magyarfutball.hu

1. FC Köln - MOL Fehérvár FC 1 : 2 20:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Konferencia Liga rájátszás 1. mérkőzés
ground : Köln, Stadion Köln
referee : Martins Tiago (Portugália)
attendance:
  1. fc.de: 44.000
  2. molfehervarfc.hu: 44.000
  3. nso.hu: 45.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.19, 16:18 (szerk.: 2022.08.19, 16:24)
    Michael Boris: Ez a siker egyáltalán nem Michael Borisról, hanem a Fehérvárról szól, még akkor is, ha a környékről származom. A célunk az volt, hogy legalább döntetlent elérjünk a Köln otthonában, s bár győzelemmel várhatjuk a visszavágót, figyelmeztetnék, hogy kilencven perc még hátravan a párharcból. Ami a mérkőzést illeti, erősen kezdett a Köln, de a játékosai nem tudták pontosan, miként járhatnának túl az eszünkön. A piros lap miatt megváltozott a játék képe, kihasználtuk a vetélytársunk védekezésének sebezhetőségét, s megmutattuk, hogy tudunk futballozni.
    Nem a terv szerint folytatódott második félidő, az emberelőny nem mutatkozott meg a játék képén, mert a Köln kitámadott. Nehéz volt irányítani a gárdát ebben a környezetben, nehéz volt a hangzavarban instruálni a társaságot. Fantasztikus volt a hangulat, nyomott a házigazda, sok-sok szögletet végezhetett el, csak úgy záporoztak a beadások, de a hazaiak minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult. Szenvednünk kellett, sok-sok extra métert meg kellett tennünk, ám a labdával hatékonyak voltunk a széleken. Jó volt látni, hogy kisegítettük egymást a szorult helyzetekben.
    A mérkőzést megelőzően utaltam rá, hogy sok minden történhet a meccsen, például a játékvezető kiállíthat valakit, ami befolyásolja a mérkőzést, s ez így is történt. Ebből kiindulva nem tudhatom, miként alakul jövő héten a visszavágó, ahogyan a kölniek sem. A játékosaim fel lesznek készítve a következő mérkőzésre is, amelyen jó napi formát mutatva, mindent beleadva lehetünk sikeresek. A regenerálódás kerül előtérbe, a szombat szabad lesz, vasárnap pedig újult erővel edzésbe állunk, hogy felkészüljünk a visszavágóra.

    Steffen Baumgart: Mi tagadás, az eredménnyel nem lehetek elégedett. Az első húsz percben remekül játszottunk, aztán jött egy krimiszerű piros lap és felborult a játékunk. A teljesítményünkkel a vereség ellenére sem lehetek elégedetlen. A csapatom mindent megtett, beleadott, a labdabirtoklásunk rendben volt, de nem alakítottunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna, mert nagyon jól védekezett az ellenfelünk. A kiállítást követően megbomlott a szervezettségünk, pedig arra lett volna szükség, hogy nyugodtan játsszunk tovább, de ez nem sikerült a második félidőig, s az ellenfelünk támadójátéka hatékonynak bizonyult. Az, hogy piros lapot kap valamelyik játékosom, előfordulhat, két ilyen kapott gól azonban nem esik meg minden nap, szerencse is kellett hozzájuk. A fordulás után feljavult a játékunk, de eredményességben nem volt foganatja. Megfelelő előkészületre lesz szükség, higgadtan kell pályára lépnünk a visszavágón, de ismerik a Kölnt, nehéz lesz minket megfékezni, teljes gázzal küzdünk majd. A párharc két meccsen dől el, győzni megyünk Magyarországra. A mérkőzés előtt is jó véleménnyel voltam Michael Borisról, s most sincs ez másként. Tudtuk, hogy jó csapat a Fehérvár, ezt ezen a mérkőzésen is bizonyította, hiszen nagyszerűen védekezett, ezért kevés helyzetet dolgoztunk ki, valamint a széleken is tudott érvényesülni. Kemény menet lesz a visszavágó, de felemelt fejjel fogunk érkezni Székesfehérvárra, s azon leszünk, hogy korrigáljuk, amit ma elrontottunk.

