magyarfutball.hu

Hungary - Italy 2 : 2 20:45

   
   
  • Hungary - Italy 2000.09.03.
  • Hungary - Italy 2000.09.03.
  • Hungary - Italy 2000.09.03.
  • Hungary - Italy 2000.09.03.
  • Hungary - Italy 2000.09.03.
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.5 (2 szavazat)

hangulat: 5 (2 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2002, selejtező
745. official national team match
referee : Barber Graham (Anglia)
attendance:
  1. rsssf.com: 50.000
  2. nb1.hu: 60.000
  3. Nemzeti Sport: 60.000
  4. nso: 60.000
  1. 0 - 1 26' Inzaghi Filippo
    29' Horváth Ferenc 1 - 1
    1 - 2 35' Inzaghi Filippo
    59' Fehér Csaba sárga lap
    sárga lap 61' Totti Francesco
    78' Horváth Ferenc 2 - 2
    sárga lap 89' Albertini Demetrio

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.06, 20:20
    kép
     
  2. avatar: Longinus
    2022.03.31, 10:49
    képSebők és Del Piero párharca.képHorváth Ferenc első gólja, kilőtte a jobb alsó sarkot.képHorváth második gólja, az ötösről kotorta a kapuba a labdát. Képek: oocities.org, Duna TV, Youtube
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.20, 09:49
    Kedd estére lett teljes a vasárnapi, Olaszország elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kerete. Délután úgy tűnt, Halmai Gábor és Hamar István csatlakozik utolsóként a kerethez, estére azonban kidőlt a sorból Hrutka János, a helyére Dvéri Zsolt kapott meghívót.
    Délután csatlakozott Bicskei Bertalan együtteséhez az Izraelben légióskodó Halmai (Hapoel Tel-Aviv) és Hamar (Betar Jerusalem). Mindkét labdarúgó részt vett a csapat délutáni edzésén. A szövetségi kapitány eredetileg 22 játékossal szeretett volna készülni a selejtezőre, de előbb Dárdai Pál szenvedett térdsérülést, majd Herczeg Miklósnak húzódott meg a combizma, ezért húszfős kerettel dolgozik a magyar szakvezető.

    A keddi délelőtti és délutáni edzéseken a játékosok felfrissítése volt az elsődleges cél. Mivel a délutáni edzés után eldőlt, hogy Hrutka János műtött térde még nem terhelhető, a védő elhagyta a magyar válogatottat. A kapitány helyette Dvéri Zsoltot, az Újpest középpályását hívta meg az olaszok ellen készülő keretbe.

    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.20, 09:46
    Ami pedig a futballszakmát illeti, Bicskei Bertalan szövetségi kapitány ismertette a Margitszigeten edzőtáborozó válogatott programját, hozzátéve, hogy várhatóan keddre lesz teljes keret. Ugyanis az Izraelben játszó Halmai és Hamar hétfőn még bajnokit játszott, így aztán csak ma érkezik haza. Dárdai lemondása után az újpesti Herczeg is sérülten érkezett a szigetre. Ezután Szilágyi György csapatorvos megvizsgálta, és azt prognosztizálta, hogy az újpesti csatár húzódása vasárnapig aligha jön rendbe.
    Egyébként a csapat részben a Margitszigeten, részben a BVSC-pályán illetve a Népstadionban készül, mégpedig napi két edzéssel a vb-selejtezőre. A mérkőzést megelőzően, vasárnap délelőtt a szigeten lesz még egy átmozgató edzés, aztán este jöhet a meccs. Berzi Sándor MLSZ-főtitkár úgy nyilatkozott, hogy reménykedik a telt házban, azaz úgy véli, 61 ezer néző buzdítja majd a csapatot. Csalódott akkor lenne igazán, ha nem lennének 40 ezernél többen. A jegyeket már árulják, 1000, 2000, 3000 és 4000 forintos áron.

