magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 3 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 22:46
    FTC—TTC 3:1.

    (Üllői-uti pálya.) Tiz-tizenkétezer emberre becsül­jük azt az embertömeget, a mely a fenti rendkívül érde­kes és változatos, egyes durva részleteitől eltekintve elég sima lefolyásúnak mondható bajnoki mérkőzést végignézte. A match eredménye nem jelent meglepetést,mert a hozzáértő nagyon jól tudja, hogy a ferenczvárosiaknak a BTC-tól szenvedett váratlan veresége inkább csak pillanatnyi indiszpozicziónak, mint állandó jellegű formahanyatlásnak tudható be. Az eredmény tehát — a fentiek figyelembevételével — a papírforma alapján elég reálisnak mondható, a match képét, a játék lefolyását azonban nem fejezi ki elég hiven. A Teréz­városi Torna-Club ugyanis, általános meglepetésre, telje­sen egyenrangú ellenfélnek mutatkozott s bizony csak taktikai nüánszokon múlott a TTC veresége. Játékosai agilisak, nagyszerű labdateehnikával rendelkeznek, és ennek megfelelően mezőnyjátékuk elsőrangú; a kapu előtti határozottság dolgában azonban még sok a csiszolnivaló munkájukon. A csatársor legjobb része a balszámy.A fedezetsor a csapat gerincze. Kaposi, a Ferenczvárosi Sport-Club, majd a Wiener Athletiksport-Club közép­fedezete tetemes erőt és lendületet visz a csapatba.A hátvédek jók és az uj kapus, Braun is értékes tehetség.
    Az FTC-ban a beteg Rumbold, továbbá Bródi és Borbás dr. helyén tartalékok játszottak (Manglitz, Medgyessy és Tóth). Tulajdonképpen zavarban is vagyunk a »tartalék« szó leírásánál, mert Bródi és Borbásnál a mai viszonyok mellett nem lehet teljes határozottsággal megállapítani, hogy ez a tartalékszerepeltetés nem állandójellegü-e. Úgy áll tudniillik valójában a dolog, hogy a fentemlitettek már erősen vágynak a nyugalomra, és csak az alkalmas utódra várnak, hogy a »közélet«-ben való szerepléstől végleg visszavonuljanak. Egy-két játék,vagy talán még egy egész szezón, és aztán — tudomá­sunk szerint — kiállnak az aktív harczolók sorából.
    Az FTC különben nem mutatta azt a játékot,a mire egy váratlan veresége után el szoktunk készülni.A csatársorban — Weisz off-side támadásaitól eltekintve— csak a balszárny volt jó, és különösen Schlosser nagy­szerű játéka aratott sok tapsot. Medgyessy nem ért fel Bródi klasszisához, Weinbert is láttuk már sokkal jobban játszani, és még Bayer is határozatlanul működött. Régikitűnő formáját egyedül Blum érte el.
    Az első goalt Tóth beadásából Schlosser rúgta,de a TTC Maly révén csakhamar kiegyenlített, mig az FTC vezető goalját Pataki szerezte meg, ez azonban csak téves bírói ítélkezés eredménye volt. A ferenczvárosiaknak egy lerohanása alkalmával ugyanis Patakit a büntető területen belül gáncsolják, a miért nyilván­valóan tizenegyes járt volna. De Pataki bukdácsolása közben a labdát a hálóba ütötte, mire a biró — a játékszabályok egyik paragrafusát tévesen értelmezve —büntetőrugás helyett goalt ítélt. A TTC az ítélet ellen élénken protestált, természetesen hiába.
    Félidő 2:1.
    A harmadik goalt a második félidő közepén Kórody rúgta. Végig változatos játék. Biró: Herczog Ede.

    Az Újság 1912 szeptember 10.