Első félidő 1 : 1, A második félidő 15. perczéig rendes mederben folyik a játék, ettől kezdve azonban a biró egymásután állítja ki a M. U. E. játékosait durva játékmoodorukért addig, mig csak 5 játékos marad a porondon, úgy hogy a kapus a kezdéskor elment csatárt játszani és a kaput üresen hagyta. Végre a biró lefütyülte a játékot a vég előtt. Nézetünk szerint a bírónak kelleti volna mindjárt kezdetben arra törekednie, hogy a játék megtartsa fair jellegét és nem íly kómikusan ható kiállításokkal előállani és ha akaratának nem tud érvényt szerezni, hát fütyülje le az egész csa­patot. Biró: Gabrovitz (Postás).

    Magyarország 1903 december 1.
  57. 2021.09.06, 23:45 - MAC - MUE 1903
    Magyar Athletikai Club 4:1 eredménynyel győz a Magyar Úszó Egyesület ellen.

    Tavaszi küzdelmük a M. U. E. 1 :0 arányú győzelmével végződött, csakhogy akkor a M. U. E. nagyon jó kondiczióban volt, a M. A. C. pedig csapatjának megcsorbítása folytán kevésbbé jó formát mutatott. Ez idő szerint éppen a fordított viszony áll fenn. A M. A. C. aránylag elég jó kondiczió­ban van, míg a M. U. E. csapata úgyszólván teljesen felbomlott; őszszel egyetlen egy bajnoki mérkőzést nem nyert meg s a Törekvés ellen is csak barátságos küz­delemben tudott — igaz, hogy óriási fölényben — diadalmaskodni.
    A M. A. C. mindjárt a match kezdetén hatal­mas iramban támadott s állandó ostrom szín­helyévé tette a sárga­fehérek kapuját.
    A M. U. E. folytonos deffenzivára szorult s csak olykor tett elkese­redett kísérletet az ellen­fél kapuját megközelí­tendő. A M. A. C. vé­delme nagyon sarkában van a támadásnak, s csak így történhetett, hogy a M. U. E. meg­lepetésszerű lerohanása goalt eredményezett. Az athleták azo...
  58. 2021.09.06, 23:32 - Vermes Sándor
    Vermes Sándor, 18 éves. A csapat egye­düli nehézsúlyú tagja, ki erejét azonban sohase használja ki. Bal back, méltó partnere Molnár­nak, kivel kitünően megértik egymást. Rúgásai hosszúak, olykor túlmagosak.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  59. 2021.09.06, 23:31 - Prácser Imre
    Prácser Imre, 15 éves. Az U. T. E.-ben a labdatechnika mestere. Mint jobbszélső csatár ellenfeleit művésziesen kidriblizi. Kitünően cen­terez és élesen lő.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  60. 2021.09.06, 23:30 - Molnár Imre
    Molnár Imre, előbbi öcscse, 16 éves. A csapat legkisebb játékosa, az U. T. E. szűkebb hazája közönségének kedvencze s ezért sokszor önző. A legjobb dribler és lövő. Sokszor meg­történt, hogy a labdát magánál tartva, négy öt ellenfelét kicselezi és megszökik ; lövései ilyen­kor védhetetlenek. Bal összekötő csatár.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  61. 2021.09.06, 23:28 - Molnár Ferenc
    Molnár Ferencz, 18 éves. A legjobb játé­kos, mint jobboldali hátvédő a védelem lelke. Rúgásai rendkívül hosszúak, a labdaszedése ki­tűnő. A nyáron a Népszigeti L. Cs. védelmének főerőssége volt s mint ilyent a legjobb backnek ismerték el.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  62. 2021.09.06, 23:26 - Ludwig Antal
    7. Ludvig Antal, 17 éves. Középcsatár. A szélről jött labdákat stoppolás nélkül élesen lövi, kitűnő labdaosztó, sok goal köszönhető az ő jó helyezkedésének.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  63. 2021.09.06, 23:25 - Kuschner János
    Kuschner János, 18 éves. A legerősebb, szinte áttörhetetlen half. A szélső csatárok lefo­gásában kiválót produkál. Technikája és labda­szedése mesteri. Bal fedezetet játszik.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  64. 2021.09.06, 23:24 - Herczeg Oszkár
    Herczeg (Fürst) Oszkár, 19 éves. A csapat kapitánya. Régi jó játékos ; önzetlen működése és dirigálása jó hatással van a csapatra. Lövé­seit szépen placirozza. Jobb összekötő csatár.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  65. 2021.09.06, 23:22 - Hänisch András
    Hänisch András, 18 éves. Balszélső csatár, a csapat legjobb futója, mint ilyen ő diktálja a »tempót«. Ellenfeleit lefutva, szépen centerez, de legtöbbször goalba fut.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  66. 2021.09.06, 23:21 - Glozbach Kálmán
    3. Glotzbach Kálmán, 16 éves. Fáradhatatlan játékos, labdaszedései és leadásai biztosak. A legtöbb támadást ő tartja fel. Előbb középcsatár volt, most jobb half.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  67. 2021.09.06, 23:20 - Bey Lajos
    Bej Lajos, 16 éves. Sasszemű és biztos kezű goalkeeper. Rúgásai hosszúak.

