magyarfutball.hu

Italy - Hungary 2 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Olaszország - Magyarország 2022
  2. Olaszország - Magyarország 2022
  3. Olaszország - Magyarország 2022
  4. Olaszország - Magyarország 2022
  5. Olaszország - Magyarország 2022
  6. Olaszország - Magyarország 2022
  7. Olaszország - Magyarország 2022
  8. Olaszország - Magyarország 2022
  9. Olaszország - Magyarország 2022
  10. Olaszország - Magyarország 2022
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 1 : 3 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 3 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
970. official national team match
ground : Cesena, Stadio Dino Manuzzi
referee : Schärer Sandro (Svájc)
attendance:
  1. figc.it: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 22.000
Sold out!
  1. 30' Barella Nicolò 1 - 0
    45' Pellegrini Lorenzo 2 - 0
    2 - 1 61' Mancini Gianluca (own goal)
    64' Barella Nicolò sárga lap
    sárga lap 72' Schäfer András
    90+2' Cristante Bryan sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.08, 15:55
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.08, 15:32
    Roberto Mancini: Ez az olasz válogatott még nem állt össze, nagyon sok a fiatal, többen közülük ezeken a Nemzetek Ligája-meccseken debütáltak a válogatottban. Ma szépen játszottunk, jó úton haladunk, de még van hová fejlődni. Gyorsan játszottunk, jó volt a védekezés, letámadtunk az ellenfél térfelén, a középpályán Barella és Raspadori játéka különösen tetszett. Spinazzola visszatérésének külön örülök, nagyon hiányzott, meghatározó láncszeme a csapatnak, bár még nincs százszázalékos állapotban. Az öngólnál a labdavesztés miatt voltam ideges, és nyilván ahhoz a lehetőséghez is közelebb került ehhez a magyar válogatott, hogy esetleg kiegyenlítsen.

    Marco Rossi: Az első félidőben nem tudtuk érvényesíteni azt, amit szerettünk volna. A két nap kevés volt a felkészülésre az angolok elleni találkozó után. Az olaszok pozíciós játéka nem feküdt nekünk, le akartuk őket lassítani, hogy ne tudjanak a középpályán adogatni, és hosszú labdákkal indítani, le akartuk zárni a széleket, de ez nem sikerült. A második félidőben rendeztük a sorainkat, jól játszottunk, a cserékkel tudtunk frissíteni. Ez a vereség vállalható, belefér, egyébként sem várható el tőlünk, hogy nyerjünk az Európa-bajnokok ellen. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a srácokra, igaz lesz ez a németek elleni meccsre is. Az olaszoknak minőségi keretük van, Serie A-játékosokkal, és ahogy már említettem, Európa-bajnokokkal.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-nem-varhato-el-tolunk-hogy-nyerjunk-az-europa-bajnok-ellen-marco-rossi-2896577
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.08, 14:22 (szerk.: 2022.06.10, 13:37)
    Nem volt ez olyan rossz mneccs, csak túl erősek ezek a csapatok. A t9örökök, szerbek, oroszok csak, csak, bár már nerkik is jobb játékosaik vannak, de ez a csoport azért már nagyon brutál.

    Gázok voltunk...angolok elleni akarás sehol nem volt. Egy öngóllal szépítettünk. Ez smafu!
    De azért a média még harsogja tele a sületlenségeivel, és esélyekkel a sajtót.
    Várjuk a húsz Rossi cikket, és hogy a németeket elverjük itthon teltház előtt.
    Hátha lesz, aki elhiszi.

    Hát az igazság az hogy az olaszok ezt az első félidőben eldöntötték, és bizony lehetett volna nagyobb is a különbség. A mi gólunk szerencsés volt, nagy helyzetünk azon kívül nem volt. Az angol meccs után láthatóan megint irreálisan magasak voltak a várakozások, de a világ élvonalától azért messze vagyunk. A legjobb formánkban, frissen, némi szerencsével esetenként okozhatunk meglepetést, de ma ezek közül egyik sem volt

    Reggelre ez "majdnem nyertünk Itáliában" lesz.
    Nem értem miért kenegetik ezt.
    Mindenki látta.
    Meg nem égtünk, teljesen vállalható meccs felszpás nélkül is.

