magyarfutball.hu

Budai 11 FC - Ferencváros FC 1 : 0 15:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.08.30, 22:11
    Budai „ 11“-Ferencváros 1:0 (1:0)
    A Ferencvárosnak semmi sem sikerült
    Góllövő: Hadrévi
    Üllöi út, 10.000 néző. Bíró: Bíró Sándor
    Budai „11”: Havas — Ligeti, Fekete — Magda, Megyeri, Schuster — Rökk, Sztancsik, Hadrévi, Lyka, Szeder.
    Ferencváros: Háda — Polgár, Papp — Laki, Bán, Lázár — Táncos, Toldi, Sárosi, Móré, Kemény.
    Sárosi kezd, de már a következő pillanatban Lázárnak kell szerelnie Rökk támadását. A Budai azonban hamarosan beszorul és teljes erővel védekezik. A 2. percben Toldi 25 méteres bombáját fogja ölbe Havas. Sztancsik remek hosszú labdával futtatja Rökköt, jó a beadás is, de Polgár ügyesen helyezkedik és fejjel ment.
    A 4. percben Táncos hosszú szöktetését Ligeti rúgja el a belsők elől. Egy perccel később Táncos fut meg Laki labdájával és a pontos beadást a nagy lendülettel beugró
    Kemény a kapufa élére fejeli.
    A jobbösszekötőbe húzódott Móré lövése Feketéről szögletre pattan. A sarokrúgást Táncos irányítja, a labda Ligeti fejéről újra hozzákerül,ő megint bead.
    Ligeti fejéről hátracsúszik most a bőr, de Sárosi kapáslövése túlságosan csavart és kapu mellé száll.
    A 7. percben nagy ijedtség: Fekete fejbe rúgja Sárosit, de nincs baj és a szabadrúgásból sem lett semmi. A 10. percben a Sztancsik labdájával lesről induló Rökk fütty után nagy kapufát lő.
    Megint a Ferencváros rohamoz és Kemény toronymagas beadását Toldi éppen csak, hogy kapu mellé stoppolja. Laki hosszú labdáját Havas kiöklözi Sárosi elé, aki fölé durrant. Móré kelt feltűnést szép lövésével, majd lassan nyíltabb lett a játék. Rökk rohanna, de a bíró tévesen lest ítél.
    A Ferencváros állandóan támad. Kemény Sárosihoz ad, de a centert hárman fogják és az is nagy dolog, hogy egyáltalán lőni tud a kapu mellé.
    A 20. percben nem várt alakulást vesz a mérkőzés. Schusterhez kerül a labda, hosszan előrevágja, a labdára a kényelmesen futó Papptól kísérten Hadrévi megy rá. Háda benn áll a kapuban, mikor
    Hadrévi hirtelen beleerősít, megugrik Papp mellett és három lépésről a kapuba rúgja a labdát. 1:0.
    A következő percben majdnem rádupláz a Budai az eredményre. Papp irgalmatlan luftot rug, Rökk megfut mellette, lövését Háda kiejti és
    ha párducként nem dobná rá magát az ott termő Szeder lábára, bizony újabb gól lenne az eredmény.
    A Budai fellelkesült és megint támad, a bíró azonban a kiugró Rökköt ismét lefújja lesállás címén. Hadrévi és Lyka tiltakozva fut a bíróhoz, aki a túl közel merészkedő
    Lykát ellöki magától.
    Ez felemelt karral fenyegeti mega bírót, mire Bíró Sándor
    kiküldi a pályáról.
    Lyka nem akar lemenni, nagy csoportosulás, végre az odafutó Faragó Lajos csinál rendet és a Budai 10 emberrel játszik tovább.
    A játék továbbra is nyílt, a Budai-jobbszárny továbbra is veszélyes. Közben a szicíliai védelem önfeláldozóan dolgozik és nem tud kialakulni egy Fradi-támadás sem.
    Perceken keresztül hatalmas iramban folyik a játék anélkül, hogy bármilyen helyzet kialakulhatna.
    A Ferencváros csatársorával szemben hét védőjátékos áll
    és a finomkodásba, mindig idején csattan bele egy-egy felszabadító rugás. A 34. percben hosszú ostrom után Toldi magasan kapu fölé lő. Ez szabadítja fel egy időre Budát. De megintcsak nagy ferencvárosi roham jön, gólveszély nélkül. Most Bán hosszú lövése jut kapu fölé. Fekete hendsze után Toldi szabadrugása következik, ebből Kemény bead, de a tömörült védelemmel szemben Sárosi is tehetetlen.
    A Budai rendkívül lelkesen harcol tovább, sőt fel is jön. A Ferencváros nagyon ideges. Ez az oka, hogy neki sem sikerül semmi, rengeteg a rossz passz, minden közelharcban budaié a labda. Majdnem annyit támad a Budai is, mint ellenfele.
    Heves játékkal indul a második félidő. Megyeri összecsap Toldival és a half sínyli meg, fájlalja a térdét.
