magyarfutball.hu

Turkey - Hungary 0 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.25 (4 szavazat)

játékvezető: 3.75 (4 szavazat)

hangulat: 1 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.06, 13:35 (szerk.: 2020.09.06, 13:36)
    Senol Günes: Mivel néhány nap alatt két mérkőzést játszunk, több fiatalnak lehetőséget adtunk. Az egész csapat gyengén teljesített. Az ellenfelünk sokkal motiváltabb volt, jobban játszott. Nem az összeállítás vagy a játékrendszer miatt kaptunk ki. Egyszerűen még nem vagyunk kész. A magyaroknak nagy lökést adhat ez a diadal, annak ellenére, hogy az övék a leggyengébb csapat a csoportunkban. Igazi harcosok voltak.
    Mivel én állítom össze a keretet, a vereségért én vagyok a felelős. Sajnálom, hogy kikaptunk. Hazai pályán jól akartunk rajtolni. Nem tudtunk úgy játszani, ahogy tudunk. Ettől még remek labdarúgóink vannak. Magyarország jó érzékkel állította meg szabálytalanságokkal a támadásainkat. Ebből néhányat nem fújt le a játékvezető. Ezek a megszakítások kizökkentettek minket. A rivális megtalálta az ellenszert a mi játékunkra, s kényelmesen futballozhatott. Ennél gyorsabban kell játszanunk, ha nyerni akarunk. Túl sokszor vesztettük el könnyedén a labdát, s nem tudtunk nyomást helyezni a magyarokra

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-a-magyarok-igazi-harcosok-voltak-senol-gunes-2781669
    Marco Rossi: Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk, a törökök kicsit tán lebecsültek minket, és az sem zárható ki, hogy megleptük őket a taktikánkkal. A szünet után picit fáradtabbak voltunk, többet védekeztünk, de mindig sikerült a területeket lezárni. Mindent egybevéve megérdemelt győzelmet arattunk. Az új rendszer valójában nem teljesen új, mert kétszer már játszottunk ebben a felállásban. Az elmúlt tíz hónapban sok statisztikát néztünk át, azokból kiderült, hogy ha ebben a szisztémában játszottunk, kevesebb gólszerzési lehetősége volt az ellenfélnek. Csapatmunka eredménye a siker, különlegeset alkotott mindenki. Ez csak az első lépés volt, ám ez a meccs önbizalmat adhat nekünk a jövőre nézve.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/torok-magyar-csak-azt-kertem-hogy-a-hazajukert-harcoljanak-rossi-2781735
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.06, 13:00 (szerk.: 2020.09.06, 13:33)
    Úristen, mekkora gól volt...hát ezt még fogjuk párszor látni. Megérdemelten nyertünk, parázni végre nem kellett, ez most valóban szép volt, fiúk! De jó volt egy jól játszó magyar válogatottat nézni smiley))

    Ez nagyon rendben volt, alaposan megleptek a fiúk. Szoboszlai rúgótechnikája parádés.

    Első félidőn túl vagyok, pár támadást többször is visszanéztem, ritka hogy ennyire ülnek a keresztlabdák és az indítások, nagyon jól játszunk. Én nem tudom a törökök mitől ilyen fosok, mondjuk nem is nagyon érdekel, de láthatóan nem tudtak velünk mit kezdeni, szerintem kurvára nem erre számítottak. Aki nagy meglepetés, az Szalai Attila, 2. meccse, de nem látszik, magabiztos, beleáll a párharcokba, szerelésekbe, ideje már hogy legyen egy ilyen hátvédünk. Az EB-t anno végigizgultam, de ott annyira nem is a játékot néztem, csak élveztem, hogy ott lehetünk, Leekens nyomot nem hagyott, Rossival is volt hogy döcögött a szekér, de vele és az általa felállított válogatottal könnyebben barátkoztam meg, ha nem is mindig néztem a meccseinket, mert az EB (vagy Storck és Dárdai) utáni látványos visszaesés azért elvette a kedvem. De ez eddig frenetikus, tényleg jó nézni.

    Gratulálok a srácoknak , nem gondoltam volna ,hogy ilyen szép játékkal oktatjuk a törököket . simán nyerhettünk volna több góllal is míg nekik alig akad helyzetük ! Szép volt fiúk !

    Tegnapi nap meglepetése a mi magyar válogatottunk szervezett játéka. A helyzeteinket tekintve akár 4:0 is lehetett volna a javunkra. Rossi mesternek a sok hiányzó ellenére is bejött a taktika és tudja mit akar viszont látni a pályán a fiainktól. Nagyon jó volt az eredménytől függetlenül a magyar csapat játékát. Csak igy tovább. Szép volt fiúk. HAJRÁ MAGYAROK !

