magyarfutball.hu

Parmalat FC - Debreceni Vasutas SC 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.19, 16:55
    1993. március 5. szombat (tud)

    Parmalat FC - Debreceni VSC 2:1 (1:0)

    Székesfehérvár, 4 000 néző, V: Vágner
    gólszerzők: Jován (8. p.), Czéh (78.), illetve Pető (64.)
    sárga lap: Varga E. (19.), Mitring (66.), Lőrincz (77.), illetve Pető (78.)
    jók: Jován, Mitring, Németh, illetve Gojan, Pető

    Parmalat FC:
    Mitring - Lőrincz, Varga, Salacz - Zombori (Dubecz, a szünetben), Zimmermann, Németh, Czéh, Horváth L. - Jován (Takács, 57.), Horváth F.

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Balogh, Gojan, Kondás - Dombi, Sándor Cs., Sándor T., Madar, Pető - Buliga (Gracsov, a szünetben), Toderás

    Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, annak ellenére, hogy mindkét együttes mestere mérsékletre intette játékosait és a védekezésre helyezte a súlypontot. Rögtön az első gólszerzési lehetőséget kihasználta a hazai csapat a nyolcadik percben. Németh ellen szabálytalankodtak a vendég védők a kaputól 20 méterre. A megítélt szabadrúgást Czéh legurította Jován elé, akinek lövése a sorfalon irányt változtatva vágódott az ellenkező irányba elmozduló Horváth B. mellett a kapu közepébe (1:0). A gól után a fehérváriak támadtak többet, főleg Jován veszélyeztetett, többször is átjátszotta a debreceni védőket. A hajdúságiak támadásai szinte mindig azon akadtak meg, hogy feleslegesen dédelgették a labdát, s ezzel lehetőséget hagytak a fehérvári védőknek a közbelépésre.

    A második félidőben is mindkét csapat nagy vehemenciával kezdett. A Debrecen kitámadott, gyorsabbá vált játékuk. Ez kedvezett a Parmalatnak, mert a fellazult védelem ellen könnyebben teremthetett helyzetet. A 64. percben egyenlített a vendég csapat. Sándor Tamás labdája üresen találta Petőt a 16-os vonalánál a bal oldalon, aki vezette néhány métert, majd nagy erővel tíz méterről a rövid felső sarokba lőtt (1:1).

    Visszaesett a Parmalat, főleg középpályásai gyengélkedtek ezekben a percekben, többször könnyen átjátszották a debreceniek. Egy hasonló szituáció után a 70. percben Sándor Tamás törhetett egyedül kapura, ám lövésébe még Mitring bele tudott nyúlni, s róla szögletre pattant a labda. Óriási helyzet volt.

    Ahogy szokott lenni, ami az egyik oldalon kimarad, az a másik oldalon bemegy. A 78. percben megszerezte a vezetést, és mint kiderült a mérkőzés végén, győztes gólját a Parmalat. Németh labdája lesgyanús helyzetben üresen találta Czéht, aki néhány lépést vezette a labdát, majd higgadtan, 14 méterről a tehetetlen kapus mellett a kapu jobb oldalába gurított (2:1). A mérkőzés végén Sándor Tamás hagyott ki még óriási helyzetet, hiába támadtak folyamatosan a debreceniek, ezt nem tudták gólra váltani.

    Végeredményben a helyzeteit jobban kihasználó és valamivel többet támadó Parmalat megérdemelten nyerte a mérkőzést.

    MTI