magyarfutball.hu

Vasas FC - Debreceni VSC 2 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.04.02, 16:22
    Vasas Drukkerkocsma:
    Látni kell(ene), hogy ami ősszel működött, azaz a 3 védős rendszer, az mostmár qrvára hatástalan. És mindenki tudja az ellenszerét.

    Amúgy én semmi értelmet nem látok a Gaál / Murka cserében (plusz a Kleisz / Kulcsár)

    Ha már őket akarjuk behozni, miért nem Kleisz / Murka és Gaál / Kulcsár?



    Ádám Martin végre lőtte egy gólt erre lecseréljük a szünetben :(

    Szerintem Gaál-ban is volt lendület. Miután lement meg is torpant a csapat játéka jópár percre... pedig abban a periódusban verge be tudtuk szorítani őket.
    Murkával pedig meghalt a jobb oldali védekezésünk.
    Nem tudom mit szeretett volna az edző Murkával ezen a meccsen. Sajnos nem ez az első eset, hogy elcseréli magát.

    Nem a vedelmi szisztemat hibaztatnam. Rossz passzok , eladott labdak , ongol , kihagyott buntetok.. Nem a 3 vedos szisztema gyengesege. Hangya a Duna parton kavezgat, es nem a gymbe izzad.. helyette a serojat a tetkojaval lovi ossze.. Ez mind motivalatlansagra utal. Misi kezebol kihullott a varazs ceruza.

    Sajnos be kell látnunk, hogy egy középszerű csapatunk van.

    Az a csapat nyert, amelyik jobban akart nyerni.

    Irigylem azokat a csapatokat, bár ez csak ellenünk működik, akiknek olyan csatára van, hogy egyedül megveri a védelmet.

    Miért van az, hogy csak hátrány után kezdünk el játszani, addig csak tologatjuk a labdát?

    Nem tudom mi van Kulcsárral? Miért nem játszott? Magyarázza már meg valaki illetékes Oenningnek, hogy a volt csapata ellen tegye már be azokat a játékosokat, akiket kicseréltek?

    Nekünk már sorozatban azok rúgják a gólokat, akiket elküldött.

    Most már kezdek kételkedni a képességeiben.

    Nem tudom, ha a mezőnyben a magabiztosság látszatát akarjuk mutatni, miért van ez a sok egyéni hiba, mint most a Burmáé? Tanítani kellene azt a belső kapáslövést.

    Na meg a sokpasszos, labdabirtoklásra épülő játékban nem lehet ennyiszer eladni a labdát, mint mi tesszük.

    A hosszú indításokból pedig egy sem jött be.

    A szurkolás a táboron kívül szinte értékelhetetlen volt, nem tudom megérteni, hogy a Hajrá Vasas felelgetésnél (ami szenzációsan működött az Illovszky Stadionban) - főleg az elsőknél - miért kell egyedül visszaordibálnom, holott azért szép számmal voltak hazai szurkolók a környékemen. Legalább ennyire oda kellene tennünk nekünk is magukat az eseményhez.

    Sok mindent lehetne írni pro és kontra a mai meccsről, de nehéz objektíven megítélni a történteket.

    A mai nap az edzői tévedések és rossz döntések napja volt. Burmeisterről néhányszor leírtam már, hogy meg kéne köszönni eddigi fáradozását és nyugodtan folytassa Bundesligában. Gondolom ilyen teljesítménnyel megfigyelők hada foglal helyet minden meccsünkön a lelátón. (Miatta kellett Osváthnak menni?) A mesteri öngólja azt hiszem sok összefoglalóban benne lesz.

    Miután csak interneten látom mostanában a meccseket ezért lehet, hogy majd én is mellényúlok, de azért néhány dolgot nem értettem.

    Kezdem az elején:

    1/ Minek kell Gaált pár nappal a kézműtétje után játszatni, amikor a helyén akár Kulcsár, akár Murka játszhatott volna. Nem volt csapata ellen kellett pályára lépnie. Eddig minimális bizalmat kapott. Most is alig volt egy értékelhető megmozdulása a srácnak.

    2/ Ádám Martin ha nem is alkotott maradandót elöl, legalább megvolt hozzá a testi ereje, hogy birkózzon középen a debreceni védőkkel. Cseréjét abszolút indokolatlannak tartom. Akkor már inkább Saglik középre a második félidőben és Martin ki a szélre.

    3/ A helyére behozni Királyt az edzői tévedések csúcs volt ma. Teljesen súlytalan volt a nagydarab védők között. Ha már Ferenczi Pista bevethetőként lett nevezve (? - a riporter szerint igen), akkor miért nem inkább őt tették be. Már pszichológiailag is megviselte volna az őt ismerő debrecenieket, akik valószínűleg nem rettentek meg Király beállításától. Apropó Király valaha életében játszott már középcsatárt?

