magyarfutball.hu

Hungary - Poland 3 : 3 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 1 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 2 (2)
  2. 3 : 2 (2)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 0 : 2 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
952. official national team match
referee : dr. Brych Felix (Németország)
attendance:
zárt kapuk mögött
  1. 6' Sallai Roland 1 - 0
    8' Fiola Attila sárga lap
    sárga lap 34' Helik Michał
    sárga lap 49' Bereszyński Bartosz
    52' Szalai Ádám 2 - 0
    2 - 1 60' Piątek Krzysztof
    2 - 2 61' Jóźwiak Kamil
    73' Lang Ádám sárga lap
    78' Orbán Willi 3 - 2
    80' Nagy Ádám sárga lap
    3 - 3 83' Lewandowski Robert
    87' Szalai Attila sárga lap
    90+4' Fiola Attila sárga-piros lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.27, 11:55
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.27, 11:54
    Paulo Sousa: Az első félidőben ugyan nem futballoztunk jól, viszont amit a szünet után nyújtottunk, azzal rászolgáltunk volna a győzelemre. Fantasztikus mentalitás jellemezte a csapatot, a játékosok végig hittek abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, sajnálom, hogy végül nem sikerült. Hadd mondjam el, hogy a világbajnoki selejtezősorozat is megérdemelné, hogy a VAR segítse a játékvezetők munkáját. Ha ezúttal a bíró rendelkezésére állt volna, több esetben is más ítélet születik – a mi javunkra... Ez azonban a játék része. Ahogyan az is, hogy a magyarok első góljánál hibáztunk. Túlságosan feltoltuk a védekezésünket, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A középpályásoknak többet és jobban kell segíteniük a védőket a jövőben ahhoz, hogy a hasonló szituációkat elkerüljük. Voltak jó és kevésbé jó időszakaink, de úgy vélem, összességében nem lehet panasz a válogatottra. Két különböző félidőt láthattunk, ám a véleményem ettől még nem változott: győzelmet érdemeltünk volna. Először is gratulálok a magyaroknak. Azt játszotta, amit tud, és amire számítottunk. Keményen védekezett, kompakt volt, kereste a párharcok és a kontratámadások lehetőségét egyaránt. Ezen a mérkőzésen azonban mi voltunk azok, akik többet tettek a sikerért. Többet támadtunk, többet kockáztattunk, amikor kétgólos hátrányba kerültünk, akkor is abban a reményben változtattunk, hogy megnyerjük a meccset. Mondom még egyszer, a mentalitásunk remek volt, ennek, no meg a csapatban rejlő minőségnek köszönhető, hogy kétszer is egyenlítettünk.

    Marco Rossi: Ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, hazudnék. A mérkőzés előtt azonban simán aláírtam volna a döntetlent. Fájdalom van bennem amiatt, ami a pályán történt, mert ha kettő-nullnál nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor most három pontunk lenne. De még erre is jól reagáltunk. Volt olyan időszaka a válogatottnak, amikor ilyen szituációban veszített volna, ám most tudtuk presszionálni az ellenfelet. Aztán jött még egy súlyos hiba... Egész héten azt szajkóztam, hogy sohase veszítsük szem elől Lewandowskit, különösen a tizenhatoson belül ne! Kétszer lőtt kapura, az egyikből gól született. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, nem vagyunk jelenleg az ő szintjükön. Ha nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont. A kezdést követően öt perc elteltével vezettünk egy olyan játék után, amire készültünk, előre elterveztünk. Az igaz, hogy kicsit magasabban kellett volna védekeznünk, többet birtokolták a labdát. De azt nem mondanám, hogy ők érdemelték volna meg a győzelmet, vagy túlságosan elfogult vagyok Magyarországgal szemben. Különösen Kalmártól vártam volna valamivel többet, az első játékrészben nem nagyon érvényesült a játéka a pályán. Jobban meg kellett volna tartanunk a középpályán a labdákat. És igen, a kapu előtt is belementünk kockázatos dolgokba, ahogy mindhárom gólnál nagyot hibáztunk. De a magyar válogatott nem is ellenem meg a két öcsém ellen játszott, helyén kell kezelni az ellenfél értékét. Nem váltunk attól a brazilokká, hogy az elmúlt időkben történelmi sikereket értünk el.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-lengyel-tobbet-erdemeltunk-volna-sousa-2817329
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-rossi-nem-ert-egyet-sousaval-nem-erdemeltek-volna-gyozelmet-a-lengyelek-2817317
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.27, 10:37 (szerk.: 2021.03.27, 11:15)
    A szárnyvédők és a középpályás sor muzsikált átlag alatt. Egyértelmű volt ha Kleinheisler visszatér Sigérnek nem lesz helye a kezdőben. Lovrencsics is rettentően megkopott, szerintem őszre már nem lesz válogatott.
    Kalmárnak még a szlovák, magyar liga a plafon, meccsről meccsre látszik, hogy a körülményes labdakezelése komolyabb csapatok ellen súlytalan.

    Az első gól ugyanúgy Szalai Á. érdeme, mint Sallaié is. Amikor Fiola lepasszolta a labdát Sallainak, Szalait méterekről fogta a két lengyel belsővédő, ezért Sallaira már csak a balbekk maradt. Ez tudatos figura volt a csapattól, kihasználtuk Szalai és Sallai erősségét is. Linkelem is a videót hogy lásd Szalai mezőnymunkája mennyire hasznos volt. Lehet fikázni hogy hát nem lő elég gólt, meg nem technikás, meg hát lassú, nemzetközi szinten lehet, de itt olyan területet nyitott meg nekünk, amiből egy gyors játékosnak \"szinte elég\" csak rásprintelnie a gólhoz. Nem tudom van ma olyan magyar Szalai szintű csatár aki ilyen kritikus szituációkban képes 2 védőt is elküldeni a málnásba.

