magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Bayer 04 Leverkusen 0 : 2 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (3 szavazat)

játékvezető: 3 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
referee : Dias Artur (Portugália)
attendance:
  1. nso.hu: 50.675
  1. 0 - 1 3' Diaby Moussa
    0 - 2 81' Adli Amine

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.17, 13:53 (szerk.: 2023.04.06, 13:02)
    Kicsit nekem a Fradi-Juve újrajátszása volt ez a meccs. Az elején gyors bekapott gól, majd végignyomott első félidő helyzetekkel, és a kipukkanás a második félidőben.
    A Leverkusen valami egész más tempoban játssza ezt a focit, hatalmas szerencse kellett volna a továbbjutáshoz, ami sem ma sem múlt héten nem volt meg.

    Ennek a párharcnak az esélyeit egy apró mozzanat jól szemlélteti. Traore a bal szélen megcsinál egy zseni testcselt, amire itthon bármelyik védő pofára esve reagált volna. Frimpong a billenés után lazán visszalépett és odaért a beadásra. Más szint. Ezért nagyon szép volt fiúk!

    Igen, Eldar elbaszta az elején,de többször is mentett a meccsen,ha akkor ő nincs ott,további gólokat kaptunk volna.
    Én is láttam,hogy néha csak poroszkál vissza,de azt is,amikor ő mentett.
    Felesleges nekiállni ekézni bárkit is.
    Ez a mi csapatunk jelenleg,ezek a srácok megtették amit meg tudtak tenni,egy ilyen szereplés után senki nem érdemli meg,hogy így szidják.

    Eldart kedvelem, de most is csak 2 gólt kaptunk miatta. Elsőnél hol volt, másodiknál meg 2 méterrel a társ mellé passzolt 2 méterről.

    Elöl,mert többek között ez is a feladatai közé tartozik,hogy segítse a támadásainkat.
    Ugye te se gondolod komolyan,hogy vissza kellett volna érnie Diabyra,aki az összes játékosunknál sokkal gyorsabb,ráadásul vagy 25 méter fórral indult...

    Nyenyenye, nyenyenye, a faxx kivan a károgástól. Meg attól, hogy a 85. percben a lelátó 5-10%-a hazament, aztán amikor a csapat körbesétált 5 perccel a lefújás után, már kb. 30% maradt.
    Elmaradt a csoda?! Lófaxxt maradt el! Én fiatal kis nyikhaj vagyok 50 évesen, de közelében nem voltam annak, amit ebben a nemzetközi szezonban csináltunk. Csoportgyőzelem, nyolcaddöntő. Ez maga volt a csoda!

    Azé mennyivel másabb lett vón a :
    Dibusz -
    Botka, S.Mmaee, Abena, Civic -
    Besic, Esiti -
    Zakariassen, Tokmac, Owusu, Traore
    kezdővel kezdeni...

    le a kalappal az idei nemzetközi menetelés előtt, szép volt fiúk!

    (ám ellenben deviszont nagyon nagyon nagyon remélem, hogy soha többet nem megyünk át a puskásba, még ha bl elődöntőt is játszunk.)

    nagyon "hideg" közeg volt, mivel a szurkolás nem volt valami jól hangzó.

    a szurkolással nekem semmi problémám, de az, hogy ennyi ploretár elsőmeccses tahót kellett elviselni, az nagyban rontott a hangulatomon. a grupiban legalább biztos, hogy azok a bérletesek vennének körül, akiket már megszoktam smiley

