magyarfutball.hu

Hungary - Turkey 1 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Törökország 2024
  2. Magyarország - Törökország 2024
  3. Magyarország - Törökország 2024
  4. Magyarország - Törökország 2024
  5. Magyarország - Törökország 2024
  6. Magyarország - Törökország 2024
  7. Magyarország - Törökország 2024
  8. Magyarország - Törökország 2024
  9. Magyarország - Törökország 2024
  10. Magyarország - Törökország 2024
  11. Magyarország - Törökország 2024
  12. Magyarország - Törökország 2024
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.33 (6 szavazat)

játékvezető: 2.83 (6 szavazat)

hangulat: 3.5 (6 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (1)
barátságos mérkőzés
987. official national team match
referee : Frankowski Bartosz (Lengyelország)
attendance:
  1. mlsz.hu: telt ház
  2. tff.org: -
  3. nemzetisport.hu: 58.000
  4. magyarnemzet.hu: 60.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Garullus
    2024.03.24, 20:12
    Egyébként a megdönthetetlen veretlenségi csúcsot az Aranycsapat tartja. 1950.június 4. - 1954. június 30. között 32 mérkőzéssel. Tudjuk, hogy utólag az MLSZ elismerte a Moszkva-Magyarország vesztes barátságos meccset (szovjet bíróval) hivatalosnak, de én nem ismerem el.
    Ezt csak azért írtam itt, mert mostanában nagy figyelem fordul a veretlenségi mutatókra és érdemes pontosan emlékezni.
     
  2. avatar: meteo
    2024.03.24, 11:00
    Fgymat: köszi a részletes magyarázatot. smiley

    Igen, ezzel én is tisztában vagyok, hogy kamerák, sajtó, VIP stb-stb.
    Na de 10-15 ezres nagyságrendben...? Azért ez kicsit soknak tűnik.

    De a legkevésbé sem bosszankodás okán írtam. Pusztán mert adatbázist vezetek, és szeretem/szeretném tisztán látni, hogy mennyi az annyi.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.23, 21:07 (szerk.: 2024.03.23, 21:11)
    Marco Rossi: Ha nem tévedek, ez volt a hatvanadik mérkőzésem a válogatott kispadján. Ez számomra elismerés. Mélypontról kezdtük, de látjuk, hol tartunk most. Elmondtam a srácoknak, legyenek rá büszkék, hogy egy ilyen találkozón, egy felkészülési meccsen is telt házas a Puskás Aréna.

    Dárdai Márton teljesítményét ki kell emelnünk, mert nem volt sok ideje összerázódni a többiekkel, de a mai meccsen máris beállt a második félidőben. Változtatnunk kellett a védelem tengelyén, ez nem volt egyszerű, de ő megoldotta, amit kértem tőle. Ami Schäfert illeti: régóta ismerem, tudom, mire képes, nagyon jó meccset játszott, de számítottunk erre. Reméljük, a jövőben elkerülik a sérülések.

    Gulácsi egészen kiválóan védett, de ez egyáltalán nem lepett meg. Ő az RB Leipzig kapusa, nem lehet vitatni egy ilyen kvalitású kapust. Ami a császáré, azt adjuk is meg neki... Dibusz érdemeit sem lehet elvitatni, ősszel végig ő védett, de most visszatért Gulácsi a kapuba, és a tőle megszokott jó teljesítményt nyújtotta.

    Vincenzo Montella labdarúgóként, emberként és szakemberként is kivételes. A török válogatott élén ez még csak az ötödik meccse volt, de látjuk a munkájának nyomát. Jó kerete van, intenzív, presszingre épülő játékot játszanak, sok potenciál van bennük.

    Ami a meccsen történeteken illeti, próbáltuk lelassítani a törökök presszingjét, nem szerettük volna, hogy legyen lehetőségük kontrázni, mert abban erősek. Ma este a három támadónk közül senki nem játszotta a legjobb meccsét, sok volt a pontatlanság, nem sikerült kihasználni a lehetőséginket, amik a támadóharmadban adódtak.