    Szép győzelem volt. Ami gyanús volt, hogy Tőlünk majd mindenki jól játszott. Ez a törököket is minősítette. Vasárnap kiderül, hogy mennyit ér a játékunk. Nálam Orban volt a legjobb. Szoboszlai az első félidőben villant többször, aztán beleszürkült a mezőnybe Ő is. A gólja csodálatos volt. A többi játékos jó zongora hordónak bizonyult.Várom a további jó folytatást!

    Gratulálok a győzelemhez.A csapat szervezett,bátor,harcos és gólveszélyes játékot mutatott.Arról nem tehetnek,hogy a "kontyosok" nem vették annyira komolyan az évszázadokra visszanyúló,tradicionális török-magyar csatát.Az eredmény hízelgő a törökökre nézve,nekünk önbizalmat adhat a bolgárok elleni meccsre.

    Nem volt rossz meccs, gratulálok a győzelemhez. Nem rossz csapat ez a török igaz bűn rosszul játszottak. Ettől függetlenül Szoboszlai mezőnyben eltűnik viszont a szögleteket viszonylag nagy%-ban jól rúgja be, a szabadrúgásai -akár +30 méterről is- életveszélyesek az ellenfélnek.

    Én meg tegnap éreztem először azt, hogy egész meccs alatt végre nem kellett izgulnom a végjáték miatt. Magabiztos játékkal hoztuk le a meccset. Kalap le Marco Rossi és stábja előtt is.

    mennyivel jobb ez két csatárral elöl

    Ez az előnye az 5 3 2 nek, csak nagy munkabírású szélső kell hozzá.

    Amúgy akkora nagy dráma azért nem kell. A belső középpályás hármas (Sigi, Szobi, Ádi) kb ma a legerősebb, amit ki lehet állítani. Elöl a Szalai, Sallai duó alap, szerintem kb Holender is ott van, hátul a Szalai, Orbán duó szintúgy, Paintsil sima alapember volt Storcknál sokáig, az ebén első jobbbbbekk volt. Marad Lang, aki szintúgy minden meccsen játszott az ebén. Meg Gula, world top 10 kapus. Arról a kókler Rossit kell megkérdezni, hogy ehhez miért kellett kiesnie előlük 20 embernek, és miért nem alapból őket hívta.

    Rosszul latod. Van hat alapember. Gulacsi, Orban, Nagy, Szoboszlai, Sallai, Szalai. Hogy ki a masik ot, majdnem mindegy, mert nagy kulonbsegek nincsenek.

    Amúgy amit Szobi lőtt, az egy tökéletesen kivitelezett knuckle ball volt, nagyon sok focista lövi, mert a kapusoknak halál. Van az adidasnak okoslabdája amivel szinte tökéletesre lehet fejleszteni.

    Bírom Rossit, korrekt ember aki tiszteli Magyarországot. Az EB csapat volt legutóbb ennyire összeszedett.
    Szoboszlai visszautasította az Arsenalt, vagyis top csapatra vár. Valószínűleg nem hiába.

    Várakozáson felül teljesítettünk, jó volt nézni.

    Szoboszlai úriember módjára játszik, nekem Harry Kane jut eszembe, amikor látom. Persze teljesen más poszt és hülyeség is hasonlítgatni, de az átgondoltság, okosság, letisztultság mindkét játékos esetében felfedezhető, "kékvérű" eleganciával.

    Nagyon remélem, hogy elől is lesz már valami új tehetség, mert Szalai sem fiatalodik.

    Hajrá Magyarok!!!

    volt egy magyar felirat is meccs közben Magyar és a Török zászló mellett - MINDANNYIAN ATTILA UNOKÁI VAGYUNK ! - valaki észre vette smiley

    3 a magyar igazság: a 3. kapufánk befelé pattant. Minden szempontból megérdemelt siker. De jó volt ezt nézni!

    Nahát, ezt se hittem volna.Megkövetem a fiúkat, azt károgtam, hogy 0 pont, 0 gól lesz az egész tornán.Ehhez képest meg 3 pont rögtön, óriási.Idegenben, gólt szerezni, nyerni ma AKÁRKI ellen nagy fegyvertény nekünk.Az 50 percben hatalmas gólhelyzetváltás volt, majd kicsivel később Orbán fejesénél már kezdtem üvölteni, és a harmadik kapufáról mer befelé pattant szerencsékre.Szoboszlai beb@52ta keményen, így is kell.Hajrá Magyarok!

    Szép győzelem volt. Pontozással is mi nyertünk volna bőven. A játék is egészen kulturált volt a meccs nagy részében.
    Szoboszlai nagy tehetség, ez ma is kiderült.

    Hát minden elismerésem. A törökök a második félidőben kicsit felkapcsoltak, benne volt azért hogy mégis ők találnak be, de aztán sikerült rendezni a sorokat. Szoboszlainál ez az az extra amitől ő a Szoboszlai, eltűnik a mezőnyben fél órára mint az aranyóra, aztán rúg egy ilyen gólt. De az eredménynél is sokkal fontosabb a mutatott játék, ez így határozottan biztató a bolgárok elleni meccsre

    Rég láttam ilyen jó játékot a válogatottól mint amit az első félidőben játszottak. Bakker.... tették a pettyest ahogy a nagyok. Sose rosszabb játékot.