    Azért,messziről nézve is qrva jó meccs volt...Elkúrtuk?Némileg igen.Az alapjátékunk jó volt?Igen.Kicsit olyan volt,mintha az utóbbi idők Fradi meccseit nézném.2-0 ide,majd talpra szökkentjük az ellenfelet.Én is reménykedtem 3-2-nél,de belül éreztem,hogy Lewa úgyis lő egyet.Az hiba volt?Biztosan,de akkor Lewa ellen kb mindenki hibázik.Szoboszlai nagyon hiányzott.Nekik volt Lewájuk,akiben mindig hisznek,nálunk meg pont az hiányzott,akiben mi hiszünk.Kb ennyi volt szerintem az x oka...

    Gulácsi 4, Lovre 3, Fiola 8, Orbán 7, Szalai 7, Hangya 5, Nagy Á 5, Kalmár 4, Klejni 6, Sallai 7, Szalai 7.

    Kibosszankodtam magam még az este, aludva egyet a történtekre már egy kicsit jobb. Döntetlen a lengyelek ellen. Lehetett volna győzelem, de az ominózus egy percben beszedett góljainknál sokan hibáztak rövid időn belül. Túléltük, s Orbán gólja már-már az egekbe emelt bennünket, de jött a valóság. Lewandowski bitang nagy góllal egyenlített, s akkor a játék képe alapján még veszthettünk is volna. Összességében egy jól összerakott válogatottunk van, néhány gyenge teljesítmény mellett magunkhoz képest kimagasló produkcióra képes játékosokkal. Talán azt mulasztottuk el tegnap, hogy a lengyeleknek idő kell csapattá érniük, a friss edzőjüknek is idő kell az eredményességhez, s ezt az \"előnyünket\" a visszavágón már elveszítjük. Az U21-es produkcióhoz képest üdítő volt a tegnapi meccs, remélem a két \"kiscsapatot\" ütjük, s bármi megtörténhet...

    Az megvan minden fikázònak, hogy ez a lengyel csapat 19. világon ès sztárjátèkosaik voltak mèg a padon is? Kicsivel règebben egy hasonlò kalibrü csapat csak legyalult volna bennünket egy 5össel

    Valójában azon is múlt, hogy Sousa három cserével is gyorsított a csapaton, míg mi Sigivel lassítani tudtunk...

    Tegnap Kalmárnak nem nagyon ment, sőt az egész középpályán nem tudtuk megfogni a lengyeleket, Sigi nem rontott semmit a játékunkon.

    Siginek nagyon nem megy mostanában, de kleisi se védekezik, se Kalmár rendesen. Naggy Ádi rihangált és néha az előbbiek miatt túl fenn.... A 3. gól előtt Levát pedig Lang hagyta ott, ő benne benne a gól elől és hátiul is sajnos.

    mert az ellenfél 0:2-nél cserélt, döntetlennél Rossi is behozta Negrót meg Varga Kevint, mindkettő szerintem gyorsabb, mint akik helyett bejöttek. amikor Sigért behozta csak az volt a cél, hogy megmaradjon a 3:2 és eggyel több ember legyen a pályán, aki el tudja törni az ellenfél lábát.

    Egy napot aludva a meccsre a következő a meglátásom. Az eredmény sajnos igazságos, bár mindig mi voltunk előnyben, amit képtelenek voltunk megtartani. Okai talán egy két játékos gyengébb teljesítménye. Jogos aki Gulát bírálja, mert bravúr nélkül nincs válogatott kapus. Gyengébb teljesítményt nyújtottak még, Kalmár, Kleinheiser, Hangya, Nagyádi, és sajnos Lovre is.Kimagaslót Fiola, Szalai,Sallai, Orban és megkövetve az általam sokat bírált Szalai Á is. A cserék nem szóltak bele az eredménybe. Így aztán ki is alakult az átlag teljesítmény ami a végeredményt hozta. A lengyelekkel nem foglalkozom az az Ő asztaluk. A tegnapi meccs azért mindenképpen gyógyír volt az U21-esek méltatlan teljesítménye (nem az eredményre gondolok ) után. A remény még nem halt meg mert lehet még sokkal jobb is eredményekben is.

    az első félidőben kapura se rúgtak, igaz állandóan ott voltak. De a 2.-ban kapott 3 az sok, még szerencse hogy így sem vesztettünk.Kár érte.

    Csak azèrt az 54 mp-èrt kár. A meccs többi rèszèben le a kalappal a játèkosok elött.

    Egyébként nem volt az olyan szar, pláne az 1. félidőben...
    Fiolát utálom de kifejezetten jó volt, Szalai Ádámot már rég el akarom felejteni de voltak focistára emlékeztető dolgai..., középpálya titokban kurva nagyot melózott (Eszéken tudnak valamit, valahogy eszet varázsoltak Kleininek!).
    Igazából 2 dolog baszta fel az agyamat: Kalmár hogy a fszba lett a Szlovákoknál azév legjobbja????
    Hangya a másik....

    Mit tett Gulácsi, ami ekkora haragot váltott ki? Kapott két védhetetlen gólt, illetve egyet, amit lehetett volna fogni, de kötelező védésnek sem nevezhető... Lehet itt gondolkodni, hogy vajon Dini megfogta volna a másodikat, vagy sem, csak semmi értelme. Azt el kell fogadnunk, hogy Gulácsit jelenleg a világ 10-20 legjobb kapusa közt tartják számon, és Rossinak is (érthető okokból) az elsőszámú választása. A tegnapi meccs pesig nem rajta múlt, sokkal inkább a védősor hibáin.

