magyarfutball.hu

Haladás VFC - Debreceni VSC-Epona 0 : 2 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.02, 11:11
    1996. október 19., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 11. forduló:

    Haladás VFC - DVSC-Epona 0-2 (0-2)

    Szombathely, 6000 néző, V: Bede
    gólszerzők: Sándor T. (25.), Ilea (45. - 11-esből)
    sárga lap: Varga (40.), Bonchis (74.), illetve Gojan (20.)
    piros lap: Zugor (45.)
    cserék: Varsányi helyett Neudl G. (69.), illetve Böőr helyett Madar T. (63.), Sredic helyett Frida (86.), Bagoly helyett Bernáth (89.)
    jók: Király, Szekér, illetve Madar Cs., Sándor T., Ilea

    Haladás VFC:
    Király G. - Zugor, Tóth M., Varga - Bonchis, Kovács, Szekér, Varsányi, Lengyel - Fehér, Negrau

    DVSC-Epona:
    Horváth - Vadicska, Gojan, Sándor Cs. - Dombi, Madar Cs., Sándor T., Sredic, Böőr - Bagoly, Ilea

    A Haladás szempontjából rosszul kezdődött a mérkőzés. A 10. percben egy szabálytalanság után Negrau megsérült, ezért le kellett cserélni. Így a hazai csapat egyik meghatározó embere vált ki a játékból. A helyére beállt Kádár előtt nyílt az első gólszerzési lehetőség a 16. percben, amikor középen kiugrott, de 17 m-es lapos lövését a kapujából kiindult Horváth elvetődve hárítani tudta. A kényszerű csere folytán Mihalecz István vezetőedző átszervezte csapatát. A középpályás sort próbálta erősíteni, hogy így mezőnyfölényt kiharcolva meg tudja lepni ellenfelét. Ez az elképzelés azonban nem jött be, mert amíg az új hadrendre próbáltak átállni a játékosok, addig a vendégcsapat élt a lehetőséggel, s a 25. percben megszerezte a vezetést. Sándor Cs. vezette fel a labdát, senki sem támadta meg, ezt kihasználva 25 m-ről óriási erejű bombát küldött a jobb felső sarokba (0-1). A gól után fokozatosan átvette az irányítást a Haladás, de mivel sok hiba csúszott a játékába, ezért a debreceni védők, akik jól szállták meg a 16-osuk előtti területet, könnyűszerrel tudtak rombolni. Már mindenki a félidő végét jelző sípszót várta, amikor Dombi gondolt egyet, megiramodott Király kapuja felé. Zugor már csak az árnyéka után tudott lépkedni, majd a 16-oson belül buktatta. Ezt a megmozdulást Bede játékvezető piros lappal jutalmazta, a Debrecen javára pedig megítélte a jogos tizenegyest. A letett labdának Ilea futott neki, s biztosan értékesítette a megítélt büntetőt (0-2).

    Szünet után a minden szempontból hátrányba került Haladás megpróbálta felpörgetni a játékot. Ez negyedórán keresztül részben sikerült neki, de az eredmény nem változott. A középpályások megkísérelték a szélekről középre lőni, illetve ívelni a labdát, de ezek is eredménytelenek maradtak. A vendégcsapat védői továbbra is fegyelmezetten játszottak, biztosan álltak a lábukon. Ezután a Debrecen próbálta lassítani a játékot, taktikusan, pontosan adogatott, s így a hajdúságiak percekre el tudták dugni a játékszert a hazaiak elől. Amikor lehetőségük nyílt a debrecenieknek, akkor gyors kontratámadást vezettek Király kapuja felé, de ezeket nem tudták befejezni, mert a szombathelyi kapuvédő mindig hárított. A Haladás ebben az időszakban csak vergődött, nem tudta megismételni korábban nyújtott jó játékát, hiányzott a csapatból egy igazi irányító játékos, s így bele kellett törődnie a hazai pályán elszenvedett vereségbe.

    MTI