magyarfutball.hu

Hungary - Japan 3 : 2 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
783. official national team match
referee : Trivković Edo (Horvátország)
attendance:
  1. MTI: 5.000
  2. nb1.hu: 7.000
  3. Nemzeti Sport: 8.000
  4. nso.hu: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2013.05.31, 20:57 (szerk.: 2021.07.29, 20:47)
    Zalaegerszeg, 2004. április 25., vasárnap (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott gólnélküli első félidő után 3-2-es győzelmet aratott Japán ellen a zalaegerszegi barátságos mérkőzésen. Lothar Mattha:us szövetségi kapitány együttese már 2-0-ra vezetett, de a vendégek két perc leforgása alatt egyenlíteni tudtak. A végeredményt az újonc Huszti Szabolcs állította be a 92. percben értékesített 11-essel.

    Barátságos mérkőzés:

    Magyarország-Japán 3-2 (0-0)
    Zalaegerszeg, 5000 néző, v.: Edo Trivkovic (horvát)
    gólszerzők: Kuttor (53.), Juhász (67.), Huszti (92., 11-esből) illetve Tamada (75.), Kubo (77.)
    sárga lap: Simek (11.), Lipcsei (85.), Kuttor (90.)

    Magyarország:
    Szűcs Lajos - Juhász Roland, Molnár Balázs (Kuttor Attila), Stark Péter (Farkas Balázs a szünetben) - Simek Péter (Kiss Zoltán 61.), Lipcsei Péter, Tóth Balázs, Huszti Szabolcs - Gera Zoltán (Dvéri Zsolt) - Tóth Mihály (Torghelle Sándor 82.), Sebők József (Hercegfalvi Zoltán a szünetben)

    Japán:
    Narazaki Szeigo - Csano Takajuki, Cuboi Keiszuke, Tanaka Makoto, Santos - Endo Jaszuhito, Fukunisi Takasi (Miura Acihiro 61.), Fudzsita Tosija (Motojama Maszasi 71.), Nisi Norihiro (Kadzsi Akira 61.)- Kubo Tacuhiko, Tamada Keidzsi

    I. félidő:

    12. perc: Huszti jobb oldali, élesen és veszélyesen belőtt szabadrúgását a japán kapus szerencsével mentette.
    25. perc: Santos jobb oldali, 19 m-es technikás szabadrúgása a jobbkapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra.
    44. perc: Santos bal oldali beadását Kubo szerezte meg, egy csel után középről, 17 m-ről lőtt, Szűcs bravúrral ütötte ki a labdát.

    II. félidő:

    53. perc: Dvéri bal oldali ravasz szabadrúgását a rövid saroknál érkező Kuttor 3 m-ről a vetődő kapus mellett a bal sarokba pörgette (1-0).
    67. perc: Huszti bal oldali szabadrúgását a remekül berobbanó Juhász 7 m-ről fejelte a léc alá (2-0).
    70. perc: Miura 23 m-es bal oldali szabadrúgását Szűcs szépen ütötte szögletre.
    75. perc: egy gyors japán kontra végén Miura passza után a kétségbeesetten menteni igyekvő Kuttor nem érte el a labdát, s Tamada 14 m-ről a hálóba lőtt (2-1).
    77. perc: egy hosszúnak tűnő japán átadásra rosszul mozdult ki Szűcs, s Kubo 13 m-ről könnyedén passzolt az üres kapuba (2-2).
    91. perc: Huszti balról Torghelléhez emelt, akit fellöktek a 16-oson belül. A büntetőt Huszti a kapu bal oldalába vágta (3-2).

    Unalmas és szinte teljesen eseménytelen játékot hozott az első félidő. Az idegenlégiósait nélkülöző két együttes a mezőnyben birkózott, különösebb ötlet nélkül. A magyar válogatott egyszer sem okozott zavart az ellenfél kapuja előtt, a japánok is csak kétszer, de kis szerencsével megszerezhették volna a vezetést.

