magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.15, 20:02 (szerk.: 2022.04.16, 08:15)
    Az MTK-át az FTC is legyőzte

    Huszotötezer néző az Üllöi-uton. — Az MTK Orth és Plattkó nélkül állott fel. — Az FTC uj csatársora bevált. — A csapat küzdőképességgel és lelkesedéssel vívta ki győzelmét. — Az első gólt Egry, a másodikat Pataky lőtte. — Az MTK csatársora csődöt mondott.

    Az ötvenegyedik FTC—MTK mérkőzésnek különben a tradicionális keretek adták meg impozáns konturjait. Több, mint huszonötezer néző töltötte meg az Üllői-uti pálya minden zegétzugát s az óriási kocsi és autóforgalom azt bizonyította, hogy az UTE előretörése sem tudta kisebbíteni az MTK—FTC mérkőzéseknek a sportvilág minden rétegében élő vonzóerejét. Igaz, hogy hosszu idő után az első, eső, köd és sármentes tavaszi délután kedvezett a nagy eseménynek, de talán, ha nem így lett volna, akkor sem lett volna sokkal kisebb az érdeklődés. Mert az emberekben, főként az FTC hívőkben bennt élt a tudat: „most, vagy soha“.

    S a mottó tényleg bevált. Az FTC győzni akart, s győzött is. Talán a szakember szemében, aki abszolut mértékkel mér, az FTC mai győzelme nem volt olyan imponáló, mintha Plattkó állt volna az MTK kapujában . Orth irányította volna az MTK csatársorát , „ezt“ az MTK-t sikerült volna legyőznie az FTC-nek, de még ezt a körülményt is számításba véve, imponált az az energia, labdáért és győzelemért küzdés, amellyel az FTC hosszu idő után első sikerét kivívta régi riválisa ellen.

    A játék különben első perctől kezdve az utolsóig izgalmas volt, néha durvaság határáig is fajult , de szerencsére a szabályok által megkövetelt határok között maradt.

    Sporthirlap, 1923. április 23.