    1903 december 20.
  68. 2021.09.06, 23:19 - Barcsay Ödön
    1. Barcsay Ödön, 18 éves. A csapat (UTE) leghasz­nosabb játékosa. Technikája kitűnő, gyors futó, jó dribler. Meglepetésszerű lövései a halfsorból igen veszélyesek. Azelőtt oldal-, most középfede­zetet játszik.

    Sport-Világ 1903 december 20.
  69. 2021.09.06, 19:44 - Postás - MUE 1903
    Vasárnap délután mérte össze erejét a Magyar Úszó Egyesület a Pósta és Távírótisztviselök Sportegyletével a bajnoki czimért melynél az utóbbi fényes győzelmet aratott. Igaz ugyan, hogy a M. U. E. néhány tartalékos játékos­sal állott ki; de a hiba ott volt, hogy a M. U. E. nem bírta ki a Postások által diktált erős tempót. Az első goalt a M. U. E. csinálja a 7 perczben, melyet a Postások csak a 38 perczben tudnak ki­egyenlíteni Kertay révén és ezután rövid 6 percz alatt még kétszer viszik be a labdát a M. U. E. kapujába, előbbit Minder, utóbbit nagyon szép lövés­sel Schwarcz balszélső csatár. Első félidő 3:1 a Postások javára. Felállás után a második íéjidőben lerohan Minder a M. U. E. kapuja elé és a kapus hibája folytán fennakad a labda a hálóban. A 40 perczben ismét csak Minder rúgja be a második goalt. Második félidő 2:0 a Postások javára. A mai játékot eldöntötte az, hogy Fehéry a kitűnő hátvéd nem játszhatott. Péczely mindjárt a játék elején megsérült, úgy hogy nem érvényesülhetet...
  70. 2021.09.06, 19:32 - Postás - MTK 1903
    Vasárnap délután állottak egymással szemben a Margitsziget kies pályáján a Magyar Testgyakorlók Köre és a Posta- és Távirótisztviselők Egylete díszes és szép számú közönség jelenlétében. A mérkőzés ismét meg­lepetéssel végződött, amennyiben a B. T. C. legyőzőjét, a M. T. K-t megverték a Postások, amiből nem követ­kezik az, mintha a Postások jobban meg szebben játszottak volna, mint a Testgyakorlók. A mai mér­kőzést eldöntötte a Postások erőbeli túlsúlya, melylyel a Postások ma bőven éltek is, úgy hogy tulaj­donképpeni labdarugó-játékot csak a Testgyakorlökná! láttunk, mert a Postások minden rendszer nélkül, össze-vissza rúgták a labdát, anélkül, hogv tudnák, kihez kerül az. A játék kezdetén a Postások támad­nak s a 8. perczben Kertay rúgja be először a labdát a M. T. K. kapujába, a 15. perczben pedig Minder csi­nálja a második goalt. Néha-néha támad a M. T. K. is, azonban támadásuk meghiúsul a minden módot felhasználó Postások erős védelmén.