    Lothar Matthaus szövetségi kapitány négy helyen változtatott a szünetben, s ez kedvezően hatott a magyar csapat játékára. A technikás Dvéri jól osztogatott a középpályán, az ő ravasz szabadrúgása után született az első gól. Ettől magabiztosabb lett a hazai gárda, s a félidő közepén megérdemelten növelte előnyét. Ekkor úgy tűnt, hogy a folytatás már izgalommentes lesz, de egy kétperces rövidzárlat két japán gólt hozott. Ettől fellelkesedett a Zico-csapat, s a győzelmet is megszerezhette volna. A hajrában egy büntetőből rúgott góllal mégis felülkerekedett a magyar gárda, némi szerencsével. Lothar Mattha:us vezetésével először nyert hazai pályán a válogatott.

    A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap visszautazik Budapestre, s hétfőtől már a brazilok elleni szerdai barátságos találkozóra készül. A keret mindenképpen változik, a Puskás Ferenc-stadionban már az idegenlégiósokra is számíthat Lothar Mattha:us.

    Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Nagyon örülök a győzelemnek, azzal viszont egyáltalán nem vagyok elégedett, hogy 2-0 után sokat hibáztunk. Látszik, hogy játékosaim még nem rendelkeznek megfelelő nemzetközi rutinnal. Úgy éreztem, hogy megijedtek a biztos vezetéstől, a győzelem lehetőségétől. Pedig addig, vagyis 70 percig úgy futballoztak, ahogy elvártam. Jó mérkőzés volt, pedig csapatomban sok újonc szerepelt. A japánok gyorsak és technikásak, de ezt is vártam tőlük.

    Zico, a japán válogatott szövetségi kapitánya:
    - Nagyszerű találkozó volt, bár a játékosok dolgát megnehezítette a puha talaj. Sajnálom, hogy a végén egy vitatható játékvezetői döntés miatt vereséget szenvedtünk. Mindvégig jól védekeztünk, de két elkerülhető gólt is kaptunk szabadrúgásból. A vereség ellenére csapatom megfelelő teljesítményt nyújtott, gyorsan lendült támadásba az ellenfél akcióinak kivédekezését követően.

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:26 (szerk.: 2021.07.29, 21:28)
    2004.04.22. 18:40
    Budapest, 2004. április 22., csütörtök (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem foglalkozik a brazilok elleni szerdai barátságos mérkőzéssel, egyelőre a vasárnapi zalaegerszegi találkozóra összpontosít, mert a japán együttes is nehéz ellenfélnek ígérkezik.

    A német szakvezető annak ellenére kiemelten kezeli a következő összecsapást, hogy nem számíthat az idegenlégiósokra, igaz ezzel a gonddal a vendégek szakvezetőjének, Zicónak is meg kell küzdenie.
    - Egyre nagyobb a rálátásom a magyar játékosokra, a világbajnoki selejtezők közeledtével már látom a bő keret összetételét - jelentette ki a 150-szeres német válogatott Mattha:us.