    Szoboszlai Dominik ezen a mérkőzésen sokszor lépett vissza a védelembe, ez nem volt véletlen. Ő a legtehetségesebb játékosunk, ő megy hátra irányítani. Át tudta lőni a törökök letámadását, képes ezekre az ötven-hatvan méteres labdákra, ezt így terveztük.

    Vinczenzo Montella: A teljesítményünkkel elégedett vagyok. Ha megnézzük, milyen jól játszott Magyarország mostanában, akkor kijelenthetjük, felvettük a kesztyűt, nem kell aggódnunk a játékunk láttán. Sokkal jobbak voltunk, mint a legutóbbi, Wales elleni meccsen, kiegyenlített összecsapás volt, de megváltoztatta a mérkőzést, amikor az ellenfelünk a második félidő elején büntetőt kapott.
    Pár nap múlva Ausztria ellen játszunk, de még nem tudom, akkor, hogyan állunk fel. Ki kell értékelnünk ezt a meccset, ahol még egyszer mondom, jobban teljesítettünk, min korábban!

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/marco-rossi-elmondtam-a-sracoknak-legyenek-buszkek-ilyenkor-is-megtelik-a-puskas-arena
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/vincenzo-montella-elegedett-vagyok-a-teljesitmenyukkel
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.23, 21:03 (szerk.: 2024.03.23, 21:46)
    Nah, önbizalomnövelő győzelem megvolt. A játék remélhetőleg lesz még jobb is, de pozitívum hogy Gulácsi jól tért vissza, Schäfer jól tért vissza, Dárdai bemutatkozott, a játékon kívüli Lang gyakorlatilag hibátlan volt és Szalai Attila is kisebb bizonytalankodásoktól eltekintve jól lehozta a meccset. Tovább a megkezdett úton

    Nem volt a legjobb meccsünk. Nyertünk...

    Grt a fiúknak, bár szerintem a törökök jobbak voltak, de szerencsére Gulácsi mindent védett. Számomra ő egy nagyon kellemes meglepetés, most sokkal meggyőzőbben védett, mint "fénykorában". Vélhetően Dibusz lesz a cserekapus.

    Tipikus felkészülési meccs, bár az ilyeneket vhol az isten háta mögött, zárt kapukkal szokták lejátszani. Remélem, az ottlévők azért jól szórakoztak.
    Mintha a két szöv.kap. lebeszélte volna, hogy az első félidőben a biztos labdakihozatal gyakorlása a cél.
    Nálam a meccs embere Schafi, utána Szobi (meglepő, de mindenhol is itt volt), illetve Szalai Attila, meg természetesen Gulácsi.
    Dominik 11-ese mintaértékű volt, úgy be****ta, hogy bármilyen kapus esélytelen lett volna.

    Valaki azt írta Güler nem csinált semmit. Csak simán kicselezett valakit és majdnem gólpasszt adott, jó párszor kapura lőtt 30 perc alatt stb. Aki kint volt, láthatta a következő Messit...

    Köszi Srácok (CSAPAT) és Maestro! Jó felkészülési meccs volt!
    Jó lesz ez!, ha mindenki belejön és tud fókuszálni.
    Rossi végre lenyomott egy ellentaljánt! Gratula!
    Schäfer nagyon jó volt. Nagy Ádám is.
    Gulácsi meglepően jó volt.
    Szoboszlai végre a mezőnyben szinte végig jó volt. Ilyet én még nem láttam tőle.
    (Hisztit, arcot továbbra is minimumra, ha lehet!, és minden a játékba bele! Köszi!)
    Szerintem Dárdai is jó lesz, kevés időt kapott.
    Igazából mindenki, eredmény jó volt!
    Köszi Maestro Laci játékát, majdnem be is jött a végén!
    (Szalai remélem visszatalál régi önmagához.)
    Köszi srácok! Hajrá Magyarok!

    Ami újdonság volt a tíziben egy Dominik nem futott neki...ami jó döntés volt hiszen (eddig) minden tizeneggyesét ugyanoda (rövidbe) rúgta,- és amennyiben hosszan futna neki akkor a kapusnak még meg lenne az a sansza hogy jó elõre elindulna hogy leérjen a sarokba hogy legyen esélye...viszont...Így 1 lépésrõl rúgva esélye sincs egy kapusnak sem hiába tudja hova megy a lövés. (esetleg elõre odaáll a rövidbe smiley))
    Dominik 1 lépésrõr is bomba erõset lõ mértani pontossággal.

