magyarfutball.hu

German Democratic Republic - Hungary 1 : 1 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2022.11.15, 16:26
    képBálint és Kereki tisztáz Weise elől. Kép forrása: 1.bp.bolgspot.com, FUWO
     
  2. avatar: ingersheim
    2020.10.17, 13:17

    - Adtak valamilyen emléket bemutatkozásod alkalmával?
    - Nem. De később sem. Akkoriban még mezcsere sem volt, így nincsenek tárgyi emlékeim a válogatottságról.

    A Népsport a találkozó után: " Pásztor kerülte a közelharcot, s amikor egy kicsit visszajött a labdáért, rendszerint meg is játszotta. Kapura azonban nem volt veszélyes, néha elnyomták őt. Alapjában véve nem okozott csalódást."

    Baróti Lajos szövetségi kapitány néhány nappal később: " Pásztor a fiatal középcsatárok közül pillanatnyilag a legjobb! Az újságokban megjelent tudósítások szerint szombaton is nagyszerüen helytállt. Egy kicsit sajnálom, hogy ilyen nehéz körülmények közepette, idegenben kellett átesnie a tűzkeresztségen."

     
  3. avatar: ingersheim
    2020.10.17, 12:42
    - A "nagyválogatottban" 1976-ban mutatkozhattál be. A statisztikák szerint Te
    vagy a 602. magyar válogatott labdarúgó.
    - Sajnos nem sikerült valami fényesen a debütálásom, keveset voltam játékban... A meccs 70 százalékában az előtte pár hónappal olimpiát nyert NDK-sok támadtak. Amolyan klasszikus középcsatárt kellett játszanom. Egyáltalán nem feküdt számomra ez a poszt, de a németek stílusa sem. A feladatom az volt, hogy a védők által előrevágott labdákat igyekezzem megjátszani. Azaz verekedni, ütközni kellett a nálam jóval erősebb hátvédekkel... Nem is maradtam a válogatottnál.
    - Baróti Lajos mit szólt a teljesítményedhez?
    - Baróti ott sem volt. Két héttel az első világbajnoki selejtező előtt álltunk, ő az ellenfelet, a görögöket nézte meg személyesen. Kovács Ferenc, a Videoton későbbi sikeredzője látta el a szakvezetői tisztet Berlinben. Végül is sikeres volt a felkészülés, hiszen hasonló összeállítású csapattal azután az athéni görög - magyar is 1-1 lett, s a selejtező végén pedig ott lehettünk az Argentínában rendezett világbajnokságon.
    - Barótinál soha többet nem lehettél válogatott...
    - Ott voltam a keretben többször is, de nála tényleg nem játszottam már, jóformán felkészülési meccseken sem.


    Szigeti Csaba: PÁSZTOR
     
  4. avatar: ingersheim
    2013.03.16, 12:47
    Kezdés: 17.30. A találkozó előtt Berlin-Prága juniormeccset rendeztek.
     
  5. avatar: Giovanni
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.23, 13:20
    A VB selejtező előtti utolsó mérkőzés volt ez. Az NDK csapata nagyszerű hírnek örvendett elsősorban kiváló erőnléte és gyorsasága miatt.

    Látszott, hogy a hazai csapat hírneve nem alaptalan. Az első percektől nagyon gyors támadásokat vezettek, de a taktikailag jól felkészült magyar válogatott ügyesen hárította ezeket. Sőt az egyik ellentámadásból Kereki be is talált a német kapuba. Sajnos a gólt a játékvezető érvénytelenítette. Hamarosan sikerült mindkét csapatnak elérnie egy-egy érvényes találatot is.
    Az első félidő gólok utáni része és a második félidő is nagyon küzdelmesen telt el. A játék sok szépséget nem mutatott, de nagyon derekasan "gyúrta" egymást a két csapat. Újabb gól viszont nem született a nagy birkózásból.

    A jó erőt képviselő keletnémet gárda ellen jónak lehet mondani a döntetlent.


    forrás:
    mafoci