    A dontetlent elore elfogadtam volna. Kar ez egy igen csak gyenge lengyel csapat volt sot onmagahoz kepest nagyon gyenge. Mi pedig hoztuk vedekezesben a szokott amator hibainkat. A csapat kuzdott hajtott de alapvetoen sok a szerenykepessegu jatekos. Meglepetes volt Fiola.

    Nagy kar, nekem ugy Hangya mint Lovre kezdese meg most is erthetetlen es megmagyarazhatatlan. Kalmar meg sajnos csak ennyire kepes a primadonna jatekaval. A buta , sete suta Fiola kuzdese akarasa viszont a szemelyes ellenszenvem ellenere tiszteletet erdemel elottem.

    Nego kellett volna eleve a kezdobe. Botka meg mehetett volna kenyszerbol.a masik oldalra . Ilyen gyenge lengyel csapat ritkan jon ide. Amugy a nemet biro megmutatta hogy kell vezetni es viselkedni a palyan

    Hiba volt Rossitól az, hogy Fiolát kitolta a szélre középről (gondolom azért tette, mert félt egy korábbi kiállítástól).

    Jó játékosok vannak a lengyeleknél, de csapatként semmivel nem jobbak jelenleg mint mi.
    Ma tényleg elmondható, hogy volt egy jól felépített játékunk, ami ült, az ellenfél önerőből semmit nem tudott kezdeni sokáig. Sajnos a második góllal behoztuk őket a meccsbe.
    Addig sokkal veszélyesebbek voltunk, köszönhetően a, más szó nincs erre, béna lengyel védekezésnek.
    A harmadik gól is nagyon durva, elemi hiba volt.
    Az eredmény bosszantó, a játék, a mentális erő 2:2 után, a bátorság nagyon biztató.
    És egyébként nekünk is vannak jó játékosaink, stabil bundesliga játékosok + Nagy Ádi. Ez egy nagyon erős gerinc.
    Én abszolút pozitív vagyok, és szerintem lassan ott vagyunk, hogy egyáltalán nem kell csodaként megélni egy lengyelek elleni x-et. Sőt.

    Kleini tanár volt.
    Taktikailag meglepően jól játszott. Amikor kellett bevállalta az előre játékot, de sokszor higgadtan lepasszolta oldalra. Kicsit a Storck alatti EB meccseket idézte a játéka.

    ja, csak az első bekapott gólnál Nagy Ádi miatta sprintelt hiába 60 métert, de már nem ért oda.

    az a baj, hogy kicsit nem figyeltünk, és kaptunk 2 gyors gólt szélről, akkor az edző Rossi bá szólt, hogy figyeljünk jobban a szélekre, mind kihúzódtunk, a Lewa meg ott maradt középen egyedül.

    Egyébként a lengyelek egy cseppet túlértékelt csapat. Lewandowski világklasszis, de a többiek szerintem semmivel sem jobbak, mint pl. a mieink.

    Nézd vissza a meccset helyenként milyen gyorsan játszottak. Kb. mint a Celtic a BL selejtezőben. Ma felnőttünk melléjük, de nem sikerült győzni. Ez van.

    Az első lengyel gól szép volt, de rögtön utánna Lovre és a már fáradt Hangya volt az hibás Levandowskinák meg az ő embere, Lang hozta a szokásos hibát. De játékot nézve igazságos, mert a lengyelek küzdöttek.

    Annak ellenére, hogy javultunk, még mindig magasabb a reakcióideje több játékosunknak, ezért a sok eladott labda, illetve ebből adódik, hogy nem tudjuk olyan mértékben birtokolni a packot. Remélhetőleg minél több fiatal veszi fel a topbajnokságok tempóját, ez a különbség annál jobban eltűnik. Tegnap a lengyelek kezdőjében mindenki légiós volt, ők ezt már felfedezték. Tehát vagy a mennyei színvonalának (+ utánpótlás képzés) kell emelkedni, vagy több fiatalt kell elengedni külföldre játszani, vagy honosítani, ha többet akarunk.

    a lengyelek a cserékkel felállást is váltottak.
    az egy percben bekapott góloknál mindenki összevissza rohangált tölünk és fogalmunk sem volt kinek ki az embere.

    Sousa bírózik, VAR-ozik, szerinte többet, győzelmet érdemeltek volna. Nagyképű fasz, úgy látszik, nem múltak el nyomtalanul a fehérvári évek. smiley
    Ha nincs a szokásos balfaszkodásunk, tükörsimán lehozzuk a meccset, kapuralövésük nem volt, úgyhogy jobb lenne, ha meghúzná magát.
    Szép volt, fiúk, kár a kihagyásokért, sokba kerültek.

    A középpályánk ezen a meccsen gyengélkedett, védekezésben sem volt masszív, támadásépítés labdakihozatal alig volt, inkább a védővonalból próbáltuk hosszú labdákkal futtatni Sallait, vagy felívelni Szalaira. Azért mert nem akartunk sűrűn labdát veszteni saját térfélen, ami így is előfordult többször mint ami még belefér. Lovre is hibázott, de ilyenkor a középpályások hibája is, ha nem lépnek a labdáért, nem helyezkednek üresbe. És a lengyelek nem is voltak igazán élesek, a presszinget is félgőzzel és nem következetesen alkalmazták, nyilván nem akartak nagyon fent védekezni, mert az elején már láthatták, hogy Sallai képes megfutni őket, és be is verte mindjárt az első helyzetét, az visszafogta a lengyeleket, óvatosabb játékra késztette őket. A 2. félidőben feljebb jöttek, főleg 2:0 után nem is tehettek mást, kockáztatni kellett, jöttek is a hibáinak, a rövidzárlat. Ja és ez a lengyel presszing hol van egy némethez? Belenéztem az Izland elleni meccsükbe, szegény vikingek hátát vágta a háló rendesen, pedig nem egy hurka csapat azért. Nagyjából a Bayerntől megszokott letámadás volt, 20 méteren kezdték a védekezést Goretzkáék. Az Eb-n ellenük nem lesz sokat nálunk a labda, erre fel kell készülnünk, persze a másik két csoportmeccsen sem..

