magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd FC 1 : 3 17:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.03, 20:04
    A meccsről: Szerintem egy harcos csapat kezdett, olyan, amelyik meg akarta mutatni az ellenfélnek, hogy ide hiába jöttek, nem terem ma sok babér nekik. De sajnos kaptunk egy buta gólt (Junior-Ranilovic) az elején. Aztán mielőtt ezt kihevertük volna, jött a tizi (Junior). Nem tudom, hogy Morales tudatosan csinálta-e, de látszott, hogy próbálják kihasználni azt, hogy Junior bizonytalan és sajnos valóban nem az első ilyen meccse. Kemenes is mindig ebbe az irányba rúgta a labdát. Ranilovic meg tényleg elkezdhetne ordítani, mert egy hete is néma maradt. Ne utána ordibáljon a saját csapattársaival, hanem akkor, amikor kell. Most is kellett volna, de nem tette (felvételeken is látszik). Prukner okosan lehozta az indiszponált Juniort és megpróbált egy három védős rendszert, ahol 5 kp. 2. csatár (kvázi 7 előre játszó játékos) próbálta feltörni az ekkor már tuti bunkerfocira berendezkedő Kpestet. A meccsnek ebben a szakaszában nem volt benne a 3. gól (ami a középső ember csúsztatása pillanatában sztem les volt), de sajnos megkaptuk. A kiállításról sokan sokat írtak, szerintem egyik lap sem volt jogos. Sőt, a kispestinek adtam volna sárgát, mert ekkora Blaha Lujzát már régen láttam. A második félidőben sztem mentek a srácok becsülettel, ha volt szufla, ha nem. Nem mondhatom, hogy (mint csapat) lélektelenül játszottak. Egy-két emberen éreztem csak, de őket még nem írnám le. Aki viszont nálam minden elismerést megérdemel: Andrezinho. Tudom, hogy elfáradt, de látszik, hogy kis területen is meg tudja csinálni a cseleket, gyakorlatilag volt, mikor egyedül tartotta meg a labdát három kispesti között, csak sajnos soha nem volt kinek beadja a labdát. A másik: Rósa Dini. Látszik, hogy jó formában és erőben van. Ezt a 90 percet úgy hajtotta végig, hogy ilyet régen nem láttam tőle. Feltűnt elöl középen, de ha egyérintővel kijátszották, akkor is űzte az ellenfelet, míg a szemből jövőkkel együtt be nem keríthették.
    Prukner: Nem akarom védeni, szerintem nem is szorul rá, de mindössze három meccs ment el, és egyesek már az edző fejét követelik? Ráadásul ebből kettőt megnyertünk. Nem Fradista, nem Fradi szint? Nincs elképzelés? Szakmai 0? Davison, Short fradista volt, meg Fradi szint? Ne legyünk nevetségesek. Ha azok az emberek (tisztelve Short-ot) leülhettek ennek a klubnak a kispadjára, Prukner miért ne? A kisujjában is több szakma van, mint nekik együtt. A csapatépítéshez pedig idő kell!!! A tavalyi alapcsapatból mindössze két játékos maradt (Tuto, Csizi), mert Dini és Bence nem játszott mindig, mint ahogy Bence most sem játszik. Egy csapat összerakása mindennel együtt legalább fél év. Mondhatjuk, hogy ez a Ferencvárost, meg hanyatt vágódhatunk magunktól, hogy itt erre nincs idő, de ezeket nem lehet kikerülni!!!
    Szakmai 0: Az egyesek szerint most épp “szakmai 0”-nak nevezett Prukner vezeti a magyar edzőképzést és ne őt hibáztassuk azért, mert a magyar foci ilyen. A “szakmai 0”-nak van pro licensze, Davisonnak, Shortnak, meg az őt szakmai 0-nak nevezőnek vélhetően nincs. Mert ha van, gondolom tudna jó tanácsokat adni az edzőnknek.
    Játék (taktika): csak általánosságban összevetve a tavalyival. Nem ívelgetünk céltalanul Pista fejére, meg nem rúgjuk arra a labdát, amerre állunk. Tavaly ettől agyhúgykövet kaptam. Most levesszük, kijátsszuk szélre, vagy megpróbálunk beindulni középen és úgy letenni. Van mögé kerülés, van keresztlabda, amivel az eltolódott védekezésről (ahol összesűrűsödnek a védők) áttoljuk hirtelen a játékot a túloldalra. Nem mondom, hogy mindig bevált, de olyan játékosaink vannak, akik ezt 80%-osan meg is tudják valósítani. Látszik, hogy legalább két játékrendszert megtanított már nekik Prukner, de ne várjuk már, hogy kapásból mindenki “ötösre felmondja a leckét”.
    Azonban nincs még érkező ember a beadásokra és nincs klasszikus befejező csatár. Ezt Prukner is látja, de én is ezt mondom: csak azért igazolni, hogy kilóra meglegyünk, tök fölösleges. Addig keressünk, amíg nem találunk olyat, aki megfelel erre a posztra. Persze jó lenne, ha Kevin inkább idehozta volna Rault, de nem tette.
    A tanár, nem tanár kérdésre visszatérve. Az edző legalább annyira edző, mint pedagógus (még ha nem is mindenkinek van ilyen végzettsége). Meg fogja értetni Juniorral is, hogy mi a dolga, mint ahogy Raniloviccsal is. Csak annyit kérnék, ne mi próbáljunk pedagógiai tanácsokat adni (bevallva, hogy ilyen végzettségünk egyáltalán nincs), mert ez kicsit úgy hat, mintha én magyaráznám Teller Edének, hogy nem így kellett volna atombombát csinálni. Bár nem vagyok fizikus, meg “atombombász” sem, a tanácsaim viszont k.va jók (akinek nem tetszik a hasonlat, az gondolja végig rubik kockával is).
    Bár nagyon szomorú voltam tegnap este (ráadásul holtfáradtan, épp kiértem a meccsre), de ez is a mi csapatunk volt. Összességében ez egy elcseszett meccs volt, amit simán hozhattunk volna, de ilyen a futball. Két egyéni hibán elment az egész. Racionálisan nézve nem hiszem, hogy ez a csapat aranyesélyes, vagy akár dobogó-esélyes lenne, mert van nálunk sajnos pár jobb csapat. Ennek ellenére bizakodom, hogy odaérhetünk egy nemzetközi helyre a végén. A győzelmeket nem kell megmagyarázni, és előbb-utóbb szép játékkal is menni fog, míg a vereség szép játékkal is csak 0 pont. Remélem jókor jött a fiúknak ez a pofon, és hétvégére rendbe szedik magukat és legyőzik nekünk a Fideotont. Hajrá Fradi!!!