    Tipikus felkészülési meccs volt, a döntetlen igazságosabb lett volna. Örülök Gulácsi jó visszatérésének, nálam ezzel eldőlt a kapusposzt sorsa. Schafer játéka és bátorsága nagyon tetszett, Szoboszlai és Sallai mellett ő lehet a harmadik ászunk. Ha hozzájuk vesszük a két lipcsei játékost, Gulácsit és Orbánt, szuper a csapat magja. Annak is örülök, hogy Szalai Attila nagyon felszívta magát a törökök ellen. Balogh és Dárdai se volt rossz. Nagy Ádámnak megint szinte csak rossz passzai voltak, hiába szerez annyi labdát, ha ezeket elszórja, magunkra húzzuk vele az ellenfelet. Ez egy nálunk erősebb csapat ellen végzetes lehet. Styles ebből a szempontból sokkal jobb. Kleinheisler is meglepően jól mozgott. Varga Barnabás kissé elveszett elől, de ez minden meccsen így lesz, ahol nem mi dominálunk, és keveset tudjuk elől tartani a labdát. Szerintem, ez a játék kevés lesz az EB-n.

    a tempó már javult, valamivel gyorsabban játszottunk mint annak előtte. Sokat passzoltunk, de ha labdát vesztettünk, életveszélyes voltak a törökök visszatámadásai. A támadójáték felépítés az első félidőben nem ment, a 2.-ban viszont már jobb volt: rá kell hogy jöjjünk, hogy nekünk nem a sokpasszos támadójáték felépítés fekszik, hanem a gyors, 2-3 húzásból a kapu előterébe felhozott labdakihozatal. Ez általában ellentámadások során szokott előtérbe kerülni. Játékosok: kiemelten jól játszott Sallai Roland, kár volt lehozni, megérdemelt volna még egy gólt mindenképp. Szoboszlai hozta a formáját, de ezúttal a felelősségteljes "formáját" hozta és nem alibizett. Nego harmatgyenge volt, Shafer szintén, de a 2. félidő végére feljavult. Szalai Attila jól játszott, de megin volt egy életveszélyes kezezése, amit köszönjünk meg a bírónak, hogy nem adta meg. Gulácsi jól védett, a labdakiütésekben jobb mint Dibusz, aki mindig ellenfél elé üti a labdát.

    Játékba nincs nagy előrelépés,de Szoboszlai már sokadszor,meccseket képes eldönteni.A pontrúgásaiból könnyedén 2 gól lehetett volna,a rugótechnikája Világklasszis,és még lesz jobb is.Szalait dícsérik,szerintem egy védő ennyi rossz passzt nem adhat,nagyon látszik rajta hogy nincs játékban.Orbánnal kiegészítve ez a csapat min.1 győzelemre mindenképpen esélyes a nyáron,nem igaz hogy egyszer ne villantson Szoboszlai.

    A csapat továbbra is stabilan az élmezőny közvetlen közelében van kb. a török svéd szerb cseh stb. szinten, ami nem semmi, ha visszagondolunk 10 évvel. A törököket és a szerbeket 3szor vertük pár év alatt... A magyar foci lekörözte a románt, tótot és hasonlókat. Megalázó a szakadék már egy román, izraeli csapat és egy magyar között... előbbieket az az Izland verte ki mostanában, amelyet mi nyugdíjaztunk.
    Tegnap egy olyan csapatot vertünk, amely megelőzte a horvátokat (!) és
    walesieket a selejtezőben.
    Anno pont a törökök elleni volt az egyik első nagy győzelmünk, egy nagyon rossz formában lévő török csapat ellen...

    Lehetett volna 3-1 vagy 2-0 is, voltak nagy helyzetek, pl. Varga és Sallai, vagy a lesgól.

    Pontosítsunk, Sallai remekül játszott, a kimaradt helyzetnél is jó lövést eresztett meg, de bravúrral védett a kapus. Varga viszont az egyetlen gólhelyzetében nem jól találta el a labdát (azt is Sallai készítette le neki). Ádám kevés időt kapott, de ahogy szokta, rögtön hasznossá tette magát.