    Második félidő korrekt volt, de az összkép is vállalható. Az elején nem kellett volna hagyni ennyit az olaszokat játszani, hátha elmegy a kedvük az ütközésektől... Soha rosszabbat, továbrra is: hajrá, magyarok!

    Az olaszok ezt eldöntötték. Gyorsak voltak, jók. A legnagyobb gondunk, hogy nincs választék. Az ellenfeleink pedig sok jó játékossal rendelkeznek, tudnak cserélni stb. Ez van, a németek ellen más lesz, de az is piszok nehéz lesz.

    Elsősorban is virgoncabbak voltak az olaszok. Lehettek volna fordulópontok a javunkra, de elrontottuk a - nem túl nagy - helyzeteinket. Az olaszoknak nagyobb és több helyzete volt, a középpályán ritkán tudtuk belassítani őket.

    Szerintem az olasz öngól megtéveszt minket. Anélkül ugyanis tükör sima lett volna, s ha a kapufájuk bemegy, akkor ebből nagyobb baj is lehetett volna. Sokkal szorosabban/zártabban kellett volna védekezni.

    Ha időben cserélünk, meglehetett volna az egyenlítés. Öreg Szalai 55 perc után lépni sem bírt, csak dobálta magát. Nagy Ádám végig homály volt és ma Schéferben sem volt átütő erő. Ez a plusz 2-3 friss játékos hiányzott az utolsó fél órában. Na mindegy, reméljük a friccek ellen jobban megy majd.

    Az meg van hogy ez a A liga?Mit gondoltál Te is?Nézd már meg a statisztikát:
    18-14 kapura lővés
    7-5 kaput eltaláló
    8-6 szöglet
    Mi ebben a gáz kérdezem?

    Nego el volt foglalva a védekezéssel,(ott is gyenge volt) és ezek miatt nem volt esély arra, hogy használható labdát kapjon a Sallai, és ehhez még egy gyenge szobi, és a minusz szalai á. már el is intézte a meccset.

    rohangáltunk, mint pók a falon, lélektelenül. Rengeteg hibával. A-liga, igen, pont emiatt nem szabadna a hibákat megengedni. De mi ennyit tudunk, és kész. A statisztika nem nyeri meg helyetted a meccset.

    POntszerzésért harcoltunk már a második meccsen TOPCSAPATOK ELLEN. Ti amúgy hol képzelitek a válogatottunk helyét a világban? Mert egy Eb győztes ás egy eb második vb résztvevő ellen ez óriási siker bármiylen kerettel is jöttek.

    A papírforma az 6 meccs 0 pont ehhez képest nekünk van 3 és 2 meccs után a 2. helyen állunk. Egyáltalán nem olyan rossz ez eddig!
    Hajrá Magyarország!

    ne feletsük el kivel és milyen csapatokkal jatszunk...az olaszok ma nagyon nyerni akartak hazai pályán.....helytálltunk...szombaton uj meccs--az angol meccsen volt egy pici szerencsenk most ez nem jött a döntetlenhez.
    ha nekem ezeket az elsö két meccs előtt leirja nekem rögtön aláirtam volna,sztem még sokan mások is .

    Igen, tudjuk, hogy rohadt messze vagyunk az olasz meg a német labdarúgás színvonalától, ahogy az angolokétól is. Most te ezen meglepődsz? Ahhoz képest ez a csapat bravúrosan szerepel, mert pl. Szlovákia valami Kazahsztánról kapott ki tegnap, na akkor az mi volt.

    Szerintem két meccs után elmondhatjuk, hogy ez rendben volt. Talán sokak figyelmét elkerülte, de az egyik cél, amit Rossi kitűzött az NL-re, hogy nagy csapatok ellen tanuljuk meg növelni a labdabirtoklást, mert akkor szorosabb eredményeket tudunk velük szemben elérni.
    És a két meccs alapján ez elmondható, hogy jó uton haladunk. Nem lehet nem észrevenni, hogy nem rugdossuk el a labdákat hátul sem, hanem próbáljuk passzolva kihozni. Veszélyes? Az, de ezzel együtt kell élni. Lesznek meccsek, amikor az ellenfél ezeket a hátsó passzokat lefüleli és kitömnek minket.
    Egy dolgot nem értettem, hogy az olaszok ellen miért ugyanez a csapat állt fel... milyen kezdő lesz a következő meccseken? Szalai helyett Ádám Martin, Vancsa Zalán? Kezdőként egyiket sem látnám még szivesen, de úgy tünik nem lesz más választás..