    Én nem azt rónám fel Lovrencsics hibájának elsősorban, hogy a második gól előtt elpasszolta a zsugát, ahogy ő mondja bepresszingelték.
    Az első gól előtti helyzet a probléma, szerintem.
    Az ellenfél térfelén kirontott, mint Zrínyi Szigetvárból, teljesen feleslegesen. Mögötte meg ott volt a hatalmas üres terület. Mondjuk, ettől függetlenül azért nem kellett volna hagyni Krichowiakot 70 m-en keresztül keresztbe labdát vezetni. Teljesen lyukas volt a középpálya. Emellett, Hangya is csak kamillázta, mi történik a védőzónájában. Ha, meg sérült volt, mint ahogy látványosan húzta a lábát, a faszért ment (engedték) vissza, miután ápolták? Már a szünetben arról volt szó, le kell cserélni sérülés miatt. Tényleg nincs jobb emberünk arra a posztra? Akár Fityó...

    Nagy meccs volt de azért ezt meg kellett volna nyerni. 60 percig megöltük a lengyelek játékát és a helyzeteinket is belőttük.

    Aztán hirtelen ki-ki meccs lett belőle, de abból is jól jöhettünk volna ki, ha nincs Lewandowski.

    Szép volt fiúk, jól küzdöttetek!

    Elfáradtunk 2-0 után

    Illetve Sousa remekül meglátta mit kell csinálni.

    Sousa meglehetősen arrogáns ás arcoskodó volt, de ez legyen az ő baja.

    Viszont ami a var-ozását illeti: a 3. gólunk nektek nem volt lesgyanús? A védőjénél biztosan előrébb volt Orbán a csúsztatás pillanatában, talán baloldalon belóghatott egy lengyel, de nem vennék arra se mérget.

    Én is azt néztem, de nem mutatták rendes szögből. Szerintem Orbán a védő mögött volt.

    Sousa talán a 2. gólunkra gondolt, ott Lewandowskit visszahúzták, azt lefújhatták volna.

    Szerintem fizikailag nem fáradtunk el, csak fejben. Rutintalanok voltunk, Megijedtünk attól, hogy győzhetünk. 3 ilyen gólt nem szabad kapnia egy vb részvételre hajtó csapatnak.

    Viszont senki nem gondolta, hogy ebben az összeállításban 3-at rúgunk a lengyeleknek, úgyhogy igazából nem panaszkodhatunk.

    Sok elemezni való volt ebben a meccsben, Rossi biztos megmutatja a fiúknak, remélem ez előbbre viszi a csapatot.

    Szvsz a védelmünk egész stabil volt, igaz a meccs nagy részében az ellenfél sem tette őket igazán próbára.

    A kapott gólok egyéni hibák miatt jöttek. Igaz, a rúgott gólok is inkább egyéni villanások és védelmi, illetve kapus hibák eredményei voltak.

    A középpálya volt gyengébb.a megszokottnál.

    Sokat lehetne írni a tegnapi 3-3-ról... Persze, nagyon fáj, hogy nem sikerült egy szép győzelem...

    Ugyanakkor, ha messzebbről nézzük, talán jó nekünk, hogy most nem generáltunk egy hurráoptimista hangulatot, hogy akkor most majd "első helyen kijutunk" a vébére, stb...

    Merthogy ez NEM realitás, kicsit se. Anglia lesz az első, vagy 10-20% eséllyel a lengyelek.

    Nekünk itt nem jut százalék...

    Tartsuk észbe, hogy nagy esélyünk van a tavalyi csodás NL-szereplés alapján play-offba jutni,

    vagyis pont egy év múlva, 2022 márciusában játszani a vébé kijutásért!

    Vagyis a REÁLIS feladat, vébé szempontból:

    2022 márciusra kialakítani a lehető legjobb állapotban lévő magyar csapatot.

    Ehhez nyilván az a jó út, ha odatesszük magunkat a mostani selejetezős meccsekre, de nem kell keseregnünk, ha most úgymond "nem jön össze"...

    ahogy az is döbbenet, hogy Hangya is válogatott. érdemes megnézni Lovre eladott labdája előtt és után hol járt. eszetlenül szaladt előre 2:1-nél. mindkét gól az oldaláról jött, az első előtt az egyébként jól játszó Fiola is benne volt.

    Összességében azt a kb. 10 percet, ami alatt rövidzárlat volt meg utána gatyába tojás, szóval azt kivéve szerintem teljesen rendben volt. Rossi taktikája alapvetően működött, nem tudtak a lengyelek igazi helyzeteket kidolgozni, a góljaikat nagyrészt nekünk köszönhették. Ezzel szemben a mi kontráink szerintem elég jók és veszélyesek voltak. Sallai és Szalai is jól játszott, Szalainak talán ez volt az eddigi legjobb teljesítménye évek óta. Sokkal jobban tartotta meg a labdákat és agilisabb is volt. Hangya játékát is nagyon dícsérném, amíg egyben volt. Rengeteget mutatta magát, sokkal többször meg lehetett volna játszani. Hátul Orbán és Szalai jók voltak, Fiolának nagyon szép volt a gólpassza és tényleg mindent beleadott, de sajnos lassú már, és bizonytalan, látszik rajta a sok sérülés. Lovrencsics számomra értékelhetetlen. A Fradiban sem stabil kezdő, láthatjuk miért. Az U21 egy nulla volt a németek ellen, de Bolla az, aki onnan kapcsiból jönne nálam a jobb hátvéd/összekötő posztra.
    A középpálya nem volt okés tegnap, sokkal több mozgás kellett volna, Szoboszlai látása nagyon hiányzott a pályán, Lacika ment, mint a golyó, de nagyon agyatlan szegény. Kalmár tegnap mintha ott sem lett volna, Nagy Ádám is kicsit tudása alatt játszott.