    Sajnos sosem telik meg a Puskás Aréna, mert a nyitómeccs kivételével (Uruguay) mindig üresen konganak a középső szint bordó ülései. Gondolom az ingyenjegyes vállalati macák és ficsúrok nem jönnek el úgy 1-2 ezren...

    Nekem tetszik a csapat lendülete gyors előre focija. Ezért is jó hogy külföldön játszanak játékosain és nem a magyar bajnokságban kell nézni ezt a hátul oda vissza passzolgatást. Ez nem tud lekötni Nem tudom felmérni a Rörök válogatott erőségét, de úgy tűnik a szövetségi kapitányuk ott is jó úton jár. Nem ildomos negatívumként említeni játékost de nekem Ádám Martin lóg ki. Éppen azért van egy lendületes csapat és van egy végtelenül lassú center aki ha egyáltalán odaér ki kell szolgálni. Tegnap is ahogy beállt csak elöl poroszkált.

    Gula extra volt, es Safi is rendben lesz. A tultoltesek nem neztek ki rosszul, volt amikor mar fogtam a fejem, hogy hányan allnak a balszélen de megoldottak, ugy tunik ez lesz az eb-n a jatekunk felallt vedelemmel szemben.
    A pontrugások es a kontrák meg mindig mukodnek, szerezhettunk volna golt mindkettobol.
    Ami negatívum: amig nem talaljuk meg azokat a hatvedeket akik meg tudjak jatszani a labdát, olyanok lesznek a támadásépítéseink mint tegnap. Balogh visszafogott volt, keveset jatszott elore, Langnak a feladatai kozott van h meg se probaljon elore passzolni, Szalai probalkozott de sokszor passzolta el magat. Ha meglennének ezek a hatvedek, szoboszlainak se kellene visszajonnie, amivel talan Varga se lesz annyira izolalt. Langot sokszor piszkálom, de labda nélkül nagyon jol jatszott tegnap

    Sajnos játékban jobbak voltak a törökök, mi akarattal és szerencsével ellensúlyoztuk...

    Nekem nagyon tetszett, ahogy küszködtek-küzdöttek a fiúk ...én felismertem a játékukban azt a fútbalt amelyik miatt , bár az As Romának drukkolok képtelen voltam néz ni mourinhoi Rómát...de győztünk és ez a lényeg az eredmény a fontos, még akkor is,ha sokat bosszankodsz közben...

    Én is úgy láttam, hogy a törökök elég jó meccset játszottak, és igen erős csapat. Szerintem az utóbbi idők legerősebb ellenfele volt. Kíváncsi leszek rájuk az EB-n. Az eredmény lényegtelen is ebből a szempontból, mert az lehetett volna fordított is egy ilyen szituációból. Viszont a csapat egységes volt, nem estünk szét a gegenpressingtől..., és még ami biztató volt, hogy akik a kispadról bejöttek teljes értékű cserék voltak, semmivel nem lettünk gyengébbek. Régebben ez egy gyenge pont volt, hogy rövid volt a csapat.

    Nekem személy szerint egyáltalán nem tetszett ezen a meccsen Szoboszlai játéka, szerintem Schäfer visszatérésével van olyan játékosunk aki a támadóharmadba el tudja juttatni a labdát, meg alapból vannak olyan védőink (Balogh,Szalai, Dárdai) akik tudnak pontos hosszúlabdákat adni vagy fel tudják a középpályára cipelni. Mindenes szerep helyett jobban áll neki amikor a támadóharmadban mozog szabadon és bármelyik oldalon veszélyesen vagy lőni tud vagy kiadni egy kulcspasszt. Összességében a játékunk nem nézett ki rosszul, felkészülési meccs, nem most kell tökéletesnek lennie hanem nyáron. Vargát szó szerint leszedték a pályáról és egy momentuma volt, Nego gyengébb volt mint szokott helyette Bolla jobban szállt be. A többiek hozták a kötelezőt, Dárdai tisztázásai és hosszúlabdái nagyon jók, Balogh is megérett a feladatra mert jól játszott. Koszovó ellen remélem megnézhetjük Mocsit és Szalai Gábort is a védelemben, valamint Vancsát és Horvátot.

