magyarfutball.hu

Latvia - Hungary 0 : 2 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Lettország - Magyarország 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.89 (9 szavazat)

játékvezető: 3.67 (9 szavazat)

hangulat: 3.22 (9 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (4)
  2. 0 : 1 (2)
  3. 1 : 3 (2)
  4. 0 : 4 (1)
  5. 1 : 6 (1)
  6. 9 : 0 (1)
Világbajnokság 2018 selejtező
912. official national team match
ground : Riga, Skonto Stadions
referee : Gil Paweł (Lengyelország)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: -
  3. lff.lv: 4.715
  4. nela: 6.742
  1. 0 - 1 10' Gyurcsó Ádám
    sárga lap 15' Kádár Tamás
    34' Ikaunieks Dāvis sárga lap
    72' Šabala Valērijs sárga lap
    0 - 2 77' Szalai Ádám
    81' Zjuzins Artūrs sárga lap
    90+3' Karašausks Artūrs sárga lap
Ott voltak:
  1. Kriki31
  2. simix

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.11, 14:19
    Instat:
    kép


    Gratulálok a győzelem miatt! De...
    -nem tetszett a meccs, sok volt az esetlegesség.
    -nem vagyok biztos benne,hogy megéri a tükör szélső játék
    -nem nagyon fekszik a 4 4 2
    - és ,hogy panaszkodjak is, olyan volt mint a paksi közvetítések...
    Mondjuk az várható volt,hogy nem fogunk svájciul focizni.
    Kíváncsi vagyok mi lesz Portugália ellen,ők valahogy megoldották a feröeri jégfocit?


    Sima győzelem volt, stabil domináns játékkal. Lőhettünk volna simán még két három gólt, mint ahogyan a letteknek is akadt 2-3 komoly helyzete.
    Amúgy számomra érthetetlen, hogyan maradtak a lettek 11-en a pályán, mert az utolsó félórában hihetetlen tahó favágással rukkoltak elő.


    Nagy Ádám olyan mint Gerzson abban a tekintetben hogy kb az első meccse tizedik percében a laikusok is meglátták, hogy a srác extra.
    Én, hogy őszinte legyek, Vidán ilyet nem láttam még, de biztos azért van ez mert nem vagyok szakmabeli. De az fix, hogy Nagy Ádámtól messze van.


    Sajnos az is látszott, hogy Nagy Ádival gyors gondolkodásban nem nagyon vannak partiban a többiek. Az elején úgy tűnt, mintha nem nagyon menne neki a játék és sok labdát elszórna, pedig ő csak egy lépéssel már előbbre járt fejben (szokás szerint), amit a társak többsége nem nagyon tud lekövetni.


    Az a vicces, hogy en angol kommentarral neztem a meccset, ugy gondoltam, hogy jo kis meccs volt, a ket kommentator dicserte a magyarokat. Aztan feljottem ide, es kiderult, hogy szar volt az egesz.


    Akik átlagon felül teljesítettek: elöl Szalai, Gyurcsó, középen Gera, Nagy, hátul senkit nem lehet kiemelni.
    A többiek közepes vagy halovány játékot mutattak, ne is kezdjünk egyik-másik rossz napot kifogó játékossal foglalkozni, a fenti négy játékos és a csapategység, s az utolsó percekben néhol megmutatott higgadt-nyugodt játék hozták a meccset.

    Amit ki kell emelni és átlagon felüli volt - nagyon kevés szabálytalansággal hoztuk le a meccset, GRATULA!
    Egy hiányérzetem van, az egy-egy elleni játékot korábban is elkezdhettük volna erőltetni, akkor talán hamarabb kipontozódik egy-két csonttörő az ellenféltől.


    Instat index:
    Szalai Ádám 250
    Nagy Ádám 190
    Gera Zoltán 234
    Kleinheisler László 196
    Korhut Mihály 194
    Dzsudzsák Balázs 180
    Kádár Tamás 192
    Gulácsi Péter 262
    Gyurcsó Ádám 225
    Guzmics Richárd 201
    Bese Barnabás 203
    Nikolics Nemanja 236
    Vida Máté 160

    http://ulloi129.hu/2016/10/10/kibeszelo-a-lettorszag-elleni-vb-selejtezore/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.11, 14:06 (szerk.: 2016.10.11, 15:13)
    3 pont megvan. Pozitívum nem sok. Letteknek sok ziccerük volt. Gyurcsó, Kleinheisler, Korhut játszottak jól. Szalai gólja miatt dícsérhető. Márciusban ez nagyon kevés lesz.


    Gulácsi 7– Bese5, Guzmics6, Kádár5, Korhut5 – Gyurcsó7, Nagy Á5.5., Gera6.5, Dzsudzsák5 – Nikolics5.5, Szalai 6.5

    Kleinheisler 6


    Jól voltunk az ellenfél tèrfelèn, a sajátunkon nem annyira de bánja lánya.