    Óriási gólt lőtt Szoboszlai, méghogy lecsúszott lövés tökéletesen lőtte meg. Szerintem még csak nem is hibázott a kapus. Szerintem megérdemelten nyertünk, ami engem meglepett, hogy egy szedett-vedett összeállításban ilyen jól játszottunk. Hajrá Magyarok!

    harminc éve nem láttam ilyen szervezett tudatos focit a válogatottól. Az is örök igazság, hogy amíg nálunk van a labda, jó a védelmünk.

    Ezt a fiatal csapatot kellene erőltetni most már és a régi nagyokat(?), mint Zsuzsi, Szalai, Nikolits szépen lassan kivezetni.Ha van csapatuk és jól játszanak, akkor jöhetnek egy félidőre, 20 percre, stb, de alapból ez a fiatal gárda kéne összeszokjon.Nyilván a mai napon kellettek a győzelemhez a terekek is, illetve a sült hal játékuk, de megmagyaráznunk semmit sem kell.

    Egész jól nézett ki a csapat ezen a meccsen. Korábban meg kellett volna húzni Dzsudzsák mellőzését. Illetve őt ha vesztésre állunk 20-30 percre csereemberként lehetne még alkalmazni. Jobb a védekezésünk nélküle.
    Ha ezt az oroszok ellen meg tudnánk ismételni de szép lenne.

    Orbán és a két Szalai nagyot játszott, Szalai gólpasszt adott Sallainak, csak ő meg kihagyta. Szalai a védekezésből is kivette a részét. Ha a meccs előtt valaki azt mondja, hogy pontot szerzünk, kinevettem volna. Tévedtem. Jó taktikai felállás, hajtottak a srácok, szép gól, jónéhány gólhelyzet, magabiztosság. Egy rossz szavunk sem lehet a srácokra, új felállásban, néhány új emberrel profin lehozták a meccset. Szép volt fiúk!

    A gól brutális volt, az első félidőben nagyon jó volt a válogatott, a másodikban hiába volt a törököknél a labda, nagyon lassan járatták, hogy ez azért volt mert jól lezárta a válogatott a területeket,vagy szimplán rossz napot fogtak ki a törökök, ennek a boncolgatását ráhagyom a szakértőkre.Egy biztos alapnak ez tökéletes, jár a gratuláció,egységes volt a csapat, nekem ma senki sem hiányzott, az első perctől egy szerethető, és szervezett csapat volt...hogy ez egy gyorsabban játszó csapat ellen mire lesz elég, az pár nap illetve hét múlva kiderül...addig meg örüljünk a mai győzelemnek és csodás gólnak...Ui.: Szoboszlai jó helyen van ahol,ha ősszel így játszik a téli alapozást szerintem nem Salzburgban kezdi meg...de ha mégis, akkor mi van?

    Ezt a lövést nincs kapus aki fogta volna. Szerintem akkor sem fogja ha arra az oldalra helyezkedik eleve.
    Nem is gondoltam onnan rálövi , nagyon messze volt. Mai fociban ilyen messziről kevés szabadrúgást lőnek így közvetlenül kapura . Inkább beívelik a kapu elé, vagy kapura csavarják belsővel de úgy valaki esetleg belecsúsztathasson vagy megzavarja a kapust. De így teli rüszttel ilyen távról max Cr7 szokott kísérletezni rendszeresen.

    "Ha nem volnál vak, látnád, hogy rosszul helyezkedett, és a lövés pillanata előtt belépett jobbra"
    10 alkalommal visszanéztem hátsó kameraállásból, kikockázva. NEM a lövés pillanata előtt lépett jobbra, hanem utána. amint meglátta a labdát (ami akkor középre tartott, tett egy lépést jobbra (ugyanis kénytelen volt, mert NEM középen állt, hanem a hosszúhoz közelebb egy lépéssel, szóval ezt is benézted), mivel a labda kifelé 2 méter után éles ívben kifelé csavarodott, ezért a kapus lófüttyöt nem tudott már tenni. Nincs az a kapus aki ezt megfogja. a másik pedig az, hogy én is fociztam, meg szerintem sokan mások is, szóval ezzel a sz.r dumával hiába vered a nyálad, még nem lesz igazan

    Azt azért szögezzük le: ezen a meccsen szerencséje csak a törököknek volt. (Kapufák, tizenegyesgyanús szituk.) Játékban simán jobbak voltunk egy nálunk jóval magasabban rangsorolt ellenfél ellen. Több mint biztató a bulgáriai túra előtt.
    Aki azon navalyog, hogy a számos helyzetünk közül végül "csak" egy szabadrúgás (s szerinte kapushiba) hozta meg a gólt és a győzelmet, azt le kell sz*rni.