    Két olyan olasz edző meccselt egymással, Mancini és Rossi, akik annak idején, a 90-es évek elején csapattársak voltak a Sampdoriában. Az olaszok taktikája a széleken vezetett sok mozgásos támadásokkal jól müködőtt. Két gólt szereztek, de még többet is szerezhettek volna helyzeteik alapján. A 2-1-es szoros végeredmémény a mérkőzés képe alapján még jónak mondható, talán még ránk nézve hizelgő.

    Az olasz csapat egyértelműen jobb volt. Nem mondanám ezt, ha Sallai bármely lövése, vagy Orbán perdítése bemegy. Nagyon szembetűnő volt, ahogy az olasz támadók négyen öten is nyomást helyeztek a passzolgató védelemre. Nem ezekből lettek a gólok, de közrejátszott, mert így láthatóan nagyon nehéz dolgunk volt. Aki azzal jön, hogy ez az olasz C csapat...nos igen, ezek ki tudnak kukázni ilyen játékosokat simán és nem ugyanazzal a 6-7 emberrel kénytelen jó eredményt elérni.

    Ez most komoly? Szalai Á. szerintem korántsem volt az egyik legrosszabb, sőt. A labdákat sokszor jól tartotta meg a labdát, sokat harcolt, védekezésben is besegített. Én őt ezen a meccsen jóval előrébb tenném.
    Sajnos Nagy Ádám és Zsolt is nagyon rossz napot fogtak ki, nálam ők lógtak ki eléggé lefelé a csapatból.
    Fiolát élmény volt nézni miután beállt, legközelebb biztosan őt tenném a kezdőbe.
    Sajnos kijött a papírforma, de egyáltalán nincs ok a szégyenkezésre.
    Jó volt válogatott meccset nézni!

    Én is ezt láttam. Nagy Ádi, Nagy Zs. most nagyon nem kapta el. Nagy Ádi amúgy már nagyon rég óta nem játszik olyan hasznosan szerintem.
    Nego-nak ez nagy feladat volt, Hajdú B. is elmondta, azért az NB1 nem ez a szint.
    Remélem Fityó következőre kezdő lesz.
    És Schafer helyett én megpróbálnám Stílust (Stájszt). Eddig mindig nagyon jól felvette a tempót, nem is értem miért nem adunk több lehetőséget neki :(

    Amúgy itt a whoscored.com oldal pontozása ha esetleg valakit érdekelne:
    Nego 7.0
    Orban 6.9
    Szoboszlai 6.9
    Fiola 6.7
    Dibusz 6.6
    Szalai A. 6.5
    Schäfer 6.5
    Sallai 6.4
    Nagy Zs. 6.3
    Bolla 6.3
    Styles 6.2
    Vancsa 6.1
    Szala Á. 6.0
    Lang 6.0
    Ádám 6.0
    Nagy Á. 5.9

    Először is, a legnagyobb hibát a Rossi követte el. Tudja nagyon jól, hogy Magyarországon két elfogadható szintű hátvéd van: a Botka és a Fiola. A Botka sérült, a Fiolát pedig kihagyta. Ezért kaptunk ki. A Lang nem tudom miért játszik még mindig, már a belgák ellen bizonyította 2016-ban, hogy nem válogatott szintű játékos.
    A Barrella góljánál Hajdú B. kipécézte magának Négót, és utána le sem szállt róla. Pedig Nego utolérte a Straciatellát (vagy hogy hívják ezt a kiváló olasz játékost, aki tkpp. balszélsőt játszott és állandóan a leshatáron várta a kiugratást.) Már csak ezért is hülyeség volt a középpályás Négótól elvárni, hogy semlegesítse őt. Amit egyébként Nego meg is oldott, hiszen behozta a hátrányát és Straciatellának vissza kellett fordulnia, és úgy bepasszolnia középre a labdát. Azt viszont nem kérdezi meg senki, hogy miként fordulhatott elő az: három magyar belső hátvéd mellett a 16-oson üresen kapta középen a labdát Barrella, és szabadon lőhetett kapura. Lang, Orbán és Szalai A. közelről nézte, ahogy bevágja a jobb felsőbe.
    Arról nem is beszélve, hogy Szalai Attilát hányszor megetette Politano a jobb szélen: a 2. gól előtt pl. kötényt adott neki.
    Langnak egy emlékezetes megmozdulása sem volt az egész meccsen, illetve arra emlékszem, hogy többször eladta, vagy taccsra rúgta tiszta helyzetben a labdát.
    Négónak viszont volt egy csodálatos szerelése abszolút gólhelyzetben, és volt két gólpassza Sallainak, amiből az első lövést Donnarumma hárította, a másodikat a freiburgi csodacsatár sípcsonttal talált el, így nem lett belőle semmi. Úgyhogy nálam még mindig Nego volt a meccs embere, utána Fiola következik. A többiek? Szalai Ádám? Szoboszlai? Teljesítményük egyenlő volt a nullával. Akárcsak Rossié.