    Õszintén 2-0-nál nem gondoltam, hogy ezt a meccset akár el is veszthetjük, vagy hogy az x benne lenne. Nagyon kár volt azért a pár percért, nem is értettem. 2-0-nál hogy lehet ilyen dekoncentráltnak lenni, talán elhittük hogy vége van. Ennek ellenére nem gondolom azt, hogy akár ne nyerhetnénk majd ellenük a visszavágón. Jó csapat, jó játékosokkal, de nem verhetetlen. Most erőt kell demonstrálni SanMarino ellen, be kell gyakorolni a gördüléleny támadásokat, önbizalmat kell szerezni, majd ezt felhasználva le kell gyűrni Andorrát. Ott nem várok több gólos győzelmet, valahogy korán meg kell rúgni egy gólt, aztán utána már hozza a másodikat az élet és 0-2-vel be lehet fejezni a meccset. Angliától sem kell majd megijedni, sokkal jobb mintha a spanyolok, portugálok vagy bármilyen mediterrán csapat ellen játszanánk, akik nekünk nagyon nem feküdnének a sokpasszos játékukkal.

    Szóval fiúk adjatok egy ötöst vasárnap, aztán mehetünk tovább.

    Amúgy azt mondták a meccs előtt, hogy Botka kisebb sérüléssel bajlódik vagy most jött ki belőle. Gondolom ezért kezdett Lovre. Amúgy az 1. félidőben nem volt rossz, de kb az 55. percben őt le lehetett volna hozni.

    A másik oldalon Hangya is azért volt fenn sokáig (pedig úgy tűnt, fáj a bokája), mert az első számú párja, Holnader sérült.

    A középpálya értékeléseddel teljesen egyetértek. Sajnos a top20 csaptpk ellen Kalmár kevésnek tűnik! Tegnap nagyon láthatatlan volt.

    Az érdekes, hogy csak 4-et cseréltünk. Mikor 3-2-re vezettünk lehetett volna húzni az időt....

    "Az érdekes, hogy csak 4-et cseréltünk. Mikor 3-2-re vezettünk lehetett volna húzni az időt...."

    De a négy cserét 3 alkalommal tettük meg (abból az egyiket éppen 3:2-nél), tehát pont nem lehetett volna húzni az időt, mert nincs több cserelehetőség, csak 3. Max kettős csere lehetett volna a Kalmár-Sigér mellett valaki, de az aztán sokkal több időt nem adott volna.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Lengyelország elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 8.11
    Willi Orbán 7.96
    Szalai Attila 7.36
    Fiola Attila 7.27
    Szalai Ádám 7.14
    Nagy Ádám 6.25
    Kleinheisler László 6.2
    Gulácsi Péter 6.16
    Hangya Szilveszter 5.97
    Lang Ádám 5.95
    Kalmár Zsolt 5.68
    Lovrencsics Gergő 5.59
    Loic Nego 5.29

    Szavazatok száma: 11248

    gazán kiemelkedő teljesítmény nem volt, csapatként 60 percig láthatóan jól lehozták a koncepciót, aztán sajnos egy kétperces rövidzárlattal sikerül lenullázni amit addig felépítettek. De ilyen zárlat volt Lewandowski teljesen egyedül hagyása a tizenhatoson belül is. A védelem ettől eltekintve nagyrészt tűrhetően stabil volt, a középpályát viszont halványabbnak éreztem. Kalmár, Kleinheisler keveset mutattak, Nagy Ádámtól pedig egyértelműen hiányzott a megszokott rengeteg labdaszerzés, szűrőmunka. Hangya, Lovrencsics a széleken az első félidőben számomra meglepő módon sokat tudtak a támadásokba is belépni, azt hittem a védekezésen túl mást nem fognak tudni csinálni, nagy kár hogy Lovre a második gól előtt megint belehibázott. Fiola óriási gólpasszt adott, és alapvetően jól rombolt, de végig benne volt hogy pirosat fog kapni, tulajdonképp szerencse hogy ez csak a végén következett be. Szalai elöl küzdött, nagyjából lehozta amit szokott, végre a gól is összejött plusz egy majdnem gólpassz, ez talán most elég lesz hogy a sok labdarúgáshoz fogalmatlan idióta ne megint őt szavazza meg a csapat leggyengébb játékosának
    Összességében egyébként megint egy jóval erősebb játékosokból álló ellenfél ellen hozott a csapat egy olyan ikszet ami után még inkább mi sajnálkozhatunk, úgyhogy mindenképpen elismerés illeti a csapatot és Rossit meg a stábját. Nagyon fontos lenne a két kiscsapat elleni meccset most gond nélkül behúzni. Védelemben lehetnek gondjaink, mert Fiolát kizavarták, Hangya nem tudom milyen állapotban van, plusz ugye Holender meg Kecskés

    A taktikánkból következett, hogy látványosan jól senki nem fog játszani, mivel a tevékenységünk zöme abból állt, hogy tolódtunk, és zártuk a passzsávokat. Ebben három lényegi hibát követtünk el, ritka, hogy ebből három gól szülessen.
    Gulácsi 6
    Fiola 7
    Orbán 7
    Szalai 6
    Lovrencsics 5
    Nagy 6
    Kalmár 5
    Kleinheisler 6
    Hangya 6
    Sallai 6
    Szalai 6
    Lang 6
    Nego 5

    szerintem Kleinheisler ennyi kihagyás után azért egész jól illeszkedett vissza, végig hajtott... nálam Kalmár sem volt annyira vészes sokkal inkább Nagy Ádám, ő volt halványabb és kevesebbet is volt játékban a vártnál, valamint a 2 szélső védő (főleg a ) második félidejük Gulácsival kiegészülve sajnos gyengére sikeredett. Taktikailag amúgy egész jól működött volna a dolog bár most Rossi is hibázott. Most a cseréi nem adtak hozzá semmit a meccshez, ráadásul Fiolát is hagyni kellett volna végig belül Lewandowski közvetlen közelében...