    Számomra kellemes meglepetés volt csapatunk futballja. Arra számítottam, hogy ez az "összetákolt", keveset gyakorló válogatott harcolni fog ugyan, de 1-2 góllal simán kikap. Ehhez képest gyönyörű támadások, helyzetek, főleg az első félidőben mezőnyfölény jellemezték játékunkat. Nem is emlékszem olyanra, hogy aggódnunk kellett volna török helyzetek miatt. Mindezt megkoronázta Szoboszlai fantasztikus bombagólja. Köszönöm, fiúk, ez nagy sportélmény volt!

    Rossi elővette a jó, öreg 3-5-2-1-es formációt és működött - ahogy a Honvédnál is...

    1-2dolog a meccsről vagy inkább az itteni fanyalgókról: a meccsel kapcsolatban csak annyit, hogy kiderült Dzsudzsit nyugodtan el lehet felejteni nem hiányzik már a csapatba, még előre Szalai helyett lenne jó valami fiatalabb opció hosszú távra (nem Nikolics). A fanyalgók véleményéről: ha ezt a gólt CR vagy Messi rúgja az egész világot bejárja a videó és senki nem azt mondaná micsoda potyagól meg megpattant meg stb. (bár valami hasonlót már irtak többen is) illetve edzőmeccs, gyenge törökök stb. válogatott szinten senkinek nincs edzőmeccs (még ha barátságos is a játszóknak bizonyítaniuk kell, a törökök ezt most nem tették meg, nem lepnék meglepve ha változtatna a kapitányuk pár helyen), még 1 szokták mondani az ellenfél úgy játszik, ahogy a másik csapat hagyja, tegnap tökéletes volt a kp.+védelem, hatékonyan mentünk előre fele stb. Tulajdonképpen játszhatunk mi bárhogy (nemcsak a válogatott, hanem esetleg kupacsapataink is) ha nyerünk szerencsénk volt, sz@r volt az ellenfél, ha kikapunk földig hordunk mindenkit milyen sz@rok vagyunk, ezek után mi nekünk ellenség, ha itt vagyunk mi saját magunknak. Végül: Nem kell elszállni/túl örülni a tegnapi eredményt, de azért legyünk már csak 1picit boldogok, "Ha fejjel vagy a homokban nem látod milyen szép ez a nap" talán ez igaz itt sok emberre, meg úgy általában a magyar népre

    Aki ennek a győzelemnek sem tud örülni, az tényleg ne nézzen válogatott meccset! A letámadásos taktika nagyon bevált - már-már a Bayernre emlékeztet - de ezt természetesen nem lehet 90 percig bírni. Ezért a 2. félidőben többet védekeztünk. Viszont a Törököknek még ekkor sem volt egyetlen komoly helyzetük sem!
    Kiemelném Nagy Ádám, Sallai, Orbán és a fiatal Szalai játékát, de mindenki várakozáson felül teljesített. Ez a győzelem még többet érne, ha vasárnap az oroszokat is meg tudnánk fogni.

    A kapus azért állt középre,mert abból a szögből bármelyik irányba lőhette volna Szoboszlai. A sorfal nem sokat segíthetett neki,lazán el lehet lőni felette,egy megpattanó lövés meg csak még veszélyesebbé tette volna a labda irányát. (Amivel persze mehet mellé is a lövés.) Nagyon is tisztában volt vele a kapus,hogy Szoboszlainak mi is az igazi erénye. Esélye sem volt,plána,hogy Szoboszlai ilyen jól eltalálta. Nem véletlenül gyakorolja/ gyakorolta eddig is minden edzésen a szabadrúgásokat.


    Értékelje a mieink Törökország elleni teljesítményét!
    Szoboszlai Dominik 8.95
    Willi Orbán 8.15
    Holender Filip 8.09
    Szalai Attila 7.97
    Gulácsi Péter 7.93
    Nagy Ádám 7.91
    Sallai Roland 7.82
    Fiola Attila 7.61
    Lang Ádám 7.32
    Szalai Ádám 7.31
    Sigér Dávid 6.9
    Schäfer András 6.84
    Nikolics Nemanja 6.16
    Szavazatok száma: 9071

    Ez egyszerűen egy csapatszinten nagyon jól összerakott mérkőzés volt Rossiék részéről. A törökök alig tudtak átjönni a védekezésen, a második félidő elejét leszámítva talán nem is volt olyan amikor a támadó harmadunkban tudtak volna játszani. Előrefelé főleg az első félidőben voltunk jók, a másodikra talán erőben is elfogytunk kicsit. Nagy Ádám remekül szedte össze a labdákat, Holender főleg az első félidőben és kellemes meglepetésemre Fiola is jól ment előre a két oldalon, a középső védelmünk is stabilan zárt, kis Szalai határozottsága főleg tetszett. Másik Szalai elöl szokás szerint hozta magát, Szoboszlai meg bemutatta hogy fél óra üresjárat után képes extrát húzni. Fiola combjára amúgy a meccs után azonnal valami szorítókötést csavartak, remélem nincs nagyobb baja. Az oroszok elleni meccsre nem tudom milyen állapotban lesz a csapat, szerintem ez azért sokat kivett belőlük, de az igazán fontos a bolgárok elleni októberi találkozó; ha ezt a játékot sikerülne ott bemutatni akkor meglehetne a kijutás

    Érdekes ez a foci, mert Szoboszlai a gólja nélkül a leggyengébb teljesítményt nyújtotta.
    Nekem egyébként Nagy játéka tetszett a legjobban.
    Szalai A. kellemes meglepetés, belső védőben a bőség zavara van, mert a most is remek Orbánon kívül Lang és Baráth is jók. Azért Kádár kell balhátvédbe, mert más nincs.
    Fiola a kb. negyedik posztját is jól megoldotta, de maradjon csak jobbhátvéd, Lovrencsics és ő jól megoldják, Bese mindig bénázott.
    Holender eddig nem győzött meg, az első félidőben rengeteg labdát kapott tisztán, és mind elrontotta, utána már csak alibi passzok.
    Sallai jó-jó, de meddő a játéka, szinte semmit nem ér el vele, mert mindig rossz döntéseket hoz.
    Szalai nélkülözhetetlen, még közepes játék esetén is.
    Sigér, Shafer súlytalanok, Pátkai jobb.

    Nagy Ádi nagyot játszott, a védelem megfelelő volt,Szalai Attila nagyon jó lesz,Orban egyértelmű,most Lang is elfogadható volt,de benne mindig benne van a hiba,remélem Cipruson stabilan jól fog játszani,az jó hatással lehet rá,Fiola emlékeztetett az EB környéki játékára , igaz bűngyenge török válogatott volt..Gula oké,de nem volt dolga,kipróbálnám az oroszok ellen Dibuszt..középen Szoboszlait a gólja dicséri,de a mezőnyben sajnos nem volt kiemelkedő,tud ennél sokkal jobban is játszani ( nem mellesleg arc a csávó,ebből vissza kéne vennie,nem kéne ilyen nagyképűen örülnie mint a gólja után ),Holender első félidőben rendben volt,másodikra elfáradt...kis Sallai is nagyon jó volt,egyértelműen kezdőben a helye,gólt érdemelt volna,Sigérnek most nem ment annyira,de ott a helye a keretben...bármikor bevethető...Szalai leteszegette amiket le tudott,de nekünk jobb lenne ha egy gyors csatárunk lenne,nem ilyen lomha,érthetetlen számomra hogy Nikolicsot cserélte be Rossi,vele eggyel kevesebben voltunk,borzalmasan gyenge,el kell felejteni,nem tudom miért nem Simon Krisztiánt hoztuk be,megfutotta volna őket..van olyan középpályánk aki kulcspasszokat tud adni,egy gyors Simon vagy Babati megver egy ilyen védelmet..Cserit is kipróbáltam volna,de Schafer jól szállt be,ott lesz a helye...összességében elégedettek lehetünk,alakul valami...

    Az első félidőben kimondottan jól játszottunk ami a másodikra sajnos már nem igaz. Az egyéni teljesítményeket tekintve Orbán volt talán az egyik legjobb az egész meccsen, Holender pedig ha csak az első félidőt vizsgáljuk. Nálam rendben volt még hátul Fiola és középen Nagy is. Az egyik legnagyobbat szokás szerint Szalai Ádi küzdötte bár a játéka nem volt az igazi. Szoboszlai magához képest is "csak" átlagos teljesítményt nyújtott ellenben bevert egy bőven átlagon felüli gólt is, ami így azért a jobbak közé emelte. A bolgárok ellen (már csak a tét miatt is) egy kicsit több kell majd, de szerintem meg fogjuk tudni oldani. Gratulálok a srácoknak.

    Kétféleképpenn is lehet értékelni a meccset!
    Az egyik szerint a Törökök lebecsültek minket, így nem kaphattunk reális képet a játékosok teljesítményéről. Ebben az összehasonlitásban tehát csak Szoboszlai szabadrúgásgólja említendő, hiszen az játékfüggetlen elem volt.
    A másik szerint viszont az ellenféltől független csapatmozgások az érdekesek, ebben pedig egy kivételt leszámitva nem lógott ki senki, a kivétel pedig Sallai. Minden meccsén a válogatottban azzal tűnik ki, hogy egymagában kiválóan teszi, veszi a labdát, csak ellenfél ne legyen a közelben. Azok ugyanis elnyomják, leszerelik és elhalnak rajta az akciók. Az pedig, hogy ziccerben kilépve nem vállalja el a kapáslövést vagy nem tudja átvenni a labdát, bűnnek nevezném. Ez a Magyar Válogatott, itt már nincsenek kifogások, hogy még fiatal, meg kevés a tapasztalat! Oldja meg!

    Nikolicsot el kell felejteni: én nem tudom ki volt az az őrült aki 6-os nál erősebb osztályzatot adott neki úgy, hogy szerintem labdaérintése se volt. Ez sima 1-es - nincs miről beszélni: mintha Szalait kiállították volna. Schaffer lelkes, és próbált labdákat szerezni, de a szabálytalankodásaival többet ártott mint használt. Mondjuk Sigérnél így is jobb volt, akit szerintem Rossi azért csak a 60. percben cserélt le, mert elfelejtette hogy berakta a kezdőbe. Kalmár kevés időt kapott - én őt hoztam volna be Schaffer helyett, de hát utólag mindenki okos.
    A kezdő csapatból Sigér kivételével mindenki jó, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ez a rendszer játékrendszer tök jó: több benne a variációs lehetőség mint a 4-4-2-ben, amelyben a két szélső védő valamelyike lép fel a támadásokhoz, mivel most Fiolán vagy Hollenderen kívül Orban is fel tudott menni bátran. Egyébként Orban egész jó kis csatár lenne, ha éppen Szalai nem bevethető...
    A Hollender-Szoboszlai-Sallai guriga szemre is tetszetős volt, és helyzetek is épültek belőle. A másik oldalon Fiolával kicsit másabb stílus ment: ő nem annyira pengés, ő nem gurigázik, hanem megpróbálja így vagy úgy begyötörni - de ez is veszélyes volt.
    Nyilván voltak egyéni hibák, mert ezek - egy kivételével - nem 20M+ euros játékosok, de nagyon pozitív volt, hogy a hibákat próbálták azonnal kijavítani. Pl. Nagy Ádi a szögletünknél túlzottan előre húzódott - nem a félpályánál állt - viszont mikor látta hogy ezt elrontotta olyan sprintet levágott, mintha az oroszlán üldözné, és még beleblokkolt a török lövésbe. Vagy Sallai Roland, amikor Szalai indítását nem tudta rendesen átvenni: 4 védő között így is lövéssel zárt, és legalább egy szögletet összehozott. Egyébként én nagyon Ezek a momentumok nekem nagyon tetszettek függetlenül attól, hogy egy hibából indultak, mert azt mutatták, hogy fejben rendben vannak a játékosok.
    Sajnáltam Sallai Rolandot, mert tök jól játszik, csak az a nyamvadt gól... az nem jön össze. Volt így Szalai is sokáig - szóval fel a fejjel!
    A győzelem tök egyértelmű volt, bár szerintem itt a török csapat is nagyon-nagyon gyengén focizott - mintha a strandról jöttek volna be. Ha 3-al nyerünk, akkor se lehetett volna egy szavuk se. Én az első félidő végén aggódtam, mert a sok kihagyott helyzet meg szokta magát bosszulni - de szerencsére ez most nem az a meccs volt.

    Az első félidőben kifejezetten jól, néha tetszetősen játszott a csapat, igazából csak a gól hiányzott. A második félidőben már inkább a törökök irányítottak, ekkor kicsit visszább álltunk - vagy visszább kényszerítettek (?) - bennünket - de kapura így is veszélyesebbek voltunk. Egész jól nézett ki a csapat, szerintem az egy gólos győzelmünk teljesen megérdemelt. Egyénileg: Gulácsi a második félidőben többet segíthetett volna a védőknek, de tudjuk, hogy Ő inkább a vonalon a jó. A három belső védő rendben volt, Orban azért kiemelkedett. A két (három) magyar bajnokságban játszó (Fiola, Sigér és Nikolics) kicsit más kávéház, talán ezért is játszanak itthon, a két kezdő ember nem lógott ki, de... Nagy Ádám nagy területen és időnként kreatívan játszott. Szoboszlai mezőnyben nem brillírozott, de azért nem játszott rosszul, kapura veszélyes volt direktben ill. a passzai által is és nem utolsó sorban eldöntötte a meccset. Sallai nem igazán a posztján játszott, de attól így is megmutatta, hogy jó kis futballista. Szalai kimondottan jól játszott az első félidőben és nem csak támadásban. Hollender az első félidőben aktív volt, sok jó momentummal, a másodikban kicsit szürkébb, de így se lógott ki. A két középpályára beálló jól szállt be, Kalmárnak - szerintem - a kezdőben a helye, szépen kinőtte magát. Nikolicsot - Dzsudzsákkal együtt - el kell felejteni a válogatottban. Ami az osztályzást illeti, szerintem kicsit túl tolták a szurkulók, nálam a 7-es a legjobb (Orban, Nagy Á. és Szoboszlai) - én a saját csapatomat is szigorúan szoktam osztályozni.

    Én kifejezetten külön figyeltem, hogy Nikolics hogyan szállt be, és szerintem megérdemli a hatost. A játéknak egy olyan időszakába érkezett, amikor a csatárok és a középpályások alapvetően a csapatvédekezésben vettek részt, labdához keveset jutottak, de Nikolics sok helyen feltűnve szépen zavart, zárta a passzsávokat, kontrákhoz is jól helyezkedett, az adódó kevés labdát értelmesen játszotta meg. Ha olyan lett volna akkor a játék képe, mint az első félórában, feltehetőleg látványosabb lett volna Nikó is. Lásd Holender is teljesen mást játszott, mint az első félórában, és sokan azt mondják, hogy elszürkült, pedig csak a játék képe volt más.

    Holender sztm is jó volt első félidőben, szegény azért fordult visszafelé, mert ha elfutott szélen, a társak nem követték, jó kis sprinteket nyomott, sztm jó lesz ő.

    https://ulloi129.hu/2020/09/03/kibeszelo-a-torokok-elleni-nemzetek-ligaja-merkozesre/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2781619
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2781651
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.09.02, 17:05 (szerk.: 2020.09.02, 17:06)
    Férfi A-válogatottunk a szerda délelőtti edzést követően útnak indul a törökországi Sivasba, a csütörtök esti Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére. A délelőtt jó híre, hogy a keret összes játékosának és stábtagjának negatív lett mindkét koronavírustesztje, rossz hír viszont, hogy ennek ellenére, más egészségügyi okok miatt, nem tarthat a csapattal Bese Barnabás és Bolla Bendegúz sem.

    2020.09.02
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ket-ujabb-vedo-kidolt-marco-rossi-megis-optimista
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.31, 20:23
    Az augusztus 24-i kerethirdetés óta több kényszerű változás is történt a férfi A-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretében. A szövetségi kapitány által hétfőn kihirdetett névsor négy ponton változott.

    Marco Rossi 5 nappal ezelőtt hirdette ki a szeptemberi két Nemzetek Ligája-mérkőzésre összeállított keretét, amelyet már eredetileg is kompromisszumok mentén kellett összeállítania, hiszen több szóba jöhető játékosról is le kellett mondania sérülés miatt, vagy azért, mert az illető játékosnak jelenleg nincs klubcsapata.

    Pénteken délután kiderült, hogy a Budapest Honvéd két játékosa, a védő Baráth Botond és a középpályás Tamás Krisztián is megsérült, így nem tudnak csatlakozni a csapathoz. Helyükre a Lugano két játékosát, Kecskés Ákost és Holender Filipet hívta meg Marco Rossi. Ezzel ötre nőtt az újoncok száma a keretben, hiszen előbbi most először vesz részt A-válogatott összetartáson.

    Még szerdán látott napvilágot, hogy a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. A válogatott szakmai és egészségügyi stábja ezért szombaton úgy döntött, hogy bár a Budapest Honvédban játszó Gazdag Dániel PCR-tesztje negatív eredményt hozott, vagyis nem fertőzött, ennek ellenére elővigyázatosságból eltekint a középpályás kerethez történő csatlakozásától. Helyére a Mol Fehérvár FC középpályását, Pátkai Mátét hívta meg Marco Rossi.

    A kerettagok vasárnap este érkeznek meg az összetartásra, majd szerdán utaznak el a csütörtök esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, Sivasba, majd vasárnap a Puskás Arénában fogadja a csapat az orosz válogatottat.

    Vasárnap újabb változás történt a válogatott keretében! Korhut Mihály, a DVSC hátvédje sem csatlakozhat a csapathoz, miután a Debreceni VSC környezetében is koronavírus gyanúja merült fel, így a válogatott szakmai és egészségügyi stábja elővigyázatosságból Korhut csatlakozásától is eltekint. Marco Rossi helyette Hangya Szilvesztert hívta meg, de hétfő délelőttre kiderült, hogy a fehérvári védő sérülés miatt nem lehet ott az edzőtáborban.

    Botka Endre ugyancsak sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez – derült ki vasárnap este. Helyére Bolla Bendegúz, a MOL Fehérvár FC hátvédje érkezik a csapathoz, így ő lesz a hatodik újonc a keretben.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/tobb-valtozas-a-ferfi-a-valogatott-kereteben
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.31, 20:21
    A férfi A-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta Simon Krisztiánt, Szőke Adriánt, Babati Benjámint, Cseri Tamást és Schäfer Andrást is. Dzsudzsák Balázs és Kádár Tamás viszont ezúttal nem csatlakozik a csapathoz.