    Nem értek egyet az előttem szólókkal. Nagyon kell a vàlogatottnak az a stabilitàs, amit Szobó ad a mélységi jàtékàval. Tudom, hogy sokaknak csak a gól meg a gólpassz szàmít, de a vàlogatott hatékonysàga a legfontosabb, és ehhez ez kell. Ràadàsul Szobó is ebben a legjobb. Jó elől is, de nem véletlenül húzta visszàbb Klopp.

    Igen Klopp sem véletlenül húzta visszább, pontosan azért, amiért a válogatottban is visszább van húzva: mert nincs olyan játékos, aki mélységben tud labdát felvenni és a támadóharmadba cipelni. Szóval elég nagy tévedés, hogy a liverpooli játékra hivatkozol, hogy azért játszik visszavontan, mert annyira jól áll neki és akkor a válogatottban is legyen ez. A két csapat ugyanazzal a problémával küzd és azért játsza ezt Dominik, amit derekasan el is làt és eljátsza, de igen nagyobb szükség lenne rá elől. És nem azért mert nekem csak a gól és a gólpassz számít meg csak a látványt látom a fociban. Elől a kulcspasszok hiányoznak tőle a legjobban, valamint igen, ilyen rugótechnikával a kapu közelében jó lenne mozogni egész meccsen és gyakrabban vállalkozni. A stabilitás pedig Schäfer visszatérésével szerintem megvan és ezért felesleges már visszavontabban játszatni mert Schäfernek megvan a box-to-box képessége amit Dominikra ráerőltetnek. Jó ebben a szerepkörben is de elől az igazi

    Épp ezekre a dolgokra van lehetősége mélységből. Távoli lövések, kulcspasszok. Felér ő, nem védő azért. Az édesapja is azt nyilatkozta, szerinte visszavontan a legjobb, 10-esben tül sokat kell a "kapunak háttal" játszania, és nem jönnek úgy ki az erősségei, nevezetesen, hogy területet nyit a passzaival, és jól lő távolról. Tegnap három kulcspassza volt, ami kimagasló.

    Liverpoolban egyébként ott játszik, ahol Kloppnál mindig is fog. Amire te gondolsz, ahová igazolni szerettek volna, azt a posztot Endo és MacAllister oldja meg.

    Kleinheisler, a proli

    Mondjuk, én is lecsavartam volna a töröknek egyet, elrúgta mellette a labdát, az meg a lefújás után direkt nekiment
    1. Tegnap egy igen erős ellenfelet vertünk meg, vagyis jól halad a csapat.

    2. Mivel az abnormalitások országában élünk (lásd pl. az Operaházat), továbbra is él bennem némi aggodalom. A túl sok aranycsapatozás és a túl nagy eufória visszaüthet. Egyelőre Rossi zseniálisan tudja függetleníteni mindezektől a csapatot és a játékosokkal sincs gond. Csak hát a környezet... Ha egy üdén virágzó rétet egy bűzlő mocsár vesz körül, akkor az minden, csak nem az egészség forrása.

    3. Szalai Attila hatalmas kérdőjel, bár lehet, hogy csak szerintünk. A válogatottban ugyanis nincs vele gond.

    4. Orbán sérülékenysége kissé aggasztó. Bár huzamos ideje folyamatosan megoldott a helyettesítése, mégiscsak ő a hátsó sor legfontosabb pillére. Talán még soha nem olyan magyar válogatott, amelyikben a középső védő ennyire fontos láncszem lenne.

    5. A kapus posztján kellemes gondjaink vannak, bár ezek bármikor átmehetnek kellemetlenbe. Bárhogy dönt Rossi, az lesz a perdöntő, hogy emberileg milyen viszony van a két hálóőr között, és aki kispadra szorul, az képes lesz-e zokszó nélkül, mosolyogva elfogadni mindezt. Eddig idillikus a helyzet, de ahogy közeledünk a célszalag felé, nem tudhatjuk, hogy kiből mi tör elő. Az emberi lélek kiismerhetetlen.

