magyarfutball.hu

FC Tobol - Ferencvárosi TC 0 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 1. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Kosztanaj, Kostanay Central Stadium
referee : Bel Dario (Horvátország)
attendance:
  1. fctobol.kz: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 8.050
Sold out!
  1. 32' Jovančić Dušan sárga lap
    sárga lap 33' Vécsei Bálint
    sárga lap 38' Boli Franck
    38' Kairov Bagdat sárga lap
    sárga lap 71' Laïdouni Aïssa

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.07, 15:43
    Sztanyiszlav Csercseszov: Nehéz meccs volt, erre készültünk, ez is történt. Nehéz volt hatékonyan játszani, de megtettük, amit lehetett. Minden mérkőzésnek vannak nehéz pillanatai, de ezeket a részleteket most nem osztom meg önökkel, magunk között természetesen átbeszéljük ezeket. Úgy gondolom, hogy ikszes meccs volt, nekünk és ellenfelünknek is voltak jó lehetőségei. A Tobol teljesítményéről nem tudok nyilatkozni.

    Milan Milanovic: Először is szeretném megköszönni a szurkolóink buzdítását. Ezután már csak értük is nyernünk kell Budapesten. Sajnos nem sikerült betalálnunk, pedig voltak helyzeteink, főleg az első félidőben, amikor 20-25 percig fölényben játszottunk. A második félidőt is jól kezdtük és a meccs végén is voltak lehetőségek. Az ellenfelünkben óriási potenciál van, megvan a saját játékstílusuk. Ez csak az első “félidő” volt, a második Budapesten lesz, ahol nem szabad majd engednünk, hogy a középpályán szervezzék a támadásaikat. Most kielemezzük a mait és utána készülünk a visszavágóra.

    https://ulloi129.hu/2022/07/06/milanovic-sajnos-nem-sikerult-betalalnunk/
    https://ulloi129.hu/2022/07/06/csercseszov-nehez-meccs-volt-erre-keszultunk-ez-is-tortent/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.07, 15:42 (szerk.: 2022.07.16, 17:17)
    Gyenge meccs volt, én is többet vártam, de azért nagy meglepetés nem ért. Ezt a csapatot itthon magabiztosan verni kell.

    Pontatlanok, lassúak, tompák, körülményesek, ötlettelenek voltunk. Ennél már csak jobb lehet.
    Hajrá Fradi!

    Lesz ez jobb is. Első tétmeccs. Pontatlanok voltak. Itthon simán be kell húzni!

    Ne írjuk már le a játékosainkat egy idény eleji meccs miatt. Nem tudjuk milyen állapotban vannak, és nem most kell a legjobb formánkban lenni.
    Amúgy nem kaptunk gólt, és ez a védőinket és a vkp-inkat (is) dicséri.

    Látszott, hogy a lényeg az volt, hogy nem akarunk gólt kapni.
    Nem izgultuk halálra magunkat. Ők nem tudtak, mi nem akartunk többet játszani.

    Ők játékban vannak, tehát elvileg hozzák, amit tudnak. Ez nálunk messze nem csúcsforma és elvileg hétről-hétre javulnunk kellene. Az kérdés, hogy ha továbbmegyünk, akkor adott esetben egy Slovan ellen mire leszünk képesek. Mert abban a párosításban én kettős győzelmet szeretnék ünnepelni.

    Nem rossz csapat ez, de ki ne találjuk már, hogy a Ludo, Djurgarden stb. szinttel felvennék a versenyt...

    Ezek ellen vérciki lenne kiesni. A mai gyenge teljesítményt nem a múltban elért komoly sikerek "becsmérlésével" tudjuk feledtetni.
    Meg kell bxxni őket. Ez egy tiszteletet érdemlő ellenfél, de nem szint az elmúlt 3 év csoportkörös Ferencvárosának.

    hosszú út, túl kemény felkészülés után még nem voltak elég frissek. Quuuurva NL miatt nem tudtak pihenni sem. megtiltanám a május 31-június 30 közötti meccseket.
    Ja, és hazajöttek az edzőtáborból, ahol hűvös és nem 35 fok volt. Itthon edzettek dögmelegben, kinn meg fene tudja, milyen idő volt, de hűvös.
    Na, ezek is jönnek párezer kilométert, itt várja őket megint a rotty-meleg, este 30 körüli fokkal. Jó lesz az, a második félidőben a csapatuk fele lépni is alig tud majd...

