magyarfutball.hu

Hungary - Estonia 1 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Észtország 2023
  2. Magyarország - Észtország 2023
  3. Magyarország - Észtország 2023
  4. Magyarország - Észtország 2023
  5. Magyarország - Észtország 2023
  6. Magyarország - Észtország 2023
  7. Magyarország - Észtország 2023
  8. Magyarország - Észtország 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 3.25 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 1 : 0 (1)
  3. 3 : 1 (1)
  4. 4 : 1 (1)
  5. 6 : 3 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
977. official national team match
referee : Altmann Walter (Ausztria)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. jalgpall.ee: 37.804
  3. nso.hu: 41.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.30, 15:52 (szerk.: 2023.03.30, 15:54)
    Thomas Häberli: Vesztettünk. Természetesen csalódottak vagyunk emiatt. Különböző arcokat mutattunk a meccsen. Fontos, hogy kilencven percen át megtartsuk a formánkat. Elképesztő atomszférában játszottunk. Megfelelő felkészülés volt ez számunkra az Eb-selejtezőkre. Vannak játékosaink, akik nem ilyen szinten játszanak, nincsenek ehhez hozzászokva. Hihetetlen hangulatot varázsoltak a szurkolók, hosszú utat tett meg a magyar válogatott idáig, gratulálunk.

    Marco Rossi: Bár nyertünk, összességében nem vagyok elégedett a játékunkkal. Láttam pozitív dolgokat a pályán, akadtak jó támadáskezdeményezéseink, ugyanakkor túl sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Egyes periódusokban sokat szenvedtünk az észtek felívelései miatt, nem tudtuk kellő számban megszerezni a második labákat sem. Ez elsősorban koncentrációs kérdés, ebben a játékelemben mindenképpen fejlődnünk kell, mert nem először fordult elő, hogy nehéz helyzetbe kerülünk az ellenfél íveléseinél. Amikor többet tudtuk birtokolni a labdát, működtek az oldalváltások és volt bennünk megfelelő gyorsaság, akkor jól futballoztunk, de összességében ennél többet kell tennünk a bolgárok elleni mérkőzésen.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-tobbet-kell-tennunk-a-bolgarok-ellen
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-elkepeszto-volt-a-hangulat-hosszu-utat-tett-meg-a-magyar-futball-2947499
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.29, 13:30 (szerk.: 2023.03.29, 13:49)
    Kellett 20 perc hogy magunkhoz térjünk. Sallai,Bolla,Szobi,Kerkez az ma oké. A gól is jókor jött. Én Vécsei látom gyengusznak, volt egy jó passza ,lett belőle egy \"les\"gól, de aztán a semmit ragozza. Mint a csapatunkban,sajna.Azért az is meglepő volt ,hogy Szalait testtel elnyomják. Aztán összekapta magát. Látszik,hogy lassan 4 hónapja nem voltak együtt a srácok, de remélem most belerázódnak.

    Nagyon szép gólt lőt Bolla,kár hogy kicentizték.Ádámnak remélem ez ujabb löketet ad.Akadozik a játék,de hétfő a fontos.Hajrá!

    Sallai mai teljesítménye kritikán aluli, önző, ütemtelen, lassú és borzasztóan pontatlan. Egy meccs nem pótolja a meccsek hiányát minden támadás amihez köze lett azonnal halott volt, erre rúghat egy büntetőt????

    Csoboth premier lövése PARÁDÉ volt!
    Ez a Rossi tud válogatni.

    Csoboth, wow: sejtettem/reméltem, hogy jó lesz, de nem csak az a szép rálövése, az a merészség, a gyors reflex, a nagy sebesség. Jó látni a pályán, nem bánnám, ha jövőre Újpestről Zegre tenné át a székhelyét smiley

    Amugy eddig semmi extra, nyuglodes, nemi konnyelmuseg. Azt kene nekunk megtanulni, hogy egy foproban is ugy jatszunk, mintha eles lenne. Sok az olyan konnyelmu megoldas, amit (remelem) elesben talan nem engednek meg maguknak (pl. Kleinheiser elozo lovese vagy az azt megelozo szituacio, stb)
    Engen kicsit megnyugtat, amit latok de azert lesz meg mivel tolteni a hetveget.

    Kerkez gyenge. Nagyádi észrevehetetlen. Sallai balszerencsés, Szobi komolytalan,Ádám hasznos elefánt, Orbán, Lang,Szalai kötelező, Csoboth kirobbanó…

    Na, hát nem volt ez rossz végül is.Igaz, a tizit belőhette volna Sallai, és a Csoboth Adél öccsének kanyarítása is beakadhatott volna.De hát nem lehet mindent, lényeg, hogy megvan a 3 pont, ahogy a magyar Lovren is mondotta volt.
    Hajrá tovább a bolgárkertészek ellen hétfőn!