    https://www.nemzetisport.hu/europa_liga/ekl-megmutattuk-tudunk-futballozni-michael-boris-2909063
    https://www.nemzetisport.hu/europa_liga/ekl-a-koln-edzoje-szerint-szerencse-is-kellett-a-kapott-golokhoz-2909071
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.19, 16:16 (szerk.: 2022.08.19, 16:26)
    Gratulalok nagy győzelem.Visszavágon tisztes helytállás de legyen csoda es ne Partizan elleni visszavago kivanom.

    a Vidi védelme volt ma nagyon jó a Kölnek aki agyon rohamozott 1 helyzete volt össze vissza. Egy emberhátrányban játszó Liverpool 22 lött kapura a hétvégén. A Vidi nagyon jól nyomta ma igaz ettől még kieshet a jövőhéten. De a Fradi ellen is a Fradinak 6!! kapura lövése volt a Vidi ellen abból 4 gól lett abból is kettő olyan hogy odapattant hozzájuk. Szóval a Vidit nem szabad leirni jó kis csapat lehet , főleg ha 1-1 játékost igazolnának mert vagy 2 éve nem vesznek senkit.

    Ma nagy nap Volt a Fradi EL csoportkörös a Vidi meg egy német 5 helyezett Köln vert meg idegenben. Ilyen rég volt szép volt!

    Nem hittem volna, hogy egy emlékezetes estét szerez nekem a Fehérvar ma este!
    A nèmet adón nèztem, és nagyon élveztem ahogy pofára estek a félidőre, majd a végére is!
    A meccs után se vettek vissza az arcukból, minden játékos, szakértő a kiállitásra fogta a vereséget, és lekicsinylően nyilatkozott a Fehérvárról...
    Én soproni vagyok, de a mai meccs utàn nagyon drukkolok a Fehérvárnak!
    Remélem összejön a jövő héten a továbbjutás!
    Jó volt azt ma nézni!

    "Gyáva népnek nincs hazája!" Ezt a párbajt most le kellett volna, le lehetett volna zárni. Az emberelőnyt ki kellett volna használni. Minden vagy semmi alapon gólokat lőni. A hazai meccsen 1 gólos előnyt nem tudjuk kivédekezni. Húztuk az időt, gondolom edzői utasításra. Frissíteni nem is próbáltunk.

    Hiú ábránd, hogy majd Kölnben emberelőnyben megszórja a hazai csapatot a Vidi...ebből az elgondolásból nagyon csúnya zakó lehett volna.l, ha mennek előre ész nélkül. Jól csinálta a Fehérvár, hogy tartotta az eredményt...végülis nyertek,
    Ha másért nem, szereztek Mo-nak értékes (és nem várt) koeff. pontokat.

    Szerintem hatalmas baromság lett volna kitámadni a köln otthonában. Esély volt kint nyerni. Otthon is lesz esély. A gólokat felállt védelemnek lőttêk. A kiállításnál is maga ment volna kapura Pali.

    A 2. Félidőt jobb lesz elfelejteni. Emberelőnyben ennyire súlytalanul focizni azért előre vetíti a párharc kimenetelét. Főleg, hogy az emberelőny kihasználására, labdabirtoklásra küldtek ki őket a szünet után. A Vidi szétnyúlt mint a rétestészta. Annyi volt a játék, hogy a megszerzett labdákat felrugdaltak az 50 méterrel feljebb álló csatároknak, akik 10-ből 10x vesztették el a párharcot. Ha visszaállt volna a csapat a saját térfélre, és a támadók és védők közt nincs több 20-25 méternél, akkor sokkal hatékonyabb kontrákat vezethetett volna a Vidi. Komoly szakmai hiba, hogy ez 45 percen át nem tűnt fel a kispadon senkinek

    Le a kalappal a Vidi előtt, ez nem semmi fogás volt, tegnapelőtt írtam, hogy egy döntetlent kinézek belőlük, de ezt túlteljesítették. Volt iroda, ahol 17@ feletti oddson adták őket, illetve 1-0-ás hátránynál élőben 50@ feletti odds simán lehetett. Dárdai Palkó megérdemelné már a válogatott meghívót, szerintem Rossi be is hívja nemsokára.