    A férfi A-válogatott 25 fős kerettel kezdi meg a felkészülést a Nemzetek Ligája idei első két mérkőzésére, melyeket szeptember 3-án a törökországi Sivasban, majd három nappal később a Puskás Arénában játszik a csapat. Az UEFA döntése értelmében mindkét találkozót zárt kapuk mögött játsszák le, ám ennek ellenére komoly szervezési feladatot ró a válogatott életét szervező Tömő Attila csapatmenedzserre és az egészségügyi stábra, hogy a lehető legfelelősebben és legszigorúbban betartsák és betartassák a jelenlegi járványhelyzetben elengedhetetlen egészségügyi protokollt. A válogatott játékosok utaztatását nehezíti, hogy minden országban más-más járványügyi szabályozás van életben, amelyeket nemcsak hazatéréskor, hanem a klubhoz történő visszaútnál is figyelembe kell venni. Az MLSZ – az UEFA-hoz hasonlóan – maximálisan elkötelezett abban, hogy minden lehetséges eszközzel fellépjen a járvány terjedése ellen.

    Visszatérő ezúttal Nikolics Nemanja és Simon Krisztián is, míg pályafutása során először kapott meghívót a felnőtt válogatottba Babati Benjamin, Cseri Tamás, Schäfer András és Szőke Adrián.

    – Rengeteg szempontot kellett figyelembe venni a keret összeállításakor, hiszen hosszú idő telt el az előző mérkőzésünk óta, ennek tudható be, hogy a legutóbbi összetartáshoz képest 11 új játékosnak küldtünk most meghívót. Ennek sok oka van, de elsődlegesen a képességeik és a formájuk miatt döntöttünk a meghívásuk mellett. Rengeteg mérkőzésüket megnéztük, és a hozzáállásuk, valamint a teljesítményük alapján maximálisan megérdemlik, hogy lehetőséget kapjanak a válogatottban. Ahogy minden kerettagtól, tőlük is azt várom, hogy a legjobb oldalukat mutassák a válogatottban, illetve bátrak legyenek és harcosak. Nem azért hívtam meg ezt a tizenegy új labdarúgót, mert mások nem álltak rendelkezésre, hanem mert azt gondolom, hogy jelenleg ez a legerősebb keretünk. Az előttünk álló edzéseken és mérkőzéseken lehetőségük lesz bizonyítani, hogy jó döntés volt behívni őket a keretbe, és számolhatunk velük a jövőben, akár a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn is. A legnagyobb meglepetés talán Szőke Adrián meghívása. Őt nagyjából egy éve folyamatosan figyeljük, Gera Zoltánnál is sokat játszott az U21-es válogatottban, ráadásul az utóbbi időszakban rendszeresen szerepelt holland klubcsapata felkészülési mérkőzésein. Ezen a poszton minden tehetséges fiatalra szükség van, az ő esetében pedig most láttuk a legmegfelelőbbnek a pillanatot arra, hogy lehetőséget adjunk neki – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány.

    A rendszeres kerettagok közül ezúttal nem kapott meghívót Dzsudzsák Balázs, aki jelenleg az MTK Budapest csapatával edz, mivel az al-Aintól történt távozását követően még nem kötött szerződést egy klubbal sem. Kádár Tamás ezúttal szintén nem csatlakozik a válogatotthoz.

    – Dzsudzsák Balázs helyzete gyakorlatilag ugyanaz, mint két évvel ezelőtt, amikor a válogatotthoz érkeztem. Egyelőre nincs klubja, az utolsó meccsét márciusban játszotta, és csak az utóbbi hetekben edz az MTK-val. Ez sajnos nem elég ahhoz, hogy nemzetközi mérkőzésekhez megfelelő formában legyen, pedig nagyon tisztelem őt, és az én kapitányságom alatt is sok meccsen volt a csapat hasznára. Ha újra lesz csapata, és jó formában lesz, akkor természetesen számításba fogjuk venni ismét. Kádár Tamás a tavaly év végi mérkőzéseken nem volt igazán motivált. Valami megváltozott benne a Horvátország elleni idegenbeli meccset követően, ráadásul még új, kínai csapatánál sem illeszkedett be teljesen. Kitűnő játékosnak tartom, de neki is meg kell mutatnia, hogy maximálisan motivált a válogatottal kapcsolatban. Az ajtó előtte is nyitva áll, ha megfelelően motivált lesz, akkor a jövőben számolni fogunk vele.

    Marco Rossi hozzátette: a szakmai stáb és a csapat szeretné a lehető legtöbbet kihozni a törökországi és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekből, senki sem úgy tekint ezekre, mint egyszerű felkészülési mérkőzésekre az októberi Európa-bajnoki pótselejtező előtt. A szövetségi kapitány agresszív futballt játszó, sokat futó, az ellenfelet már a saját térfelén letámadó csapatot szeretnék a pályán látni az előttünk álló összecsapásokon, amely minden tőle telhetőt megtesz a mérkőzésen a siker érdekében.

    A kerettagok augusztus 30-án este találkoznak, és ezúttal nem Telkiben, hanem a Margitszigeten lesz a csapat bázisa. A Törökországi mérkőzésre szeptember 2-án délután utazik el a csapat.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ujoncok-es-visszaterok-marco-rossi-kereteben