    Felkészülési meccsnek ez teljesen rendben volt volt, Rossinak volt lehetősége több változatot is megnézni, láttunk egy jó Szoboszlait, egy gólt szerző Ádámot, egy jól beszálló Csobothot, és még az önbizalomnövelő győzelem is meglett (plusz a meg nem adott gól, plusz a tizi). Én nem látok okot semmi pánikra a hétfői meccs előtt

    oké volt. a kezdő felállás kicsi döcögő után elég fszán működött, ha sallainak nem lettek volna megkérdőjelezhető döntése (magyarul nem lett volna önző g.ci) akkor simán lőhettünk volna 3 at is 60perc alatt. szerintem jó lesz ez. ugye az utolsó 20 perc gagyi volt, de ott már szét volt keverve a csapat, csobot volt akiben volt valami fantázia, a többiek erősen meh kategória nálam.

    Nekem szimpatikus ez a csapat, még nem működik a gépezet de ez még alakulni fog.
    40.000 szurkoló egy Észt barátságos mérközésen csütörtökön na ezért le a kalappal. Hajrá Magyarország!

    Ami jól látszik az hogy gyorsabb a csapat és a passzok is müködnek.
    Első meccsnek ez így rendben volt.
    Sallai nincs formában.

    Bolla és Csoboth nagyon biztatóak voltak. Bolla az elején hihetetlen görcsösen játszott, látszott az arcán hogy stresszel és jól akar játszani aztán bele is jött, egyértelmű, hogy ő lesz a baloldalunk a következő évtizedben. Csoboth pedig jól mozgott, gyors, vállalja a cseleket és a rugást is, bármikor megbízható csere lehet, remélem hogy Újpestről sikerül egy török/ciprus/görög irányba elindulnia.
    Sallai játéka borzalmas volt, hihetetlenül önző volt és a tizi is gyenge volt, őt szerintem nem kéne most erőltetni.
    Ádám Martin a góljától eltekintve gyenge, szimpatikus srác de ő csak cserének jó.
    Szoboszlai játéka egyre érettebb, nagyon jól lát a pályán, viszont ez a csapatkapitány poszt szerintem nem jó neki, nem láttam egységet és feltüzelést se.
    Többiek hozták a kötelezőt, azt bánom hogy se Balogh se Mocsi nem kapott lehetőséget és Varga se lett berakva.
    Ez egy gyenge meccs volt de sörmeccsnek és ráhangolódásnak jó volt, eredmény jött ami magabiztossagot ad, a bolgárok ellen már jobban fog menni

    Akik igazan tetszettek, Szoboszlai, Kerkez, Bolla, Orban,Lang(nem gondoltam volna, h valaha is), Dibusz, Csoboth, es Martin sem volt rossz, de ot csak cserekent tudom elkepzelni. Kalmar, Kleini, Szalai kozepes,
    Sallai nagyon gyenge volt, Nagy, Nemeth rosszul szallt be, Gazdag nekem nem tetszett, sokszor zavarta a labdas jatekost, mert tul kozel ment hozzajuk, a mi jatekunkban kioltjak ot, amcsiban o az egyeduli iranyito, ott teljesen tehermentesitik, itt a valogatottnal ez nem lehetseges. Nalam Gazdag Szoboszlai csereje, inkabb Csobothot kezdetnem akit lehet futtatni, ahogy Sallait.

    Visszanézve, ez elég sima volt, ideális esetben ez kb 3-4:0 (VAR, kihagyott 11-es, stb), de így sincs ok panaszra. Irányítottunk egy évkezdő meccsen egy gyengébb válogatott ellen, helyenként volt támadójáték, az ellenfél próbálkozásait megoldottuk. Persze fejlődni mindig lehet és kell is, van is honnan hova.
    Kíváncsi leszek, mit hoz ki ez a fiúkból hétfőn igazi tétmeccsen. A bolgárok kb észt kategória, szinte kötelező itthon a 3pont. Remélem, jobb lesz a helyzetkihasználásunk (kapura veszélyesebb lövések a 16-oson kívülről, pontosabb befejezések a 16-oson belülről, kíméletlen itéletvégrehajtés a 11-es pontrólsmiley.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    Remélem hogy nem lesz több kőpapírolló... Eléggé óvodás, az ellenfél lenézése volt.

