magyarfutball.hu

Vasas FC - Debreceni VSC 1 : 5 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.27, 13:23
    Vasas Drukkerkocsma:
    Szerintem most már épp itt az ideje, hogy a kórus megszólítsa Oenninget, ne legyen annyira komfortos senkinek az ő maradása. A buszsofőr esetében már ült németül az elbocsájtó szép üzenet!

    Nagyon elkeserítő, amit hetek óta produkálunk.

    A csapattól csak a bíró volt szarabb, de nem miatta kaptunk ki.

    Nem hittem volna, hogy Könyveset visszasírhatjuk egyszer, bár egy jó csapatban könnyű jól játszani.

    Nem értem, hogy Moha miért vesz el minden lehetőséget Martintól.

    Akkor voltak veszélyesek a beívelések, amikor Martin rúgta.

    Elmondhatjuk, hogy a sokat szidott Vergos volt a legjobb támadónk.

    Csereként beállva két kapura lövése volt és kiharcolt egy 11-est.

    Sajnos a vége felé a szurkolóink lementek a debreceniek szintjére, bár csak egy kis időre.

    Remélem az MLSZ illetékeseinek a füléig eljutott a debreceniek "szurkolása"

    Ez a mérkőzés ismételten megmutatta, hogy a vezetésnek valamit lépni kell, és nem biztos, hogy meg kell várni a téli szünetet.

    Az első félidőben nem voltunk (annyira) rosszak, egy szerencsés lepattanó, meg egy elbaxott helyezkedés miatti tökéletes pontrúgás után vezetettek. De hogy a 2. félidőben 30 percig megint elképzelés nélkül szerencsétlenkedtünk egyes fordulaton, az biztos. És ma (sem) az volt a baj, hogy 3, vagy 4, vagy 0 védő volt a csapatban. Hanem az, hogy csigatempóban közlekedünk, statikusak vagyunk, ívelgetünk középre a törpe Gaálra, vagy a szélre, ahonnan egyetlen jó beadás sem jön.

    Nem tudom, Pavlov és/vagy Vergosz mit tudna játszani, ha ők kezdenének, de azt tudom, hogy ez a Moha-Gaál-Ádám/Kulcsár nagyon nem működik. Pedig Beró ma is megpróbált szervezni, de kb egyedül volt a középpályán, Vogyicska pl. még ebből a gyenge csapatból is lefelé lógott ki.

    Jó, hogy kitalálják itt páran, hogy akik tavaly óriási tehetségek, évtizedes felfedezettek, az NB1 meglepetéscsapatának játékosai voltak, azok most kutyaütő, kétballábas tehetségtelenek, akiket el kell zavarni...

    A mai meccsen (is) látszott, hogy ezek a srácok megpróbáltak jól teljesíteni, mentek az elején, de be kell látni, hogy ezzel a mentalitással és taktikai repertoárral ha nem mi szerezzük az első gólt, képtelenek vagyunk váltani.

    A végén megint alul motivált, lebénult társaság volt a pályán, de akkor már mindegy volt. Jamesszel a védelem tengelyében, ahol Vaskó az alternatíva, tényleg nem sokat várhatunk.

    Ahol egy Ádám a szélső, akit öreganyám is lesprintel, ahol olyanok ívelgetnek, akik életükben pontos beadást még nem csináltak, ott nagyobb a baj, mint hogy egy edzőcserével varázsütésre megváltozna a helyzet. Lehet, hogy az a jó megoldás, a jövőbe nem látok, de én a vezetők helyében biztosan higgadtan, kiértékelve a lehetőségeket döntenék. Mert változásra van szükség, ez így nem mehet tovább, a téli szünetre tényleg veszélyes helyre csúszhatunk, és ha még inkább eredménykényszer alatt kell majd teljesíteni, ilyen halvérűen biztos lesz a kiesés.

    Jövő héten nem szabad kikapni Pakson. Ha kell 5-4-1-ben, kontrákra játszva, betömörülve le kell hozni kapott gól nélkül a meccset.

    Én azt nem értem , hogy hetek óta mi van a sztárocskáinkkal : BERECZ , VIDA, HANGYA???? Lényegében a középpálya kompletten! A védelmünk ami tavaly annyira jól működött , most egy nagy kalap....! Lehet korcsmár és Debreczeni voltak a fő pillérek??