    Hosszú évek óta a hatos pozíció a leggyengébb poszt a válogatottban. Az angol meccs után Szalai Á. lelkendezett, hogy mennyit fejlődtek a hatosaink is ki tudtuk hozni a labdát, volt támadásépítésünk. Az igazság sajnos az, hogy nem fejlődtek hirtelen ennyit, csak az angolok belexartak a letámadásba, az olaszok meg nem, így újból látszódott, hogy nem nagyon sikerül kihozni, felvenni a labdákat nyomás alatt. Schafer amúgy tényleg fejlődik és egyre jobb ebben, viszont Nagy Ádám minden érdemei elismerése ellenére, nem az a szint, ami ide kellene. Styles viszont az lehet, egyből látszott, ahogy bejött, hogy mennyivel jobban kihoztuk a labdát, a gól előtt is ő csinálta meg a helyzetet. Védekezésben lehet, hogy jobb Nagy Ádám, ezt még Styles-ról nehéz megítélni, tegnap volt egy-két labdaeladása, vakra futása, de más szint most mint Nagy Ádám. Nem véletlen a PL-olasz2...
    Styles-t mindenképp be kell építeni a csapatba, mert látszik, hogy Szobo-Sallai szinten van technikai képzettségben. Ha nem akarja feladni Nagy Ádámot a védekezés miatt, akkor át kell állni 4-3-3-ra. 3-5-2-ben a szélső védőink nemzetközi szinten nem tudnak extrát, Nego még elkaristol, de Nagy Zsoltért nem lenne kár, mert támadáshoz, labdakihozatalhoz nem tud hozzátenni.

    Szerintem sem kiemelkedő, sem nagyon rossz teljesítmény nem volt.
    Három nagy "problémát" láttam:
    1. Az olaszok nagyon jól JÁTSZOTTAK.
    2. Szerkezetileg probléma volt, hogy sok jó labda ment a szárnyvédők mögé.
    3. Voltak kecsegtető támadásaink, melyeket főleg Sallai mind elbaszott. Számomra egyre feltűnőbb, hogy bár mezőnyben jól kavargat, de a kapu közelében rendre rossz döntéseket hoz, főleg alibi-lövésekkel próbálkozik. Mi ezt nem engedhetjük meg, jobban kellene gazdálkodnunk a kevés lehetőséggel. Sajnos Sallai fejben gyenge, nem olyan tökös, mint pl. Nego vagy Schafer.

    Szalai Ádinak alig volt jó megoldása, totál észrevehetetlen volt, Nagy Zsolt totál ki volt pukkanva az angol meccstől. Nem értem miért nem Stylest játszatta jobb szárnyvédőben.

    Nagyon mérges vagyok ! A döntetlen kellett volna , de ezzel a mindent hátra / felé / játékkal nem lehet jó eredményt elérni !! Én még olyan csapatot nem láttam , amelyik állandó védekezésből nyerni tudott volna . Ennek a hátra passzos játéknak mi a neve , mert hogy ez nem foci az tuti ?! Sokszor előfordult , hogy a fél pályánál gondoltak egyet és már is a saját kapunknál van a labda !! A haza adások nagymestere mindenek előtt Lang !! Éveken keresztül ezt csinálja !! Most vagy nem tud futballozni , vagy félős , gyáva . Már tele vagyok ideggel , ha Ő kapja a labdát , mert abból tuti , hogy haza adás lesz ! Van olyan edző aki ezt nem veszi észre , vagy erre utasítja a játékosokat ? És a nézőknek sem tetszik ez a játék stílus , mert unalmas és eredménytelen !! Egyébként arról kellene nyilatkozni a játékosoknak , hogy mit tesznek/tettek meg annak érdekében , hogy az ellenfél azt csinálja , amit csinált ?! Vagy azt kellene bevallani , hogy csak ennyit tudnak a fociból , ennyire képesek !! Sokan vannak , akik nem válogatott szintű játékosok !!