    Vègre egy kètgólos idegenbeli siker !

    Jók:Gulácsi,Gyurcsó,Nikolics,Bese,

    Volt megint tiki-taka, ès volt stílusunk.


    A védelem megint remekelt. De ma nem volt pechünk.Azt láttam, hogy a múltkorinál gyengébb játékkal nyertünk. Jobb ez a felállás, mint jó játékkal veszíteni.


    Gyurcsó kellemes meglepetés volt ma, még a Nikó is jó volt pedig szvsz nem ide való. Szalai a mi gólvágónk.

    Lassan nemcsak Gera utódját kell megtalálni hanem Dzsudzsák ideje is lejár hamarosan. A védelmet még továbbra is stabilizálni kell. A kapus már megvan az biztos. A kipróbált és bevált játékosok Fiola, Bese, Guzmics, Lang, Kádár, Korhut jók, van amikor bizonytalanok, egyenlőre nincs náluk jobb?


    Ritkan elemzek meccs utan, de annyira szarok voltunnk hogy kikivànkozik.

    Gulacsi jo volt. Gyurcso futballistara emlekeztetoen mozgott, golja profi volt. Nikolics megmerte es tudta csinalni a cselt, vissza is lepett labdakrert, de tobbszor nem ertette meg magat a tobbiekkel. Szalai sem volt rossz, legalabbis onmagahoz kepest smiley

    Gera a szokasos totyogòst hozta, voltak azert szep labdai, dropbol 30 meteres passz stb. Nagy gyengebb volt a tole megszokottnal. Valaki irta egyszer itt hogy ugy mozog mint egy kölyökzsiràf.

    Dzsudzsakot ennyite gyengèbek mèg sosem lattam. Ha egy ùjonc nyujtja ezt a palyan, biztos a cserèje es sosem hivjak tobbet.Bàntoan lassi es egylabas, cselezni sem tud. Bese a passzjatekban volt gyenge, Fiola sokkal jobb nala mègha svajc ellen betlizett is (melyik vilagklasszis vedovel nem fordul elo???$)

    Guzmics csalodas volt, talan betudhato a szokatlan vedelmi felallasnak Hogy nem sikerultek most a lesreallitasok, ami amugy mostanaban jolment.Kàdàr àtlag alatt teljesitett, Korhut legalabb probalkozott, de valamiert nem vagyok kibekulve vele sem. Kleinheisler jol szallt jatekba, nem a kedvemcem de most turheto volt.

    Szegèny Lettek mèg rànèzèsre sem tuntek profinfutballistanak a kis gornyedt vallukkal, az egyik 2-0 utan a kozeli kepen ugy nezett ki mindjart sirva fakad. Ezeket mèg Andorra is megcsipheti.


    Gyurcsó szerintem egyértelműen a legjobbunk volt, érthetetlen volt számomra az, hogy az EB-keretből kimaradt. Gulácsi is jó volt, voltak szép védései, de igazán nagy bravúrra csak egyszer volt szüksége. Dzsudzsákot már régóta kritikus szemmel figyelem, tegnap egyáltalán nem volt kiugróan rossz, mivel sajnos általában így játszik, mint tegnap. Tényleg nagyjából csak a pontrúgásoknál ér valamit, de azért meg felesleges fenntartani a pályán. Gyurcsó is simán rúgja úgy a szögleteket és a szabadrúgásokat.

    A játékunk gyenge volt, védekezésben sok hibával (Guzmics sem állt a helyzet magaslatán). Viszont ami pozitívum, hogy 10-15-20 éve a játék képe ugyanez volt egy Magyarország-európai középcsapat meccsen, csak fordított előjellel. Mi voltunk azok, akik egyértelműen alárendeltek voltunk, hátul hibázgattunk, és ha egyszer-kétszer meglepetésre ziccerbe kerültünk, azt elbénáztuk. Utána meg ment a bosszankodás, hogy "ha azt a helyzetet berúgtuk volna..." Tegnap ez a szerep Lettországnak jutott. Több pozitívum most hirtelen sajnos nem jut eszembe, bár a lényeg, hogy behúztuk a 3 pontot, ez volt most a legfontosabb. És még be is lehetett vetni egy-két fiatalt (Bese, Vida). Ja igen, Korhut tényleg egész jó volt.


    Gyurcsó esetében például kifejezetten jó dolog ez a tükör szélső dolog. Mondhatni ő az első Dzsn kívül aki tudja ezt.

    Még Dzs is jött be tüzelni, és nyitotta Besének a területet, aki ugyanúgy beadhatja Szalai fejére, ahogy Korhut, vagy Kádár is tud balról beadni, ha Gyurcsó megy be középre.