    A bal oldalunk egy rámállom volt, mint egy átjáróház. Amit észrevettem, hogy szalai nagyon feltoltan játszott, és ez a védekezésén azért nagyon meglátszott. Szerintem kalmár és szoboszlai együtt szintén sok, minden pontrúgásnál, szögletnél mínusz egy ember volt, mert kalmár ott álldogált mellette tök feleslegesen. Mondjuk szerintem a bolgárok ellen teljesen más meccsünk lesz, mert itt az iram sem volt meg, igazából nem látszott a megszokott végelgyengülésig tartó hajtás. Gyengék nagyon a bolgárok, időnként 1-1 középpolcos csapatot elkapnak, de évek óta inkább a pofozózsák szerepköre az ő státuszuk.

    Én ezt a meccset láttam. Magvertük a nyolc meccs óta veretlen észteket. (Pl. Albániától sem kaptak ki.) Mertünk cselezni, sarkazni, távolról lőni. Hét kaput eltaláló lövést számoltam. (A Fradinak a két EL meccsen volt három.) Tudtunk a védők mögé kerülni. Kerkez, Bolla, Sallói,Ádám. Dibusznak volt két nagy védése. Az ellenfél kapusának hat. Vannak fiatalok. Kerkez lassan a legtöbbet érő játékos lesz. Csoboth egy perc alatt többet csinált, mint elődei. (Hollander, Nikolics.) Nem játszottunk oknélkül hátrafelé. A cseréink is jók lesznek. (Kleini, Gazdag, Németh.) Titkos fegyvert majd hétfőn: Varga B.

    Nincs ebben semmi nagyképűség, szeretik a focit és élvezték a meccset. Barátságos meccsen, simán vállalható. Itt mindenki savanyú megkeseredett lelkű vénember? Mindkettő kitűnő 11-es rúgó, most kimaradt. Van ilyen.

    Komolyan mondom, ez a túlérzékeny világ, és abban ez kis pirinyó ország, Magyarország úgy, ahogy el van rontva.( és most direkt nem írtan a b betűs szót) Tényleg ezen fröcsög itt mindenki, hogy kő papír ollóval döntöttek el barátságos mérkőzésen egy 11-est? Meg, hogy milyen nagyképű a Szoboszlai? Én egyetértettem Bozsikkal, szerintem igenis kellenek ilyen vagány húzások. Az más kérdés, hogy borzalmasan rúgta a 11-est Sallai. Viszont ezt a játékot nem ministráns fiúknak találták ki. Igen, a védekezésnél kell a fegyelem, az alázat,de a támadóknál kell szerintem a zsiványság, a fűszer. Csoboth pl. kifejezetten jól szállt be. Tényleg, fanyalgók, ne legyünk már ennyire irigyek, ennyire savanyúak. Abszolut nem vagyunk mi magyarok egy összetartó nemzet. Én még azt is kinézem itt par kommentálóból,hogy feljelentik Szoboszlait, meg Sallait kő papír ollózásért. Tényleg hagyjuk már....

    En is ugy latom ahogy figo69, nem Sallait kell kihagyni, ha nem Gazdagot!
    Mindenki Sallait savazza…igaz nem erezte a ritmust, de ment akar, hajtott, mig Gazdag csak botorksalt, eszrevetlen volt, sokszor zavarta tarsakat, mint pl Ssoboszlait a lovesenel. Tobb passzmal tul kozelment es ez altal tul statikussa valt a jatekunk.
    Gazdagnak akkor kell kezdenie, amikor Szoboszlait pihentetni kell.
    Csobothot lehet inditani, ahogy Sallait, ha van meg egy ilyen emberunk elol, akkor gyorsabb vegjatekaink lehetnek. Plusz a ket gyors szarnyvedo, akkor mar tenyleg lenne ritmus a csapatunkban(vegre eljutottunk idaig).

    Dibusz nagyon jól védett és simán megállná a helyét huzamosabb ideig, szerintem jobb mint Gulácsi
    Orbán és Lang hozták a kötelezőt, megbízhatóak, Orbán fejjátéka a szögleteknél mindig nagy veszély, Lang meg most nagyon jól tudta felcipelni a labdákat pedig ebben kifejezetten nem erős. Szalai Attila sem volt rossz de ma nem volt top formájában
    Vécsei nagyszerű labdát adott Bollának kár a pár centis lesért, egyébként megállta a helyét, B opciónak tökéletesen lehet hozzá nyúlni bármikor
    Kalmár gyenge volt, Szoboszlaival zavarták is egymást, még vissza kell nyernie a formáját
    Bolla nagyon bíztató volt, hiába sarazza itt mindenki szerintem beérett a játéka és alap kezdőnek kellene lennie
    Kerkez nekem tegnap kicsit gyenge volt és csak az akarást láttam rajta de nem nagyon ment tegnap neki
    Szoboszlai kimagaslik, nagyon jól lát a pályán és a passzainak szeme van, viszont nem érett még meg erre a kapitányi feladatra, nem látom hogy kommunikálna a társakkal folyamatosan, nincs feltüzelés, a tizi eldöntésénél sem volt határozott ahogy azt egy kapitánynak kéne
    Sallai rettenetes csalódás, nagyképű volt végig, szédülésig cselezte magát, rossz döntések, mindent ellőtt amit csak bírt, ha ő visszaadja Ádám Martinnak második hullámban már 2:0 ha belövi a tizit 3:0. Vissza kéne nyerni a formáját vagy kicsit mellőzni kellene
    Ádám Martin a gólján kívül észrevehetetlen volt, beindult, érkezett a 16-oson belülre, ebben jó de a mezőnyjátéka nagyon gyenge, csereként maradhatna továbbra is
    Csoboth nagyon biztató volt, jól mozog, van benne dinamika és lendület, mer cselezni, sajnos a lövése nem akadt be de majd a bolgárok ellen. Ha sikerülne eligazolnia a nyáron külföldre akkor potenciális posztriválisa lehet Sallainak bőven. Ez is motiváció Sallainak hogy kicsit szedje magát össze
    Németh András is gyenge volt tegnap neki több lehetőség kéne hogy megmutathassa ha végig pályán van mit tud
    Gazdag sem volt kiemelkedő, nem ment neki a játék
    Nagy Ádám azt se tudta milyen rendezvényen van, kivitte a labdát kipasszolta, nyár óta formáján kívül van
    Kleinheisler ment előre ahogy szokott, gondolkodás nélkül, ellövöldözte harmincról, az ő játekat sem eroltetnem csak B opciokent

    Vécsei és Szoboszlai egész jól játszottak össze többször is a középpályán, Csoboth nagyon agilisen szállt be. Mellettük Dibusz, Orbán, Lang, Kerkez egyértelműen pozitív.
    A negatív oldalon nálam Nagy Á, Szalai A, Sallai és Kalmár voltak, ők mind játszottak már ennél sokkal jobban is. Na de majd hétfőn...

    Kalmárról a meccs alatt én is azt éreztem mint amit te írsz. Többnyire Vécsei majd Nagy Ádám mögött, és mindig inkább a pálya bal oldalán helyezkedett, kevés labda ment át rajta, nem volt világos hogy egy ilyen kreatív játékos mit csinál ott pontosan. De Rossit megkérdezték erről a meccs után és ő határozottan pozitívan nyilatkozott a játékáról úgyhogy ezek szerint ő viszontlátta tőle azt amit szeretett volna. Nagy Ádám ellenben az utóbbi időszakban általában előrébb játszik mint korábban évekig, amikor a felezővonalat is alig lépte át, rengetegszer lépett vissza a védők közé a labdáért, és támadásépítésben lényegében ő forgatta a csapatot. Az volt az az időszak amikor 99%-os passzmutatói voltak és mindenki agyba-főbe dicsérte. Az új szerepében ahhoz képest pontatlanabbnak tűnik, szerintem amiatt húzzák le sokan. Hétfői meccsen meglátjuk hogy a Kalmár, Vécsei, Nagy Ádám hármasból melyik kettő kezd középen

    Dibusz 7 három helyzete volt az észteknek, kettő ziccert fogott
    Orbán 8 magasan a legjobb játékos a csapatban, sokszor keresztezett az indiszponált Szalainak. Kár hogy nem találták el a fejét a szögleteknél.
    Szalai 4 rég focizott ilyen gyengén, amit Orbántól/Dibusztól kapott...
    Lang 6 megoldotta hátul, előre sose tudott játszani, nem is kell neki
    Kerkez 6 látszik hogy még mindig futóbolond, valaki remélem megtanítja beosztani az erejét. Lépni alig tudott az uccsó negyedórában.
    Bolla 6 jót tett volna az önbizalmának a gól, tette a dolgát semmi extra
    Vécsei 5 gyengusz volt, pár jó passzt láttam tőle. De sokkal többet kellett volna ütköznie középen.
    Kalmár 4 ennyi tőle nagyon kevés, pár megindulása volt kb ennyi
    Szoboszlai 7 látszik hogy játékban van, bátran felvállalta az egyegyet. Passzok jók voltak. Sima nyolcas ha nem bohóckodja el a tizit.
    Ádám 5 jókor jó helyen állt...ennyi. Nagy baj hogy ilyen kezdő csatárunk van.
    Sallai 5 a túlzott akarás elvitte, plusz nincs játékban.
    Nagy 4 rejtély mitől ilyen gyenge hiszen játszik a csapatában.
    Gazdag 4 nem rémlik hogy valaha is jól focizott volna a válogatottban
    Kleinheisler 4 semmit se tudott hozzátenni
    Németh 3 ha jól rémlik háromszor ért labdához
    Csoboth 5 szép lett volna ha beakad a tekerés. Egész jól szállt be. A cserék közül egyedüliként.

    Szoboszlai tetszett. Szerintem a legtobbet tett hozza tegnap osszessegeben. Mondjuk neha feleslegesen vallal kockazatot a sarkazgatasokkal. De egy ilyen csapat ellen meg belefert. Sallai nagyon kiabrandito volt. Rendkivul oncelu. Az egesz jateka olyan volt mint a 11ese. Ertem, hogy a csapataban nem jut szerephez, de nem itt kell elszivni a levegot a tobbiek elol. Bolla tamadasban jo volt, nala egy komolyabb csapat ellen a vedekezes lesz a kerdes. Schon meg nagyon jol mozgott. En inkabb ot raknam be Sallai helyett, ha Sallai nem nyugszik le. A tobiek hoztak az elvarhatot.

    Kalmár védelmében viszont az áll , hogy ezen a meccsen Rossi őt nem a posztján , hanem hátrébb játszatta és ezért nem is volt látványos a játéka. Ha minden igaz , akkor Nagy Ádám helyett nézte meg azon a poszton a kapitány.

    Ettől a játéktól azért nem kell elájulni, gyenge volt. Persze, felkészülési meccs, annak jó volt. Sajnos Ádám Martin lassú a kontrajátékhoz, még most sem támadunk annyit, hogy ő legyen a középcsatár megoldás. Szerintem Sallai és Szalai Attila feltűnően sokat hibázott, Dibusz, Lang, Orbán, Szoboszlai többet nyújtott, mint a többiek.

    aki látta a meccset az azt is látta hogy például Lang sokszor hibázott, rosszul helyezkedett és a kapott gól nélküli meccset elsősorban az ellenfélnek köszönhetjük amelynek nagyon gyenge a kerete. A legtöbbre tartott játékosuk egy 20 éves gyerek aki a nevenincs holland Utrecht csapatában csere. De kíváncsiságból megnéztem a SofaScore és a FotMob értékeléseit, feltételezvén hogy sokkal többet értenek a futballhoz mint te. Sorolom: Dibusz 7.7, Lang 6.9, Orban 7.6, Szalai 7.6. A másik oldalon: 7.5, 7.2, 7.7, 7.2. Megjegyzem indokolatlanul magasnak tartom ezeket az értékeket de seholsem látok kilencest. Ez egy nagyon gyenge ellenfél volt akik ellen egy nagyon sovány győzelmet hozott a válogatott, nem kell túlértékelni senkit.

    Szalai sajnos ma nem fogott ki jó napot, bár inkább tegnap, mint hétfőn. Vécsei, Bolla nem voltak valami meggyőzőek, egyedül az érvénytelen gólnál mutattak valamit, azonkívül nem sokat mutattak Orbán hozta a szokásos formáját, stabil, megbízható játékot hozott le. A csapata egyik legjobbja volt. Lang is jól játszott. Kerkeznél, ahogy mások is írták az akarás volt meg, de láttuk őt már jobban játszani. Kalmár nem igazán játszott jól, nagyon eltűnt a mezőnyben. Szoboszlai is, mint Orbán hozta a tőle elvárhatót, ő is a csapata egyik legjobbja volt, csak azt a 11-es előtti szituációt felejtse el. Nem szabad így viselkedni egy csk-nak. És akkor jöjjön a nagy kedvencem Sallai, nagyon nem az ő meccse volt a tegnapi. Nem ment neki a játék, néha teljesen feleslegesen rátekeredett a labdára, a lővései sem jöttek be. Az akarat meg volt benne, de sajnos meglátszott rajta, hogy keveset játszik a klubcsapatában.Lehet, hogy pont ez a nagy akarat, bizonyítási kényszer miatt nem jött neki össze a tegnapi játék. Remélem hétfőre összeszedi magát, mert akkor lesz rá igazán szüksége a válogatottnak. Nagy Ádám sajnos szintén nem élete meccsét játszotta. Ádám Martin sem igazán tett hozzá a csapathoz. Persze a gólt neki köszönhetjük, de azonkívül szinte láthatatlan volt. Összességébe a csapat egy közepes meccset hozott le, ami kétséges, hogy elég lesz-e hétfőn, de ettől még drukkolni fogok, hogy megszerezzük a 3 pontot.

    Szalainak volt jó pár ilyen meccse korábban is. A probléma, hogy egyszerűen nincs alternatívája. Már írtam korábban, hogy azért neki az is bekavart, hogy elég sokat ment fel. Aztán úgy fest, hogy ehhez ő már kevés, vagy nem ért vissza, vagy pánikmegoldásokat próbált.
    Nagy ádi pedig tök u.a. mint a leköszönt druszája. Sem szemre, sem az instat szerint nem játszik jól, és bizony nem is hasznos a csapatnak.

    Szobo igen is nagyon megfelel csk-nak. Sokat kommunikált a társakkal, a játéka pedig tekintélyt parancsoló. A tizi szituációból tanult minden bizonnyal.
    Itt páran komolyan Orbánt neveznék csk-nak, aki magyarul sem tud? Abban egyetértek, hogy csk alkat, de tudjon már magyarul könyörgöm. Ezt nem gondolhattátok komolyan.

    Szalai Attilánál, Kerkez erősen portyázó játékstílusa mellett, megint előjött az olaszok elleni hiányossága, amit anno rendbe rakott Rossi. Szép-szép a támadás, de Kerkeznek hátrafelé több figyelmet kell fordítania!

    Dibusz - 6 stabil volt vegig
    Lang - 5 Hatul stabil elore jatekban gyenge
    Orban - 6 stabil es jol iranyitott hatul vegig
    Szalai - 4 instabil volt vegig, labdai felemasan talaltak embert
    Bolla - 5 az elso 30 percet leszamitva eszrevetlen volt
    Kalmar - 5 betudhato a jatek hianyanak, es annak, h o is iranyito, de Szoboszlai mellett iranyitokent nem lehet megelni, a klasszisa kioltja Kalmart es Gazdagot is. Felesleges telepakolni a kezdot karmesterekkel
    Vecsei - 5 keves valogatott szinten, csak azert lehet kezdo, mert sokan serultek
    Kerkez - 6 megfejlodesben van de jo uton halad, biztos tisztulni fog a jateka
    Szoboszlai - 7 legjobb volt az Esztek ellen, ugy jatszott ahogy egy karmesternek kell
    Sallai - 5 tul gorcsos volt, tul onzo volt tobb szituban, de viszont akartt ment, hajtott. Azert meg kell a csapatnak, kell a sebessege elol.
    Adam - 6 golja szemfules volt, de mezonyben gyenge volt, ritmusban tobbiek alatt volt l, sokszor csak nezte a tobbit, ahogy ritmust valtanak.
    Gazdag - 4 nalam a leggyengebb volt, valahogy neki nincs posztja a valogatottunkban, ahogy Kalmarnal irtam, nala ez meg hatvanyozottan igaz, mert Kalmart meg hasznalhatod melyebben, de Gazdagot sehol, csak ha Szoboszlai nem hadrafoghato. Gazdag tipikusan olyan jatekos, aki kore kell epiteni a taktikat, mint Philadelphiaban, ahol o a tizes, a valogatottban ez nem lehetseges, de a keretben elfer.
    Nagy - 4 gyenge volt o is nagyon nincs formaban, remelhetoleg a Bolgarok ellen javulni fog(ahogy Sallai is)
    Kleni - 5 kelloen agresszivan kezdet, jo is es nem is, mert akar ez kapokkal is jarhat, de viszont odateszi magat, lott parat, utkozott parat,
    Csoboth- 6 nagyon jol szallt be, van dinamika cselezo kessek az ami eddig csak Sallaiban volt meg, ezert is inkabb Csobothal kezdenek Sallai mogott a Bolgarok ellen, mert kell meg egy gyors jatekos elore, h feltudjuk torni a zart vedelmuket.
    Nemeth - 4 keveset mutatott, tole tobb kell, fiatal lenduletes, neki fel kell szantani a palyat, mutatnia kell magat.
    Botka tul keveset volt jatekban.

