magyarfutball.hu

Attila FC - Ferencvárosi FC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 22:28
    Változatos, szép küzdelemben jobb fedezetsorával és gólbiztosabb csatáraival győzött a Ferencváros Miskolcon

    Ferencváros—Attila 3:0 (2:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz - Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut. — Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz — Singer, Powolny, Kautzky, Muhoray, Siklóssy.

    Bíró: Herzka Pál.

    Mintegy 8000 főnyi tömeg előtt győzte le a bajnokcsapat miskolci ellenfelét. A vidéki viszonylatban hatalmas rekord ez a szám, de a nyújtott nagyszerű sport ezt meg is érdemelte.
    A játék Ferencváros rohammal kezdődik. Bukovi fejesét Maszlonka nehezen parírozza, majd Rázsó centeréből Takács II. védőjátékosba lő. Az 5 percben két korner. A második sarokrúgást Kohut Takácshoz irányítja, aki védhetetlenül küldi a sarokba (1:0).
    Heves Attila-támadás a válasz. Muhoray élesen mellé lő, Powolny erős lövését Amsel fogja. A 11. percben Kautzky ínhúzódást kap, kiáll, de bár tíz perc múlva visszatér, nem harcképes többé. Turay kissé lesből kiugrik, Németh fogja a lövést. Amott Singer szökik, lövése kapu mellé megy. Újra Singer támad, centerét Siklóssy óriási erővel lövi, keresztben a kapu előtt. Powolny tör ki, Takács a döntő pillanatban szereli. Takács fejese a kapu mellé kerül, majd Kohut rohamoz, akit Maszlonka túlerélyesen szerel. A 33. percben az Attila-védelem súlyosan hibáz. Kohut—Szedlacsek vezetik a labdát, a védelem tétovázva nézi, hogy a
    centerezést Takács Rázsónak engedi, aki élesen belövi (2:0).
    Ujra Kohut fut le, centerét Szedlacsek kapu fölé lövi. Szedlacsek most egyedül kígyózik, átjut a bekkeken is, de lövése kapu mellé megy. Még egy Attila lefutás, Muhoray Siklóssyhoz passzol, ez emberbe lövi a labdát.
    Szünet után az első veszélyes támadást az Attila vezeti. A 2. percben Singer centerét Kautzky Siklóssyhoz játssza, aki irtózatos erővel felső kapufát lő. Kohut vezet ellentámadást, lövése a lefutó Takácsról pattan vissza. Szabadrúgás, ezt Kohut kapu mellé lövi. Most Rázsó fut le, Janovitz csúnyán belelép, Rázsó ki is áll, de hamarosan viszszatér. Turay támad, irtózatos lövését Németh bravúrosan védi. Erős Attila-támadások következnek, ami egyre nagyszerűbb munkára készteti a zöld-fehérek halfsorát, amely minden rohamot felvesz és visszautasít. Kohut kiszökik, centerez, de Szedlacseket lövés előtt elnyomják.
    Kautzky egyre jobban sántít, végül a balszélen felváltja Siklóssyt. Muhoray kitör, átadását Siklóssy kapja, akit Takács nehezen szerel kornerre. Most Takács hatalmasat luftol, de szerencséje van, az Attila csatársor lekésik. Amott Kohut fut le, centerét Németh vakmerő kidobással Turay lábáról szedi le.
    Attila-támadás, a zavarban Amsel is kifut, Siklóssy centerez, de a bekkek az üres kapu előtt elcsípik a labdát. A 39. percben az Attila kapu előtt támad zavar. A labda az összetömörült játékosok között pattog, míg Szedlacseknek sikerül lestoppolni és közelről behelyezni (3:0).

    Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 12:25 (szerk.: 2018.12.01, 12:32)
    Miskolc. 8000 néző. Bíró: Hertzka.

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Attila: Németh — Maszlonka, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz - Singer, Powolny, Kautzkv, Muhoray, Siklóssy.

    0:1 Takács II (6 p.)
    0:2 Rázsó (34 p.)
    0:3 Szedlacsek (83 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.09.19.