    A nagy teljesítmény az volt, hogy idáig eljutottunk, ez a szint már sok nekünk pillanatnyilag. Nagyobb erőbedobásra késztethettük volna a Leverkusent, ha mindenki egészséges, talán itthon egy döntetlen is összejött volna, de a továbbjutásra reális esélyünk nem volt. Nyilván előzetesen ilyet én sem írtam, vagy mondtam, mert a Fradinak és egy fradistának mindig a győzelem a cél, más nem is lehet. De most utólag már a valóságot kell nézni. Óriási eredmény volt idáig eljutni ezzel a kerettel. Jövőre még jobb lesz, de ehhez erősíteni kell néhány poszton. Jó lenne bejutni a BL főtáblára ismét. A kinti hangulat némileg csalódás volt, 50 ezren ott voltunk, a Tábor mind a három karéjt megtöltötte, még ha nyilván a felsőben már nem olyanok ültek, akik máskor is a B-középben szurkolnak, de akkor is nagyobb hangerőre számítottam, hiányzott az igazi robbanás. Sajnos az oldallelátókon, vagy a másik kanyarban csak ritkán kapcsolódtak be, a meccs nagy részében csak nézők voltak. De ez már jó ideje így van, főleg, ha a csapat játéka sem tüzeli fel igazán a teljes stadiont. A Puskást még "be kellene laknunk", egyelőre a Groupamához vagyunk szokva, ott nagyobbat szól egy-egy telt ház közeli meccsen a szurkolás. De ez is lesz még jobb! Hajrá Fradi!

    Ha Gojak belövi akkor a robbant volna, de számomra is úgy tűnt h az Üllői úton jobb hangulatúak voltak az EL meccsek

    Ebben a foghíjas csapatban most ennyi volt. Az ősz volt az igazi csoda, ez csak egy bónusz kör nekünk szurkolóknak. A beígért pokol meg elmaradt de kibaszottul.

    Osszeségében a kupa várakozasomat tulteljesítették a fiúk , így nem lehet egy rossz szavam se. Viszont a mai meccs megmutatása, hogy a következő lepcsőfokhoz gyorsabb szélsővédők is kellenek

    Srácok, most tényleg a szurkoláson problémázunk? A bajnokin 2-3 meccs kivételével 10.000 körüli nézőszámok vannak. Nem tudom, hogy megvan, de szintet léptünk nézőszámban is. 50.000 az már más tészta. Ha lenne egy szezonban 8-10 ilyen meccs akkor oké a kritika, de kb mindenkinek szokni kell. És igen, szép számmal voltak divatok, sőt, mivel az átlagunk valahol 10.000 környékén van tök logikus, hogy többségben is ők voltak. Ez egy ilyen műfaj.

    Hazaértem. Csalódott vagyok. Nem az eredmény miatt, bár több volt benne a két meccsen, ami nekünk kifelé pattant, azt ők ellensúlyozták lőtt gólokkal, ennyit számít ezen a szinten, mennyire tudsz akciót befejezni.
    Csalódott a közönség miatt vagyok. A Tábort rossz szó nem érheti, de a többiek finoman szólva csak mozizni mentek ki. Azokról nem is beszélve, akik Csercsét és a játékosokat szidták, komolyan annyira szívesen bevertem volna 1-2 ember arcát hogy elmondhatatlan...
    Részemről köszönöm a csapatnak az elmúlt idők legpengébb csoportkörét, hatalmas élmény volt ott lenni mindhárom meccsen, de ennyi sérültet nem bírunk el (két azonos csapat, hehehe. Persze). Filózhatunk azon, mi lett volna ha nem rúgják le Momot, Samyt, Tökit, de valljuk be, ez egy más szint volt. A Leverkusennek bőven belefért, hogy ellazáskodják a mait, főleg a korai góljuk után, biztos vagyok benne, ha mi szereztük volna a vezetést, dupla olyan elánnal esnek nekünk, mint az első meccsen.
    Remek kaland volt, jövőre remélem az első két körben már biztos kiemeltek vagyunk, onnan meg lehet célozni az újabb EL-csoportkört (legalább) és tovább fejlődni.
    De mindenekelőtt, a tavasz további részében nincs idő sajnálkozni meg elmélkedni, bajnokhoz méltón le kell mosni mindenkit a pályáról, akkor is ha 10 emberrel állnak be védekezni. Ne legyen kegyelem!
    Hajrá Fradi!!!

    hát igen, én is ezt tapasztaltam....:((( az oldal nem segített be egyáltalán. így elmaradt a pokol is. azt mondom a Grupiban 100X jobb lett volna a hangulata a meccsnek. jó oda meg nem tud kijönni 50ezer ember. Sajnos a csapat is hitehagyott lett a korai gól után. onnantól végül is nem volt minőségben jobb a játék mint egy mennyei meccsen...