    Mi nem akartunk annyira, Ők meg nagyon szerettek volna. Ez sült ki belőle.

    Az megnyugtato ennek a parharcnak a kapcsan, hogy a befejezeseik minosege nagyon fos volt, pedig volt nehany jo lovohelyzetuk. Az kevesbe megnyugtato (foleg a tovabbi korokre), hogy nem vagyunk eleg stabilak hatul. Lehet, h a holland sracot be kell dobni Samy helyett.

    Nem a Ludonak rúgott 3 gólt hiányoltam. A támadóink és Laidouni jóval tudásuk alatt teljesítettek. A védőktől elszakadás semmi, egy jó csel, egy váratlan megoldás... Nagyjából 30 percenként volt. Ez nagyon kevés, nagyjából bárki az ellenfél.

    azt láttam, hogy egyéni szinten is inkább a hepciaskodas megy, mintsem a foci. Tokmac, Laidouni egyértelműen ilyen volt.

    Traore érdekes kérdés, amikor csinálhatott volna valamit, gyakorlatilag mindig felrugták. Zachariassennek meg szerintem még életében nem volt szerencséje (ld. első félidő kipattano a kapusrol).

    Ez egy jó csapat, mi nem játszottunk tétmeccset ezeréve, kb 5x erősebbek mint a tavalyi 2. körös ellenfelünk. Normális eredmény, itthon meg kell verni őket, óriási szégyen ha nem sikerül

    Borzalmasan gyenge volt a második félidő, még az elsőt is alulmúlta, helyzetünk se volt. Az különösen nem tetszett, hogy a képességekben gyengébb kazah csapat mennyivel jobban akart, nem vagyunk mi annyira jók, hogy ezt megengedhessük magunknak. S. Mmaee sajnos most is hozta a szokásos hibáit, csak a szerencsén múlt, hogy nem büntettek meg minket, a két szélről nem jöttek a beadások, a középpályánk nem volt olyan erős, mint vártuk, elől a kreatív játékosaink nem igazán működtek együtt. Sokszor érthetetlenül leálltunk, kevés volt a gyors akció.
    Sokat lehet ebből tanulni és jövő héten megmutatni, hogy mit tudunk valójában.

    Az első félidőt végig bunkerezték, bunkerezéssel mi tőlünk sokkal erősebb csapatokat is megfogtunk ideig-óráig.
    A második félidőben már támadgattunk.

    Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, csak nem tudtuk őket gólra váltani. A második félidőben, amikor pedig jobban kinyíltak, igazából nem is próbálkoztunk.

    Azért volt, hogy kellett Mmaee gyorsasága. A belső védelmünk szerintem rendben volt, de a két szélső védő nagyon gyenge volt támadásban és védekezésben is. Civicen minden labdánk elhalt, Botka kap egy kötényt támadásban, majd rendre vissza sem ér. A bal szélüket kell majd jövő héten megfogni, de azt nem Endivel fogjuk megoldani.

    szerintem a bizonytalan védelmünk miatt ,de kevesebbet kockáztattunk és nem volt csapatjáték semmi kombináció ,bizony meglegyintett minket a kiesés szele is ,nagyon nagy formajavulásra lesz szükség a visszavágón.

    Zaki ma nagyjából csatárt játszott, még csak nem is volt kint annyira a szélen, mint szokott. Nem állt jól neki, meg kár a kihagyott helyzetért is. De kb 3-szor szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa környékén.

    Nagyjából azt kaptam amit vártam.
    Láttam van aki a Karlsruhe elleni meccset hozza fel. Rengeteget számít mennyire friss az ellenfél. Ott a németek a felkészülés elején voltak és fáradtak, itt meg fordítva volt. A Tobol meccsben volt, mi meg az edzőtábor után. Teljesen elfogadható ez a játék most (persze egy pici gólocskát én is hiányoltam).
    A visszavágóra pihentetni, frissíteni kell a játékosokat, mert egy meccs és nincs javítási lehetőség. Nagyon nem szeretem az ilyen szituációkat, de ez van. A miénk a jobb csapat, de ezt szerdán bizonyítani is kell majd. Remélem sima győzelemmel meg is tesszük majd!
    Hajrá Fradi!!!