    A szakvezető eddigi szokásának megfelelően a csütörtöki sajtótájékoztatóján is kiemelte: csak az aktuális forma számít a keret kijelölésénél, nem a kor és a korábbi érdem. Ennek szellemében
    tagja a csapatnak az utánpótlás-válogatott Juhász Roland és Huszti Szabolcs, valamint a másodosztályban listavezető Budapest Honvéd 19 éves futballistája, Vadócz Krisztián. Így juthat lehetőséghez a bajnokság góllövőlistáját vezető Tóth Mihály, s az idén először kerettag Lipcsei Péter is. A ferencvárosi játékosnak ráadásul roppant fontos feladatot szán a kapitány.
    - Bízom abban, hogy a 2006-os világbajnokság végéig vezéregyénisége lesz a csapatnak. Most kiváló lehetősége kínálkozik a bizonyításra - jegyezte meg Mattha:us. - Mindig is azt mondtam, hogy számítok a jó formában futballozó játékosokra. Nem a kor és az érdem számít, hanem az, hogy segítse a magyar futballt.
    A szövetségi kapitány hozzátette: most sem lesz teljes a keret, mert sérülés miatt nélkülöznie kell Komlósi Ádámot, Éger Lászlót, Fehér Csabát és Pető Tamást, s még a nemrég visszatért Gyepes Gábor sincs bevethető állapotban. Dárdai Pál és Tököli Attila esetében kisebb formahanyatlás miatt maradt el a meghívó, de őket is figyelemmel kíséri Mattha:us.
    Újságírói kérdésre kijelentette: biztos abban, hogy Lipcsei Péter és Torghelle Sándor teljesítményét nem befolyásolja kettejük vasárnapi "gyermeteg ügye". (A két játékos az MTK-FTC meccsen szólalkozott össze, Torghellét kiállította a játékvezető.)
    - Ma este igyanak meg együtt egy sört, s zárják le a dolgot - közölte a szakvezető.
    Az ellenféllel kapcsolatban a szövetségi kapitány elmondta, hogy tiszteli a japán csapatot és Zicót, biztos abban, hogy vasárnap is támadó focit láthatnak tőlük a szurkolók.
    - A világbajnokságon bebizonyították, hogy a legjobb csapatok közé tartoznak - jegyezte meg a kapitány.
    A magyar válogatott a csütörtöki ebéd után Hévízre utazott, ahol délután már gyakorolt a keret. Pénteken 10:30 órától a mérkőzés helyszínén lesz edzés, majd szombaton Hévízen vagy Keszthelyen. A japánok szombatig Budapesten tartózkodnak, s készülnek az összecsapásra.

    A 13 órakor kezdődő mérkőzést a horvát Edo Trivkovic vezeti, asszisztensei pedig Tomislav Petrovic és Zeljko Grgec lesznek. Negyedik játékvezetőként a magyar Hanacsek Attila tevékenykedik majd.

    A véglegesített magyar keret:

    kapusok:
    Szűcs Lajos (Ferencváros), Végh Zoltán (MTK)

    hátvédek:
    Kuttor Attila (Balaton FC), Juhász Roland (MTK), Pető Zoltán (Matáv-Sopron), Stark Péter (Győri ETO FC), Bodor Boldizsár (Beerschot)

    középpályások:
    Kiss Zoltán (Debreceni VSC-MegaForce), Tóth Balázs (Videoton FCF), Molnár Balázs (Zalaegerszegi TE), Gera Zoltán (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Simek Péter (Újpest), Huszti Szabolcs (Matáv-Sopron), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Dvéri Zsolt (Videoton), Farkas Balázs (Újpest)

    csatárok:
    Sebők József (Zalaegerszegi TE), Torghelle Sándor (MTK), Tóth Mihály (Matáv-Sopron), Hercegfalvi Zoltán (Videoton FCF)

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 10:20
    A magyar keret? Ugyanaz ami a brailok ellen csak a légiósok nélkül. Az mlsz.hu-ról letölthető.


    Azt ne felejtsük el, hogy az idegenlégiósok most nem játszhatnak!!!
    És a barátságos meccseknek tényleg az a lényege, hogy minél több embert kipróbáljon a kapitány, hogy mire elkezdődnek a tétmeccsek, összeálljon a szűkebb keret!
    Hamár ilyen sok barátságos meccset játszunk idén...

    Mivel mi sem a legjobb összeállításban játszunk, meg a japánok se, szerintem kábé olyan lesz a különbség, mintha legerősebb felállásban játszana mindkét csapat.
    Szoros eredményt várok...Egy gólos magyar győzelmet!

    HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

    forrás:
    http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?ar_start=854&ar_step=30&o=&aq_text=keret&aq_cre=0&user_id=&topic_id=9018358&forum_id=33&aq_ext=1&aq_hnt=eJzzswYAANkAig==
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.12, 19:34 (szerk.: 2018.01.12, 18:58)
    kép