    A díszpáholyban előkelő vendégek lesznek, a mérkőzésre Budapestre érkezik Sepp Blatter, a FIFA elnöke, de rajta kívül itt lesz Listkiewicz, a lengyel, és Markovic, a horvát szövetség elnöke, valamint Jenei Imre, a román válogatott technikai igazgatója is.

    http://www.origo.hu/archivum/20000829ma.html
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.20, 09:45 (szerk.: 2014.03.20, 09:50)
    Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Gellei Imre, az utánpótláscsapat szövetségi edzője kijelölte keretét az Olaszország elleni jövő hétvégi világ-, illetve Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre. A hét elején műtött Mátyus János végül bekerült Bicskei keretébe.
    Az A keret:

    kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Sáfár Szabolcs (SV Salzburg)

    védők: Korsós György (Sturm Graz), Sebők Vilmos (Energie Cottbus), Salamon Miklós (Dunaferr), Mátyus János (Energie Cottbus), Juhár Tamás (Vasas), Hrutka János (egyesületen kívüli)

    középpályások: Fehér Csaba (NAC Breda), Pető Tamás (Vasas), Hamar István (Betar Jerusalem), Rósa Henrik (Dunaferr), Dárdai Pál (Hertha BSC), Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart), Lendvai Miklós (Beerschot), Halmai Gábor (Hapoel Tel-Aviv), Illés Béla (MTK)

    csatárok: Tököli Attila (Dunaferr), Dombi Tibor (Utrecht), Horváth Ferenc (Energie Cottbus), Herczeg Miklós (Újpest), Korsós Attila (Újpest)

    A legutóbbi, Ausztria elleni (augusztus 16., 1-1) kerethez csatlakozott Hrutka, Juhár és Dombi, kimaradt az akkor számításba vettek közül Molnár és Tóth Norbert, mindketten sérültek.

    A csapat tagjai vasárnap 11-kor találkoznak egymással a margitszigeti Thermál Hotelben. A válogatott vezetői hétfőn, 11.30-kor sajtótájékoztatón válaszolnak az újságírók kérdéseire. A magyar válogatott szeptember 3-án, vasárnap a Népstadionban vb-selejtezőn fogadja Olaszországot.

    MTI
     
  6. avatar: fgymat
    2013.05.23, 19:13 (szerk.: 2022.03.05, 17:10)
    Róma, 2000. szeptember 3., vasárnap (MTI) - Giovanni Trapattoni fél: nem annyira a magyar csapattól, hanem attól a túlzott várakozástól, amellyel az olaszok tekintenek a vasárnap esti labdarúgó világbajnoki selejtezőre - vallják Rómában az olasz sportújságírók.

    Az ellenféltől az olaszok szerint nincs mit tartani. A La Stampa újságírója a lap vasárnapi számában megjegyzi: Tököli Attila és Illés Béla a két legjobb játékos, de a mai magyar labdarúgás jelenleg "lefegyverzett" állapotában van. Arra is emlékeztet az újság, hogy ez a csapat éppen a Népstadionban szenvedett el több megaláztatást is. A támadásra berendezkedett olaszok minden bizonnyal kihasználják majd ezt - olvasható a lapban.

    A szakértők azonban arra is felhívják a figyelmet Rómában, hogy az olasz válogatott szövetségi kapitánya nem veszíti el éberségét. A kisorsolt ellenfelek - Litvánia, Grúzia, Románia, Magyarország - nem jelentenek ugyan "életveszélyes kígyóvermet", de oktalanság lenne önfeledten "zörgetni a bokrokat" abban a hiszemben, hogy a meglapuló kígyók úgysem harapnak. A románok bizonyára kihasználnák ezt a fajta magatartást - fűzik hozzá.

    Trapattoni azonban inkább attól fél, hogy az olaszok túlzott eufóriával várják az ő "vizsgamérkőzését", olyan rendkívüli elvárásokat támasztanak vele szemben, amelyeknek nem lesz könnyű megfelelni.

    Budapest, 2000. szeptember 3., vasárnap (MTI) - Két órával a Magyarország-Olaszország labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzés előtt még valamennyi pénztárban lehetett jegyet kapni a találkozóra.

    A Népstadion környékén mintegy négyezer szurkoló várt arra, hogy kinyissák a kapukat és bemehessenek a lelátóra.

    Az olasz drukkerek egy csoportja zenés táncjátékkal szórakoztatta saját magát és az érdeklődő magyar nézőket.

    Másfél órával a találkozó kezdete előtt kinyitották a bejárati kapukat a Népstadionban és megkezdődött a szurkolók beengedése. A rendőri kísérettel érkező olasz drukkereket hatalmas füttykoncert fogadta, de összetűzésre nem került sor.

    A rendezők becslése szerint körülbelül 25-30 ezer néző várt bebocsátásra.