    Századszor nézem vissza az első gólt,és szerintem marha gyámoltalanul jött ki ez a holczer imitátor!

    ranilovic, junior kész röhej. kapust és csatárt kell venni. 2 kulcsposzt. kapus és csatár nélkül nem lehet ezt a játékot jól játszani. nevetséges, amilyne gólt sikerült megint kapjunk. megyei 1-ben sem szabad ilyen gólt kapni, nemhogy nb1-ben, a fradinál. ciki, én szégyellem magam. a másik, hogy ismét csatár nélkül próbáltunk meg futballozni. látjuk, mi lett az eredmény.

    Párszát honvéd szurkoló kedvéért megszivatták (megint) a többezer Fradistát. Nem hiszem el, hogy hazai pályán játszunk és NEKÜNK KELL KORDONOKNÁL VÁRNI AMÍG AZOK F.SZOK BEMENNEK A VENDÉGSZEKTORBA! Arról nemis beszélve, hogy a meccs végére minden tömegközlekedés leállt. GRATULÁLOK A SZERVEZŐKNEK!

    Most, hogy megint nézem a meccset annyit kérdeznék újfent:
    Mi a taktikánk?

    A szarból várat mondásra: prukner hozta ezek a játékosokat.

    Egyébként szerintem ez a keret nem rossz, csak nincs összerakva. Az kifejezetten prukner bűne, hogy nincsenek szélső védőink sem csatárunk.

    Ami érdeme: Andrezinho, aki kifejezetten jó lenne középen irányítóban de semmiképpen a szélen.

    Továbbra is várom a prukner fanok válaszát:

    1, ugyan mi okból játszott a ballábas, véfekező Józsi a jobb oldalon?

    2, Pontosan mi Stanic feladata?

    3, Miért erőlteti Heinzet éknek, amikor láthatóan kicsit hátrébb érzi jól magát?

    4, Miért nem igazolt csatárt?

    5, Miért engedte el Pisanjukot?

    6, Miért nem játszik akkor két bármilyen csatár elől. Ha másért nem legalább az ellenfél védőit lekötnék?

    7, Maróti hány labdát szerzett eddig? Elérte a tizet? Szerintem nem.

    8. Miért nem kezd Abdi, Schembri?

    9, Minek kellett ez a Frank gyerek, a macedón?

    Összegezve csinált egy betömörülő mindent középen erőltető deffenzív csapatot. Nekem ez is a Fradi, de azt mondom, Short messze jobb csapatot épített állítólag selejtekből.

    Nagyjából igazad van, de…

    Ha nézed a meccset vissza, akkor azért láthatod azt is, hogy a 1 félidőben a kamutizi után Rósa meg a Maróti tartotta a csapatban a lelket. Az is beletartozik a képbe hogy tegnap bárki csak ránézett egy kistepsi kocsog-re az hanyattb@szta magát és haldoklott egy kicsit.
    Az is tény, hogy a 2 félidőben a szuahéli légiót emberhátrányban is simán nyomtuk.
    0-2-nél még azt mondtam hogy megverjük őket a bíró ténykedése ellenére is. Jó lesz ez, csak az a csatár jönne már meg!

    HAJRÁ FRADI!!!

    Na akkor egy kicsit “lehiggadva”!