    Az olaszok rajta logtak mindenkin, eros emberfogassal. Eroltetned kifele a labdat, eladnank, egybol lekontraznak aztan kapnak egy hatost... Akkor meg azert nyavalyognal. Legalabb mar esszel jatszanak es nem adogatjak el allandoan a labdat. Nem regota nezheted a magyar valogatottat, ha nem latod a kulonbseget.

    Ertem hgy zavar hogy peldaul hatra adogatnak a jatekosok de, pont az a lenyege neki megha rizikos is hogy szethuzzuk az ellenfelet. Nyilvan nem szep de azert ehez onbizalom is kell hogy valaki ezt eljatszhassa. A masik resze amit nagyon elfelejtesz hogy nem esztorszag, de meg nem is a pollakok hanem egy meg ilyen felallasban is nagyon eros es motivalt olasz valogatott volt az ellenfel. Komolyan vettek a meccset es lenyegeben megerdemelten nyertek. Viszont a vereseg es koztudottan igen rovid kispadunk tudataban a jatekunk nem volt rossz, sot ha peldaul hasonlo firssek lettunk volna mint az angolok ellen akkor akar az x is meglehetett volna. De el kell fogadni hogy itt az osszes valogatott szintekkel elottunk jar, neked meg belekell vesni a fejedbe hogy ez nem 50s, 60s, 70s, esetleg 80s evek eleje ahol a magyar csapat barki ellen kepes dominlani. a mostani valogatott keretben europai szinten jo ha van 10-11 hasznalhato jatekos mig ezek kozul vannagyjabol 5 akik kiemelkedonek minosulnek europaban. Nos a 3 top nemzetnel ebbol van minimum 30 ilyen..Azt meg illik hozzairni hogy hasonlo jatekkal peldaul az albanokat megtudtunk volna verni de szerintem a lengyelek ellen is lett volna minimum 1 gyozelem.
    Az meg hogy sok a nem valogatott szint akkor ird mar le kiket kene behivni!

    Egyetértek, az előttem szólókkal. Szögezzük le, az olaszok ma jobbak voltak és jobban akartak! A technikai és az edzettségi hiányainkat, nem tudtuk pótolni csapatjátékkal és önbizalommal, úgy minden mindegy alapon! Igen, hiányzott a megszokott tűz. Viszont az nagy dolog, hogy az Európa bajnokok, nem gázoltak le minket, nem kockáztattak és a "tuttira" mentek. Az elmúlt években, ezek szerint is, letettünk valamit...
    Folytassa Magyarország!

    Nem tudom, hogy gondolta Rossi a szélek lezárását 3 belső védővel????
    Nego nem jobb bekk, szembe állította a világ egyik legjobb bal hátvédjével ( Spinazzola) , aki folyamatosan bolondot csinált belőle! Sem Nego, sem Nagy Zs. nem tudott fellépni, ugyanakkor folyamatosan mögéjük kerültek hosszú labdákkal!
    Szalai biztos jó kapiátány, hangosan énekli a himnuszt, de kellemetlen a jelenléte a pályán! Lassú, darabos, elveszik, megjátszhatatlan! Van az 19 éves tehetségünk, aki Belgiumban játszik, U válogatott! Mioor, ha nem ezeken a link, tét nélküli meccseken próbálja ki? Mert ez az agyrém NL csak nyűg mindenkinek!

    En nem lattam veszesnek a szereplesunket, akaratbol, elszantsagbol nem volt hiany. A hatvedsorunk sokszor ugyesen mentett, de szerencsenk is volt. Az olasz valogatott es a jatekos allomany egyszeruen jobb. Szoboszlai kicsit sokat hibazott. Ha szerencsenk lett volna X is lehetett volna, nagyjabol kiegyenlitett meccs volt, pariban voltunk. A sok elottem karogonak jeleznem, hogy az olaszok se jatszottak am hibatlanul. Summamarum, jo kis, szeretheto valogatott ez.

    iszonyat fáradt volt a csapat. Szerintem azért nézett ki sz.rul, mert folyamatosan lemaradtak, látszott, hogy tudják, mit kellene csinálni, de nem bírták. Utólag könnyű okoskodni, de talán be kellett volna áldozni ezt a meccset, és a cseréknek lehetőséget adni. Mindegy, hajrá magyarok!