    6. Dárdai éppen úgy debütált a válogatottban, ahogy kell. Nem állított neki rögtön szobrot a kapitány, hanem megdolgoztatta és a kellő időben becserélte. Várom a folytatást.

    7. Kissé furcsa, hogy Mocsi és Szalai G. már kismillió éve kerettag, de hivatalosan még mindig nem debütáltak a válogatottban. Pedig mindketten komoly, jegyzett ligában nyomják és játékhiányuk sincs. Lehet, hogy tényleg csak kerettölteléknek valók? Ha ez így van, akkor gond van a hátországgal.

    8. Koszovó ellen győzelmet várok, az Eb-n pedig továbbjutást.

    Beállása után elég bizonytalan volt Dárdai, de aztán feljavult. A meccs gyenge volt, Gulácsi jó, a győzelem meg győzelem

    A meccsnek egyáltalán nem volt barátságos jellege, volt iram, küzdés, szenvedély, sokkal inkább tűnt egy play off meccsnek.

    Nem is igazán játszottunk jól, mintha nagy lett volna az idegeskedés a pályán. Talán Schäfert és Gulácsit tudnám kiemelni.

    A törökök jól játszottak, jó csapatuk van.

    A törökök igazán jó ellenfél voltak, komolyan vették a meccset, nem voltak durvák. Taktikai szempontból kifejezetten jó gyakorlás volt egy ennyire magasan letámadó csapatot elhívni. Az mondjuk nehezen érthető, miért reklamáltak mindent a legelső perctől a végéig.

    Az új emberek beforgatása terén tegnap Rossi nem vállalt nagyot, Koszovó ellen remélhetőleg több percet kap Dárdai és kipróbál még pár újoncot a kapitány.

    Viszont tegnap taktikailag is fejlődött a válogatott, az, hogy Szoboszlai időnként Beckenbauerhez és Matthäushoz hasonlóan liberóként szervezte a játékot, egy egészen új elem volt.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/eb-felkeszules-magyarorszag-torokorszag/kommentek
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.23, 17:22
    kép
     
  6. avatar: Garullus
    2024.03.23, 16:21
    Kedves Fgymat!
    Köszönjük a tételes magyarázatot. A baj csak az, hogy ezt miért nem a hivatalos szervektől halljuk, megfelelő nyilvánosság előtt. Ezért mondom, hogy nem kicsit tartják sötétben a szurkolókat.
    Ami meg az érveket illeti, tény szerűen elfogadhatók, de nem részleteiben. Itt most 10-12000 fős különbségekről beszélhetünk. Én a saját szememmel láttam a stadionban: egy kamera állvány 4-5 széket foglal le. azt sem gondolnám, hogy egy ilyen piszlicsáré meccsre ezrével érkeznének a sajtó munkatársai, a vendégek számára elkülönített jegyek száma pedig darabra ismert kellene legyen. A nagy gond az, hogy nem érdemesítik a mélyen tiszteltet arra, hogy a meccs előtt valaki kiálljon és elmondja: ennyi és ennyi jegyet fogunk értékesíteni, ezért és ezért. Sajnos ugyanilyen eset a júniusi debreceni barátságos meccs esete is. Ki a túró találja ki, hogy a 2-3 Puskás Arénát megtöltő jegyigénylések korában egy tizen-húszezres kis stadionba vigye a meccset? Miért nem lehet már az elején közölni, hogy "Kedves szurkolók! Mindent megteszünk az igényeitek teljesítéséért, de ekkor más rendezvény miatt foglalt lesz a Puskás." Nem. Ezt úgy kell kinyomozni az embernek. De kérdem én, akkor miért nem viszik a találkozót az új 40 ezres atlétikai stadionba?
    Ugyanez a téma a meccsek kezdési időpontja. Ki a fene találja ki ezeket? beleértve a bajnokikat is? Ezt sem a szurkoló számára rakosgatják ide-oda.
     