    A WhoScored.com osztályzatai:
    7,5 Szalai Á.
    7,3 Sallai
    6,8 Szalai A és Orban
    6,6 Kalmár és Lovrencsics
    6,3 Hangya
    6,2 Kleinheisler
    6,0 Fiola
    5,9 Nagy
    5,6 Gulácsi
    A cserék:
    6,2 Lang
    6,1 Varga és Nego
    5,9 Sigér

    Passzok pontossága:
    87% Nagy
    85% Kalmár
    83% Kleinheisler
    79% Fiola
    78% Szalai Ádám
    69% Gulácsi
    67% Sallai
    63% Orban és Hangya
    59% Szalai Attila
    54% Lovrencsics.

    Fiola a meccs embere. 10-es nálam. Amíg középen játszott a Lewanak momentuma sem volt+ csodás gólpassz!
    Lovrencsics nagy kockázat a labdaeladásai miatt.

    Fradistakén is azt mondom, hogy Fiola nálam a meccs legjobbja volt (a kiállítással együtt): mintha vért ivott volna a meccs előtt, harapott, harcolt, nem imert elveszett labdát. Ilyen teljesítménnyel ő simán megállná a helyét a Bundesligában is. Rajta kívül Sallai és Szalai Ádám is nagyon jó volt. Viszont sajnos voltak gyengébb teljesítmények is (Lovre, Kalmár, önmagukhoz képest Szalai A. és Nagy Ádi)

    A lengyelek ha jól emlékszem négyszer találták el a kapunkat. Ebből következik h Gulácsinak szinte semmi védenivalója nem volt. A gólokról nem hibáztatható. Aki csak egy csöppet is ért a labdarúgáshoz az nem kritizálja a kapott gólokért. Az elsőnél a belőtt labdánál 5m-ről kapásból vágta be Piatek. Ez védhetetlen volt. A másodiknál Józwiak szabadon vihette a labdát. Teljesen kiszolgáltatott helyzet volt. Lewandowski lövése pedig olyan szinten volt nagy erővel helyezett h azt senki sem védhette volna. Tehát hiába kaptunk 3 gólt Gula egyikben sem volt benne. A mezőnyben nálunk mindenki egy erős átlagot hozott, 6-os és 7-es osztályzatokkal. Aki jobb volt az átlagosnál az Sallai akit szabályosan egyszer sem sikerült szerelniük. A lengyelek 2 sárgát kaptak róla. Szalai Ádám gól+gólpassz ill Fiola volt akik jobban játszottak kicsit az erős átlag felett. Csapatként jók voltunk. Az 1p rövidzárlatért kár, de bebizonyosodott, h a válogatott ténylegesen fejlődött az elmúlt ősz folyamán és képes úgy játszani h a papiron erősebb ellenfeleknek is számolni kell vele.

    A Gulácsizóknak.
    Most sem tett hozzá bravúrt, de most nem is lehetett. Három olyan lövést kapott, amelyek a lehető legjobban voltak helyezve, az optimális erővel. A legnagyobb zseni bravúrkapusokban talán elakadt volna valamelyik. Gula nem bravúrkapus, az ő fegyvere, hogy nehezen fér el mellette a labda. A bekapott góloknál jól és gyorsan mozdult, de azok tökéletes lövések voltak. Ezenkívül Gula mindig jó ütemben jött ki, jól irányította a közvetlen védelmet, a visszatámadó lengyekek erdejében pontosan passzolt, és a kényszerű előreívelései is ültek. Tehát érdemes osztályzatra, ami hatos.
    Nagy és Keini. Akik azt mondják, hogy miattuk túl nagy nyomás nehezedett a közvetlen védelemre, éppen fordítva mondják, mint ahogy történt. Mindkettejük valami emberfeletti, és hatékony(!) munkát tett bele a területfoglalásba, a passzsávok lezárásába, az ellenfél belassításába a határozatlanságig. A meccsből 88 perc úgy tellett, hogy a lengyelek nem tudtak mást csinálni, mint körbepasszolgatni indifferens zónákban. Néhány darab szögleten kívül nem helyezkedett nyomás a közvetlen védelemre! Abban a bizonyos kétszer egy percben háromszor jutott el lengyel támadás a közvetlen védelmünkig, abból három gól. De a többi 88 percben a lengyelek keringtek, mint gólyafos a levegőben. Legnagyobbrészt ez Nagy és Kleini érdeme, akik ráadásul a megszerzett labda megtartásában is jeleskedtek.
    Utólag látható, valóban inkább kár volt Fiolát kivenni Hangya helyére, a közvetlen védelem megbontása egyébként is kockázatos, lehet, hogy ennek is szerepe volt abban, hogy Lewa egy pillanatra üresen maradt a lengyelek második kijátszott támadása során (a középső bekapott gól ugyebár ajándék volt, Hangya túl korán ment fel támadó pozícióba).
    Fiola volt a legjobbunk, és Orbán is, ha nem vethető szemére, hogy Lewa egy pillanatra egyedül maradt, miután a szélen betörtek a lengyelek. Sallai jól csatárkodott a mezőnymunka mellett, és általában mindenki sokat tett hozzá a kétszer egy perc kivételével. Varga K. is jól szállt be.
    Azért nem volt látványos, hogy mindenki sokat tett hozzá, mert ez elsősirban a lengyelek belassítását célzó mezőnymunkában nyilvánult meg.

    Első félidőben rendre Szalai Attila oldalán támadtak, le is fülelte a támadások 80%-át Wilivel együtt, sztm Sousa túlságosan nem készült az belőlünk. Plusz Kleini első félidőben szintén beleszaladt pár könyökösbe és tényleg nem is akarták ütni a lengyelek, de a magassága és az előrehajolt futási technikája tényleg úgy hatott, mintha mindig könyököst kapott volna. Plusz első félidőbne, azért kapott 1-1 lengyel 1-1 fülest, buktatást és ment tovább a játék.

    Akit én mindenképpen kiemelek a tegnapi meccsről az Fiola, aki adott egy mesteri gólpasszt, középen hibátlanul levédekezte Lewandoskit, és a passzai is rendre ültek. Sajnálom, hogy átrakták a bal oldalra, ahol ugyan szintén nem lógott ki kifelé a csapatból, de fáradtan a villámgyors Lengyel csereember ellen már teljesen érthetően nehezebben bírta a tempót. Jött is a kiállítás, ami várható volt. Akit még ki kell emelni az Kleinheisler, olyan volt, mint akit felhúztak, elképesztően hajtott, végig, előre és hátrafele is rengeteget dolgozott, és nem volt rossz helyen nála a labda. Nem véletlen, hogy Rossi végig fent hagyta. Ennyi kihagyás után ez több, mint jó visszatérés volt. Továbbá pozitívan kiemelném Sallait és Szalait, három gólt rúgni a Lengyeleknek, úgy, hogy mindháromban benne volt valamelyikük, az nagyon szép teljesítmény. Sallai nagy fegyverünk, gyors, egyre pontosabb, és már a kapu előtt sincs megijedve, jót tesz neki a Bundesliga. Szalait az elején ugyan szidtam, mert nem láttam, hogy sokat hozzátenne, a védők elnyomták, a labdákat nem tudta megtartani, viszont a második félidőben a góljával, gólpasszával és a meccs végi játékával ezt mind kijavította, egyúttal bizonyította, hogy miért olyan fontos ember ő a csapatban. A védelemből Fiolán kívül mást nem lehet kiemelni, Lovrencsics szokás szerint sokat hibázott hátul, a második bekapott gólnál ő adta el a labdát, plusz elfáradt, látszik, hogy a Fradi és az NB1 azért nem az a szint, ami elég 90 percen keresztül egy Lengyel Válogatott ellen. (kivétel Fiola, de ő, ha nincsenek a sérülései, már ki tudja hol játszana 2016 óta). Hangya a sérüléséig tartotta magát, hozta a kötelezőt, utána viszont dekoncentrált volt, az első Lengyel gólnál ki tudja hol volt. Orbán hátul hozott egy stabil teljesítményt, plusz ott a gólja, de Lewát neki kellett volna megfognia miután Fiola kiment a bal oldalra. Szalai Atti most többet bizonytalankodott. Nagy Ádám kevesebbet vállalt, kevesebbet szervezett, halványabb volt. Kalmár akart, küzdött, nem volt rossz, de kifejezetten jó sem. Gulácsi a gólokról nem tehetett, mindhárom találat védelmi és nem kapushibából született. Eladott labdája, rossz kirúgása nem volt. Nego a beállása után nem sokat tett hozzá a játékhoz, többett kellett volna használni őt. Varga Kevin nem volt rossz, amit tudott megtette, Andorra és San Marino ellen remélem több lehetőséget kap. Lang szintén hozta amit kellett, plusz egy jó csúsztatás a harmadik gólnál. Sigért meg különösképpen nem tudom értékelni, nem igen hallottam a nevét a becserélése után.

    Én is azt mondogattam előtte, hogy támadásban Kalmárnak és Kleinek együtt kell pótolni Szobit (és végülis védekezésben is). Szerintem kb. így is volt, attól eltekintve, hogy Kalmár nem tudott domináns lenni, inkább követte az eseményeket. Talán Rossi is úgy látja, hogy Kleini irányítóként a legjobb, mert mintha több támadófeladatot adott volna neki, mint Kalmárnak - KZS talán azért is volt szürkébb, mert elsősorban szűrt. Mindazonáltal Kleini box to box játszott, és nyilván ez is volt a feladata - KZS többször maradt biztosítani, mint Kleini, de láthatólag ez is volt a taktika.
    Én most is láttam Nagyban, amit nyújtani szokott, amiket te is említesz. És megfigyelhető volt, hogy amikor a második félidőben hajtani kellett a döntetlenről a vezetéshez, egyre többször elősöprögetett, a kapust is támadva.
    A mai (és a mindenkori!) fociban ezt úgy képzeld el, hogy bárkinek bármi posztja van, azon helyettesíti valaki, ha a posztját elhagyja. Ha Kleini posztját tegnap szűrőként vesszük (csak felerészben volt az), akkor Kleini előremenetelekor megvolt, hogy ki biztosít mögötte szűrőposzton. Tehát ne úgy nézd, hogy Kleini előrement és luk volt mögötte, mert nem volt luk, a megfelelő ember ott biztosított. Én nem láttam, hogy a lengyelek meg tudtak volt indulgatni a középpályán. Épp az volt a truváj, hogy csak annyi emberrel támadtunk, hogy maradjon elég a védekezéshez is, labdavesztés esetén. Az Aranycsapat idején mondjuk 3-2-5 volt az elvi felállás, de a balszélső Czibort is sokszor láthattad jobboldalt szerelni a saját ötösénél. Nem az a kérdés, hogy Kleini visszaér-e, ha előrement, hanem az a helyzet, hogy a Kleini posztját biztosító ember odamegy Kleini mögé biztosítani - ez az ember sokszor volt például Kalmár(!). Ha Orbán előremegy támadáskor vagy pontrúgáskor, Nagy hátrajön utolsó embernek.
    Mindenesetre a jelek szerint az első félidő echte kontrajátéka jobban bevált, mint a második félidő vegyesebb taktikája - de lehet, hogy csak "véletlenül" alakult így, hiszen általában a második félidőkben mindig több a hiba, mint az elsőkben szokott.
    A lényeg, hogy ez a válogatott ebben a rendszerben a lengyelek és az angolok szájából is képes kiénekelni a sajtot (és a horvátokéból is, a szerbekéből is, a törökökéből is...), úgyhogy nem azt kell nézni, hogy hazai döntetlen, hanem hogy a négy rangadóból az első döntetlen egy olyan meccsen, ahol inkább nekünk állt a zászló, azaz lesz győzelmünk is ilyen rangadón, és lesz olyan rangadón is pontszerzésünk, amelyen nem nekünk áll a zászló - nyilván lesz vereségünk is, de a lengyeleknek is, és talán az angoloknak is. Mokány csapatunk van, amelyik nem ijed meg senki árnyékától, hanem játssza a játékát rendszerben, ami nem látványos, de feljebb emeli a csapatot a játékosok egyéni képességeinél - lásd a Mezei csapat Mexikó előtt.

