magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC-Epona 3 : 1 17:15

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.22, 15:32
    1997. május 14., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    Ferencváros - DVSC-Epona 3-1 (1-0)
    Üllői út, 9000 néző, V: Kiss G.
    gólszerzők: Horváth F. (11., 58.), Pető (88. - öngól), illetve Sira (77.)
    sárga lap: illetve Ilea (42.), Kövesfalvi (55.), Sira (74.)
    cserék: Nagy N. helyett Schulcz (34.), Albert helyett Nicsenko (59.), Szűcs helyett Hrutka (69.), illetve Szatmári helyett Madar T. (65.), Böőr helyett Djurisic (69.)
    jók: Lőrincz, Miriuta, Horváth F. (a mezőny legjobbja), illetve Jevtic, Pető, Sira

    Ferencváros:
    Udvarácz - Vámosi - Lőrincz, Forrai, Szűcs - Nyilas, Albert, Miriuta, Nagy N. - Horváth F., Zavadszky

    DVSC-Epona:
    Kövesfalvi - Jevtic - Bernáth, Pető - Dombi, Böőr, Vadicska, Ilea, Sándor T., Szathmári - Sira

    A 7. percben Sira ugrott ki egyedül középen, majd ütközött Udvaráczcal. A kapus becsúszva elrúgta a csatár lábát, a debreceni játékos a földön maradt, Kiss G. játékvezető pedig továbbot intett. A 11. percben vezetést szerzett az FTC: Nagy N. pompás labdájával Horváth F. lépett ki, elhúzta a labdát Kövesfalvi mellett, s máris ünnepelhetett (1-0). A második negyedóra elején aktívabb lett a Debrecen. Előbb Udvarácz hibázott egy beadásnál, de szerencséjére Lőrincz mentett, majd a szögletet követően Jevtic 10 méterről zavartalanul fejelhetett, a labda azonban két arasszal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 22. percben Miriuta szabadrúgásából Horváth F. fejese Kövesfalvi segédletével a felső lécről pattant ki. A 35. percben Lőrincz majdnem öngólt vétett. A ferencvárosi védő két debreceni játékos elől akart menteni, Udvarácz kifutott kapujából, a labda pedig nem sokkal a jobb oldali léc mellett suhant el. Nem sokkal később a másik oldalon Horváth F. került hasonló helyzetbe, mint a gól előtt, ezúttal Kövesfalvi mentett. A 40. percben Miriuta adott "forintos" labdát Zavadszkynak, ám ő 13 méterről nagy helyzetből az égbe lőtt.

    Szünet után jó iramban folytatódott a találkozó. Az 55. percben Kövesfalvi elvétett egy beadást, majd a 16-os vonal előtt elütötte Schulczot. A szabadrúgást Miriuta végezte el, ám a debreceni kapus hárított. Az ellentámadásnál veszélyes akciót dolgozott ki a Debrecen. Dombi tette középre a labdát, de Sira elpuskázta a lehetőséget. Az 58. percben növelte előnyét a Ferencváros. Albert előreívelését Horváth F. az 5-ös bal sarkáról ballal kapásból lőtte a hálóba (2-0). Alig telt el pár perc, a ferencvárosi csatár megszerezhette volna harmadik gólját is, ollózó mozdulattal estében azonban a bal kapufa mellé helyezett. A 69. percben Dombi labdája ismét gólhelyzetben találta Sirát, a debreceni játékos lábáról viszont leperdült a labda. Két percre rá Zavadszky lövése kapott tapsot, a zöld-fehér játékos 16 méterről centikkel célzott a bal kapufa mellé. A másik oldalon Sándor Tamás 25 méterről ballal találta telibe a jobb oldali lécet. Sirának harmadszorra sikerült
    A hajdúsági csatár a 77. percben négy méterről a bal felső sarokba fejelte Dombi beadását. A 88. percben Kövesfalvi ügyetlenkedett a kapu előterében, nem tudta megfogni a labdát, így az Horváth Ferenchez került. A csatár az alapvonalról középre adott, és Pető Nicsenko elől a hálóba sodorta a labdát - öngól (3-1). Az utolsó percekben vastaps közsöntötte a sorrendben negyedszer győztes Ferencvárost.

    Élvezetes mérkőzésen a hazaiak támadásban olykor a régi Ferencvárost idézték, a védelem viszont gyakran zavarba jött. A debreceniek elsősorban sok kihagyott helyzetük miatt távoztak vereséggel az Üllői útról.