    Első félidő 2:0 a Postások javára...
  71. 2021.09.06, 19:15 - MTK - Budapesti TC 1903
    Sikereinek legszebbikét múlt vasár­napon érte el, mikor a Budapesti Torna-Clubot le tudta győzni. A Magyar Testgyakorlók Köre egy csapással az elsők közé emelkedett s az a játék, melylyel győzelmét magának biztosította, a jövő csapatját engedi benne sejtetni. Játéka magas nívón áll ; tagjainak egyéni tudása vete­kedik bármely magyar csapatéval s a klasszisát emeli ama körülmény, hogy az egyéni tudás az összjátékkal teljesen harmóniába olvad. A Buda­pesti Torna-Club vereségét menti az a körül­mény, hogy három legjobb játékosa : Fey, Siposs és Buda, hiányzott. Előbbi kettőnek, mint a védelem legerősebb támogatóinak távollétét na­gyon megérezte a csapat, mely biztos védelmű játékosokban tudta letéve a végső pillanatok sorsát.
    A támadás nyugalma és biztossága is szenve­dett legjobb csatárjának, Budának hiányzása által. Hozzájárult még ehhez a csapatban ural­kodott kedvetlenség, mely csak a második fél­időben tünt el, midőn energikusabb támadást produkált s be akarta hozni az ellenfél előn...
  72. 2021.09.06, 18:54 - MTK - Budapesti TC 1903
    A Magyar Testgyakorlók Köre 3 : 1 győz a Budapesti Torna Club fölött. Az eredményt óriási meglepetéssel fogadta a közönség, amely a match hatása alatt teljesen a testgyakorlókhoz pártolt és óriási örömrivalgással fogadott minden goalt. A test­gyakorlók a játék elején elkezdett tempóban foly­tatják állandóan a játékot és gyönyörűen passzolva viszik a labdát, amivel az ellenfél védelmét teljesen kifárasztják és igy aztán gyors egymás utánban csi­nálják a tehetetlenül álló B. T. C.-nak a goalokat.A testgyakorlók ez alkalommal még magyar csapat­tól nem látott magas nívójú játékot mutattak.
    A játék kezdetével a B. T. C. lép föl támadólag és mintegy 10 percig ostromolják a M. T. K.-kaput, azonban minden igyekezetük dacára csak egy cornert érnek el, miből azonban goal nem lesz. Ezután a játékba belemelegedő M. T. K. kezdi szoron­gatni a B. T. C. kapuját és pedig nem eredményte­lenül, mert 15 perc alatt Hoffer utján jutnak egy élesen lőtt goalhoz, mit 10 perccel rá szép kombi­náció után Károl...
  73. 2021.09.06, 18:44 - MTK - Budapesti TC 1903
    Ezután bajnoki mérkőzés következett, melyben a Budapesti Torna-Klub és a Magyar Testgyakorlók Köre voltak az ellenfelek. Ez a mérkőzés, mely a Testgyakorlók győzelmével végződött, sportszempontból igen érdekes volt. De az eredmény értékét csökken­tette, hogy a Torna-Klub három tartalék játékossal játszott. Az első félidőben a testgyakorlók igen erős tempóban kezdtek játszani, a mi meg is hozta az ered­ményt, mert háromszor rúgták be a labdát a Torna- Klub kapujába. Az utóbbi azonban a kapott gólok kö­zül egyet sem tudott visszaadni. így az eredmény az első félidőben három gól ellen zérus a 'Testgyakorlókjavára. A második félidőben a testgyakorlók már el­fáradták. A Torna-Klub pedig erős tempóval játszott s a játék közepén megszerezte az első gólt. De ezt több egyik részről sem követté. így a második félidő eredménye egy gól ellen zérus a Torna-Klub javára. A végső eredmény /tárom gól ellen egy a Magyar Testgyakorlók Köre javára.

    Budapesti Hírlap 1903 május 11.
  74. 2021.09.06, 18:40 - MTK - Budapesti TC 1903
    A Buda­pesti Torna Club veresége. A vasárnap délutáni labdarugó mérkőzés a csömöri-uti pályán az avatat­lanoknak meglepetést hozott, amennyiben a bajnoki B. T. C. csapatát fényesen verte a M. T. K. ifjú csapata; azonban aki a B. T. C. és M. T, K. leg­utóbbi mérkőzéseit figyelemmel kisérte azt nem lepte meg a mai eredmény. Igaz ugyan, hogy a B. T. C. csapatjából hiányzott a föerősség, Siposs a kapus, továbbá Bulcsu és Buda; azonban ma az M. T. K. oly gyönyörű összjátékot produkált, hogy bármely angol csapattal szemben dicsőséggel állotta volna meg a helyét. És amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni, játékuk ment volt minden durvaságtól. Különösen az első félidőben folyton-folyvást táma­dott a M. T. K. és háromszor vitte a labdát a B. T. C. kapujába. A második félidőben már mintha kissé kime­rültek lettek volna a M. T. K. játékosai, úgy hogy csak a védelemre szorítkoztak, és megmutatták, hogy nem csak támadni, de védeni is tudnak és igy a máso­dik félidőben a nagy igyekezet daczára csak eg...
  75. 2021.09.06, 18:14 - MUE - MAC 1903
    A Magyar Úszó Egyesület 1 : 0 győz a Ma­gyar Athletikai Club fölött. A játékot az úszók kez­dik hátszéllel, ami tetemesen támogatja őket és a játék 18-ik percében egy szabadrúgásból kifolyólag Szűz megszerzi csapatának a match egyetlen goal­ját. A pálya ezután a folytonosan eső hótól annyira sikamlós lesz, hogy minden pillanatban fekszik a földön egy egy játékos és az úszók, dacára óriási fölényüknek, nem tudnak ezen a lehetetlen pályán goalt csinálni. Első félidő 1:0 az úszók javára. A második félidőben megint csak az úszók vannak fö­lényben és nem egyszer nagyon kétséges helyzetbe hozzák az athleták kapuját, de eredményt elérni nem tudnak.
    Az úszók csapatában nagy szorgalommal ját­szott mindvégig Péczely, ki matchról-matchre javul, igen jó volt még Fehéry, Halmay és Jónás, az athletáknál kivált Silberieitner és Bayer, kik nagy szor­galommal szaladtak a labda után.

    Pesti Hírlap 1903 április 20.
  76. 2021.09.06, 18:09 - MUE - MAC 1903
    Ma délután négy órakor a margitszigeti sporttelep pályáján a Ma­gyar Atlétikai Klubés a Magyar Uszó-Egyesület csa­patai mérkőztek a bajnokságért. A mérkőzést nagy érdeklődéssel várta a sportközönség, mert mindkét csapat eldöntetlenül mérkőzött a Budapesti Torna-Klub csapatával. A nagy hóvihar igen megnehezítette a csapatok játékát. Az első félidőben fölváltva hol az uszók, hol meg az atléták támadtak. Az első gólt a félidő közepe felé rúgták az uszók, melyet az atléták nem tudtak visszaadni. így az első félidő eredménye egygól ellen zérus az úszók javára. A második félidő­ben a síkos pályán már alig lehetett játszani s mind­untalan elcsúszott egy-egy játékos. Ebben a félidőben egyik csapat sem rúgott gólt s igy az eredmény 0:0 arányában eldöntetlen volt. A végső eredmény pedig egy gól ellen zérus a Magyar Uszó-Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap 1903 április 20.
  77. 2021.09.06, 18:04 - MUE - MAC 1903
    vasárnap délután mérkőzött a M. U. E. a M. A. C.-bal az első osztályú bajnokságáért a Margitszigeten. Tiszta képünk nem lehet a mai ered­mény után a játéktudásról, mivel a hóvihar roppant akadályozta a játékot.
    Eredmény 1 : 0 a M. U. E. javára.

    Magyarország 1903 április 21.
  78. 2021.09.06, 17:49 - MUE - Budapesti TC 1903
    A bajnoki mérkőzések, — az idegen csapatokkal való match-ek folytán, — egy kissé leszorultak a labdarugó-sport színpadának műsoráról, mig végre tegnap tartatott meg az első osztályú bajnokságért való küzdelem legérdekesebbje; ugyanis az eddig veretlen csapat, a Budapesti Torna Club a Magyar Úszó Egyesület-tel mérte össze erejét a csömöri-uti millennáris versenypályán, szép számú közönség jelenlétében.
    A csapatok összeállítása a következő:
    B. T. C. kék-fehér
    Sellő
    Pálfay Bulcsu
    Lucius Kurucz Mannó Balázs Buda Róka Román Hajós
    Holub Hannah Csermák Szüsz Sern
    Halmay Péczely Jónás
    Révész Fehéry
    Holics
    M. U. E. fehér-sárga
    Biró: Steiner (Postás).
    A játékosok megjelenésével a közönség lelkes tapssal üdvözölta a magyar sportéletnek egyik legrokonszenvesebb tagját, Mannó Miltiadeszt, ki már csaknem egy év óta nem vett rész egyletének labda­rugó mérkőzésein, lévén ő a télen át egyéb spottokkal elfoglalva és egyéb téren ar...
  79. 2021.09.06, 15:06 - MUE - Budapesti TC 1903
    A csömöri-uti millenáris versenypályán ma igen érdekes mérkő­zés volt. A Budapesti Torna-Klub és a Magyar Uszó-Egyesület csapatai mérkőztek az első osztályú baj­nokságért. Mindkét csapat már régen készült a mai versenyre és igy érthető a nagy érdeklődés, mely a játék iránt mutatkozott. Az első félidőben az úszók majdnem állandóan támadtak, de a gólrugásban meg­akadályozta őket a hátvédők és a kapus ügyessége. Az egész első félidő gólrugás nélkül folyt le. A máso­dik félidőben a Torna-Klub kezdett erősen támadni, de gólt ők sem tudtak rúgni. Az úszók a játék végefelé újra neki fogtak az erős támadásnak, de szintén eredménytelenül. így a végső eredmény 0 : 0 arányában eldöntetlen volt. Az úszók csapatában jól játszott Holics, Fehéry és Halmay. A Torna-Klub csapatában kitűnt Sipos, Lucius és Oláh.

    Budapesti Hírlap 1903 április 12.
  80. 2021.09.06, 00:44 - MTK - 33 FC 1903
    Bajnoki mérközésis volt ma a Lehel-utczai pályán,hol a 33»-asokkal küzdöttek a Testgyakorlók,

    M.T. K.
    Sebők
    Nagy Steiner
    Deutsch Pozsonyi Vadas
    Frank Károly Hoffer Herquet Zulu
    Lindtner Székány Spitz Hararaszti Koch S.
    Hampel Kiss Zsidó
    Lili E. Bosnyákovices
    Lili K.
    «33» F. C.
    A mai mérkőzés megmutatta, hogy mily óriásit haladt a Testgyakorlók rokonszenves csapata, mely eddig is szép fair és összjátékukkal tűntek ki. Az elsőfélidőben 2:0, a második 7:1 aránvban végződötta M. T. K. javára. Végeredmény 9:1 a M. T. K.javára.
    A M. T. K.-nál jól játszottak Herquet, Zulu és Pozsonyi, a 33-asoknál Kiss, Lindtner és Lili K.
    Biró: Gillemot.

    Magyarország 1903 március 31.
  81. 2021.09.06, 00:13 - MAC - 33 FC 1903
    »33« Football-Club I. — Magyar Athletikai Club I. ellen győz 2:1 eredménynyel.

    Az első osztályú bajnokságért küzdő eme két csapat mérkőzése, múlt szerdán csekély számú közönség előtt folyt le a margitszigeti pályán. Győztes, erős küzdelem után a »33«-asok voltak fenti eredménynyel.
    Biró Herczogh Ede.

    Sport-Világ 1903 március 29.
  82. Vasárnap délután mérkőzött a két legjobb magyarlabdarugó csapat az első osztályú bajnokság kiküzdéseért u. m. a Budapesti Torna-Club, amelyik a bajnoksági mérkőzések elején nem mutatott jó formát,bár azóta óriásit haladt és a Ferenczvárosi Torna-Club, mely csapat kezdettől fogva vezetett és első helven is állolt a tegnapi küzdelemig.
    Minthogy tulajdonképpen a tegnapi napon dőlt el a bajnokság, tehát óriási közönség vonult ki a csömöri-uti pályára és megtöltötte mindkét tribünt az utolsó zugig." Mindkét egyesület teljes első csapatját állította ki.
    F. T. C. (zöld-fehér)
    Weinber
    Berán Manglitz
    Gorszkv Kolhanek Bródy
    Braun Novotny Pokorni Kovács Borbás
    Hajós Román Buda Róka Balázs
    Kurucz Skrobák Lucius
    Bulcsu Ráday
    Sellő
    B. T. C. (piros-fehér.)

    A játékot B. T. C. kezdi nap ellen. Mindjárt az elején roppant hevesen folyik a játék, azonban mint­egy 4 perczig csupa ...
  83. 2021.09.05, 19:35 - Ferenczvárosi TC - MUE 1903
    A gyönyörű tavaszi nap, no meg az is, hogy két eddig még veretlen csapat állott ki a Csömöri-uti versenypályára, óriási közönséget vonzott ki a sza­badba. Ma mérkőztek ugyanis a Ferenczvárosi Torna Club és a Magyar Úszó Egyesület. A csapatok összeállítása:
    Holló
    Harry, Révész
    Jónás, Péczely, Halimay
    Friedmann, Stern, Csermák, Hannah, Holub.
    Weisz, Kovács, Pokorny, Novotny, Braun,
    Brody, Kolhanek, Gorszky,
    Manglicz Berán,
    Weinberg,

    A ferenczvárosiak kezdik szél és nap ellen a játékot és kezdetben a M. U. E. folyton támad, azonban minden erőlködése megtörik a két kitűnő hátvéd hatalmas védelmén. Majd átterelődik a játék a M. U. E. kapuja elé, azonban csak a 20. perczben sikerült Weisznak a labdát belőni a M. U. E. hálójába. Az első félidőben nem is történt egvéb. Eredmény 1:0 a F. T. C. javára. A második fél­időben szintén nagyon változatosan folyik a játék, azonban ismét csak a 23. perczben koronázza siker ...
  84. 2021.09.05, 18:56 - MTK - MAC 1903
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 6:0 a Magyar Athletikai Club ellen.


    Az elmúlt vasárnap csak egy első osztályú bajnoki mérkőzés volt, és pedig a fenti csapatok között a Lehel-utczai pályán. E mérkőzés ki­menetele elé érdeklődéssel néztek azért, mert a M. A. C. idei bajnoki szereplései folyamán meg­lepő eredményeket ért el, midőn eldöntetlenül mérkőzött hazánk bajnoki csapatával, a B. T. C.-bal, a Postásoktól pedig csak egy goallal kapott ki és a Törekvést 5:0 arányban verte. Érdekes volt még a match azért is, mert a M. A. C. az osztályozó mérkőzésén a M. T. K.-vel került össze és tudvalevőleg attól 5 : 1 arányban vere­séget szenvedett. A M. A. C. azóta erősen javulván, e mérkőzés győztesének sokan a M. A. C.-ot tippelték.
    Ezen érdeklődés daczára azonban a mérkőzést kis számú, jóformán csak a szereplő egyletek tagjaiból alakult közönség nézte végig, a minek oka az, hogy e napon tartotta a B. T. C. első nemzetközi mérkőzését és ekkor játszott a szi­geten a F. T. C. a Műegyetemi F. C....
  85. 2021.09.04, 23:59 - MAC - Budapesti TC 1903
    ...Visszatérve a tegnapi matchre, még csak annyit konstatálunk, hogy a játék mindkét részről teljesen fair volt. A B. T. C. részéről külö­nösen Lucius, Buha, Róka és Sipos (kapuvédő), a M. A. C. részéről Capelle, Bayer, Vincze és Felhőssy (kapuvédő) tüntette ki magát.
    Magyarország, 1903. február 17.
  86. 2021.09.04, 23:38 - MAC - Törekvés SE 1903
    A Magyar Áthletikai Club a Törekvést könnyen verte meg 4 : 0 arányban.
    Magyarország, 1903. március 3.
  87. 2021.09.04, 23:37 - Ferenczvárosi TC - MTK 1903
    A csapatok felállítása a következő volt:
    F. T. C.
    Weinbeer
    Berán Manglitz
    Gorszky Kolhanek Bródy
    Braun Novotny Pokorny Borbás Kovács
    Zulu Herquett Hoffer Károly Frank
    Saár Pozsonyi Deutsch
    Steiner Nagy
    Dóder
    M. T. C.
    Biró : Ordódy Béla.

    Magyarország 1903 március 3.
  88. 2021.09.04, 23:33 - Budapesti TC - Postás 1903
    A csapatok összeállítása a következő volt:
    Postások:
    Bádonyi
    Szemeti Gabrovicz
    Bodor Harsádi Arany
    Klein Jenő Steiner Kertán Minder Schwartz
    Hajós Román Buda Róka Ferry
    Cost Skrobák Lucius
    Pálfai Radai
    Sellő
    B. T. C.
    Biró: Persenleitner.

    Magyarország 1903 március 3.
  89. 2021.09.04, 23:15 - MAC - Törekvés SE 1903
    A Magyar Athlelikai Club és a Törekvés Sport Egyesület tegnap tartotta bajnoki labdarugó-mérkőzé­sét a ferencvárosi pályán. A match — mint előre­látható volt — a M. A. C. győzelmével végződött. Az első félidő 3 : 0 arányban végződött a M. A. C. javára, a második félidő eredménye 1 : 0, ugyancsak a M. A. C. javára és igy a végeredmény 4 : 0 a M. A. C. javára.
    Pesti Hírlap, 1903. március 2.

    A Pesti Napló ugyancsak 4 : 0 eredményt ír.
    A Magyar Atlétikai Klub a Törek­vés abszolúte rossz csapatával szemben 4:0 arány­ban győzött. A M. A. K. elejétől végig fölény­ben volt.
  90. 2021.09.04, 23:09 - MAC - Törekvés SE 1903
    Magyar Athletikai Club 5:0 győz a Törekvés ellen.

    A mérkőzés csekély közönség jelenlétében foly le múlt vasárnap a Soroksári-utczai pályán. Mindinkább bebizonyul, hogy nagy hibát kö­vetett el a Magyar Labdarugó-Szövetség, midőn a Magyar Testgyakorlók Körével együt az azzal egyenlő pontszámú, de jóval gyengébb Törekvés Sport-Egyletet is, az első osztályba sorozta. A Törekvés játéka messze mögötte áll a többi első osztályú csapatok játékának.

    A M. A. C. már a mérkőzés kezdetétől kezdve folyton offenziviában van. A Törekvés teljesen a védelemre szorul és összes embereit a kapu felé csoportosítja. A játék mindinkább veszít fair voltából és mind a két részről megindul az erő­szakos játék. Vincze centercsatár egymásután két goalt rug a Törekvés kapujába, melyet közvet­lenül a félidő vége előtt követ a Riedl által rúgott harmadik. Az első félidő 3:0 a M. A. C. javára. A második félidőben előbb Kraft, majd Vincze rúgnak egy-egy goalt és ezzel 5 : 0 arány­ban zárul a mérkőzés a M. ...
  91. 2021.09.04, 23:05 - Ferenczvárosi TC - MTK 1903
    A millenáris pályán a Magyar Testgya­korlók Köre mérkőzött a Ferencvárosi Tornaklubbal. Előbbi a tavalyi II-od osztályú, utóbbi az elsőosztályu bajnokság második helye­zettjeként szerepelt s így első találkozásuknak igen érdekes jellege volt.
    A F. T. K. győzött 3:1 arányban, bár a M. T. K.-ben meglehetős kemény ellenfélre akadt s erős munkájába került őt legyőznie. Első félidő­ben 2:1 volt az eredmény, ami tekintettel arra, hegy a M. T. K. kapuvédje idén ezúttal először játszott az első csapatban és nem igen volt disz­ponálva, elismerésre méltó siker a fejlődő fiatal csapatra nézve. A második félidőben a ferenc­városiak szívóssága csakhamar érvényesülni kez­dett és harcias rohamok révén egy újabb goal se­gítségével biztosították győzelmüket. Ordódy B. korrekt bíró volt.

    Pesti Napló 1903 március 2.
  92. 2021.09.04, 23:03 - Ferenczvárosi TC - MTK 1903
    Ferenczvárosi Torna-Club I. — Magyar Testgyakorlók Köre I. 3:1 a F. T. C.javára.

    Minthogy az egyidejűleg a Margitszigeten folyó mérkőzés nagyobb vonzerőt gyakorolt sportkedvelő közönségünkre, a kedvező időjárás daczára csak gyér közönség kereste fel a Csö- möri-úton levő pályát, mely a bajnokság egyik komoly jelöltje, a F. T. C. és az első osztályú csapatok legifjabb tagjainak egyike, a M. T. K. csapata közötti mérkőzésnek színhelye volt.
    A M. T. K. csapata, kivált annak csatársora, most is szép összjátékával tűnt ki, csak hogy védelme, főleg pedig kapuvédője nem állt a csapat egyéb tagjai képességének szinvonalán. A csapat átlaga testileg is gyengébb ellenfeleik­nél és így a játék második felében, midőn kedve­zőtlenebb helyzetben is játszottak, ellentállásképességük rohamosan hanyatlott.
    A F. T. C. csapatán meglátszik, hogy az idényben már sokat játszott ; csatárai közül többen gyors lerohanásaikkal tűntek ki, testi erejükkel pedig nagy fölényben voltak gyengébb ellenfeleikkel sz...
  93. 2021.09.04, 22:55 - Budapesti TC - Postás 1903
    A margitszigeti sporttelep pá­lyáján a Budapesti Torna-Klub és a Posta- és távirótisztviselők labdarugó csapatai voltak az ellenfelek. Az első félidőben egyik csapat sem rúgott gólt s igy az eredmény ebben a félidőben 0:0 arányában eldön­tetlen volt. A második félidőben körülbelül tíz perc alatt a Torna-Klub megszerezte az első gólt, melyet nem­sokára követett a második. A postások ellenben ebben a félidőben sem rúgtak gólt s igy a második félidő eredménye hét gól ellen zérus a Torna-Klub javára. A végső eredmény pedig ugyancsak két gól ellen zérus a Budapesti Torna-Klub javára.

    Budapesti Hírlap 1903 március 2.
  94. 2021.09.04, 22:51 - Budapesti TC - Postás 1903
    Budapesti Torna-Club I. 2:0 eredménynyel győz a Postások ellen.

    A margitszigeti sporttelep fennállása óta nem látott — az angol matchek kivételével — oly nagyszámú nézőközönséget, mint a milyen múlt vasárnapon szemtanúja volt az idei bajnokság két komoly jelöltje küzdelmének. Sokan talán azért jöttek el a szeles, csípős idő daczára, hogy egy esetleg érdekes eredményű mérkőzést végigszemlélhessenek s a verhetetlennek tartott Budapesti Torna-Clubot magyar csapat által le­győzve lássák, a mi — tekintettel a B. T. C.- nak a M. A. C.-al szemben elért rossz ered­ményére és a Postások jelenlegi kitűnő kondiócziójára — nem tartozott a lehetetlen esetek közé. Ismerve azonban a B. T. C. ama jó tulaj­donságát, hogy a veszély növekedésével energiája és kedve arányban áll, a Postásoknak a leg­nagyobb erőfeszítés mellett sem sikerült elérni azt, — a mi különben legfőbb vágya minden magyar csapatnak — hogy a magyar bajnoki csapatot legyőzzék.
    A Budapesti Torna-Clubról örömmel konsta­táljuk, hogy ...
  95. 2021.09.04, 22:40 - MUE - MTK 1903
    A második mérkőzés a csömöri-uti versenypályán volt, a hol a Magyar Úszó-Egyesület a Magyar Testgyakorlók Köré-vel játszott. Az első félidő eredménye két gól ellen zérus az úszók ja­vára, mig a második félidőben az eredmény 0:0 ará­nyában eldöntetlen volt. így a végső eredmény két gól ellen zérus a Magyar Uszó-Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap 1903 február 23.
  96. 2021.09.04, 22:34 - MUE - MTK 1903
    Magyar Úszó Egyesület I. Magyar Testgyakorlók Köre I. ellen 2:0 M. U. E.javára.