    Világbajnoki selejtező, 8. csoport, 1. forduló:

    Magyarország-Olaszország 2-2 (1-2)
    Népstadion, 60 ezer néző, V: Barber (angol)
    gólszerző: Horváth F. (28., 77.), illetve Inzaghi (25., 35.)
    sárga lap: Fehér Cs. (59.), illetve Totti (61.), Albertini (89.)

    Magyarország:
    Király - Korsós, Sebők, Mátyus (Pető T., a szünetben) - Fehér, Lisztes, Halmai, Illés, Hamar (Lendvai, 93.) - Tököli (Dombi, 75.), Horváth F.

    Olaszország:
    Toldo - Iuliano, Nesta, Cannavaro - Maldini, Albertini, Fiore (Gattuso, 78.), Zambrotta - Totti - Del Piero (Delvecchio, 72.), Inzaghi

    6. perc: Sebők előreívelt labdáját egy olasz védő megcsúsztatta, majd Horváth érkezett, aki 16 méterről kapura fejelt, Toldo visszalépve könnyedén hárított.
    15. perc: Illés átadásával Tököli fordult kapura az olasz 16-oson belül, Cannavaro becsúszva szerelte.
    22. perc: Lisztes 30 méterről lőtt, a földön megpattanó labdát Toldo ölelte magához.
    25. perc: Inzaghi ugrott ki a lesre játszó magyar védők közül, és balra kisodródva, éles szögből, Király hasa alatt a kapuba gurított (0-1).
    28. perc: Lisztes nagyszerű labdát adott Horváth Ferencnek, aki jobbról, éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).
    35. perc: Totti indult meg a jobb oldalon, majd balra átívelt, az érkező Inzaghi lesgyanús helyzetből a kapuba fejelt (1-2).

    Jó iramú első félidőben, harcosan játszott a magyar csapat, de két védelmi megingását kíméletlenül kihasználta az Európa-bajnoki ezüstérmes olasz válogatott.

    52. perc: Del Piero lépett ki középen, majd 8 méterről csúnyán az égbe lőtt.
    53. perc: Horváth Ferenc ugrott ki, de nagy helyzetben a kapu közepén álló Toldót találta telibe.
    55. perc: Lisztes 22 méterről centiméterekkel lőtt a jobb alsó sarok mellé.
    68. perc: Sebők fejelt 8 méterről mellé.
    76. perc: Inzaghi került helyzetbe, 6 méteres lövését Király szépen védte.
    77. perc: Lisztes indításáért Hamar harcolt az olasz 11-es pontnál, estében belepiszkált a labdába, amelybe Toldo beleütött, majd Horváth Ferenc becsúszva a kapuba pöckölt (2-2).
    82. perc: Lisztes szabadrúgását Pető 5 méterről fejelte fölé.

    A második félidőben a magyar válogatott jobb volt, mint az olasz együttes és önfeláldozó játékkal sikerült megszereznie az egyenlítő gólt. A hajrában akár a győzelmet is elérhette volna Bicskei Bertalan szövetségi kapitány együttese, és megérdemelten rabolt pontot az Eb ezüstérmesétől.

    Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Egyenrangú partnerei voltunk az Eb-ezüstérmesnek, és kicsit közelebb álltunk a győzelemhez. A hét folyamán láttam, hogy a csapat jobb erőben van, mint az osztrákok elleni mérkőzésen. Örülök, hogy a Népstadion csodálatos közönségnek és talán tízmillió embernek örömet tudtunk szerezni.

    Horváth Ferenc, a válogatott két góljának szerzője:
    - Mindenképpen nagyon jó eredmény, hogy egy pontot itthon tartottunk az olaszokkal szemben és végig egyenrangúak voltunk velük. A szünetben Bicskei Bertalan bíztatott minket, hogy ne veszítsük el a hitünket, mert van esélyünk akár a győzelemre is. A közönség fantasztikus volt, és nagyon szerettünk volna bizonyítani.

    Jenei Imre, a román labdarúgó-szövetség technikai igazgatója:
    - Megérdemelte a döntetlent a magyar válogatott, jól játszott Bicskei Bertalan csapata. Számítottam a meglepetésre, mert sokat jelent, hogy a magyar labdarúgók már bajnoki mérkőzéseket játszanak.

    Giovanni Trapattoni, olasz szövetségi kapitány:
    - Jól játszottunk, a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna. A találkozó előtt kiegyeztem volna a döntetlennel, de most nem vagyok elégedett az eredménnyel.