    Ranilovic egy barom, hogy nem borított mindenkit!
    Ilyen nincs, hogy kétszer egymás után hasonló szitu… :-(
    Junior nem szélső védő!
    A középpálya szélén hasznosabb lenne lényegesen, bár egy ideig most pihentetném.
    BZ szélső védőként szintén k…. gyenge.
    Csizi a 2. félidőben többször futott el a szélen és adott be, mint Zoli a Kecsó és a mostani meccsen összesen.
    Csizit is szidtam sokat a szélen tavaly, de itt még mindig inkább megoldás, mint Zoli.
    Tuto is hibázott ma egy nagyot, de szerencsére nem lett baj abból a szituból.
    Nem tudom mi a franc van a védelemmel, de Shortnál lényegesen jobban működöt.
    Mondjuk a buta Morrison is több labdát szerzett egy meccsen, mint amennyit Maróti, Stanic és Józsi összesen az elmúlt 3 mérkőzésen.
    Igaz a buta Jason meg elszórta a zsugák egy részét sajnos “okosan”…
    Nem tudom mi lenne itt a jó.
    Adriano állítólag rengeteg brazil első ligás meccset játszott ezen a poszton és bohócok azért odakint nem nagyon játszhatnak ennyi alkalommal az első két osztályban.
    Vagy próbáljuk tényleg ki Noelt itt!
    Mert ő még támadni is képes időnként és nem szórja el a zsugákat.
    Józsi Gyuri meg…
    Végig féltette a kicsi kezecskéjét és csak biztonsági megoldásokat választott.
    Bár a labda jó helyen van nála és képes pontosan megjátszani azt,
    azért összességében tőle ez erős alibi volt.
    Maróti Béla:
    Hát küzdött, hajtott, de nem egy villámléptű srác és egy épkézláb feka védekező kp kb. 10-szer annyi labdát szerez egy meccsen, mint amennyit ő.
    Andrezinho nagyon érzi a zsugát, de sajnos erőnlétileg messze nincs még sajnos rendben.
    Az utolsó 15-20 percben már a fülén is vette a levegőt kb. és nagyon zavar az, hogy 15-20-ról képtelen tüzelni az irtó gyenge lövőereje miatt.
    Igaz legalább tisztába is van ezzel a hiányosságával.
    Hát ideje lenne fejlesztenie ezt!
    Dini nem sokat tett ma szerintem hozzá a játékhoz, Marek pedig egyedül igen kevés és visszavontan lenne igazán hasznos!
    Igaz még így is adott egy gólpasszt, mert bizony a labda nem dadog nála.
    Talán ő is vállalkozhatna többet távolról!
    Az is “komoly” egyébként, hogy távolról nem is nagyon próbálkozunk…
    Talán Stanic eresztett meg egyet, illetve Abdi a legvégén.
    Mondjuk Abdin, Heinzen és Bencén kívül nem is sokan képesek ebből a keretből épkézláb távoli löketekre, sajna. :-(
    Kuli nem volt rossz, végig hajtott keményen most.
    Baromira elkelne ebbe a csapatba legalább két szélvész gyors TÁMADÓ, minimum két igazi CSATÁR!
    Olyanok, akik képesek beindulni, képesek gyorsan elmozogni a védőiktől és mutatják állandóan magukat!
    Ilyen lehetne a NIKOLIC, MILJKOVIC kettős akár!
    Egész egyszerűen “vicc”, hogy nincs a földön egy olyan Fradista milliárdos se, aki odaállna imádott FERENCVÁROSUNK mellé! :-(
    Legalább csak szponzorálnák a FRADIT, vagy valami!
    Érthetetlen… :-(

    Nyugodalmas jó éjszakát mindnyájatoknak és bízzunk abban, hogy a sok-sok keserű esztendő után végre rövidesen ismét eljő a mi időnk!
    Igaz sajnos ez nem csak rajtunk múlik. :-(

    Üdv

    Hát Junior ezzel szemben majdnem elsírta magát a tizi után, Anrezinho vigasztalta. Aki focizott valaha nagypályán az tudja, milyen 10nek 11 ellen. A kiállítás és a 11es is vicc volt. A labdabirtoklás 60-40 ide, a második félidőben felborult a pálya. Ez nem egy lélektelen csapat, aki szarik rá. Szerintem…nem világsztárok, sőt lehet, h az nb1 élmezőnyre is kevesek leszünk, de leginkább a csatár gondok miatt, nem a kp vagy a védelem miatt.

    nem a kispestiek miatt mentek fel az emberek(az már más kérdés h egy pár értelmes ember leállt szájkaratézni). egész egyszerűen haza akartak menni, anélkül hogy megkerüljék a kerületet, aminek a felét teljesen feleslegesen lezárták.
    Úgy látszik, hogy az új seprű nagyon meg akarja mutatni hogy jól seper…

    nem miattunk jöttek fel??? akkor hogy repültek hozzánk a sörös üvegek,kövek,petárdák,öngyújtok? 1x csak sörösüveg törik összemelletedd a vendégszektor lejárójába szerintem nem véletlen! nem fogadjátok el hogy kikaptatok..smiley és hogy csak dobálozni tudtok,meg szájkaratézni ahoz gratulálok!!!smiley

    https://ulloi129.wordpress.com/2010/08/15/elo-kozvetites-a-honved-elleni-merkozesrol/#more-41360