    Hogy támadás építésnél mindenki csak szabadul a labdától és a tőle legközelebb állóhoz próbálja passzolni és legtöbbször hátrafelé az már nem is meglepő!

    Vogyicskát annyiban meg kell védeni, hogy az első félidőben többször volt teljesen egyedül a szélen és nem kapott labdát, helyette tolták be középre, ahonnan leginkább ellenfélhez került, meg baloldalra.

    A második félidőben pedig azért kellett felívelgetni, mert a támadók a védők mögé bújtak (talán nem is akarták, hogy eljusson hozzájuk a labda?), lapos passzal nem lehetett eléjük tenni.

    Megérdemelten nyert a Debrecen, sajnos azt kell, hogy mondanom, hogy az NB1 jelenleg leggyengébb formában lévő csapata (?) és szakvezetése ellen.

    A legmegalázóbb számomra a Debrecen 4. gólja volt, ahol előtte egy támadásból kb. 4 gólt lőhettek volna...

    Szar volt megélni, hogy már az is tapsot ért, amikor a debreceni kapu felé gurítottuk a labdát...

    Hogy jutottunk ide?

    Mi a f.szt csináltak a játékosok és az edző(k) a 2 hetes szünetben? FIFA 2015-öztek?

    Legközelebb csak az új stadionba fogok elmenni (ha elkészül).

    Az ugyancsak sajnálatos, hogy ugyanannyi hazai és vendég szurkoló van egy meccsen. (kétszáz?) Nézem az üres székeket és arról megy a vita, hogy az ötezres stadion biztosan nem lesz elég, hétezres kellene.

    Én kint voltam a helyszínen, így tudom hogy nem igaz az állításod.

    Kb. 100 Debrecen-szurkoló és kb. 900 Vasas-szurkoló. (ez persze összességében siralmas)

    Hogy mi változott?

    Onnan számítható a lejtmenet, hogy albérletbe kényszerültünk. Még a kispest pálya csak-csak bejött, de a Szuszában totál sikertelenek vagyunk.

    Plexi (kapus) megsérült, Nagy Geri állt be helyette, akinek hullámzó a teljesítménye. Szerintem, Lubos se éri el azt a szintet, mint amit Plexi képviselt.

    Elment Korcsmár, aki válogatott védő, és ennek megfelelően karmestere volt a védelemnek. A helyére hozott Simunek és Benes még a bajnokság előtt lesérült, azóta Simunek ismét, és műteni is kell, tehát kijelenthetjük, nem sikerült Korcsmárt pótolni.

    A bajnokságot úgy kezdtük, hogy többek közt Vidát vakbélgyulladással mútötték, Berecznek a térdét kellett kipucolni...

    Azóta oly szépen gyarapodtak a sérültek, valós sérültek száma, pl. Murka, Kleisz,Ristevski,Király, Hangya, hogy jelenleg a csapat harmada-fele nem vethető be.

    Ehhez a helyzethez a Mesternek nem sikerült maradéktalanul alkalmazkodnia, így továbbra is 3/5védős taktikát játszatja. De ez nem megy ennek a több sebből vérző csapatnak. Váltani kéne, nem taktikához igazítani a játékost, hanem a játékoshoz a taktikát.

    Biztos kimaradt még 1-2 dolog, pl. az edzési lehetőség silánysága, a csapat eltérő edzettségi állapota stb., amit nem részleteztem, de szerintem, ebből is érrezhető, hogy van baj, nem kicsi.

    Eleinte úgy tűnt, a Loki nem is nagyon akar focizni, átengedték a területet is, de ez az "altatás" is a taktika része volt. Aztán a 2.félidőben - pedig a Loki ekkor már 2:0-ra vezetett - szinte ott sem voltunk a pályán. Kapura meg alig lőttünk, pedig anélkül gólt csak akkor lehet(ne) szerezni, ha a zöld asztalnál megszavazzák, de ez nem pontozásos meg szavazós játék...

    Vaskót és Jamest láthatóan nem bírja el együtt a hátvédsor, de ahelyett hogy Jamest feljebb küldené szűrni középpályára (Vida helyett), inkább Vaskót padoztatja. És miért? Mert azt várják el tőle hogy fogja az ellenfél komplett középpályáját és támadósorát és ekkora nyomás alatt ne hibázzon a 90+perc alatt, mialatt a középpályán és úgy általában herevere van és az megy át a pályán aki nem akar. Aha, biztos reális elvárás...