  7. avatar: Garullus
    2024.03.23, 16:06
    Mérsékelt teljesítményt nyújtott ezen az eszén a válogatott. A tét nélküli jelleg valóban érezhető volt, a csapatok inkább arra használták az időt, amire az ilyen meccsek valók, a kísérletező szándék domborodott ki. Az első félidő különösen passzív játékot hozott, a mieink többet birtokolták ugyan a labdát, de jobbára csak a kapuba visszatérő Gulácsit foglalkoztatták végtelen számú hazaadással. Mindössze zavart, de nem helyzetet tudtak okozni a csapatok a kapuk előtt, amiben inkább a vendégek voltak veszélyesebbek.
    A szünet után volt egy remek tíz perce a magyar csapatnak. Indítások, szabadrúgás, egy büntető, majd már valódi helyzetek jellemezték ezt az időszakot, melynek során meg is szereztük a vezetést. Egy darabig még meg volt a lendület, de utána fokozatosan fölénybe került a török együttes. a labda inkább a mi térfelünkön pattogott, be is szorultunk, számolatlanul rúgták a szögleteket a Montella tanítványok, levegőben lógott az egyenlítés. Néhány veszélyes kontrát azért vezethettek Szoboszlaiék, amelynek egyikéből meg is született a végül visszavont második találat, de az eredmény nem változott. A játék képe alapján önkritikusan meg kell állapítani, a döntetlen igazságosabb lett volna.
    A két szakmai stáb nyilván hasznosítani tudja majd a tapasztalatokat, melyekkel ez a mérkőzés is kétségtelenül szolgált, ám a szurkoló számára egy felejthető este marad, fenntartva, hogy a fejlődés kétség kívüli jele, hogy szemben a közelmúlttal ma már az ilyen meccseket is nyeri a magyar válogatott.
     
  8. avatar: fgymat
    2024.03.23, 16:03
    A mai időkben már teljesen másként kell értelmezni a stadionok befogadóképességét és a teltház fogalmát. A 67 ezer körüli szám a teljes befogadóképességet jelöli jelenleg. Ez a maximális székszámot jelenti, amikor mindenhol, a kamerák és az újságírók helyén is nézők ülnek. Hivatalosan rendezvényen ezt soha sem lehetne elérni, mert ugye vannak kamerák, újságírók, stb. A különböző rendezvényeken mást és mást jelent a teltház/eladható helyek száma. Nem mindegy, hogy az ellenfél szurkolóinak mekkora férőhelyet biztosítanak, milyen biztonsági kockázata van a meccsnek és ennek függvényében mekkora ütközőzóna kell és még számtalan dolog befolyásolja.
    Ami a lényeg: a teltház nem akkor van, amikor eléri maximum befogadóképességet, hanem amikor az MLSZ (vagy a mérkőzés szervezője) közli, hogy minden jegyet eladtak. Számunkra ez a teltház. Nem mi mondjuk.
    Egyre még felhívnám a figyelmet: a mérkőzés szervezője, az MLSZ nem adta meg a hivatalos nézőszámot (én legalábbis sehol se találtam). Csak a nemzetisport.hu közölt egy 58 ezres számot, ami biztosan nem a hivatalos, pontos szám.

    Nincs értelme azon bosszankodni, hogy 58, 61 vagy 67 ezren voltak. Ezek csak számok, lényeg az, hogy nyert a csapat.
     
  9. avatar: Garullus
    2024.03.23, 13:57
    Meteo! Igen, ez engem is nagyon bosszant. Miért kell hülyének nézni a szurkolót?
     
  10. avatar: meteo
    2024.03.23, 09:29
    58 000 néző vs. teltház. Szokás szerint. Miközben szemre valóban nagyjából tele van a stadion.
    És ez megy minden alkalommal, napokkal előtte teltház, aztán a hivatalos meg rendre 55-60 000 között.

    Felmerül bennem most már a kérdés, hogy esetleg az annak idején, a megnyitás után közzétett 67 000 körüli befogadóképesség teljesen valótlan lenne...?

    Annál is inkább, mert a nem MLSZ-, hanem UEFA-szervezésű eseményeken (2021-es Eb, majd a tavalyi EL-döntő) is ugyanilyen számok (55, 58, a maximum a döntőn 61 000 körül) voltak a hivatalos adatok.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.22, 14:58
    Két Fenerbahce-játékos kikerült a török labdarúgó-válogatott Magyarország és Ausztria ellen készülő keretéből: a támadó Cengiz Ünder és a védő Ferdi Kadioglu sérülés miatt nem lehet ott a két közelgő felkészülési mérkőzésen.