    Ezen a meccsen meg- és kiismertük az ellenfelet, mert sokat azért nem lehetett tudni róluk. Óvatosak voltunk, ők kiadtak magukból mindent, mi meg nem akartunk gólt kapni. Majd itthon ezek után megbaxuk őket és kész. Nem kell világvége hangulatot kelteni.

    Sok pontlansag volt a meccsen a reszunkrol. Nagyon latszott hogy meg nem vagyunk eleg elesek.Foleg a ket nagy helyetunknel, es kulcspasszokban latszott ez. Ami viszont nagyon latszott hogy a parharcokban eros a Tobol, sokszor leutkoztek minket foleg az elso felidoben. Ugyesen tomorult az ellenfel es mivel mi vagy 3 sebesseggel lassabban jatszottunk nem volt nehez levedekezni minket. Persze sokan elhittek hogy diadalmenet lesz mert nem hogy a csapatot de me Kazakhsztant sem feltetlenul ismerik. Ha jovohetre kicsit elesedunk akkor itthon sajat koznonsegunk elott meglehet oldani a feladatot. Az elejen az elso felidoben jo lenne golt szerenzni a szurkereknek meg megmutatni milyen az amikor a stadionban vannak komoly szurkolok. Hajra!

    20-30 méterekkel kerülték el a kaput a lövéseink. Kaput eltaláló lövés nélkül hoztuk le úgy a meccset, hogy az ellenfél csak futni, meg lökdösődni tudott. A játék színvonala nb3-at idézett!

    Kova, Boli gyengék voltak sőt a teljes védelem az volt. Középpálya nulla volt. Igazoltunk játékosokat és padoztatjuk őket, ez azért így luxus. Ha az új játékosok és Pászka, Wingó kezdett volna biztos vagyok benne hogy rugtunk volna gólt. Marquinos és Bassey is jól szállt be.

    Nem ezeken a meccseken kell beépíteni az új embereket. Ahogy Mercit sem tette be irányítani, a védelem közepébe Dibusz elé sem tennék be egy embert, aki három hete készül talán a csapattal.

    Cserkó fejében ez lehetett a prioritás:
    1. Ne kapjunk gólt.
    2. Ne dőljön ki senki, vagy csak nagyon kevesen a visszavágó előtt.
    3. Rúgjunk egy gólt, ha lehet többet.

    A 3. ponthoz is közel álltunk, de az első kettőnek a realizálásával egy jó pozícióból várhatjuk a visszavágót. Ha jól gondolom, és így sakkozott a Mester, akkor rendben vagyunk.

    Zaki ziccere volt az elmúlt 4 év legnagyobb kimaradt helyzete (0.83xG), hasonlóan nagy helyzete Varga Rolinak volt a CSZKA ellen (0.85), illetve Csontosnak a Budafok ellen (0.82), de azok bementek.

    Mondjuk látszott Zakin, hogy milyen gyorsan indult a kipattanóra. Játékosok 70%-ka a lövésig sem jutott volna el

    A tegnapi meccsen pontosan az történt, ami vártam. Szenvedés, max. 1 gól. Viszont a látottak után egy percig sem kételkedek a továbbjutásunkban.
    Itthon is 10 emberrel 25 méteren fognak védekezni, de be tudjuk majd darálni őket.
    Traoré jól játszott, Tokmac is 1-2 dolgot leszámítva.
    A védelem szar volt, azt nagyon rendbe kell tenni.

    Itthon 2-0. Hajrá Fradi!

    Hasonlóan látom. Elől csak egy picit higgadtság hiányzik. Elkapkodtuk a lehetőségeinket, számtalan homályba ellőtt labdánk volt ahelyett, hogy szépen végig játszottuk volna a támadásainkat. Traoré játéka nekem is bejött.
    Szerintem Blazic kiesése nem is a játéka miatt fáj igazán, hanem mert mintha vezér nélküli lenne a védelem. Ez nagyon látszott. Nem nagyon láttuk még az újakat, de amit eddig hallottam, leginkább Thelander pótolhatná ilyen szempontból Blazic-ot, de ő még nagyon új a csapatban, és az első két körre nem is neveztük.