    Szerintem egyszerűen nincs középpályánk, ha meg mégis, akkor csak a "labda továbbitás" funkciót tölti be. Statisztikában biztos jól mutat, de ha nem egy remek indítás vagy valami akkor nem sokat ér.

    Sérültek ide vagy oda, taktika ide vagy oda, ezek megtartása mellett se így küldeném pályára a srácokat. Bár jó húzásnak tartom mostanában Ádám pályán tartását, mert egyre jobb labdái vannak és ha elől elfárad még szélről kitud osztani egy-két lasztit.

    Vogyicskán is láttam az igyekezetet, de 2-3x is volt szitu, amikor előrejátszott volna, de a társai nem indultak meg fordított esetben meg hiába indult oda nem kapott labdát. A végefelé volt egy szitu, amikor dafke nem visszaadta a labdát középre, hanem odarúgta ahol az embernek már lennie kellett volna.

    Kamenárt vicc szidni bármelyik góljáért ezen vagy előző meccsein, mert mielőtt bekapta volna az elsőt mindig védett 3-5 ziccert. Itt is nagy a nyomás egy idő után, (mint Vaskónál) 90+percet lehetetlen így lehozni.

    Elvileg a 3-4-3 as rendszer arról szólna, hogy középpályán domináljunk, ehelyett konkrétan nincs középső középpályánk az elől lévő emberek meg addig feleslegesen vannak hárman is a pályán!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.27, 12:56
    Hajrá Loki Drukkerkocsma:
    Bandi bá cseréi ma hármat lőttek.

    Ez nagyon szép volt. Külön örülök annak, hogy Takács és Mengolo is betalált, hátha lendületet ad nekik. Azért elképesztő a fejlődés az előző évhez képest.

    A vasas egy elég kiszámíthatatlan csapat, de az ilyen arányú győzelem ellenére sem mondanám róluk, hogy gyengék. Meg tudták a fiúk valósítani azt a feladatot, amivel le tudták győzni a vasast. Ez szerintem szép siker.

    A nyilatkozatban megemlítette Bandi, hogy a védelmet rendbe tettük, és igaza van. A Vidinek rúgtunk 2 gólt, ami lehetett volna 3 is, egy jobb védekezéssel ikszelhettünk volna. Ez viszont így eléggé jó! smiley

    Kíváncsi vagyok, visszakerül-e Tőzsér a kezdőbe, Szacsában majdnem biztos vagyok, hogy nem.

    Nem is a szép játékunkat jellemeztem. Minden rendben volt a meccsen. Aki látta az pedig azt is látta hogy a Vasas halovány gyenge csapat volt tegnap. Az itthoni Honvéd elleni meccsen majd kiderül, hogy valóban az igazi Lokit láttuk e. Remélem ezt a játékot fogjuk produkálni és elég lesz a győzelemhez. Akkor megkövetem magam.

    Kiemelem az általam sokat bírált Könyvest. Herczeg munkáját dicséri, hogy kihozza belőle a maximumot és lassan válogatott formában focizik.

    Döbbenetes, hogy mennyit számít, hogy ki az edző egy csapatnál, kb ugyanezzel a kerettel tavaly a portugál kókler brigádnak sikerült majdnem kiesni.

    Komolyan sajnálom, hogy Herceg nem vállalta a válogatottat.

    Én a debreceni B-közép mögött ültem és érthetetlen volt számomra az ellenfél ilyen szintű szidalmazása a meccs elejétől. Jó pár meccsen voltam, de olyat, hogy látható ok nélkül, folyamatosan menjenek az ilyen rigmusok talán csak a fradi tábortól hallottam. Nekem kifejezetten kellemetlen volt és szégyelltem magam. Néhány szurkoló a negyedik gólunk után úgy felszabadult, hogy pár mocskos zsidók!-at is kurjantott. Hozzáteszem a második félidőben már inkább a Lokit biztatták és le a kalappal előttük, végig énekelték a félidőt. Nem gondolom, hogy nekem kellene elnézést kérnem, de teljesen megértelek.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140