    Róma, 2000. szeptember 3., vasárnap (MTI) - Giovanni Trapattoninak kevés ideje volt az olasz válogatott felkészítésére, ráadásul a csapat edzettségi állapota is gyengébb volt a magyarokénál - így magyarázta az olasz állami televízió első csatornájának labdarúgó szakértője a magyar-olasz mérkőzés döntetlen eredményét.

    A szakértő szerint a magyarok kifejezetten jó formában voltak, minden erejüket és lelkesedésüket beleadták a játékba, a mérkőzés végeredménye reális. Az olaszok szövetségi kapitányának, aki az Európa-bajnokság után vette kézbe a válogatott irányítását, meglehetősen kevés ideje volt a felkészülésre, ezért nem is olyan rossz ez az eredmény, az Eb-ezüstérmes a lehetőségeihez mérten jól játszott.

    A mérkőzés után az olasz tévériporterek idézték Trapattoninak a felkészülés idején többször hangoztatott véleményét, miszerint soha nem szabad előre inni a medve bőrére.

    forrás:
    MTI
     
  7. avatar: AMiUtunk
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.21, 15:19
    Így állt elő az a helyzet, hogy 2000-ben, amagyar–olasz vb-selejtező előtt kérvényt kellett eljuttatni az UEFA-hoz, hogy az európai szövetség külön engedélyt adjon a felső karéj alsó részénekmegnyitására. Ott ugyanis nem voltak támlás székek, miként még 2004-ben, a magyar–brazilon sem, amelyet megelőzően hasonló procedúra zajlott. (A magyar–olaszra végül 53 000, a magyar–brazilra pedig, miután maximálták a kiadható belépők számát, 42 000 jegy kelt el.)

    forrás:
    http://nol.hu/sport/20110108-alom_luxuskivitelben
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.22, 20:06 (szerk.: 2018.01.13, 16:12)
    2000-es programfüzet:
    kép
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:59 (szerk.: 2022.03.05, 17:04)
    A MÉRKŐZÉS

    7. perc: Sebők indult meg remekül a bal oldalon, huszonöt méteren át vezette a labdát az olaszok között, majd lágyan a tizenhatoson belülre emelt. A labdába Nesta csak belecsúsztatni tudott, így az Horváth Ferenc elé került, aki tizenöt méterről egyből kapura fejelt, de Toldo visszalépett, és elkapta a labdát.
    12. perc: Del Piero ívelt be szögletet a jobb oldalról, s a kaputól hét méterre, középen, Iuliano előrehajolva gyengén tudott csak belefejelni a labdába, ami három és fél méterrel a léc fölé szállt.
    22. perc: Lisztes bravúros mozdulattal, száznyolcvan fokos fordulattal vette át a labdát a felezővonalon, nagy lendülettel megindult az előtte lévő üres területen, és középről, 31 méterről erős lövést küldött a kapura. A kellemetlenül megpattanó, középre tartó labdát Toldo megfogta.
    25. perc: Illés bal oldali szögletből visszagurított Tököli elé, aki 17 méterről lőtt, ám a megpattanó labda Toldóé lett.
    26. perc: Fiore indította középről, a bentragadó Sebők mellől kilépő Inzaghit, aki kétszer megtolta a labdát, nagyon rutinosan az elfekvő Királyon is túlvitte, és éles szögből, balról, hét meterről, ballal az üres kapu közepébe gurította. 0-1
    29. perc: Lisztes pazar mozdulattal, bokából, jobb külsővel emelt a térfél közepéről, jobbról, a jó ütemben kilépő Horváth Ferenc elé, és bár középen Tököli várta a labdát, a feléje mozduló Cannavaro és a rövid sarokra helyezkedő Toldo között a Cottbus csatára az ötös sarkáról jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 1-1
    32. perc: Del Piero az alapvonal közeléből beadott, középen érkezett Zambrotta, aki kapásból, kilenc méterről, jobbal, három méterrel a kapu fölé és mellé lőtt.
    35. perc: Del Piero középről laposan indította a jobb oldalon teljesen szabadon meginduló Tottit, aki a tizenhatoson belülre érve pontosan ívelt jobbal az ötös vonalán őrizetlenül felugró Inzaghi fejére, a Juventus csatára pedig a későn érkező Király mellett a kapu közepébe fejelt. 1-2
    53. perc: Totti jó ütemben ugratta ki a lesre állítással megint rosszul próbálkozó Sebők és Fehér között kilépő Del Pierót, aki átvette a labdát, és kihagyhatatlan helyzetben tizenegy méterről két méterrel a kapu fölé lőtt.
    54. perc: Cannavaro egy előrevágott labdát ügyetlenül, flegmán próbált Toldóhoz továbbítani, s így a mellőle kilépő Horváth lecsapott a labdára, megtolta és nagy helyzetben 14 méterről az állva maradt Toldo kezébe lőtt.
    55. perc: Halmai Liszteshez passzolt, ő pedig sokadszor próbálkozott lövéssel, ezúttal jobbal, laposan huszonegy méterről. A labdal ötven centiméterrel a jobb kapufa mellett suhant el.
    69. perc: Lisztes a tizenhatos és az oldalvonal között, jobbról végezhetett el szabadrúgást, a középre lőtt labdára Sebők robbant, megelőzte Cannavarót, és nyolc méterről két méterrel a bal kapufa mellé fejelt.
    76. perc: Totti emelt az ötös bal sarkán felbukkanó Inzaghi elé, aki éles szögből ballal lőtt, de Király a jobb kapufa mellől bravúrral tolta szögletre a labdát.
    78. perc: Lisztes a tizenhatos előterében becsúszva indította középen Hamart, aki egy hajszállal megelőzte Cannavarót, s ugyancsak becsúszva pöckölte kapura a labdát, amelybe a már elvetődött Toldo beleütött, éppen a megintcsak csúszva érkező Horváth Ferenc elé, aki - Zambrottával a nyakán - két méterről a hálóba kotorta a labdát. 2-2
    81. perc: Lisztes a balösszekötő helyéről, szabadrúgásból középre emelt, a berobbanó Pető két méterről fél méterrel a léc fölé fejelt.