    Annak ellenére, hogy 4-0, azért elég bántó, hogy persze Dibusz is védett, de 3 könnyű gólt lőhettünk volna a két meccsen. Jó, mondjuk kettőt és Traoré megpattanójánál kicsivel nagyobb szerencse. Gojakot nem értettem, miért nem passzolta le Zakinak.

    Wingo sérülése után már darabra se voltunk meg poszt szerint, szóval nem sok értelme van szakmailag értékelni. Véget ért egy álom, de nagyon gyönyörű, hihetetlen álom volt, köszönet mindenkinek érte! Sajnos a lelátón is sokan nem fogták fel, hogy mekkora eredmény, amit elértünk, meg volt pár olyan, aki a megye III-at se érdemlik meg.
    A tábor és a koreo fantasztikus volt, a csapat is hajtott.
    Szép volt fiúk!

    Szép volt fiúk! Az ősz bámulatosan sikerült, tegnap pedig a teljes párharcot figyelembe véve szépen helytálltunk. Látszik, hogy hol vannak elmaradásaink ettől a szinttől, a szélső védőinket labdástul futották meg többször is. Szerencsére, mi nem szaladtunk olyan késbe, mint több, nálunk nevesebb csapat is aki 7-t kapott mostanában.

    A tavaszunk viszont eddig elég gyenge. Ideje lenne a bajnokságban is legalább 3-5 meccset zsinórban győzelemre hozni, az előnyt visszanövelni legalább 15 pontra, és minél előbb bebiztosítani a bajnoki címet.

    Nyáron kezdődhet elölről a dolog, viszont félek, hasonló eredményt nagyon nehéz lesz elérni. Egy BL-playoff nagyon kéne legalább, elsősorban pénzügyileg, utána hogy EL vagy BL lesz belőle az már az ajándék része.
    Tudásban az EL való nekünk, az biztos.

    Hát szerintem tegnap nem bizonyítottuk, hogy miénk Európa egyik legjobb szurkoló tábora. A B közép többsége a meccs nagy részében kurva kussban volt. Ilyen szar szurkolásban Fradi meccsen régen volt részem. Emiatt vagyok igazán csalódott. Utólag jobb lett volna a Grupiban maradni.

    Jól van Csabi, azért azt tedd hozzá, hogy volt egy adag szerencsétek is, illetve basszál le egy pofont Adlinak, gólt nem így ünneplünk...
    Én csalódott vagyok.
    Csalódott vagyok, hogy karabejov, kastrati és babunszki félék minden retorzió nélkül okozhattak sérülést kulcsjátékosainknak.
    Csalódott vagyok, hogy a játékvezetők nem ütik meg az EU szintjét, önös érdekből fújkálják el majd minden meccsünket és ebben a hazai, teszkós VAR is a segítségükre van.
    Csalódott vagyok, hogy a bmlsz még mindig mocskos öregemberek gyülekezete, ahol gyűlölik a Fradit.
    Szerintem ezek azok az okok, ami miatt egy magasabb polcról érkező játékost nem vonz az NB1.
    A csapatunk jelentősen megtizedelve is helytállt, a kinti meccsben benne volt a döntetlen is, az EL szintjét megütjük, itt a helyünk. Egy-két játékosnál komoly motivációs gondok vannak, illetve nem ütik meg még az NB1 szintjét sem, tőlük meg kell válni. Az is kiütközött, hogy egy posztra nincs két azonos képességű emberünk.
    Hajrá Fradi, ősszel újabb hadjárat indul!

    Amugy igen, ez a golunneples volt az egyik legfajobb az egeszben. A kiesest el tudom fogadni, valahol realitas is, megha egyebkent a 0-4 nem mutatja a valos kepet a parharcnak. De azt, hogy ez a fasz a semmibol belenk alljon, ugy, hogy a loteri kutya nem basztatta oket 4 meccs alatt egyszer sem, szimplan megalazo volt. Fasz.