    A szezon első meccse volt, nem szedném le a keresztvizet a csapatról, mert az eleje gyakran döcögős, és nem csak nálunk. Úgyhogy mellőzve minden nagyobb következtetést, szigorúan csak a tegnapi meccsről:
    - Siralmas volt.
    - Támadásban is pontatlanok voltunk, ezért volt kevés helyzetünk, de legalább egy-két megmozdulásból látszott, hogy van bennünk potenciál.
    - A védekezés viszont tragikusan gyenge volt, számtalan egyéni hiba, és mintha össze-vissza rohangáltunk volna, azt se tudtuk kinek kivel kell mennie.
    - Ha pozitívumot kell mondanom, akkor az Traoré játéka volt. A második félidőre ő is elfogyott picit, nem azt mondom, hogy jól játszott, de az átjött hogy jó játékos.
    - Remélem itthon Pászka kezd. Civic védekezésben is gyengécske volt, de a beadásai... Az jutott az eszembe, hogy ha Pászka van a pályán, akkor nyerünk. Egy gólpasszt tuti kioszt, mert ez nála alap... smiley És ez csak félig-meddig vicc.
    - Egyébként pedig felejtsük el, ha továbbjutunk, és lesz megint egy szép menetelésünk, senki nem fog emlékezni erre a meccsre. Hajrá Fradi!

    Tomi egy igazi profi. Ő sem gondolta, hogy a kazakok ennyire jók és nem szégyellik a félpályánál felrúgni a játékosainkat. Néztem az elnök úr podcastját és elhiszem amiket mondott. Azt hiszem egy francia színésznő megjegyzése volt, "mindig az első lépés a legnehezebb". Én még a 80-ik percen is reméltem, hogy szerzünk egy gólt és majdnem a Tobol szerezte. Tök biztos vagyok abban, hogy a mester rendbe teszi a fejeket. Szükség lesz rá. El nem tudom képzelni, hogy kiessünk, de nehéz lesz. (az első gólig biztos. Csak ne mi kapjuk)

    Ennyire jók? Mennyire?
    Faék egyszerű csapat. Hajtanak, odapiszkálnak, ahogy 20-30 méterre vannak a kapunktól lőni próbálnak. Ennyi.
    Ez a párharc csak a mi teljesítményünkön múlik.

    Annyit lehetett észrevenni, hogy ha megszerzik a labdát gyorsan igyekeznek a kapunk elé. Erre kell figyelni, meg arra, hogy nehogy összehozzanak egy büntetőt. Egyébként az eredményben legalább 30 százalékban benne van a hosszú út, és az időeltolódás.

    Vagy olyan játékost kell a kezdőbe rakni, aki képes ütközni és labdát szerezni.
    Vécsei azt se tudta merre van. Esiti beállásával teljesen megváltozott a meccs.

    mi változott meg? ugyanúgy voltak lövőhelyzeteik, a másik oldalon meg nem sok helyzet adódott, Marquinhos próbálkozott a szélen elmenni, de nem igazán jött össze.

    Soha nem voltak annyian az FC Tobil meccsein, mint tegnap .
    Tegnap 8420 néző volt jelen a meccsen. Korábban a Galatasaray elleni mérkőzés jelentette a csúcsot 2009-ben 8320 nézővel.

    A kazahok vért ittak, maximumra pörögve mentek bele a meccsbe, az első félidőben úgy is nyerték a párharcok nagy részét, hogy elvileg mi voltunk fizikai fölényben. Minimum annyi kell szerintem, hogy mi is így játsszunk itthon az első perctől. Akkor nem lesz gond, komoly szuroklás mellett bedaráljuk őket, még ha akadozik is a játék. Ha kicsit élesebbek leszünk játékban is, vagy legalább egy vagy két kulcsemberünknek kijön a lépés, akkor sima is lesz. Ha nem pörgünk fel, akkor viszont keserves szenvedés.

    A kosztanaji találkozón 4-2-3-1-es felállásban játszottunk. 83%-kal passzoltunk, 64%-ban birtokoltuk a labdát, kifejezetten lassú 14.6-os passz/perc tempóban játszottunk (Tobil 76%, 13.7 p/p). 35+3 támadásból 10 lövésig jutottunk, 2 talált kaput (Tobil 26+4, 15/3). Nagyon sok támadópárharcot vállaltunk, de annak csak 37%-a volt sikeres (101/37, Traoré 12/28, Laidouni 10/15, Tokmac 5/10, Zachariassen 1/6, Boli 0/5 – Tobil 92/31, 34%). 15-ből 2 beadásunk volt pontos (Tokmac és Civic 1/5). Az XG-arány 1.35-0.67, az xcG-arány pedig 1.37-0.04 volt ide.