    A MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

    Remek tempóban kezdődött a mérkőzés, igaz, nem is várhattunk mást ettől a (számunkra) kiélezett világbajnoki selejtezőtől, ráadásul mindkét szövetségi kapitány támadó szellemű futballt ígért. Nos, ez az ígéret maradéktalanul megvalósult - az első félidő eredményének ismeretében leginkább az olaszok részéről -, és ezen akaratos játék miatt könnyen átjátszható volt a középpálya, így a félidő nagy részében a két kapu előtti harmadra terelődött át a csapatok futballja.

    Az első negyedórában még több dolga volt az olasz védelemnek, köszönhetően annak, hogy a Sebők, Korsós, Mátyus vonal frissen és fitten, valamint jó ütemben szerelte a meglóduló vendégtámadókat, majd tette le a labdát az irányításért felelős Lisztesnek, illetve Illésnek. A középpályások aztán az álmodott koreográfia szerint a szélek felé fordítottak, és mivel mintegy huszonöt percen át a bal oldalon felfutó Hamar aktívan zárkózott fel a támadásokhoz, stílusos is volt a válogatottunk futballja.

    Az Eb-ezüstérmes olasz csapat védelme azonban hárította, megakasztotta a támadásokat - Nestáék hihetetlen nyugalommal fejelték, avagy a legszélsőségesebb esetben „bikázták ki" a belőtt labdákat -, s ennek a rutinos játéknak megfelelően igencsak takarékos mozdulatokkal igyekeztek felépíteni az akcióikat.

    Ennek meg is lett az eredménye.

    Az első félidő első fele a lendület jegyében telt el, ám jellemző, a magyar válogatott jó csapatjátéka egyéni hibán (Mátyus rossz passzán) bukott meg, és Inzaghi rögvest vezetést is szerzett. Ebben a periódusban azonban a válogatott képes volt a (ritmus)váltásra, és úgy egyenlített Horváth Ferenc révén, hogy a gólt egészen parádés összjáték előzte meg.

    Csak hibázni nem szabadott...

    Márpedig fél óra elteltével magyar részről több volt a rontott passz, ráadásul az olaszok ráéreztek arra, hogy nem csak a szögletrúgásokból képesek veszélyeztetni a magyar kapu előtt. Trapattoni parancsára a visszavont center, Totti egyre többször lépett ki a jobb szél irányába, Del Piero és Inzaghi egy-egy alkalommal középre húzódott, ezzel nyitva utat a friss és fáradhatatlan Zambrottának, aki második hullámban érkezve játszotta be a jobb oldalt.