    Vécsei nem tudott annyira szűrni, mert bal lábas létére jobb dm-et játszott. De látszott, hogy jó formában van, remek labdája volr Bollának, és többször is 4 játékos gyűrűjében remekül tartotta meg a labdát. Sallai bizonyítani szetetett volna csapatának, de nagyon önző volt és körülményes. A ranglétán ugrott előre Rossi szemében, és így rgy kicsit elszállt vele a ló. A régi alázatát kellene megtalálnia. Kerkez gyenge volt. Védekezése veszélyeket hord magában. Szalai sem találta az első félórában a ritmust, de aztán jobban koncentrált. Gazdag, Kleini hozta azt, amit megszoktunk tőlük. Nem játszottak rosszul. Ádám eleinte kereste a labdàt, de később talán összeállt benne a kép, és helyzetekbe hozta magát, illetve szemfüles volt a gólja. Bolla jól játszott, de tud ennél jobban is. Kalmár a plusz kreativítás középpályán, voltak jó labdái Ádám Martin felé, és előre, csak Dm-ként úgy mentek át rajta, mint kés vajon. Nagy Ádám dekoncentrált volt. Nem volt formában, pefig ő kulcsjátékos. Az angolok elleni 0-4-nél nincs Nagy Zsolt gólja, ha nem ad kulcspaszt Nego-nak, és gólpaszt adott Gazdagnak. Megtanult direktben játszani, pontosak a labdái, jók a kiugratásai, csal nem a mostani meccsen. Szerintem agyon van terhelve a Pisában, csapatkapitány is időnként, és írtó fáradt.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak észtek elleni teljesítményét
    Dibusz Dénes 7.43
    Kerkez Milos 7.17
    Willi Orbán 7.11
    Ádám Martin 6.89
    Bolla Bendegúz 6.74
    Szoboszlai Dominik 6.73
    Csoboth Kevin 6.73
    Lang Ádám 6.49
    Szalai Attila 6.34
    Kalmár Zsolt 6.11
    Vécsei Bálint 6.05
    Gazdag Dániel 5.65
    Kleinheisler László 5.65
    Sallai Roland 5.49
    Németh András 5.23
    Nagy Ádám 5.09

    Szavazatok száma: 6916

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2947423
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ertekelje-a-mieink-esztek-elleni-teljesitmenyet-2947549
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.24, 11:32
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.22, 20:14
    Thomas Häberli csapata állapotáról pedig elmondta, hogy Taijo Teniste és Karol Mets (mindketten védők) valószínűleg nem szerepelhetnek, a sérülésük miatt nem érdemes kockáztatni a játékukat, de a többiek egészségesen várják a találkozót.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-az-esztek-kimondtak-ki-akarnak-jutni-az-eb-re-2947259
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.20, 15:28
    Fiola Attila, a MOL Fehérvár játékosának térdsérülését megvizsgálta a férfi A-válogatott egészségügyi stábja. A vizsgálatok alapján nem lesz bevethető Észtország és Bulgária ellen sem, így a játékos elhagyta a telki edzőtábort.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1637812092655792130
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.16, 22:14 (szerk.: 2023.03.16, 22:15)
    Az U21-es válogatott tagjai a novemberi, törökországi edzőtáborozás után találkoznak ismét, ezúttal két összecsapással készülnek a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre.

    A korosztályból immár négyen szerepelnek az A-válogatott keretében, Kerkez Milos és Németh András mellett Balogh Botond és Hegyi Krisztián is bekerült Marco Rossi együttesébe. A két szakvezető megállapodása értelmében a West Ham kapusa a görögországi mérkőzésen az U21-es válogatottat erősíti, majd a bolgárok elleni Eb-selejtezőre visszatér az A-válogatott keretébe.

    https://valogatott.mlsz.hu/u21-ferfi/hir/csapat/a-gorogok-es-a-ciprusiak-ellen-keszul-az-u21-es-valogatott
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.16, 22:12
    Marco Rossi 25 fős keretet hirdetett a férfi A-válogatott idei első két mérkőzésére, az Észtország elleni felkészülési mérkőzésre és a Bulgária elleni Eb-selejtezőre. Közülük négyen most először kaptak meghívót a szövetségi kapitánytól.

    A márciusban két mérkőzésen pályára lépő férfi A-válogatott keretében kapusposzton történt a legnagyobb a változás. A megszokott nevek közül egyedül Dibusz Dénes áll Marco Rossi rendelkezésére, mellette két fiatal, a 24 éves Demjén Patrik és 21 éves Hegyi Krisztián készülhet a válogatottal. A középpályások közül a debreceni Ferenczi János ismét meghívót kapott a szövetségi kapitánytól, a támadóknál pedig az újpesti Csoboth Kevin és a paksi Varga Barnabás első alkalommal kap lehetőséget a bizonyításra.

