magyarfutball.hu

Shamrock Rovers FC - Ferencvárosi TC 1 : 0 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga rájátszás 2. mérkőzés
ground : Dublin, Tallaght Stadium
referee : Letexier François (Franciaország)
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. shamrockrovers.ie: 7.000
  3. nso.hu: 7.136
  1. sárga lap 21' Auzqui Carlos
    34' Emakhu Aidomo sárga lap
    44' Towell Richie sárga lap
    sárga lap 55' Esiti Anderson
    89' Lyons Andrew 1 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.26, 21:43
    Sztanyiszlav Csercseszov: Ott vagyunk az Európa Liga csoportkörében, győzni jöttünk, de nem volt 100%-os a koncentrációnk, fejben talán 4-0 után páran azt hitték, hogy az elég. Kielemezzük a mérkőzést a stábbal és bízom benne, hogy megtaláljuk a megoldást. Az ellenfél is a csoportkörért küzdött. Sokkal jobban kellett volna ma játszanunk, lehet, hogy az első meccs után nehéz volt ezt mentálisan összerakni, mindenképpen jobb játékot szerettem volna látni a pályán, mert a csoportkörben erősebb ellenfeleink lesznek. Ha választani lehetne, akkor olyan ellenfeleket szeretnénk, amely akár legyen topcsapat, de valamilyen szinten passzol hozzánk. Fontos lesz, hogy milyen karaktert mutatunk majd a csoportkörben a kemény ellenfelek ellen.

    Stephen Bradley: Tudtuk, hogy egy jó csapat az ellenfelünk, de azt éreztük, hogy a múltheti 4-0 nem volt reális és ezen az estén nyerhetünk. A játékosaim pedig beleálltak és nyertek, így megőriztük a fantasztikus hazai sorozatunkat. Ez ismét egy nagy győzelem számunkra Európában. Csak arra volt szükségünk, hogy egy kicsit agresszívebbek legyünk, Budapesten túlságosan tiszteltük a Ferencvárost és ha egy ilyen csapatnak teret adsz, akkor azt kihasználják. Sokkal jobban nézett ki az átmenetünk védelemből támadásba és meg is kaptuk ezért a jutalmunkat. Alan Mannus ismét briliáns volt, két-három komoly bravúrt bemutatott, de ez ő, mindig hozza magát a fontos pillanatokban. Az Európa Konferencia Ligában nem csak azért leszünk ott, hogy növeljük a létszámot, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból, a szezon előtt azt mondtuk, hogy be akarunk jutni, most pedig azt, hogy szeretnénk meccseket nyerni. Persze ehhez kell majd egy kis szerencse is a sorsolásnál.

    https://ulloi129.hu/2022/08/26/bradley-ez-ismet-egy-nagy-gyozelem-szamunkra-europaban/
    https://ulloi129.hu/2022/08/25/csercseszov-sokkal-jobban-kellett-volna-ma-jatszanunk/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.26, 21:41 (szerk.: 2022.09.11, 14:13)
    Esterházy Péter írta egy regényében : Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá! Ezt a csapatunk ma este nagyon nem így gondolta!