    Az olaszok nem tettek mást, mint azt, hogy hihetetlen nyugalommal játszották a tudatos, kitalált futballjukat, törekedve arra, hogy felőröljék a lelkesen játszó magyar csapat erejét.

    Miután az olaszok jobb oldali játéka életveszélyes volt, Bicskei Bertalan váltott: Mátyust lecserélte, és Pető Tamást küldte pályára. A magyar kapitány ezzel együtt átszervezte a védelmet, mert Mátyus helyére Korsóst átküldte a védelem bal oldalára, míg Fehér Csaba lett a jobb oldali védő. De még ez a húzás sem volt mindenre megoldás, mert a második félidő első tíz percében Totti és Del Piero könnyedén lépett ki a leshatárról. Viszont idővel kiderült az is, hogy magyar részről érdemes becenterezni a labdákat, ugyanis a három, területet védő olasz hátvéd mellől egy-egy alkalommal elléphetett Horváth is Tököli, és éppen a hajrára bebizonyosodott az is, hogy bizony a megingathatatlannak tűnő „oszlopok" megingathatók, hiszen Horváth -ha némi szerencsével is - azért csak begyötörte Toldo kapujába a labdát.

    A döntetlen mindenképpen bravúros eredményként könyvelhető el, főleg annak tükrében, hogy az első félidőben szinte végig partiban volt a magyar válogatott, még a második játékrészben a 60. perctől kifejezetten fölényben futballozott válogatottunk.

    Ha a szabadrúgások utáni beíveléseknél Sebők, avagy Pető jobban koncentrál a fejeseknél, akkor még nagyobb meglepetést is produkálhatott volna a nagy akarással játszó nemzeti csapat.

    Így azonban elmondható az, hogy a rutin képtelen volt legyőzni a lelkesedést, az Eb-ezüstérmes olasz válogatott ellen a magyar válogatott jó játékkal bizonyított.


    KAPITÁNYI NYILATKOZATOK

    BICSKEI BERTALAN - Az az érzésem, hogy egyenrangú partnerei voltunk az olaszoknak, sőt mi talán egy picit közelebb álltunk a győzelemhez. A hét közben már sejtette a jó teljesítményt, hogy a játékosaim sokkal jobb erőállapotban voltak, mint az osztrákok elleni meccsen. Azért vagyok különösen boldog, mert a szenzációs szurkolóinknak, a teli Népstadion közönségének talán egy szép estét tudtunk szerezni. Köszönjük a buzdítást.

    GIOVANNI TRAPATTONI - Biztosak voltunk benne, hogy nem fogjuk tudni megfelelő ritmussal végigjátszani a meccset. A gólok mellett volt három nagy helyzetünk, szerintem többet érdemeltünk volna ennél a döntetlennél. Del Piero nem játszott rosszul, bár volt egy helyzet, amikor le kellett volna passzolni a labdát Inzaghinak. Persze tekintetbe véve az összes körülményt, ezt a pontot sem szabad eldobnunk.

    ÍGY JÁTSZOTTAK A MIEINK

    KIRÁLY Gábornak nem volt sok dolga, de a gólokról nem tehetett.
    KORSÓS Györgytől indult a góllal végződő magyar akció, az első félidőben jobbára csak üldözte Del Pierót.
    SEBŐK Vilmos többször is jól hozta ki a labdát, a tőle megszokott teljesítményt nyújtotta.
    MÁTYUS János súlyos hibáját az olaszok góllal büntették. Most játszott a válogatottban talán a leggyengébben. A helyére beállt Pető Tamás pillanatok alatt felvette a ritmust, jól védekezett és próbálta segíteni a támadásokat is.
    FEHÉR Csaba kevés labdát kapott, így nem nagyon tudott beavatkozni a játékba. Igyekezett lezárni a területet ellenfele elől.
    LISZTES Krisztián volt a legaktívabb, ő játszott a leggyorsabb tempóban. Az első gól előtti passza nagyszerű teljesítmény volt. Ő próbálkozott a legtöbbször lövéssel, és akadt néhány egészen biztató kísérlete is a második félidőben.
    HALMAI Gábor, ahogy szokott, küzdött, hajtott.
    ILLÉS Béla a szokottnál halványabb volt, ám a találkozó hajrájára feljavult.
    HAMAR Istvánnak volt több jó elfutása is a bal oldalon, ám sajnos a beadásai veszélytelenek voltak.
    HORVÁTH Ferenc teljesítményéről mindent elmond, hogy kétszer is eredményes volt a világ legjobb védelmével szemben, és még egy nagy helyzetet el is szalasztott...
    TÖKÖLI Attila ezen a találkozón súlytalan volt. Cseréje jogosnak mondható. Helyette Dombi Tibor állt be, aki próbálkozott, akart.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020227155838/www.borsodiliga.hu/valogatott/hun_ita.htm
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.14, 15:20
    A 2000-es olasz meccsen meg nem kibuliztuk, hogy beengedhessünk embereket álló helyre, hanem megszegtük a szabályt, vállalva ezért a pénzbüntetést. Az akkori MLSZ elnök szerint többet ért a csapatnak az a plusz 20 ezer ember, mint a bünti. Ezt a meccs előtt le is nyilatkozta a TV-ben, hogy ő milyen f@sza gyerek. Aztán szólt az UEFA, hogy még egy ilyet nem szeretnének látni, ha akarunk még Magyarországon nemzetközi meccseket rendezni.