    A párharcarány 131-128 oda, a fejpárbajok 19-19-es “ikszet” hoztak, Nekünk 92/61 (66%), nekik 101-ből 64 (64%) sikeres védekezőpárharcu(n)k volt. 27 labdát szereztünk a hazaiak térfelén (Traoré 6, Laidouni 5, Esiti 4, Vécsei 3), ők 23-at a miénken. 7 labdaeladásból jutottak el a kazakok lövésig (Vécsei, Kovacevic, Mmaee 2-2, Laidouni 1), mi a másik oldalon háromig. Intenzíven támadtunk le (4.4 PPDA, Tobil 9.5), a mieink passzainak 9, a Tobilénak 18%-a volt hosszú.

    Az InStat-index alapján a TOP5: Kovacevic 277, Laidouni 271, Mokin (Tobil-kapus) 260, Esiti és Malij (Tobil belső védő) 250-250 [forrás: NSO és Tobil].

    Dibusznak 3 lövést kellett védenie (0.04 xcG), egyszer kellett kijönnie, 17 passzból 16 volt pontos.

    Botka 80 percet volt a pályáb, 1 lövése volt (0.04). 62 akciójának 63%-a volt sikeres, 67%-kal passzolt, 15 párharcból 9-et nyert meg. 15 labdát adott el, 8-at szerzett, 2 passzt lopott.

    S. Mmaee 94 akciójának 83%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt, 15 párharcból 9-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 12-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Kovacevic 83 akciójának 77%-a volt sikeres, 92%-kal passzolt, 16 párharcból 8-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 14-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Civic 67 akciójának 67%-a volt sikeres. 78%-kal passzolt, 18 párharcának felét nyerte meg. 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.22).

    Laidouni 99 akciójának 74%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.03). 84%-kal passzolt, 9 cseléből 7 volt sikeres, 32 párharcból 24-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 14-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Vécsei 54 percet kapott, 73 akciójának 64%-a volt sikeres. 88%-kal passzolt, 24 párharcból 11-et nyert meg. 11 labdát vesztett és szerzett, 7 passzt lopott. 1 lövés készített elő (0.02).

    Traoré 86 akciójának 56%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.24). 81%-kal passzolt, 42 párharcának felét nyerte meg. 9 labdát szerzett, 5 passzt lopott.

    Zachariassen 64 percig volt a pályán, 42 akciójának egyharmada volt sikeres, 1 lövése volt (0.83). 11 passzából 6 volt pontos, 23 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett,

    Tokmac 66 akciójának a fele volt sikeres, 3 lövése volt (0.08). 77%-kal passzolt, 21 párharcból 9-et nyert, 3 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.15).

    Boli 64 percet kapott, 27 akciójának 30%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.13). 4 passzából 3 volt pontos, 14 párharcból 3-at nyert meg. 1 labdát szerzett.

    Esiti 42 percet kapott, 50 akciójának 82%-a volt sikeres, 91%-kal passszolt, 13 párharcból 8-at nyert meg. 5 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 1 passzt lopott.

    Marquinhosnak 32 perc jutott, 17 akciójának 47%-a volt sikeres, 9 passzából 6, 5 párharcából 1 volt sikeres.

    Basseynek is 32 perc jutott, 20 akciójának negyede volt sikeres, 6 passzából 5, 9 párharcából 0.

    Wingo 17 percig volt pályán, 13 akciójának 62%-a volt sikeres, 10 passzából 6, 3 párharcából 2 sikerült. 3 labdát vesztett, 1 passzt lopott.

    Így értékeltétek a Tobol elleni teljesítményt.

    Dibusz 6.48
    Kovacevic 5.56
    Traoré 5.31
    Esiti 5.26
    Laidouni 5.20
    Botka 5.05
    S. Mmaee 5.00
    Tokmac 4.97
    Marquinhos 4.85
    Civic 4.76
    Vécsei 4.60
    Zachariassen 4.40
    Bassey 4.37
    Boli 4.33

    https://ulloi129.hu/2022/07/06/elo-a-tobil-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2022/07/08/igy-teljesitettunk-a-tobil-ellen/
    https://ulloi129.hu/2022/07/13/dibusz-kovacevic-traore/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.06, 12:18
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu