magyarfutball.hu

FK Dynamo Kyiv - Ferencvárosi TC 1 : 0 21:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája, G-csoport, 6. mérkőzés
ground : Kijev, Olimpiyskiy National Sports Complex
referee : Ekberg Andreas (Svédország)
attendance:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.12.12, 18:16 (szerk.: 2020.12.12, 18:17)
    Köszönjük meg a csapatnak ezt a kupaszezont!
    Nüanszokon múlott a továbjutás, de faszán helytálltunk egy ilyen csoportban!
    Büszke vagyok rátok!
    Hajrá Ferencváros!

    jól ment a csapat,de elöl ma kevés volt a minöség.
    Nem rajongok Boliért ,de jobb lett volna ,ha Boli és Töki az elejétöl egyszerre rohamoz.

    Ez el lett csalva, az a 11-es egyértelmű! Itt ennél a helyzetnél azt kell viszont mondanom, hogy hasonló esetben a legnagyobb csapatok esetén azokból 9 játékos azonnal körbeveszi a bírót a WAR miatt, kikényszerítve azt, ennek hiánya nálunk hatalmas hiba volt, még csak nem is reklamáltunk (ezt megközelítő szinten sem) érte. Ettől függetlenül a helyzeteket be kellett volna rúgni és akkor most nem erről beszélnénk. Nagyon csalódott vagyok. Minden nem nyeretlen meccs után az vagyok.

    Honnan veszitek, hogy nem nézték meg?
    De! Megnézték!

    Leírhatatlanul büszke vagyok! Szép volt fiúk!

    Lehet látni, hogy egy ilyen Kijevtől leginkább a középpályásaink és a támadóink maradnak el. Ha ebbe a két sorba tudunk hozni 2-2 minőségi játékost, akkor akár egy EL csoportból való továbbjutás is befigyelhet. De előtte húzzuk be veretlenül a bajnokságot, meg a kupát! Hajrá Fradi!

    Sorozatban második éve múlik nevetségesen kevesen a továbbjutás, és az sem vígasztal, hogy mekkora bravúr kellett ahhoz, hogy idáig egyáltalán eljussunk.

    Semmi értelme ennek ,a Juventusnak megadták volna , szerintem is 11 es volt inkább minthogy nem és baszki így utolag ezen mennyi múlott:-( de hogy nem ís csekkolták az az érthetetlen, komolyan amikor volt az eset és a visszajátszás na mondom ezt a var büntetőnek fogja adni annyira egyértelmű volt , és nem az elfogultság miatt , hanem mert ilyenért sokszor adnak büntetőt , a bíró volt ptkány.

    Ez egy jó duma Lucseszkutól.
    "...ezért szerveztük meg úgy a játékunkat, hogy ne kapjunk gólt."
    Nem rajtuk múlott. Ha kapnak kettőt, akkor sem szólhattak volna.
    "...változtattunk egy támadóbb taktikára, és ez bevált."
    Lósz@rt mama! Találtak egy gólt, aztán széttörték a meccset. Persze mi is így csináltuk volna.

    Jól játszott a Fradi dominált nincs okuk a szégyenkezésre ez most nem jött össze de azért láttunk már olyan kezezésért 11 est adni és ez döntőnek bizonyult mert teljesen más meccs kezdődött volna ha megadja és megszerezzük a vezetést.

    Ez sima tizi volt. Talán azt mérlegelte, hogy Laiduni szándékosan emelte a kezére.

    Ráerőltettük az akaratunkat a Kijevre. A meccs képe alapján sokkal igazságosabb lett volna egy egy gólos győzelem nekünk. Taktikailag a csatát Rebrov nyerte, de a három pont Lucescué.