    forrás:
    nb1.hu fórum - newreform
     
  12. avatar: fgymat
    2009.05.25, 21:44
    Nem biztos, hogy arról álmodott a szövetségi kapitány, hogy az olaszokkal kezdjük a világbajnoki selejtezőket. Bár ki tudja, lehet, hogy jobb a nehezén minél előbb túlesni. Olaszország ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon és közismerten erős csapat voltak. Különben pedig 1965 óta nem tudtuk legyőzni Őket.

    Mindkét válogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdett. A félidő első felében mi támadtunk többet és veszélyesebbek is voltunk. Azután egy hiba, egy kiugrás és máris a vendégek vezettek. Dicséretes, hogy ez az eset nem elkedvetlenítette, hanem harcba szólította válogatottunkat. Pár perccel a kapott gól után Lisztes indította a kiugró Horváthot, aki az ötös sarkáról nem a beadást, hanem a lövést választotta és betalált az olasz kapu jobb alsó sarkába. Ezután a vendégek "kapták össze" magukat és hozták többször nehéz helyzetbe a magyar védelmet. Tíz perccel a félidő vége előtt hibáztunk is és az ötösnél őrizetlenül maradt F. Inzaghi fejessel vette vissza a vezetést.
    A második félidőben az olasz csatárok többször megugrottak védőinktől és ezzel okoztak izgalmakat. Nekünk viszont az tűnt kecsegtetőnek, ha betesszük a labdákat középre a vendégek kapuja elé és így próbálkozunk zavart kelteni. Az utolsó félórára mi kerültünk fölénybe és (milyen jó is ezt mondani) a mérkőzés vége felé egyenlítettünk is. Nagyon keservesen, de az akarat diadalaként született meg ez a találat. Lisztes csúszva érte el a labdát az olasz 16-oson belül, de sikerült Hamarnak továbbítania. De Ő is csak csúszva, az egyik védőt éppen csak megelőzve tudott kapura pöckölni. Toldó már az előbb elvetődött, így most éppen csak beleütni tudott a labdába. Végül a szintén csúszva érkező Horváth a kapu torkából megszerezte az egyenlítő gólt.

    Nagy iramú, remek mérkőzésen küzdött meg a két csapat. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt azt is meg kockáztathatjuk, hogy a találkozó hajrájában mi voltunk a jobbak. Ekkor sikerült az egyenlítést is megszereznünk. Ez bizonyítja, hogy a magyar válogatott idegileg és fizikailag is fel tudott nőni a feladathoz.
    Pontosan és megbízhatóan dolgozott a védelem és a támadásaink is ügyesen szerveződtek. Az akciókat gyakran sikerült helyzetek kialakításával zárni és ezúttal a gólok sem maradtak el. Növelte csapatunk teljesítményének értékét, hogy az olasz válogatott sem teljesített rosszul.
    Bár az ilyen selejtező sorozatok alkalmával az otthoni győzelem szinte kötelező, ez a pontszerzés így is nagyon értékes és még nagyon jól jöhet.


    forrás:
    mafoci
     
  13. avatar: NNS
    2008.09.24, 00:03
    Ez is egy nagy meccs volt.
    ...már amennyire emlékszem. Elsô (és remélhetôleg nem utolsó) teltházas meccsem a Népstadionban.