    4/ Kleisz utolsó emberként nagyokat mentett, amúgy meg a nagy nulla volt a teljesítménye. Murka változatlanul nagy talány számomra, mi indokolja játékát, amikor állítólag Szivacski is a padon ült - legalábbis az internet szerint.

    5/ Kifejezetten ideges lettem, amikor hátulról jó hosszú indításokkal lövöldöztük kb. tízszer a semmibe a labdákat.

    6/ Hangya teljesítménye látványosan visszaesett az utóbbi időben. A mellény lett nagyobb, sérült vagy már inkább a jövőjével foglalkozik?

    7/ Egyetértek azon kocsmatársakkal akik a hajtást, a küzdést hiányolják és agybajt kapnak a hátul tologatott labdáktól. Tudomásul kéne venni, hogy mi nem a Barcelona vagyunk, ahol előbb-utóbb Messi vagy Neymar majd megoldja.

    8/ Berecz egyedül rendkívül kevés középen. Mellette nincs még egy ember, aki használható labdát tudna előre tenni a csatároknak.

    9/ Vicc, hogy minden volt játékosunknak sikerül gólt rúgnia ellenünk Novák, Lázok, Könyves...

    10/ Hogy valami pozitívumot is írjak. Vaskó játéka tetszett. Szép volt a gólja is.

    Első félidő 0. Semmi futás Bálintot kivéve Õ le-fel futott , de ezek az előre rúgott labdákkal 1 baj volt, nem voltak alápörgetve, csak izomból belebikázva, persze, hogy nem éri el senki. A 2. félidőben felgyorsult a csapat Botondnak bemehetett volna a 2 lövése,James fejese is a végén ziccer volt. Nem érdemeltünk zakót, a 2 ..félidőben már futott mindenki mint az állat, volt is helyzet gazdagon. A védelem nem jól működik, nyugodtan vissza kéne állni a 2 centerhalfos felállásra.

    Statikus, egysíkú csapat lettünk. nincs lendület, nincs önbizalom, szabadulunk a labdáktól, középpályás taszigálás folyik, az is lassan, nem magától értetődően.

    Nincsenek taktikai váltások meccs közben.

    A konda védekezése 20 méterről indult, később feltolták 30-40 közé, váltogatták a 442-t a 343-al, pontosan tudták, mit akarnak. Ritkán voltak szélesebbek 30 méternél.

    Mi is pontosan tudtuk mit akarunk, de megrekedtünk annál a gondolatnál, hogy győzni akarunk. A hogyanra nem volt elképzelésünk. A 3 védős felállásban hogyan lehet a középső védő a csapat leglassabb embere ?
    Tudja valaki, hogy Z nagy hibája után ki mentett a bal kapufánál ?

    Folyamatosan hátrányba kerülünk, és azt hiszem, hogy az ellenfeleket nem nyomjuk be, hanem visszaállnak maguktól.

    Misinek jó lenne észre vennie, hogy az általa elképzelt taktikához nincsenek meg a megfelelő játékosok. Ezek a játékosok más taktikával talán eredményesebbek lehetnének.
    Úgy látom, korlátjai nem csak a játékosoknak vannak.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.04.02, 16:11
    Brutálisan magunkra engedtük őket, de ahhoz nem védekeztünk túl jól, simán kitömhettek volna, ha most pontosabbak, nekünk meg most bement az, ami fél éven át szinte soha. Egyértelműen taktikát váltottunk a korábbi meccsekhez képest, félpályánál védekeztünk, és kontráztunk.

    Győztünk, de ez nem a portugál űrfoci, ennek már végképp semmi köze az őszi Lokihoz. Akik azt akarták, hogy egy csapatra szabott taktikát valósítsunk meg, megkapták. Esztétikailag ez nekem nem jön be, de a pontoknak örülök..

    Pláne mert egy nagyon jó csapatot győztünk le. A támadásoknál náluk nagyon sok tudatosság volt, nálunk ad hoc gyötrődés és egyéni villanások. Pontes achilles-satka szerintem a támadásépítés meg a pontrúgások.

    Tudom, idegenben 3mat rúgtunk a bajnokesélyes őszi csodacsapatnak, mit akarok.

    Az egész meccset tekintve megérdemelten nyertünk, sokkal több tiszta helyzetünk volt mint a Vasasnak. A tv-n keresztül a taktikai finomságokat nehéz megítélni, de talán eltökéltebbnek és felszabadultabbnak tűnt a csapat, mint korábban, cserébe kevésbé fegyelmezett volt a védekezésünk. A pontrúgásokkal se előre, se hátra nem tudunk mit kezdeni, ez nekem teljesen érthetetlen. Kíváncsi lennék, hány gólt kaptunk pontrúgásaból idén, de legalább 10-15-öt. A tavaszi fordulók eredeményei alapján a tabella első részében vagyunk egyelőre. Meg kell verni a Gyirmótot és akkor hátha kicsit el tudunk szakadni a kiesőzónából.

    Hajrá Loki - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140