    Ez a csapat olyan látszatot kelt, mintha vendégművészek hakniznának átmeneti jelleggel éppen most a Fradiban. Állandóan azt hallani, hogy ki hova igazolhat, kit keresnek, ki menne szívesen. Mintha valami elcseszett kairói piac lennénk. Aztán ha van kedvük az uraknak focizni, vagy éppen úgy vélik, hogy érdekükben áll kicsit megmutatni magukat, akkor van valami játék, ha nem, akkor meg alibizés van de nem kicsit. Csercseszov meg mint egy porondmester járkál, néha toprzékol a pálya szélén, szünetben ordibál pár percet, ha nem megy a játék, de az egész olyan mintha senki nem lenne ura a helyzetnek, és nem azt tenné, ami a feladata. Ez nem egy kupleráj, hanem a Ferencváros! Ideje lenne képbe hozni a tisztelt labdarúgóinkat és az edzőnket is. Akinek nincs kedve itt focizni, állandóan azt nézi, hogy hova igazolhat innen minél előbb, az menjen a fenébe! Más az, hogy van egy reális pályaképe, elképzelése minden focistának, hogy amikor hozzánk igazol, tudja, hogy itt megmutathatja magát nemzetközi szinten s, aztán majd ha jól teljesít, tovább mehet egy erősebb csapathoz, jobb bajnokságba. De előbb itt bizonyítson, tegye oda magát, mert egyrészt jelen pillanatban itt kapja a nem kevés fizetését, ide köti a szerződése. Másrészt önmaga szempontjából, sem jó taktika, hogy fél vagy egy év után már azt keresi, hova mehetne. mert szintlépéshez kell valami kiugró nemzetközi produkció, egy jó csoportkörös szereplés legalább. Egyébként meg a játékos dolga az, hogy a az aktuális csapatában adja ki a maximumot magából, ne alibizzen, ne csalja a focit. De ezt meg is kell követelni tőlük, és én itt látom a legfőbb bajt, Csecseszov hiába ordibál, nem tud fegyelmet tartani, ezért nem működik gyakran a taktika sem. Többször hallottuk, hogy el volt tervezve valami, de aztán a pályán nem működött. Ilyet egy edző ne is mondjon, mert ez az ő szegénységi bizonyítványa, mert ezek szerint szarnak rá a játékosok, hogy mit beszéltek meg meccs előtt. Nem sírom vissza Rebrovot, mert el akart menni, nem volt korrekt valószínűleg a klubbal, amennyit tudni lehet a távozásának körülményeiről. De mivel az utóbbi kb 20 évben csak az ő ideje alatt látszott a csapaton az a profizmus, fegyelem, ami kell a sikerhez, csak őt tudom példaként felhozni. Akkor mindenki tudta, mi a feladata négyzetméterre és percre lebontva és azt maradéktalanul be is tartotta. Persze hiba akkor is volt, és bizonyos szint felett már nem voltunk egy súlycsoportban az ellenféllel, de azért látszott minden meccsen a taktika és a fegyelem, tartása volt a csapatnak. Ilyen szétcsúszás, lélektelen, alibi talán szezononként két meccsen volt a bajnokságban. Az utóbbi egy évben viszont nem is lehet már számolni, hány ilyen borzalmas hozzáállású meccsünk volt. Lassan már az a kivétel,at lehet megjegyezni, amikor igazán odateszik magukat.

    Esiti iszonyatosan lassítja a játékunkat előrefelé...és hátra sem volt ma megnyugtató.Tökiből csapatkapitányt faragni,szerintem picit röhejes.

    Senki nem akar okádni és SZUPER A CSOPORTKÖR, csak azért egy kicsit a mai meccs, egy kicsit szomorúvá tette az embert. És ha véletlenül meg meri említeni, hogy azért ez egy nagy fos volt, akkor már Ő az okádó, neki semmi sem jó emberke.

    Szégyenteljes hozzáállás, megmagyarázhatatlan vereség, szánalmas produkció. A csopikör gyógyír, de ilyen hullámzó, motiválatlan teljesítménnyel tuti nem lesz áhított kupatavasz, M city verés meg mégúgy sem.

    Az a baj, hogy a Laiduni, Tokmac, Maee, Boli már úgy érzi, hogy komolyabb helyeken játszhatnának, szívességet tesznek azzal, hogy felveszik a mezt!

    Szégyelem magam, ez pont az ellenkezője volt mint amit a Fradizmus jelent. Ez méltatlan volta a Ferencváros nevéhez. Hozzáállás, küzdés nulla, volt viszont flegmaság, feladás ami nálunk elfogadhatatlan!
    A legnagyobbak ismérve az, hogy mindenkor a legjobbjukat a maximumot adják megalkuvás nélkül, akkor is ha vesztítenek. Mi sajnos nem ilyenek vagyunk.
    Ezzel egyútt örülök a csoportkörnek de van bennem hiányérzet...

    Ha beleszarunk, amikor csak tehetjuk, akkor ne csodalkozzunk, hogy a Qarabag meccseken nem sikerul felporogni. Jol mondja Henrik es Bogdan is, mikor keszuljunk fel a kemenyebb meccsekre, ha nem ezeken, amikor stressz nelkul megmutathatnak a kvalitasukat a jatekosok.

    Én ezt a meccset külön kezelem. Múlt héten ott voltam személyesen is a meccsen és öröm volt nézni ahogy lefociztuk a Shamrockot. Ma viszont bealudtunk a meccsbe a 4:0 tudatában szerintem. De remélem utoljára láttam ilyen lélektelen játékot a srácoktól mint a mai függetlenül attól ki az ellenfél. Hajrá Fradi

    Életem egyik legrosszabb meccsét láttam, mégis EL csoportkörnek örülhetek. Ezt az ellentmondást nem oldom föl magamban, inkább kialszom magam.
    Rám fér.
    Ahogy elnézem, másokra is!

    A próbléma nem a vereséggel van, hanem, hogy Wingonak és Kovanak, még ez a szint is erős. Csercsének meg nem sikerült egy párharcban sem 2 jó meccset összehozni. A mai teljesítményért én kérek elnézést.