    Ez a Vidi, ill. ennek a Vidinek a leggyengébb láncszeme az edző. A második félidőben TEHETETLENÜL nézte Boris mester, amit mindenki látott, hogy ők, a kölniek, 10 emberrel a kapunk elé szorítanak, de úgy, hogy esélyt sem adnak még egy kóbor kontrára sem. ÉS ezt Boris csak nézte, amikor épp' nem az óráját bámulta.
    Persze, le a kalappal a Vidi előtt, szó se róla, DE!!!!! ezt a párharcot ma kellett volna eldöntenie a Vidinek, s nyernie úgy 2-3 góllal, az emberelőnye okán. Ez pedig- REMÉLEM, NEM LESZ IGAZAM!!!- igen könnyen megbosszúlhatja magát.

    Nagyon szurkolok a Vidinek félre értés ne essék, de 10 emberrel (is) olyan nyomást gyakorolt rájuk a Köln hogy az már a kínos kategória. Nem tudom h Boris miért rendelte vissza ennyire az emberelőnyben lévő csapatot, mert igen is nagyobb kockázatot kellett volna vállalnia, ugyanis nem valószínű h újabb 70 perces emberelőny lesz a visszavágón. A látottak alapján lazán ledolgozza az 1 gólos hátrányt a német csapat. 2-vel kellett volna nyerni akkor talán 50-50% lenne a továbbjutás de így max 15% esélyt érzek a Vidi továbbjutásra. Ne legyen igazam és nyerjen idehaza is a Fehérvár. Ok h itt is nagy a keret érték közötti különbség, de a Vidi - elvileg - egy cirka 20M értékű csapat itt azért elvárható lett volna h 10 ember ellen legyenek veszélyes kontrák. Nem volt szép a tegnapi produkció, nagyon nem. Az eredményt nézve persze lehet döngetni a mellkast, de aki látta az tudja h beszari, gyáva és ostoba módon focizott a magyar csapat.

    Azért a kapus nyilatkozatában ki volt emelve Palko, hogy ő is közrejátszik a különbségben, ha az esélyeket kell latolgatni, szóval biztos respectelik csapaton belül is, de ha nincs piros ez elég sima hazai lett volna, vagy legalább 2-1 oda. Bunkerfoci kell itthon, vagy egy kezdeti meglepetés gól és akkor van esély, ha nem fognak tudni koncentrálni, sima bukó itthon. Az is tetszett, hogy a gólja után mindenkit csitított Palko és mondta, hogy koncentráció, és kommunikáljanak...

    Egyébként a károgók 5-6 éve még azon köszörülhették a nyelvüket, hogy csapataink Albán, Moldáv és Bosnyák csapatok ellen véreznek el. Ma viszont azon hogy csak szűken nyert a VIDI egy Bundesliga csapat ellen és nem tudott emberelőnyben dominálni.

    A Fehérvár számára egy szép eredmény a Köln legyőzése hazai pályán. Persze ehhez a sikerhez kellett a Kölni kiállítás is, a mérkőzés nagy részét emberelőny játszotta végig a Fehérvár. A Köln a Bundesliga 7. helyezettje volt, ami látszik is rajtuk, egy hajtós, rakkolós német középcsapat, sok futásra épülő játékkal. A Köln azért még mindig esélyesebb a továbbjutásra. Ahogy most a Fehérvár nyert Kölnben, úgy a Köln is nyerhet Fehérváron.

    A piros lap nagy segítség volt és két olyan gólt sikerült szerezni, amelyek egyáltalán nem voltak nagy helyzetek.
    Zivzi mellett ott volt a védő. Fura, hogy nem tudott beleérni, Dárdai meg nagyon jól találta el a labdát és gyorsan jól döntött.
    Le a kalappal az eredmény előtt!
    Ugyanakkor a meccs képe fura volt, hogy 11 emberrel védekezett a Vidi a Köln ellen. Nem bírták megtartani a labdát úgy, hogy mindig kellett lennie üres embernek. Főleg hátul, ahol kevés csatárra jut sok védő. Szóval ilyen szempontból csalódott vagyok. Szerintem a Köln fog továbbjutni, de láttunk már olyat, hogy egy ötös meg egy négyes falat húznak fel 25 m-en belül a kaputól és hősies védekezéssel sikerül kicsikarni a 0-0-t, de tartok tőle, hogy 1-1 megpattanó lövésből és pontrúgásból gól lesz.

    Gratulálok a fehérváriaknak a győzelemhez, nagyot küzdöttek!
    Bár a kölniek 10 emberrel is végig nyomták a második félidőt, semmi extrát nem mutattak, inkább csak kínlódtak!
    Húzós lesz a visszavágó, még mindíg nem a Vidit tartom esélyesebbnek! De jusson tovább az esélytelenebb!

