magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Bocskay FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.25, 20:01
    Bocskai—Ferencváros 2:1 (0:1)
    A Bocskai töltésén rászolgált a győzelemre — Toldi kiállítása után kapta a Ferencváros a második gólt
    Góllövő: Sárosi, Markos, Teleki
    Üllői út. Bíró: Juhász dr. 5000 néző.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulay, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry,Hevesi.
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Papp — Laky, Móré, Lázár —Táncos, Takács, Sárosi, Toldi, Kemény
    A Bocskai választ, a zöld-fehérek erős nap ellen játszanak az I. félidőben. Sárosi indítja el a labdát.
    A kezdő csatározások eléggé laposak.
    Janzsó véti feltűnően a labdát, de javít nyomban. A 3. percben Papp ellöki a kitörő Markost, a szabadrúgást könnyen védik.
    A Ferencváros egyelőre nem vesz tudomást szélsőiről. A 6. percben Telekit lesen állítja meg a bíró sípja. Két perc mulva Markos remekül ad be egy labdát, Háda kifut rá, messze elkalandozik, de Hevesi megszerzi előtte a labdát. Meleg helyzet alakulna, de HevesiHádához passzolja a labdát. MostSárosi megy át Gyulayn és Vágón, de tiszta helyzetben Albertihez lövi a labdát. A 9. percben kapja Kemény az első labdát, ezt is Lázár adta, de a passz túlerős. Teleki pompás labdával szökteti Markost, Lázár kezel. A 16-os előtt rúgja Markos a szabadrúgást élesen a kapu fölé. Eőry gyenge lövése következik. Majd a 13. percben Takács szökteti Táncost, ez bead,
    Toldi átfejeli a labdát Kemény elé, aki kapásból csodálatos lövéssel találja el a kapufa felső balsarkát.
    Táncos elhibázza a labdát. Laky ívelt szabadrúgását Alberti elüti Toldi feje elől. Gyulay Sárosi bokáját találja el labda helyett. Feltűnő rosszak a ferencvárosi halfok passzai. Móré túlerőre adott labdáját Alberti szögletre ügyetlenkedi. Ezt Táncos irányítja, Toldi fejeli mellé. Szép ferencvárosi támadás után Sárosi lövése emberbe vágódik. Markos jól fut el, beadása túlmély.
    A 21. percben Palotás túl keményen szereli Toldit, a bíró nyomban lefújja, pedig a labda Keményhez kerül, aki be is lövi a hálóba.
    A Bocskai hibázott, a Bocskai jutott előnyhöz. Előnyszabály! A szabadrúgásból a Bocskai megy át támadásba. Szép Hevesi—Eőry—Teleki akció után Markos tisztán kapja a labdát, de az ellenkező sarokra célzott lövése a kapufa mellett megy ki. Néhány valóságos lesállás után, amibe a Bocskai csatársora beleesik, a 33. percben a már eddig is igen bizonytalanul működő határbíró Markost tévesen inti le lesen. A bíró lefújja, a közönség (pártállásra való tekintettel) felzúdul a téves ítélet ellen. A 34. percben Janzsó szögletet vet. Ezt Táncos irányítja, Toldi nem éri elfejjel. A 36. percben Teleki újra remek labdát ad ki Markos elé, a határbíró ismét tévesen inti le lesállás címén. A bíró fúj, a zúgolódás még nagyobb.
    A SZABADRÚGÁST
    Papp irányítja, a labda a balra húzódó Sárosihoz kerül, aki egészen kicsúszik balszélre. Az alapvonal mentén azonban befelé húz,
    előbb Albertibe lövi a labdát. A labda a kapusról oldalra kipattan. Sárosi rajta van és a földön fekvő Alberti mellett könnyen behelyezi a hálóba. 0:1.
    A támadások váltakozva gördülnek továbbra is, a ferencvárosi halfok passzai is bizonytalanok maradnak. Az utolsó percben Takács lök a kapu közelében, ezért van szabadrúgás a Ferencváros ellen.