    Szerintem nem volt ez a meccs olyan rossz mint sokan írjátok. Ilyen csapatok ellen akikkel egy csoportban vagyunk 3-4 naponta meccselni... hát nem tudom hogy mit lehet elvárni a válogatottunktól, de szerintem a térdelősök ellen erőnfelül, az Olaszok ellen pedig tisztes helytállással játszottak. Vannak akik elvárják hogy az elsőkörös győzelem után minden meccset nyerni kell. Nekik jó reggelt kívánok! Elfelejtik hogy ezeknek a csapatoknak a világranglista helyezéseit összeadjuk a Mi szerethető válogatottunk helyezése még akkor is messze mögöttük van. Örülni kell hogy nem 4 meg 5 góllal vernek, hanem felvesszük velük a meccset, ahogy tudjuk. Nekünk sem erőnlétünk, sem technikai tudásunk nincs olyan mint ebben a három csapatban játszó játékosoknak. Ezt figyelembe véve, már csak annyit, hogy Hajrá Magyarország! Csak így tovább fiúk, ugyanezt a tisztes helytállást továbbra is!

    Ezzel a meccsel az égvilágon semmi gond nem volt. Ha a kapufa bemegy, 3 oda, onnan akár a sima 4-0 sem lett volna túl messze, most meg ugye egy minimális, 2-1-es vereségről beszélünk. Az eredmény számunkra végül kedvező lett (a 0-4-hez képest), azonban egy ilyen szintű csapatok ellen, mint ami ebben a csoportban vár ránk, ez simán benne van.Nagyon jól látszott, hogy az olaszok egy frissített csapattal is simán dominálják a meccseket egy magyar szintű csapat ellen, jahh...sokkal jobbak ellen is. Kifejezetten tetszett ahogy passzokkal próbáltuk felhozni a labdát, még a nagyon rizikós szitukban is labdabiztosan. A támadásba való átmenet, támadójáték már egész más, de ne feledjük, bő és minőségi keret nélkül meg van kötve a kezünk (lábunk). Számomra becsülendő amit a játékosok és Rossi megtesznek, megpróbálnak. Olyan ez mint amikor a gyereket kiviszik a bucsuba, és kap egy kakasos nyalókát. Nos, onnantól kezdve minden bucsuban kakasos nyalókát akar, ha nincs, jön a hiszti. Hát felejtsük el a kakasos nyalókát, ugyanis nem fogunk minden meccsből jól kijönni, nem vagyunk azon a szinten. Hajrá!

    Rossi maximálisan felülmúlja az eredményekkel azt, amire a jelenlegi magyar foci a szakmai teljesítménye alapján hivatott. Nem is tudom, hány pontot szerzett már olyan csapatok ellen, amelyek fényévekkel előttünk járnak. És azt is pontosan látja, hogy a magyar szurkoló két emberfeletti bravúr után már azt képzeli, hogy ez neki jár. Csendben jelezném, hogy -bár nem kapott nagy nyilvánosságot- a napokban a németek és a dánok péppé vertek két up válogatottunkat. A szakma nem közeledik, hanem egyre távolodik a nemzetközi elittől.