    – Ahogy a frankfurti sorsoláson és a novemberi mérkőzések környékén is említettem, számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb játékosunk egészséges legyen és rendszeresen játsszon a klubcsapatában – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Sajnos jelenleg ezen a téren nem állunk jól, így négy újonc is lehetőséget kap a mostani keretben, illetve Ferenczi János is velünk lesz visszatérőként. A két mérkőzés kezdőcsapatában lesznek különbségek, de tudjuk, hogy nem igazán van lehetőségünk a kísérletezésre, hiszen az észtek elleni első mérkőzést arra szeretnénk felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bolgárok ellen. Négy hónapja játszottunk utoljára, így fontos, hogy a felkészülési mérkőzésen visszaépítsük a szükséges automatizmusokat.

    A válogatott március 20-án találkozik Telkiben, majd 23-án 19 óra 30 perckor fogadja a Puskás Arénában Észtországot, 27-én 20 óra 45 perctől pedig Eb-selejtező mérkőzésen Bulgáriát.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-ujonc-a-ferfi-a-valogatott-kereteben-32021
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2023.02.16, 21:54
    Férfi A-válogatottunk márciusban két hazai mérkőzésen lép pályára: 23-án az észteket fogadja felkészülési találkozón, majd négy nappal később a bolgárok látogatnak a Puskás Arénába Európa-bajnoki selejtezőre.

    A Szurkolói Klub tagjai számára mindkét mérkőzésre február 24-én 10.00 órakor indul a jegyárusítás a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, míg SZK-tagság nélkül (amennyiben maradnak addigra jegyek) február 27-én, 10.00 órától lehet megvásárolni a belépőket.

    Az észtek elleni találkozóra elhelyezkedéstől függően 3-12 ezer forintba, a bolgárok elleni Eb-selejtezőre 5-18 ezer forintba kerülnek a belépők. A Szurkolói Klub tagjai 10%-os kedvezményt kapnak a jegyek árából.

    A 2023-as Európa-bajnoki-selejtező mérkőzésekre szóló éves bérletből mind a 30 ezer elfogyott decemberben, vagyis a Bulgária elleni mérkőzésre a bérletértékesítés során el nem adott helyekre lehet megvásárolni a belépőket.
    kép

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/a-valogatott-februar-24-en-kezdodik-a-jegyvasarlas-a-marciusi-merkozesekre
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2022.12.28, 11:43
    Az észtek ellen kezdi 2023-at a férfi A-válogatott

    A jövő év az Európa-bajnoki selejtezők jegyében telik majd a férfi A-válogatott számára, az esztendőt azonban felkészülési mérkőzéssel kezdi Marco Rossi együttese, az ellenfél az észt válogatott lesz.

    A magyar válogatott az Eb-selejtezők sorsolásán ötcsapatos csoportba került, így a selejtezősorozat két játéknapján is felkészülési mérkőzést játszik majd. A mieink egyik selejtezős szabadnapja éppen az első játéknap lesz, az UEFA jelenleg érvényben lévő szabályzata alapján azonban a szabadnapos válogatottak is kötelesek pályára lépni, vagyis felkészülési mérkőzést játszani.

    Marco Rossi együttese a fentieknek megfelelően a 2023-as évet március 23-án felkészülési mérkőzéssel kezdi, méghozzá Észtország ellen, hazai pályán. Az észtek az idei évet a Balti Kupával zárták, melyen rajtuk kívül Lettország, Litvánia és Izland vett részt. A négycsapatos torna elődöntőjében büntetőkkel kaptak ki Lettországtól, majd a 3. helyért játszott mérkőzésen Eb-selejtezős ellenfelünket, Litvániát verték 2-0-ra. Az észtek a Nemzetek Ligája D divíziójában szerepeltek idén, és csoportgyőzelmükkel feljutottak a C ligába.

    – Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell majd kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Az észtek veszélyesek, amit az is jól mutat, hogy nyáron 0-0-s döntetlent játszottak a bennünket két vb-selejtezőn is legyőző Albániával. Bár játékosaik többsége az észt bajnokságban játszik, van kerettagjuk az Arsenalból, a Tottenhamből és az FC Zürichből is.

    A mérkőzésnek ezúttal is a Puskás Aréna ad otthont. A mieink az Észtország elleni mérkőzés után négy nappal, március 27-én a bolgárok ellen kezdik meg szereplésüket az Eb-selejtező sorozatban.

    2022.11.29
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/az-esztek-ellen-kezdi-2023-at-a-ferfi-a-valogatott