    A csapatról meg csak egyetlen észrevétel: a 71. percig kellett várni, hogy a kertitörpe jobbszélsőt valaki egészségesen leütközze... Persze Traoré volt, aki adott neki végre egy maflást, teljesen szabályosan!
    Traoré, Esiti, Zakariassen, Marquinhos előtt megemelem a kalapom, no meg Dibusz előtt, de a többiek mi a pélót csináltak?
    Ha nincs formában a csapat, (kapufák és kihagyott ziccerek), akkor is csúszni-mászni kell, ütközni, harapi-harapni-és-harapni!!!!!
    Egyébként meg köszönet a srácoknak ezért a sok csodás meccsért!!!!

    Azért az elképesztő hiba, hogy az első percekben ekkora területet hagytunk a köztudottan villámgyors Diabynak, értem én hogy menni kell, de ennél jóval okosabban kellett volna kezdeni, főleg az első meccs után. Így csak az őszi teljesítményt és a kupatavaszt lehetett újra ünnepelni, az újabb siker lehetősége már a 4. percben elveszett, kicsit kár volt érte.

    Vécsei és Esiti nagyon jók voltak. Sokszor csodálkozom Esitin milyen finom bokamozdulatokra képes ez a nagyra nőtt ember és mellette pokróc-kemény, nagyon jó ütemérzékkel.

    Az az elso gol amugy azert is nagyon bosszanto, mert lathatoan kulon keszultunk a baromi gyors jobb oldalukra azzal, hogy Zakit kitolta Csercse a kozeppalya bal oldalara Civic ele.

    70 méterről egyedül bevezette, szélről raadásul.
    Komoly meccsen én ilyen gólt még nem láttam.

    Nem foglalkozom az eredménnyel, a körülmények nem voltak adottak a bravúrhoz, Wingo lesérülésétől kezdve pedig hősiesnek tekinthető minden perce a meccsnek.
    Láttam viszont nagyon komoly nemzetközi szintű teljesítményeket. Vécsei - Esiti: mindenkire rácáfolt a páros, mind a két meccsen hatalmasat mentek, Vécsei az első félidőben BL szintet tolt.
    Traoré (mindenáron megtartani!!), Civic, Zaki, Abena, Knoester, Marqui hatalmasat mentek.
    Van mire építeni a jövőt, ha egybe marad a mostani csapat, akkor lesz még kupatavaszunk, legrosszabb esetben a konfettibe átpottyanva.

    Mondjuk Zakit jobbhátvédben kevesebbszer fűzték át, mint Wingot 20 perc alatt

    mondjuk Márkiról azért kiderült,hogy miért ragadt kelet európában .
    már már idegesitö amilyen könnyedén mindenki arrébb teszi ezen a szinten.

    Maradjunk annyiban, hogy amikor az ember egy 2-0-ra elvesztett meccs után is azzal ébred, hogy a fejében zúg a "Föl, föl vitézek a csatára" - ott valami különleges történt.

    Elbukni ugyanis tudni kell. Mennyiszer látjuk magunk körül (pl. az NB1-ben), hogy csapatok esnek-kelnek és a fodrászukon kívül ez nagyjából senkit se érdekel. Mi meg itt voltunk, 50 ezer ember nézte az ország futballtemplomában.

    És az életünkben annyi mindenen bosszankodhatnánk: a bolti árakon, meg a paraszt politikusokon, akik fegyvert meg lóvét tolnak ezerrel egy szomszédos országban zajló háborúba... És mégis engem inkább az érdekel, hogy mit kell tenni, hogy jövőre ugyanilyen legyen.

    A legdurvább, hogy lassan már arra sem emlékszem, hogy mikor nyert utoljára a Fradi. Pedig gyakorlatilag minden meccsen kint vagyok. És mégis: van bennem elégedettség. Sőt, inkább az van.

    Ezt az egészet, amiben vagyok, úgy hívják: kupatavasz. És jövőre is akarom. Köszi, srácok! Még sok ilyet! Hajrá Fradi!

    "Nem volt könnyű mérkőzés. Sokszor az elején céltalanul játszottuk előre a labdát, miközben sokkal bátrabban lehetett volna játszani."