    Ismétlem nem vártam gálameccset. 4-0, eldőlt, tudtuk a különbséget a javunkra.
    Kérdés CSAK az volt, hogy az orosz hogyan tudja motiválni a bandát. Ez eldőlt, kritikán alul sikerült.
    Én azt hittem, hogy lehetőséget kapnak Lisztes félék, mikor lépnek pályára ha nem most ???
    Nekik ez nagy dolog lett volna, ők nem a mezüket küldik ki pont ezért. Én már ezért sem az alapcsapatot küldtem volna ki.
    Itt ha nem lesz fejmosás és komolyabb következmény akkor baj lesz.
    Nem csak az eredmény a kínos, hanem a játék, a hozzáállás a gond.
    Sikerült elrontani megint mindent srácok. Mindezt egy EL csoport bejutásnál. Ez bravúr. Kár.

    Kapott kb. 12 percet egy fosadék módon játszó csapatban. Miért nem kezdett Lisztes, Mercier, Besic, akikben mostanában legalább mocorog valami? Tokmac meg szinte végigalibizi az összes meccsünket.

    Mercier tipikusan az, kinek idő kell, ez többször megállapítottuk.
    Én őt kezdőbe vártam.
    Besic hajtott volna vérében van.
    Lisztes beállt egy csapatba 10 percre, ahol mindenki állt.
    Ennek semmi értelme nem volt.
    De bárki aki nem kapott eddig szerepet, hogy nosza lássuk és akkor vereség, de van értelme. ez így ?

    én eleve úgy készültem erre a meccsre, hogy fos lesz és nem fogjuk szétszaggatni az istrángot, mivel vasárnap Honvéd.

    Pontosan emlékszem, hogy Rebrovval is voltak ilyen meccseink, amikor simán tartalékoltunk a következőre. Itt ez belefért.

    Kérdés, hogy egy Fradi mezben lehet-e ilyen lélektelenül játszani.
    Kíváncsi vagyok, hány futólépést tettek a játékosaink.
    Senki se várt gólparádét, de azért ezektől a szimpatikus írektől kikapni...

    A 8 selejtező után sajnos csapatunk még nem érett a BL-re. Az EL nagyjából most a mi szintünk,de ha tavaszi álmokat dédelgetünk, ilyen mérkőzések nem férhetnek bele. Ez méltatlan volt a Ferencváros nevéhez.

    Az érzelmi állapotom alakulása a lefújást követően:
    1. Elmehet a bús... az egész csapat.
    2. Legalább a károgókat ne szidjuk egy ilyen alibi után.
    3. Végül is bejutottunk az EL csoportkörbe, ez azért pozitív.
    4. 2004 és 2019 között bármit megadtam volna ilyen eredményért. Szóval legyünk pozitívak.

    Továbbra is él amivel Csercseszov csapatát jellemeztem korábban. Ha jobb napot fognak ki a játékosok akkor briliánsak vagyunk. Egyéb esetekben rém gyengék. Az alapjátékunkkal van baj.

    Blabla mester. Ha a játékunkban lenne bármilyen tudatosság, egy ennyire kutya csapat ellen akkor is lövünk gólokat, ha nem akarunk. Végig fogalmam sem volt, hogyan akarunk helyzeteke kialakítani, leszámítva, hogy adjuk oda Aissának vagy Tökinek a labdát, aztán lesz valami. A védekezésben az elejétől kezdve sokat kellett menteni, becsúszni, egyegyben megoldani ami totálisan szervezetlen játékra utal. Nem véletlen, hogy kaptuk a sárgákat.
    Nem az a baj, hogy ellötyögünk egy megynert párharcot, hanem az, hogy ijesztően nincs játékunk. Se előre, se hátra.

    Elment hátulról a stabilitás.
    Előlről a szív. Középen takaréklángra tette magát az illető.

    Egy lusta profi csapat az első 10-15 percben megnyerte volna, utána lazáztak volna.

    Életem egyik legborzalmasabb futballélménye volt a tegnapi meccs. Nem részletezem, minden elemében szörnyű volt.

    Ha valakinek nincs kedve játszani, akkor NE menjen fel Fradi mezben a pályára!!! Lélektelen idegenlégiósok gyülekezete, akiknek fogalmuk sincs mit jelent a Fradi. Ezért kéne több magyar játékos, de főleg egy Gera féle VEZÉR a pályára, aki ráüvölt mondjuk Tokmacra a 20. percben, hogy pasztmeg, küzdjél már.

    Fejben - talán - 4:0 után az edzőnek pont azokat kellett volna kihagyni, akiken az látszott, hogy azt hiszik, hogy ez elég. Mert ennek látszania kellett az edzéseken is. Talán az edző is azt hitte? A szovjet időkben Csercseszov is kukoricán térdepelt egy ilyen fiaskó után, mint csapattag.

    Annyira vette komolyan a tegnapi meccset a csapat, mint amennyire a vezetőség és a stáb. Biztos vagyok benne, hogy ha egy szoros meccset játszunk itthon, akkor nem a meccs előtti napon utazunk (repülő+ pár óra buszozás), nem a meccs előtti bemelegítéskor lépünk elsőnek a pályára (itthon edzettünk), és lehet hogy nem kártyáznak a srácok (Döme feeling)...

    Vasárnap sok mindenre lehet hivatkozni, de a tegnapi lötyögésre nem...

    A tököm tele van már ezzel a majd kielemezzük dumával, amit minden meccs után elmond Csercse. Semmi eredménye a sok elemzésnek. Inkább tudatosítsa a csapatában és persze magában is hogy hol van, és hogy "küzdeni mindig, feladni soha". Akinek ez nem tetszik, menjen el innen.

    Itt tényleg elgurult a nagy többség gyógyszere. Játszottunk egy edzőmeccset, egy kimondottan szimpatikus ellenféllel, egy agyonnyert hazai 4-0 után. Három cél lehetett ma. 1. ne sérüljön meg senki (ez a legfontosabb); 2. Toki gólt rúgjon, hátha átlendül; 3. Közlegény gólt rúgjon.
    Kikaptunk 1-0-ra, na bumm. Max. a pénzdíjat és a koeff pontot sajnálhatjuk.

    Csercseszov nyilatkozatához annyit,hogy ezt a mérkőzést felesleges kielemezni,nyűg volt a csapatnak és talán az edzői stábnak is.Az ellenfél pedig nem az EL csoportkörért küzdött,azt már feladta,hanem a győzelemért.

    Sok sz@r meccset láttam már életemben, de ez biztos az első 5-ben benne van. Köszi Csercsaszov!

    Ők előtte megmondták, hogy tudják, nincs esélyük 5 gólt szerezni, mert talán kettőnél már komolyabban vettük volna mi is.
    De a győzemre hajtottak, mert mégiscsak...
    Mi hasonlóképp'. Tudtuk, hogy ötöt biztosan nem kapunk. Egy kis döntetlen szebb lett volna, de ők jobban akarták az 1-0-t.
    Lehoztuk a meccset, mert le kellett játszani a 90 percet, sérülés nélkül, félgőzzel. De azért "hobbíból" rúghattak volna egyet a fiúk.
    Ne feledjük, ez profi foglalkozás, mindig annyit adnak ki magukból amennyi feltétlen szükséges.

    Nehéz a tegnapi meccset értékelni. Főleg, h akaratlanul is jön mellé a párharc első meccse.
    Nagyjából tegnap a stúdióban mindent elmondtak, ami bennem is megvan. Egyrészről az első mérkőzés tudatában itt csak "ölni kellett az időt". Másrészről meg ott van, hogyha ezekre a meccsekre nem tudunk felpörögni, hogyan akarunk más meccsekre felpörögni? Ez most egy komfortzónás meccs volt, ami nem visz előre, nem lesz belőle fejlődés.
    Persze és itt jöhet az első rész újra, de nem akartak a játékosok megsérülni. Szóval oda-vissza pattog nálam is a labda.

    Egy biztos ennél picit jobb meccsben reménykedtem. Nem feltétlenül eredményben.
    Az idei 10 meccsünkből 5 jó volt ,1 elfogadható, 4 inkább felejtős. Ha így nézzük, akkor megemelem a kalapomat, azok előtt, akik minden hazai meccsre kimennek, pénzt és időt áldoznak a csapatra. Ez fantasztikus.

    Én ilyen akaratgyenge Fradit még nem láttam! Rosszabbat igen...

    A csütörtöki találkozón 4-2-3-1-es felállásban játszottunk, 45%-ban birtokoltuk a labdát (Budapesten 49%), 85%-os pontossággal passzoltunk, a meccstempó némileg nagyobb volt, mint egy héttel korábban (akkor 17.26 és 18.09 passz/perc, most 17.34 és és 17.94). Ezen a meccsen sem volt túl intenzív a letámadás (12.5 és 11.8, egy hete 17.7 és 20.1 PPDA). A párharcarány 104-84 volt ide (Laidouni 27/17). 26 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Laidouni 9, Civic 7, Tokmac 4 – egy héttel korábban 31). Nagy különbséget jelentett az odavágóhoz képest, hogy akkor a Rovers 14, most 30 labdát szerzett a térfelünkön. A saját térfélen Knoester (5), Wingo, Traoré és Laidouni (4-4) adta el a legtöbb labdát. A Rovers 3-szor, mi 5-ször adtuk el úgy a labdát, hogy abból lövésig jutott az ellenfél.