    Nehezen bontakoznak ki a támadások. A Budai védők mindenen rajta vannak. Polgár hosszú labdáját Sárosi mégis fejjel Toldi elé tudja tenni, de Magda elhúzza előle a labdát. Az 5. percben Móré lő messziről, kapásból mellé. Keményt Megyeri kornerre szereli, de a szélső rúgása a háló tetejére esik. Most Kemény kiugorhatna Sárosi labdájával, de hosszan teszi maga elé és a kifutó Havas ment.
    A 8. percben Bán hosszú labdáját Sárosi fejjel a lyukra ugró Toldihoz játssza és
    a ferencvárosi tanknak csak be kellene pöccinteni a labdát, ő azonban „nagy gólt” akar lőni és a bomba elsüvít a balsarok felett.
    A közönség a lelkesen küzdő budaiakat buzdítja, a B. közép csatakiáltása elhal.
    Rökk csodásan vezeti a labdát a vonalon, beadásra azonban nincsen senki
    és az Háda zsákmánya. Fekete és Megyeri ragyogóan küzd. Hiába támad a Ferencváros, senki sem juthat lövéshez, Toldit kezelés miatt állítja meg a bíró a kapu előtt, majd a 15. percben ugyancsak Toldi 15 20 méterről kapu fölé. Móré Sárosihoz emel, az egyet fordul és laposan lő a kapu mellé.
    A Budai is veszélyes. A kiszökő Hadrévit csúnyán elvágják (11-est is reklamálnak!), majd Bán faultja miatt Hadrévi lő hatalmas szabadrúgást Háda kezébe. A 25. percben Megyeri faultolja Mórét, Toldi szabadrúgása a sorfalról pattan ki a vonalon, de a bíró nem lát kornert. A Ferencváros változtat a csapaton:
    Móré megy centerhalfnak, Bán lesz a balösszekötő.
    A Budai-kapu előtt heves közelharcok folynak. Sárosi alig három méterről fejel kapura, de a jól helyezkedő Havas ezt is menti. A következő percben előbb Bán hosszú rugását öklözi ki, majd a földön fekve is fel tud annyira nyúlni, hogy Táncos beemelni szándékolt labdáját elcsípje. Közben Fekete elájul a fáradtságtól és a kapu mellett élesztgetik.
    Havas nagy percei folytatódnak.
    Ragyogó érzékkel öklözi ki Kemény magas beadását, majd Bán sarokra irányított félmagas lövését védi remek vetődéssel.
    A bíró sokat fütyül, gyakran nem tudni miért. A 33. percben szabadrúgás 20 méterről a Budai ellen. Laki jól irányítja, de a csatárok kihagyják.
    Laki cicázik a 16-os sarkán, majd mikor elvesztené a labdát, faultolja Szedert. A szabadrúgást Hadrévi lövi élesen magasan sarokra, de Háda szépen védi. Megint a Ferencváros támad, Keményen, Mórén és Sárosin Toldi elé kerül a labda, de - Fekete rúgja el. A 36. percben Kemény hendsze miatt akad meg a ferencvárosi támadás, hogy a következő pillanatban már a Rökk—Hadrévi kettős rohanjon le. irtózatos nyomás alól felszabadul most a budaiak kapuja.
    Ujabb átcsoportosítás:
    Lázár balösszekötő, Bán centerhalf, Móré balhalf.
    Az iram óriási. Móré hosszan előreadott labdáját a magasra ugró Kemény fejeli a kapu sarka felé. Sárosi ráfut és tol rajta egyet fejjel, de Havas ezt is menti kornerre. Táncos kornere szép, ebből megint kapura száll Sárosi fejese, de ezt is kiüti Havas.
    Az izgalom hallatlanul nagy. A Budai teljes erővel védekezik, már Rökk is hátrament pót-centerhalfnak. Sztancsik és Hadrévi támad most, de annyira hullák már, hogy a legjobb helyzetet sem tudják kihasználni.
    A 44. percben Hadrévi küld bombát kapu mellé, de már zúg a közönség idősürgetése. Az utolsó percben még a Budai támad, Laki faultolja Szedert, de a szabadrúgás közben megszólal'' a bíró füttye.
    Győzött a Budai 1 :0-ra.

    Nemzeti Sport, 1935. március 18.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.11, 15:04 (szerk.: 2016.05.11, 15:05)
    kép
    1935 Faragó Lajos, a Budai 11 footballcsapata edzőjének levele Havas Lászlónak, melyben jelzi, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen szerepeltetni kívánja és kéri, hogy vegyen részt az edzésen.

    https://darabanth.com/hu/gyorsarveres/273/kategoriak~Festmeny_mutargy_papirregiseg_egyeb/Alairas__45/1935_Farago_Lajos_a_Budai_11_footballcsapata_edzojenek_levele_Havas_Laszlonak_melyben_jelzi_hogy_II1395243/