    A szélsők meg visszafordulva második szándékból ugyanúgy megtehetik ezt, így ez a felállás nem lenne rossz, de ezt tudni is kell játszani.

    Gyurcsó már a Vidiben is ezt játszotta (mivel addigra nem volt balos szélső), a lengyelek meg már eleve erre a posztra szerződtették.


    Ezért sem értem pl Gulácsit, aki a védők által megtartott, és hátraadott labdákat előre bikázta, hogy újra meg kelljen érte küzdeni, ahelyett, hogy oldalt váltott volna.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.11, 11:48
    Marian Pahars: Nem számít, hogy jól játszottunk, kikaptunk kettő nullára, senki sem elégedett. Nincs sok mondanivalóm, hálás vagyok a játékosoknak, hogy jó szellemben futballoztak, ahogy azt a mérkőzés előtt megbeszéltük. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak, akik végig támogattak minket, szükségünk volt rá. Nem vagyunk könnyű helyzetben, az emberek mégis kijönnek buzdítani minket. Nagyon jó csapattal játszottunk, kegyetlenül kihasználták a helyzeteiket. Vereségünk fő oka, hogy mi elherdáltuk a lehetőségeinket.


    Bernd Storck: Fontos volt, hogy a Svájc elleni mérkőzés után nyerni tudjunk a lettek ellen, örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Nehéz mérkőzés volt. Megpróbáltunk focizni, magunkhoz venni a kezdeményezést, és dominálni a mezőnyben. A széleken próbáltuk megbontani a hazaiak védelmét, és megtalálni a réseket a kapu felé. Tudtuk, hogy sok múlik majd a helyzetkihasználáson. A mérkőzés elején sikerült gólt szerezni első lehetőségünkből, majd a fordulás után is élni az egyik helyzettel. A győzelemhez Gulácsi Péter jó teljesítménye is kellett a kapuban.
    Néhány változtatást eszközöltünk a csapatban, amitől úgy gondoltuk, hogy a lettek ellen hatékonyabb lesz a játékunk. Jó teljesítményt nyújtottunk, de azzal, hogy megpróbáltunk támadóbb szellemben futballozni, megadtuk a lehetőséget az ellenfélnek, hogy helyzeteket tudjon kidolgozni. Megérdemeltük a sikert, gratulálok a játékosaimnak, jó munkát végeztek. Fontosnak tartom azt is, hogy élni tudott a lehetőséggel néhány fiatal játékos, akiknek fontos a szereplése, hiszen ők képviselik a jövőt a válogatottban.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/10/bernd-storck-fontos-gyozelmet-arattunk/
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/lett-magyar-storck-elegedett-a-szelsojatekot-emelte-ki-2530323
     
  6. avatar: Bende
    2016.10.10, 14:45
    Az éjjel soha nem érhet véget. Varázsolj nekünk valami szépet repülj velünk a szerelem szárnyán indul az utazás csak erre vártál!!! hajrá fiuk!!!!
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.10, 09:56
    A sajtótájékoztató után megtartott edzésen a keret mind a 22 játékosa teljes értékű munkát végzett (Korcsmár Zsolt egy kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal Rigába), és egészségesen várja a hétfőn 20.45-kor kezdődő találkozót.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/09/bernd-storck-nem-szabad-a-multon-ragodni/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.23, 21:08
    Az MLSZ megkapta a lett szövetségtől a zöld jelzést: megkezdődött az október 10-i, Lettország–Magyarország vb-selejtező vendégjegyeinek értékesítése.
    A meccsjegyre váltható utalványok árusítása megkezdődött, melyeket az interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen pedig a Ticket Express budapesti irodáiban, valamint országszerte több mint 350 partnerirodájában lehet megvásárolni.

    Az utalványokat 2016.09.26-tól lehet személyesen beváltani a mérkőzésbelépőre a Syma-csarnokban (1146, Budapest, Dózsa György út 1.) egészen 2016.10.07-ig, hétköznaponként 09-17 óra között, valamint a mérkőzés napján 16:00-20:30 óra között az Albert Hotel aulájában (Dzirnavu iela 33, Riga, LV-1010, Lettország). A vb-selejtező helyszíne a Skonto stadions (Emila Melngaila iela 1, Riga, LV-1010)

    A jegy átvételekor a jegy átvevőjének személyazonosságát ellenőrzik. A jegyet csak az a személy veheti át, akinek adatai a jegyen szerepelnek.

    A jegyek egységesen 5900 forintba kerülnek, és az előírásoknak megfelelően 571 darab áll a magyar szurkolók rendelkezésére.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/09/23/lettorszag-magyarorszag-mar-kaphatoak-a-jegyek/