    II. félidő
    Bocskai-támadást Papp akaszt elsőnek, majd a Ferencváros viszonozza a látogatást. A tribünről lesüvít egy éles hang:
    — Ferencváros! Lapos játékot!
    A 4. percben Teleki—Hevesi támadását Papp szögletre fejeli. Hádát lefogják a szögletrúgás közben, de Vincze fejese amúgy is célt téveszt. Egy perc mulva Alberti kifut Táncos beívelt labdájára. Sárosi elcsípi a labdát, kiteszi Keménynek, aki azonban csak a külső hálót találja el. Ujra Papp vét szögletet, amit Háda kiüt. A 8. percben
    Hevesi elfut, beadását Háda kiöklözi, a befutó Markos kapu mellé durrantja.
    Helyzet volt! Most Alberti van sokat munkában, de a zöld-fehér támadások igen lagymatagok. A 10.percben Móré szabadrúgására Alberti kifut, Janzsó elfejeli előle a labdát,
    Táncos az üres kapu fölé lő.
    Ez is helyzet volt! Táncos szögletet ér el, ebből a Bocskai megy át támadásba és Markos közeliül kapufölé lő. A 14. percben remek Hevesi—Teleki—Markos akció következik.Markos éles lövése a kapu túlsósarka mellett süvít ki. A 17. percben Gyulay túl keményen szereliSárosit A szabadrúgást Sárosi kapja, de a kifutó Alberti Sárosit legázolja. Közben a labda Toldihoz kerül, aki hatalmas lövést küld kapu fölé. Lövés után
    Gyulay leteríti Toldit, akit ki kell vinni és csak két perc mulva tér vissza. Mégpedig az egyenlítő gól után.
    Mert a 18. percben Markos Telekinek ad, ez pedig nyomban remek labdával küldi előre ugyancsak Markost. A szélső bátran húz befelé, Lázár nyugodtan elengedi, Papp pedig érthetetlenül kíséri tisztes távolból. Markos jól megvágja a labdát, Háda nyúl érte, de kezéről lepattan. Éri a kapufát és a nagy fals kihozza a hálóból.
    A bíró azonban jól látta, a labda benn volt a kapuban teljes terjedelmével és határozottan gólt ítél. 1:1.
    Toldi bejön. Inkább maradt volna künn még pár percig, amíg elpárolog haragja Gyulay ellen. Mert a 20. percben, amikor először szembekerül Gyulayval, csúnyán beleugrik a debreceni centerhalf lábába. Gyulay úgy vágódik el, hogy már mindenki a legrosszabbtól tart, de Toldinak szerencséje volt: Gyulay megúszta a karambolt egy kis fájdalommal.
    A bíró kiállítja Toldit. A Ferencváros megtorpan. A Bocskai hevesen rohamoz. Előbb szöglethez jut balszárnya révén. Majd Gyulay kap bírói intést kétszeri Sárosi fellökése miatt.
    A 28.percben Hunyadi a félpályán áll, Móré nem éri el a labdát, Eőry Hunyadi mellett kiadja a labdát Telekinek, aki nyomban Markos elé tálal.
    Markos lefut, a ferencvárosi védelem nem tud elég gyorsan megfordulni és Teleki tisztán kapja belül Markos beadását. Szinte nem is feladat behelyezni a labdát a hálóba. 2:1.
    A Ferencváros mindjárt egyenlíthetne, de Takács közelről Albertibe rúgja a labdát. Az utolsó negyedóra elején a Ferencváros nagyon igyekszik, be is szorítja a Bocskait, Lázár is bevonul a csatársorba Toldi helyére, de aB ocskai nagyszerűen véd. Sőt az utolsó tíz percben szép támadásokat is vezet. Most már a debreceniek nyugodtak, ferencvárosiak idegesek. Ilyenkor minden labda a nyugodtaknak sikerül. Biztos győztesként vonul le a pályáról a Bocskai, amikor megszólal a befejezést jelentő sípszó.

    Nemzeti Sport, 1933. november 20.