    Rossi nemhogy az ellenfelek játékosainál nem tud jobbakat behívni, de a magyar keret játékosainál sem tud jobbakat. Pontosan tudja, hogy a játékrendszeréhez legalkalmasabb játékosokat kell megtalálnia.
    Mivel 3 belső védős rendszert alkalmaz (a nemzetközi trendnek megfelelően) a két fix ember Szalai és Orbán mellé tökéletes megoldás a Lang, Kecskés duó. Abban is jól gondolkodik Rossi, hogy több poszton is használható játékosokban gondolkodik. Fiola és Botka alapból szárnyvédőként optimális, de szükség esetén belül is számításba vehetők. Bollának még felnőtt rutinra van szüksége, de hosszú távon ő lehet a megoldás jobb olsalon. A balon meg leginkább az a Kerkez, akivel talán komolyan számolnak a hollandok. Egy ilyen több meccses sorozatban Nego és Styles is besegíthet a két szélre, de utóbbi kvalitásait előrébb okosabb hasznosítani. Schafer megkérdőjelezhetetlen, ebben a csapatban Nagy Ádinak is megvan a helye.
    Sallai egyre jobb, Szoboszlai is egyre inkább vezér, nyilván ő akkor igazán hatékony ha van kinek passzolnia a saját tempójában. Szalai Ádám alternatívájakén meg Ádám Martint emlegetni na az az igazi dilettantizmus.
    A tegnapi olasz csapat a Serie A-ban kiemelkedő játékosokból állt, aki ezt nem látja, nem véleményezze az olasz focit!
    Ez a szint meg klasszisokkal magasabb mint az NBI vagy a ciprusi, török bajnokság.
    Joggal mérgelődött Rossi a taktika be nem tartása miatt, ugyanis azzal belekényszerítjük magunkat az 1:1 elleni pozíciós játékba, abban viszont jobbak...

    Értékelje a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak Olaszország elleni teljesítményét!
    Willi Orbán 6.51
    Dibusz Dénes 6.44
    Fiola Attila 6.35
    Schäfer András 6.13
    Sallai Roland 6.02
    Szalai Attila 5.85
    Lang Ádám 5.84
    Szoboszlai Dominik 5.81
    Callum Styles 5.61
    Loic Nego 5.45
    Nagy Zsolt 5.44
    Szalai Ádám 5.18
    Nagy Ádám 5.08

    Szavazatok száma: 1391

    Nagy Ádám kifejezetten jól játszott. Sokszor nehéz helyzetben is jól oldotta meg a labdakihozatalt, a szokásosnál többször jelent meg a támadóharmadban is, szögletre blokkolt lövése is volt. Nem a középpálya középső részén vertek meg az olaszok, hanem a széleken, ahol Sallai és Szoboszlai (az első félidő két leggyengébbje) nem zárt vissza és Nego meg Nagy Zs. nem bírtak a túlerővel. Kár, hogy az edzőt nem lehet értékelni, ez bizony Rossi mester számára nem hozna magas jegyet. Mi a csodáért akartunk Olaszország ellen 35 m-en védekezni ? Lang és Szalai Attila nem bírta a versenyfutást a lendületből érkező taljánokkal. Utóbbi lelkén szárad a második gól, úgy jött ki a labdára, mint Zrínyi a várából. Nem akarom elmarasztalni a csapatot, továbbra is szívvel-lélekkel velük vagyok, de a hibákra is térjünk ki, mert a fejlődés így lesz továbbfolytatható.

    Érdekes egy szavazás.. Pl. Dibuszt sem értem ,nem rossz kapus de volt sok passza ,amit lassan adott a Védőinknek úgy hogy Olasz játékos is ott volt közvetlen.. s a kirugásai is pontatlanok voltak..
    amúgy az Olaszok alattomos módon játszanak + szimulálnak… ellenük minden csapatnak nehéz dolga van….

    Whoscored statisztikái alapján Nego kapta a legmagasabb osztályzatot, utána Szoboszlai és Orbán.
    A legtöbb labdaérintése Szoboszlainak volt (68). A passz pontossága most nem volt kimagasló, csak 75,6, ami azért nem olyan rossz és kiosztott két kulcspasszt, ami Nego-val megosztva a legtöbb a magyar csapatból.
    Itt a fórumon megint csak a szokásos szurkolói mentalitás figyelhető meg, tehát szidni kell Szoboszlait.
    Holott a legjobbak közé tartozott a meccsen Nego-val és Orbánnal karöltve.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2896505
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.05, 18:19
    Kleinheisler László térdsérülést szenvedett, így elhagyja a férfi A-válogatott keretét, és visszatér klubcsapatához, az NK Osijek-hez.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1533460487563841542
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:49
    Hivatalosan sérülés, a pletykák szerint belső konfliktus miatt került ki a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire készülő olasz labdarúgó-válogatott keretéből Nicolo Zaniolo – írja a Football Italia. Az olaszok június 7-én fogadják a mieinket a sorozatban.

    2022.05.30
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-exe-miatt-kerulhetett-ki-az-olasz-keretbol-a-roma-sztarja-2895105