    Pont ezen akadtam ki már a végefelé. Manner pont ezt hozta be a pályára és ennek ellenére a csele és indítása után ignorálták őt, meg fordították vissza állandóan hátul a túltöltött oldalra labdát totál feleslegesen. A végén is, amikor már minden mindegy volt, a két induló egyikét sem próbálta pont Vécsei megjátszani, hanem belefordult inkább az emberbe. Egyszerűen akkor már néhányan feladták a gólszerzést is, mint olyat.

    Nem nagyon latom hova tudunk elorelepni. Sajnos egyreszt van egy koltseg limit, ami behatarolja milyen polcra nyulhatunk, masreszt meg ha lenne is kicsit tobb penz a nemzetkozi bevetelekbol, elerjuk azt a polcot, ahol mar mashova is kellenek, jobb bajnoksagokba es nem minket valasztanak. Szoval kb elertuk a hatarainkat, de ha minden evben csoportkorosek leszunk es nem pofozogepkent jatszuk vegig az oszt, akkor mar boldogok lehetunk.

    Az a helyzet, hogy dupla, tripla költségvetéssel is kb itt lennénk ahol most. Szóval hatalmasat ugrottunk előre. Nagyon komolyan vettek bennünket a németek és kiélezett helyzetben sajnos van ennyi a két csapat között, talán még több is. Kár az első meccsért, de ez már történelem. Büszke vagyok a csapatra, az egész EL vágtára és arra, hogy 51.000 szurkoló kilátogatott a meccsre. Ezzel is szintet léptünk! Nem lennék szomorú, ha jönne egy olyan szponzor akinek 50 m euró nem tétel és abból izmosodnánk a BL tavaszrasmiley A jelen helyzetben szerintem elértük a plafont, vagy inkább túlszárnyaltuk. Most már a Kubatovon IS múlik, hogy mi lesz velünk.

    Én csak amiatt vagyok csalódott, hogy a 3. percben eldőlt ez a meccs, ráadásul egy olyan buta helyezkedési hiba miatt, amire megint nincs magyarázat, csak szimplán az, hogy fejben nem voltunk élesek. Civic és Knoester sem gondolhatta komolyan, hogy ennyire fellép, maguk mögött hagyva az ellenfél talán leggyorsabb játékosát. A gyerek ott állt üresen úgy, hogy a legközelebbi védőnk 15 méterről kellett volna, hogy utolérje....esélytelen.
    Persze teljes csapattal valószínűleg másképpen alakul a párharc, de így élőben durva volt látni, hogy mennyire más sebességgel és mozgásokkal csinálnak mindent védekezésben és támadásban egyaránt.

    Mindenesetre csodálatos nemzetközi idényünk volt, le a kalappal mindenki előtt! Egy fránya gól azért még jól esett volna mindenki lelkének, de a kapufa 2x is kifogott rajtunk. smiley

    mennyivel szebb lett volna, ha mi szerzünk vezetést, vagy csak nullán tudjuk tartani őket....ehelyett a 3. percben vége is volt a meccsnek kb. Ugyanaz történt, mint a kinti meccsen. Gyors gól, nálunk kapufa, aztán jött az ő második góljuk.

    A hangulat szerintem egyértelműen a korai gól miatt volt ilyen. Onnan sajnos egyértelmű lett a vége, 3 percet kaptunk tőlük, jól csinálták.

    Az sem segít, hogy bemelegítésnél és hangolódásnál, mikor szurkolna a B-közép, ezek ott feltekerik a hangerőt maxra a keverőpulton, vagy épp Szaszának támad kedve beledumálni a szurkolásba.