    Szép tavaszi napon és meglehetős nagyszámú nézőközönség előtt folyt le múlt vasárnap a csömöri-uti versenypályán a magyar bajnokság­ban jelenleg vezető M. U. E. és a M. T. K. közti bajnoki mérkőzés.
    A csapatok következő összeállításban szere­peltek :
    M. U. E.: Holics, Fehéry, Révész, Jónás, Péczely, Halmay, Friedmann, Stern, Csermák, Hannah, Holub.
    M. T. K.: Lipovecz, Steiner, Nagy, Gaál, Pozsonyi, Deutsch, Zulu, Herquet, Hoffer, Károly, Frankl.
    Az Úszók szél irányában játszanak és csak­hamar ostromolják a kék-fehérek kapuját. A Testgyakorlók ügyes védekezése daczára 20 percz múlva Sternnek sikerül a sárga-fehérek javára az első goalt megszerezni. A játék ezentúl is csak­nem kizárólag a Testgyakorlók térfelében folyik és a 40-dik perczben a kapus ügyetlen kiszaladása folytán Csermák középcsatár, a második goalt szerzi meg csapatának.
    Helycsere után a Testgyakorlók kedvezőbb viszonyok között folytatt...
  97. 2021.09.04, 22:26 - 33 FC - Ferenczvárosi TC 1903
    A 33-as Football Club és a Ferencvá­rosi Torna Club Ó-Budán megtartott football-mérközése kevés néző előtt folyt le Ó-Budán. A harminchármasok csapata igen gyönge volt, amennyiben hat védőjátékosuk közül öt nem játszott, kiket a máso­dik csapatbeliekkel pótoltak. Csak Lill, a kapus és Zsidó voltak az első csapatból, kiken igen sokszor meg is akadt a ferencvárosiak támadása. Az első félidőben a ferencvárosiak a szél ellen játszva 3 goalt csináltak 4, 21 és 8 percnyi időközökben, ugy, hogy a félidő 3 : 0 végződött a ferencvárosiak ja­vára. A második félidőben még két goalt érnek el a ferencvárosiak 11 és 10 percnyi időközökben. A félidői vége felé a 33-asok kezdenek támadni és si­kerül egy hands in goalért kapott büntető-rúgást Spitznek a kapuba lőni, ugy, hogy a második félidő 2 ; 1 arányban a ferencvárosiak javára végződik s igy a végeredmény 5:1 a ferencvárosiak javára. A 33-asok mentségére felhozhatjuk, hogy védelmük tartalékemberekből állván, csatársoruk támogatás hiá­nyában nem fej...
  98. 2021.09.04, 22:21 - MAC - Postás 1903
    A margitszigeti sporttelepen a Magyar Atlétikai Klub mérkőzött a Postásokkal. Szép és változatos küzdelem után a Postások győztek 1:0 eredmény­nyel; a győzelmet kivivó goal a második félidőben esett. Mind a Postások, mind a Magyar Atlétikai Klub vasárnapi játékával nagy haladást mutatott s mindinkább megközelíti azt a nívót, mely az első osztályra mindkét egyesületet méltóvá teszi. Különö­sen a M. A. K. javult az utóbbi időben s múlt héten a B. T. K.-bal szemben elért meglepetésszérü eredménye, mind pedig mostani magatartása reor­ganizált csapatának jó kvalitásai mellett szól.

    Pesti Napló 1903 február 23.

    A mérkőzést a Sport-Világ tudosításával ellentétben február 22-án játszották!
  99. 2021.09.04, 22:14 - MAC - Postás 1903
    Postások I. a Magyar Athletikai Club I. ellen. 1:0 a Postások javára.
    Múlt hó 21-én szép számú közönség jelenlétében folyt le ezen bajnoki mérkőzés a Margitszigeti pályán. Daczára a szeles időnek a játék változatos mozzanatokban nem szűkölködött.
    A helyválasztás joga a M. A C -ot illetvén, a Postások kezdték a játékot szél ellenében, a M. A. C. veszi át a támadást, mely azonban meg­törik Bádonyi játékán, ki higgadtan védi a Pos­tás kaput, a játék változatosan folyik tovább, de a csatársorok támadását mindkét fél védelme megtöri. Eredményt az első félidőben egyik csapat sem ér el.
    A második félidőben a Postások játszanak szél mentében a játék a M. A. C. térfelében folyik, egy-két támadás kivételével, csaknem állandóan ; daczára a M. A. C. kapus Felhőssy remek védelmének a 17-ik perczben Mindernek sikerül lerohanásával csapatának egyetlen goalját megszerezni. A M. A. C. minden igyekezete arra irányul, hogy megszerezzék a kiegyenlítő goalt, de a Postások védelme, minden támadást siker...
  100. 2021.09.04, 22:11 - MAC - Postás 1903
    A mai nap folyamán két baj­noki mérkőzés is volt. Az első a margitszigeti sport­telep pályáján folyt le nagyszámú közönség jelenlé­tében. Az ellenfelek itt a Magyar Atlétikai Klub és a Postások voltak. Az eredmény az első félidőbon 0:0 arányában eldöntetlen volt. A második félidőben a postások a játék vége felé megszerezték az első gólt, melyet az atléták már nem tudtak visszaadni, így a második félidő eredménye, a mely egyszersmind a végső eredmény is, egy gól ellen zérus a Postások labdarugó csapata javára. Mind a két csapat igen szépen játszott.

    Budapesti Hírlap v1903 február 23.