    Egy alvás után kb. ugyanazok a benyomásaim, mint a hazai szlovákok elleni meccs után. A három gólszerzőnk személye szimbolikusan kifejezi ezt. Mindhárman Bundesliga játékosok. Ők azok, akik fel tudták venni a kesztyűt a hasonló szinten futballozó ellenféllel. A középpályásaink közül egyedül Kleinheisler volt képes a lengyelek dinamikáját kezelni. Sajnos Kalmárnál látszik a topligák szintje már túl gyors neki. Ha esetleg tovább lép a DAC-ból, akkor a plafon egy belga-svájci-török bajnokság lehet számára. Nagynál ugyancsak. Cseppben a tenger volt, mikor a nagy Lebowski (sic!) hátrament a lengyel 16-os sarkához és elvette tőle a labdát. Nem passzsávot zárt, hanem odalépett mellé és szerelt. Ahogy egy Gattuso is tette annak idején, védekező középpályásként. Szóval, a középpályánk elesett. Szalai Attilánál is érzékelhető volt, a török liga még nem a Bundás. Itt nem volt annyi idő pepecselni a labdával. Remélhetőleg ő még felnő majd ehhez a szinthez. És azért Orbán is itt már nem annyira tanári, mint inkább egyenlő ellenfél. Visszatérve a szlovákokra. Ők is 2x5 percig megrázták magukat és berámoltak 2 gólt. A lengyelek már az angolokra gondolva lazábbra vették, de őszintén, hasonlóan az oroszok elleni meccshez, mezőnyben még így is lefociztak minket (középpálya!). Tegnap olvastam füstölgő kommenteket:"Ennek már lőttek (VB)! stb." Legyünk reálisak, 5 Bundesliga játékossal a keretben mit várunk mi el alapból? A szerbek, oroszok, lengyelek elleni döntetlen, győzelem tőlünk még várakozáson felüli eredmény. Kezeljük helyén dolgokat!

    https://ulloi129.hu/2021/03/25/magyarorszag-lengyelorszag-9/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2817323
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.13, 19:04 (szerk.: 2021.03.27, 10:53)
    Az utóbbi időben bombaformában játszó Varga Roland újra meghívót kapott a szövetségi kapitánytól, míg Géresi Krisztián és Tóth Balázs először készülhet a felnőtt válogatott összetartására. A múlt héten kézműtéten átesett Orbán Willire is számít Marco Rossi a lengyelek, a San Marinó-iak és az andorraiak elleni vb-selejtezőn.

    A novemberben betegsége miatt a kerettagságról az utolsó pillanatban lemaradó Gazdag Dániel mellett a télen az MTK-ba igazoló, és ott ismét csúcsformába lendülő Varga Roland is újra válogatott kerettag lett. A hosszú ideig pályafutását is veszélyeztető sérüléssel bajlódó Géresi Krisztiánt korábban a DAC-hoz is szerződtetni szerette volna Marco Rossi, így nem meglepő, hogy most, amikor a támadó sérülése már a múlté, és egyre jobb formában játszik, lehetőséget kap a bizonyításra a szövetségi kapitánytól. A kapus Tóth Balázs pedig az OTP Bank Liga tabellájának második helyén álló Puskás Akadémiában bizonyítja hétről hétre, hogy az egyik legtehetségesebb magyar kapus.

    – Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton – fogalmazott az első vb-selejtezős keret kapcsán az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik.

    A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét követően 27-én utazik el San Marinóba, majd az ottani mérkőzés másnapján Andorrába.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/varga-roland-es-geresi-krisztian-is-marco-rossi-kereteben
    Holender Filip klubja hétvégi mérkőzésén szenvedett hátsérülést és jelenlegi állapota nem teszi lehetővé, hogy edzésmunkát végezzen, így nem csatlakozik a férfi A-válogatotthoz. Ha állapotában javulna, akkor még elképzelhető, hogy utólag csatlakozik a csapathoz.

    2021.03.22 - https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1374051797694832643
    Kecskés Ákos sérülése nem tűnik súlyosnak, ennek ellenére ma nem edzett a csapattal. Ugyanakkor a @FSGC_official vagy a @Fedandfut elleni mérkőzésre könnyen elképzelhető, hogy már a szövetségi kapitány rendelkezésére állhat.

    2021.03.22 - https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1374051852510228481
    A Lengyel Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint pozitív koronavírusteszt miatt nem tart a csapattal Budapestre Mateusz Klich, a Leeds United középpályása.

    2021.03.24 - https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-pozitiv-teszt-a-lengyeleknel-nem-jatszik-a-leeds-jatekos-2816999