    - csoportkör: 3,63 m€
    - csoportkörösök rangsora alapján: 924 e€
    - pontonként 210 ezer, ebből volt 10: 2,1 m€
    - csoportgyőzelem: 1m€
    - legjobb 16: 1,2 m€
    - van még valamennyi, de elenyésző tévés pénz: 126 e€
    összesen kb 9 millió

    Én a kanyarban voltam, és a hangerővel, atmoszférával, szerintem nem volt nagy gond, viszont nagyon hiányoltam az igazi, buzdító rigmusokat. Nem emlékszem pontosan, de kb. volt 3x "Mindent bele!", 2x a "Harcoljatok!", meg 3x az induló, egyszer az izlandi visszaszámolós. Ezeknél mindig megmozdult a kanyar, sőt még az oldal egy része is. Nagyon soknak találtam a lalázást, és lélektanilag is a legrosszabbkor sikerült ezeket beiktatni. Az első kapott gól utáni próbálkozásainknál nagyon ráfért volna egy-egy lelkesítőbb rigmus, majd a második félidőben is, amikor rendre álltuk a sarat a német próbálkozásoknál. Tudom, hogy nem egyszerű dolog ez, de sokszor az ideg kapott el, amikor egy-egy helyzetet követően telitorokból mehetett volna a mindent bele (tőlem ment is), a Tábort viszont ki nem zökkentette a "lalázásból"...

    Nézegetem több fényképről is ezt az élőképes koreográfiát, ismeretlenül is minden elismerésem az ötletgazdá(k)nak. Ötletes, aktuális, szellemes. Méltó megemlékezés egy Magyarországot formáló történelmi eseményre, buzdító Fiaink számára, s gyönyörködtető a szemnek is, aki csak pusztán a látványt figyelte.
    Gratulálok!

    Érdekes ez az újkori legenda a 70 ezres Puskásról.
    Hivatalosan ugye 67.215 a kapacitása. Ehhez közel csak az Urugay elleni nyitómeccsen voltunk, 65 ezren. Az első meccsen be is állítottuk a nézőcsúcsot.
    Azóta az ilyen-olyan nézőtéri átalakítások miatt a kapacitása gyakorlatilag 60 ezer. S a hazaiaknak ebből lejön 3 ezer a vendég szektor miatt. Szóval 57 az a 70.

    Az 58:22 tiszta játékidejű találkozón 4-2-3-1-ben kezdtünk, majd Wingo sérülése után 3-4-1-2-re álltunk át, hogy a végén visszatérjünk az eredeti felállásra, Manner Balázs becserélése után. 85%-kal passzoltunk, 49%-ban volt nálunk a labda, mi 10-szer, a németek 23-szor jutottak el a tizenhatoson belülre. A passztempónk 16.8 passz/perc volt, a PPDA 16.6. 19-szer szereztünk labdát az ellenfél térfelén, a Leverkusen 23-szor a miénken, a párharcokat 96-74 arányban hoztuk, a támadópárharcok 43%-át (75/32), a védekezőpárharcok 73%-át (55/40), a fejpárbajokat pedig 15-10-re nyertük.

    30+2 támadásból 9 lövésig jutottunk, egy talált kaput (és egy volt kapufa), a vendégeknél ezek a mutatók: 24+3 / 16 / 9. Az xG-arány 1.27 – 2.23 volt oda, az xcG-arány pedig 0.71 – 2.78. 31 cselünkből 15 (48%), a Leverkusennél 22-ből 7 volt sikeres (32%). Mindkét csapat 3 pontos beadást mutatott be, mi 14-ből, a vendégek 11-ből, a szögletek aránya 3-9, a szabálytalanságoké 7-12 volt oda.

    Dibusz 7.44
    Esiti 7.06
    Vécsei 6.34
    Abena 6.26
    Knoester 6.14
    Zachariassen 6.12
    Traoré 6.02
    Marquinhos 5.96
    Civic 5.44
    Gojak 5.44
    R. Mmaee 4.42

    https://ulloi129.hu/2023/03/16/elo-a-bayer-leverkusen-elleni-el-nyolcaddontorol-2/
    https://ulloi129.hu/2023/03/20/botka-knoester-boudjemaa-es-dibusz-esiti-vecsei/
    https://ulloi129.hu/2023/03/18/igy-teljesitettunk-a-bayer-leverkusen-ellen-4/
     
  2. avatar: fgymat
    2023.03.17, 05:22
    A 40. percben Stanislav Cherchesov sárga lapot kapott.