    A védelembe a skót Rangersben futballozó Ridvan Yilmaz, a csatársorba Oguz Aydin (Alanyaspor) kapott meghívót – derült ki a török szövetség hivatalos honlapjáról.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/03/valtozott-a-mieink-ellen-keszulo-torok-futballvalogatott-kerete
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.21, 20:24
    Minden jegy elkelt a magyar válogatott Törökország elleni barátságos mérkőzésére, aki élőben szeretné Budapesten látni a magyar válogatottat, az a jövő heti Koszovó elleni felkészülési mérkőzésre még megveheti az utolsó jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon! #csakegyutt

    2024.03.18
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1769787384420356558
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.21, 20:17 (szerk.: 2024.03.21, 20:18)
    Férfi válogatottunk két felkészülési mérkőzést játszik a napokban, március 22-én, pénteken a törököket, míg március 26-án, kedden Koszovót fogadják a mieink a Puskás Arénában. Marco Rossi és stábja a találkozókon nem számíthat az RB Leipzig védőjére, Orbán Willire, aki kisebb sérülést szenvedett.

    A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy Orbán Willi kisebb combközelítőizom-problémával küzd, így sajnos nem lesz bevethető a soron következő két mérkőzésen, minden más kerettag egészségesen várja a találkozókat.

    2024.03.21
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-felkeszulten-varjuk-az-elottunk-allo-ket-talalkozot
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.12, 20:49
    Szerdán kezdődik a jegyértékesítés a márciusi A-válogatott-mérkőzésekre

    Szerdán 10 órától vásárolhatnak jegyet a szurkolók a márciusi barátságos mérkőzésekre, Törökország és Koszovó ellen.

    A jegyértékesítő rendszerbe való belépéshez nem lesz szükség szurkolói kártyára vagy szurkolói klubos regisztrációra. A jegyvásárlás ezúttal is az előző években alkalmazott (és a múlt heti bérletvásárlásnál is használt) felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon történik. Ennek megfelelően a vásárlás során a név, születési hely és idő adatokat, valamint egy kézbesítési e-mail-címet kell megadni.

    Akik a jegyük/bérletük birtokában ténylegesen részt vesznek a mérkőzések valamelyikén, meccsenként 100-100 pontot kapnak a mérkőzéseket követően, feltéve, hogy már regisztráltak vagy a későbbiek során regisztrálnak az MLSZ Szurkolói Klubba. A jegyek négy árkategóriában 4000-16 000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. A jegyértékesítés ideje alatt a bérletértékesítés és a szurkolói regisztráció szünetel.

    https://www.mlsz.hu/hir/szerdan-kezdodik-a-jegyertekesites-a-marciusi-a-valogatott-merkozesekre
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.01, 21:55
    Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában a férfi A-válogatott következő ellenfeleiről is nyilatkozott. A pontos dátumokat és helyszíneket a későbbiekben fogja bejelenteni az MLSZ.

    A tervek szerint elsőként a szintén Eb-résztvevő Törökországgal játszik majd Marco Rossi együttese, hazai környezetben. A törökök erősségét nem csak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték. Második felkészülési ellenfelünk Koszovó lesz, amely ugyan nem jutott ki az Eb-re és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, Európa-bajnoki csoportellenfelünk, Svájc azonban a selejtezők során sem idegenben sem hazai pályán nem tudta legyőzni (2-2 és 1-1).

    Júniusi első ellenfelünk Írország lesz, amely nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk azonban segítségére lehet válogatottunknak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfelünk Málta lesz.

    A mérkőzésekkel kapcsolatos szerződések egyelőre nem kerültek aláírásra, néhány apró részlet még tisztázásra vár. Amint ez megtörténik, az MLSZ a szokásoknak megfelelően azonnal kommunikálni fogja a mérkőzések konkrét dátumait és helyszíneit.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-merkozessel-keszul-az-eb-re-a-ferfi-a-valogatott