    24 + 1 támadást vezettünk, egy héttel korábban 31 + 8-at, azaz kontrákat nem tudtunk vezetni (Rovers 29, egy hete 26+1). 8 lövésből 2 talált kaput (Rovers 9/3). Az xG-arány 1.43 – 1.24 ide, az xcG-arány azonban 0.35 – 1.07 volt oda. A támadópárharcok 45%-át nyertük meg (egy hete 47%), a fejpárbajokat 20-6 arányban hoztuk, a védekezőpárharcaink 58%-a volt sikeres. 15-ször kellett tisztáznunk (a Roversnek 3-szor, egy hete ez az arány 9-16 volt). A szabálytalanságok aránya 14-10 volt ide. A passzaink 7.3%-a volt hosszú csak, de ez érthető: a 30 hosszú labda egyharmada volt pontos (az átlag 56%).

    Bogdán 3 lövésből (1.07) 1 gólt kapott, 3-szor kellett kijönnie, 20 passzából 19 volt pontos.

    Wingo 53 akciójának 64%-a volt sikeres. 68%-kal passzolt, 11 párharcából 6-ot nyert. 14 labdát vesztett, 3-at szerzett, 3 passzt lopott.

    Kovacevic 84 akciójának 79%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 12 párharcból 7-et nyert meg. 6 labdát vesztett, 9-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Knoester 88 akciójának 81%-a volt sikeres. 87%-kal passzolt, 16 párharcból 11-et nyert meg. 10 labdát adott el, 13-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic 60 akciójának 70%-a volt sikeres, mind a 28 passza pontos volt, 22 párharcból 10-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 13-at szerzett, 9 passzt lopott.

    Esiti 57 percet kapott. 33 akciójának 64%-a volt sikeres. 18 passzából 16 (89%), 9 párharcból 5-t nyert. 1 labdát vesztett, 7-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Laidouni 91 akciójának 75%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 27 párharcból 17-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 15-t szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Auzqui 57 percet kapott, 33 akciójának 64%-a volt sikeres, 17 passzából 14 (82%). 13 párharcból 7-et nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Tokmac 70 percig volt a pályán, 36 akciójának 61%-a volt sikeres, 18 passzából 16 volt jó (89%). 8 párharcból 3-at nyer, 4 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Traoré 78 percet töltött a gyepen, 33 akciójának 67%-a volt sikeres, 23 passzából 16 (70%). 9 párharcból 6-ot nyert meg. 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.13).

    R. Mmaee 70 percet kapott, 32 akciójának fele volt sikeres, 2 lövése volt (0.42). 11 passzából 8 (73%) volt pontos, 18 párharcból 6-ot nyert meg.

    Vécsei 37 percet kapott, 33 akciójának 70%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.1). 19 passzából 15 (79%) volt pontos, 10 párharcból 7-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 8-at szerzett, 3 passzt lopott.

    Marquinhos is 37 percet töltött a pályán, 31 akciójának 55%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.38). 12 passzából 10 volt pontos (83%). 13 párharcból 7-et nyert meg. 2 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Boli 23 percet kapott, 18 akciójának 56%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.52), 6 passzából 5 volt pontos (83%), 9 párharcból 5-öt nyert meg.

    Mercier is 23 percet kapott, 16 akciójából 16 (94%!) volt sikeres, 13 passzából 12 (92%), 1 párharcát megnyerte, 1 labdát szerzett.

    Lisztes nemzetközi kupás bemutatkozásakor 15 percet kapott, 11 akciójából 5 (45%) volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 2 passza pontosa volt, 7 párharcból 3-at nyert meg. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Így értékeltétek a Shamrock Rovers elleni teljesítményt.

    Bogdán 5.08
    Traoré 3.76
    Knoester 3.70
    Vécsei 3.50
    Marquinhos 3.49
    Wingo 3.44
    Laidouni 3.42
    Kovacevic 3.33
    Civic 3.31
    Auzqui 3.14
    R. Mmaee 3.10
    Esiti 2.83
    Tokmac 2.54

    https://ulloi129.hu/2022/08/25/elo-a-shamrock-rovers-elleni-el-selejtezo-playoffrol-2/
    https://ulloi129.hu/2022/08/27/igy-teljesitettunk-a-shamrock-rovers-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2022/08/30/bogdan-traore-knoester/