    Tegnap egyszerűen a Kijev akarata szerint folyt a mérkőzés, persze, ha a svéd büntetőt ad /nem szeretem ezt, ha a kezedre pattant és rögtön büntető/, de értésem szerint a Dinamo meghajtotta volna. MINDEGY. FANTASZTIKUS, amit elértünk és biztos vagyok benne, hogy télen erősebbek leszünk. Itt mondanám, hogy a magyar játékosok erőn felül teljesítettek és látni kell, hogy Lovre, Sigi, Endre lelkesek, de sajnos jobbak nem lesznek. Rolit imádja a nép, de kérdezem én, ha Zabalnij az ukránok 18 éves védőjén látható a későbbi VILÁGklasszis, akkor keressük már meg a hazai titánokat. Nagyszerű volt, amit csináltunk, hála a világklasszis edzőnknek, aki tényleg a szarból várat épített és DIBUSZ DÉNESNEK, aki tartotta a lelket a csapatban. Sajnos a magyar bajnokság nem erőfelmérő. Egyszerűen elképedek a hazai edzőfenoménok bárgyúságain. SZÓVAL SZÉP VOLT FIÚK, JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

    Ezért a gólért senkit nem tudok hibáztatni, pedig megpróbáltam. A beívelés a "rövidre" ment, egy rossz beadás volt. Ebbe belecsúsztatott valaki, aztán már senki nem tudta, merre megy. Rebrovval értek egyet. A helyzetekből egyet-kettőt be kell rúgni. Toki máskor kevésbé tiszta helyzetből is gólt szerzett. Elfáradtak, a koncentráció nem olyan, mint korábban.

    Ha megnézzük a jelenlegi csapat/keret teljesítményét az elmúlt egy évben, akkor az a néhány selejtezős meccs volt a kakukktojás, ahol minden helyzetet belőttünk.
    Hoszabb távon sajnos az a papírforma, amit tegnap is láttunk, hogy rengeteg lehetőség van, amit egyszerűen nem tudunk jól lejátszani, és nem hogy elrontunk helyzeteket, mert az benne van a játékban, de ki sem alakulnak helyzetek.
    Tegnap csak a 90. perc után volt két lehetőségünk, amikor a támadónk tisztán birtokolta a labdát a tizenhatoson belül, és megvoltak a szabad emberek is, és a kettőből összesen lett egy nyakatekert, szar lövés. És ugyanezt megcsináljuk a mennyeiben is minden meccsen vagy nyolcszor. Ebben kell szerintem javulni, hogy a nemzetközi szinten előrébb tudjunk lépni, mert játékban, taktikában tegnap megvolt minden, ami kellett egy győzelemhez.
    A másik meg a Tokmac faktor. Tavaly és idén is ez volt, hogy a szezon elején baromira ki volt hegyezve, gyakorlatilag ő volt a legtöbbször a minőségi különbség, majd ahogy megy le a szezon és jelentkezik a fáradtság egyre tompább lesz, és sokkal kevésbé hatékony.

    Blazic kezezése is felesleges volt ő kapott egy sárgát érte mi pedig egy gólt. A gólunknál az ukránnak fel se kellett ugrania csak belestukkolt a labdába..addig szinte a kapuig nem mentek el. Érdekes a román azt mondja ez volt a taktika a játékosuk pedig azt hogy nem az volt ők támadni akartak csak nem tudtak.

    Számomra ennek a BL szereplésnek a legnagyobb tanulsága, hogy menni kell tovább ezen az úton gőzerővel. Fantasztikus, amit elértünk, és az is fantasztikus, hogy tulajdonképpen egy ilyen Dinamo Kijev szintű (egyébként igen komoly) csapat szintje nincs is olyan rettenetesen távol. Rebrov-al van játékunk, önbizalmunk, kultúrált, európai, fegyelmezett, taktikus focit játszunk. Tegnap játékban felnőttünk a nálunk 4x, 5x értékesebb Dinamo szintjére. De nekünk jelenleg 110-120% kell ahhoz, hogy egy ilyen meccset meg tudjunk nyerni, és ez nyilván nem megy minden meccsen. Még a legnagyobbaknak se. Ami a Celtic, vagy a Zagreb ellen bement, az most nem, és valljuk be: a legnagyobb helyzeteinket (Tokmac, illetve Zubkov) kifejezetten elügyetlenkedtük. Ez nem vádaskodás, hanem tény, mint ahogy az is, hogy az ellenfél gyakorlatilag egyetlen helyzettel nyert meccset. Azt érzem, hogy ha a védelem közepére, és befejező csatár pozícióba tudnánk egy-egy klasszist igazolni, a keret nagy része pedig egyben maradna, akkor jövőre még nagyobbat alkothatnánk. Vagy egy újabb BL szerepléssel, vagy EL csoportkörös továbbjutással. Ez a szint határozottan közel van. Persze a "klasszis" szó tág fogalom, nyilván a saját lehetőségeinkhez mérten kell ezt is értelmezni.

    Statisztikai adatok a tegnapi Bajnokok Ligája mérkőzésről.

    Összefoglalás gyanánt azt érdemes leírni, hogy a meccs nagy részében 4-1-4-1-ben játszottunk, majd a két cserecsatárral átálltunk 4-4-2-re. Mi nyolcszor, a hazaiak 5-ször lőttek/fejeltek, mindkét csapat 2-2-szer találta el a kaput. Az xG minimális különbséggel a mi fölényünket mutatja (0.64-0.68), nálunk a három legnagyobb helyzet Uzuni gól utáni lövése és Boli meccsvégi esete (0.18-0.18), őket Tokmac követi 17 méteres tekerésével (0.11). A másik oldalon Popov gólja 0.31, Cigankov helyzete 0.14, Zabarnyié 0.13. Ami az xcG-t illeti, az 0.87-0.69 oda. Popov gólja 0.7, Cigankov lövése 0.18, Tokmac 55. perces lövése 0.23, Uzunié 0.46.

    58%-ban birtokoltuk a labdát, több labdát szereztünk (88-82), főleg a vendégtérfélen (30-21). A párharcokban hatalmas fölényünk volt (103-84). Zubkov 20 párharcának 70, Laidouni 28 párharcának 57, Heister 18 párharcának 61, Somalia 17 párharcának 59, Dvali 14 párharcának 71%-át nyerte meg. A rendkívül kemény talajú pályán egyik csapat sem játszott igazán pontosan (81.7-77.8 ide) és szintén a pálya talaja miatt a tempó is csak átlagos volt. Jóval több támadást vezettünk (28+1 – 14), ami azonban nem jó, hogy 5 szögletünk és 13 beadásunk (Heister 6, Lovre 4) egyike sem ment emberhez.

    Ha az őszi Bajnokok Ligája összesítést vesszük, öt lőtt gólunknál hat csapat is kevesebbet szerzett, ha pedig az xG-t (6.32) nézzük, akkor 9 csapat is kevésbé volt veszélyes, mint mi. Ami a kapott gólokat illeti, egyelőre mi vagyunk a leggyengébbek (17), ha a Salzburg ma legalább 3 gólt kap, akkor megelőznek minket, ha az ellenünk elért xG-t (12.38) nézzük, akkor két csapatot már biztosan megelőzünk, de alighanem még többeket fogunk a mai meccs után. Labdabirtoklásban (45.1%) hat csapatot előzzünk meg, többek közt a Dinamót, a Portót és a Borussia Mönchengladbachot. Meccsenként 9.4-szer lőttünk kapura, ezzel jelenleg kilenc csapatot előzünk meg, de még a Liverpool (10.1) vagy a PSG (10.5) sincs messze ettől az értéktől. 17 csapat ellen is kevesebbet szabálytalankodtak, mint ellenünk.

    A védekező párharcok sikerességében el voltunk maradva a többiektől (51.5%), a többi csapat a Borussia Mönchengladbachtól (63.9), a Bayern Münchenen át (57.7) legalább 54%-ban (PSG) sikeres volt. Passzlopásban 4 csapatot, köztük a Borussia Dortmundot és a Manchester Unitedet is megelőztük.

    Passztempónk 15 csapatot is megelőzött, köztük a Bayern, a Liverpool, a Salzburg és az Ajax. Passzpontosságunk 14-t, 85.2%-kal a PSG-vel vagyunk holtversenyben, olyan csapatokat előztünk meg, mint az Atletico, Lipcse, Ajax, Porto, Salzburg.

    Passzpontosságban Haratin a 10. helyen volt 95.2%-kal, ha a meccsek legalább harmadában pályán lévő mezőnyjátékosokat vesszük, akkor csak Rúben Dias, De Jong, Kocsolova és Witsel előzik meg. Kilencven percre számolva Dibusz kapta átlagban az 5. legtöbb lövést (érdekességképp: Neuer a harmadik).

    https://ulloi129.hu/2020/12/08/elo-a-dinamo-kijev-elleni-bajnokok-ligaja-meccsrol-2/
    https://ulloi129.hu/2020/12/09/igy-teljesitettunk-a-dinamo-kijev-ellen-2/