    Hahó, emberek, miről beszéltek?!? A Vidiből még egy Serie B-s csapat is el tudja vinni a hiányposzton játszó Rus-t, és helyette csak a dán utolsó helyezettől tud pótlást venni a klub, mindezt úgy, hogy az új embernek ez volt az első meccse a csapatban, a másik kh pedig évek óta az a Stopira, akinek nem is ez az igazi posztja, ergo SZ.R A VÉDELEM. Meccs előtt 3-4 gólos hazai sikert vártam és egy igazi csoda, hogy ezt sikerült elkerülni.

    A Vidi azt a hibátlan célfutballt nyomta, amit ilyenkor kell. Gólt kapott, de az ellenfél kiállítása után a két helyzetéből bevágott kettőt. A Kölnnek jött jól a szünet, átbeszélték, hogyan kell 10 emberrel játszani és bár dominálni tudtak, eredménye nem lett.
    Apropó 10 ember. Talán ez az a sport, ahol a legkevésbé van jelentőssége az emberelőnynek, tekintve, hogy ritkán vesz rész minden játékos a támadásban vagy védekezésben.
    9 emberrel gond nélkül lehet védekezni, mivel az ellenfél sem fog feljönni 10 mezőnyjátékossal.
    9 emberrel pedig lehet támadni is, mivel jellemzően a támadók mindig emberhátrányban támadnak (ha ugyanannyi támadó és védő mozog, az már nettó gólhelyzet).
    Amiben emberhátrány problémája, ha mindkettőt kell csinálni egyszerre. Ekkor többet kell futni, jobban fárad a csapat. De ezen meg segít az 5 csere.
    Viszont a Vidi visszaállt tegnap a félidőben, teljesen feladva a támadásokat csak a védekezésre koncentrált. Ez megkönnyítette a Köld dolgát, mivel nem kellett a védekezéssel foglalkozni.
    Az eredmény igazából mindkét csapatnak jó. A Köln tudja, hogy a visszavágót meg tudja fordítani és csak a hazai pályás vereség kellemetlen, a Vidi pedig esélyt kapott, hogy újabb 90 perc szigorú védekezésével egy hatalmas skalpot szerezhet.
    Összességében jó látni, hogy NB1-es csapatok is tudnak legalább 1 sebessgégi fokozattal feljebb játszani, ha igazán kell. Ami érthetetlen, hogy itthon egymás ellen miért nem jön ez ki.

    A látottak alapján az eredmény egy nagy mázli. Egyáltalán nem az van, hogy tudnak a fiúk focizni, hanem hogy nem tudnak. Mint Nevergiveup is írta, a Vidi edzőnek köze nem volt a meccshez. Meg nagyon jól kijött a "mai modern futball" minden rákfenéje, a rotáció, az 5 játékoscsere, a veszek még egy játékost, mert kettő kevés a posztra. A játékosok nincsenek összeszokva, Vidi példa, volt akit a kölni öltözőben láttak először. Nem bírnak ki 90 percet, meccsben 20-25 percet játszanak együtt, Vidi példa, kb. Fiola, Nego meg Stopira akik úgy ahogy bírták a tempót, általában ők végig is játsszák a bajnoki meccseket is, de a Zivzivadze, Pinto, stb a lábukat nem bírták emelni 60 perc után, nincsenek többre kényszerítve, nincsenek hozzászokva. Az eredmény szép, a játék harmatgyenge volt.

    Igaz hogy emberelőny volt,de meglátszott hogy nálunk lassabban jár a labda.Amikor a köln letámadott nem tudtunk pontosan és gyorsan passzolni,szinte azonnal visszakerült a labda a németekhez.Szerintem is jobban ki lehetett volna használni hogy többen voltunk.Talán egy agresszívebb visszatámadással,és friss emberekkel.Örülök hogy nyert a fehérvár,de félek, ez így is kevés lesz.

    A németek meg kb innentől ne is pofázzanak a pohár dobalásra. Eladták a vendég szektor felső részét hazainak.

    Kb egész meccsen kaptuk az áldást. A fiamat hátba is dobták egy full sörrel, de repült egy tequilás üveg is, az szerencsére nem embert talált.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2909013
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194647
     
  3. avatar: fgymat
    2022.08.18, 21:40
    A 48. percben Steffen Baumgart sárga lapot kapott.