magyarfutball.hu

Hungary - Cyprus 1 : 0 20:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Ciprus 2021
  2. Magyarország - Ciprus 2021
  3. Magyarország - Ciprus 2021
  4. Magyarország - Ciprus 2021
  5. Magyarország - Ciprus 2021
  6. Magyarország - Ciprus 2021
  7. Magyarország - Ciprus 2021
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.6 (5 szavazat)

játékvezető: 2.8 (5 szavazat)

hangulat: 3.4 (5 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 0 (1)
  2. 1 : 0 (1)
  3. 3 : 0 (1)
barátságos mérkőzés
955. official national team match
referee : Jug Matej (Szlovénia)
attendance:
  1. mlsz.hu: 6.324
  2. nso.hu: 10.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.05, 11:31
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.05, 11:29
    Marco Rossi: A végeredménynek örülök, hiszen a győzelem javítja a csapatmorált, és pozitív hatással van a további munkánkra. Kényszerűségből nagyban át kellett alakítani a kezdőcsapatot az ideálishoz képest, ezért benne volt a pakliban, hogy kicsit küszködős lesz a játékunk a szervezetten védekező ciprusiak ellen. Avattunk újoncot, emellett több játékos még nem játszott korábban együtt, ennek is betudható, hogy taktikai problémáink voltak, különösen az első félidei labdabirtoklásban, ám komolyabb lehetőséget ezzel együtt sem engedtünk az ellenfélnek. A második félidőre feljavultunk, jobban játszottuk meg a labdákat, bár éppen ebben a periódusban alakítottak ki helyzeteket a ciprusiak. Dibusz Dénesnek jár az elismerés, hogy ezekből nem született gól. Volt néhány fontos taktikai tanulsága a mai mérkőzésnek, de azt is ki kell emelni, hogy az Európa-bajnokságon másféle játékot kell majd játszanunk, hiszen a nagyobb csapatok ellen mi leszünk azok, akiknek kontrákra kell építeniük. Végül fontosnak tartom megemlíteni, hogy nagyszerű volt a hangulat ma este, az elejétől a végéig éreztük a támogatást a szurkolók részéről, amit ezúton is köszönünk nekik.

    Nikos Kostenoglou: Meg vagyok elégedve a játékosaim teljesítményével, hozzáállásával. Nagyjából a hetvenedik percig tartott az erőnk, ami nem is csoda, hiszen csak háromszor edzettünk a meccset megelőzően, így a találkozó számunkra sajnos vereséggel zárult. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, abban az időszakban a márciusi formánkat hoztuk, próbáltunk kezdeményezni. Ellenfelünk egy helyzetből gólt szerzett, nekünk több lehetőségünk is volt. Volt egy egy tizenegyesgyanús szituáció, amikor talán büntetőt kaphattunk volna, de ezt vissza kell nézni. Szeretnék sok sikert kívánni a magyar csapatnak az Európa-bajnoksághoz

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-tanulsagos-merkozes-van-mogottunk
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-szoveg-es-uzengetes-helyett-harcot-akarok-latni-rossi-2830413
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.05, 11:08 (szerk.: 2021.06.06, 16:51)
    okosan, kényelmes tempoban focizunk, nehogy kifáradjunk az EBre, és elég jól titkoljuk a villámcsapásszerü támadásainkat, amikkel majd ledöbbentjük. és kétségbeesett kapkodásba kergetjük az ellenfeleket.

    Nincs középpálya, nincs aki osztogasson, ezáltal nem tudják helyzetbe hozni a csatárokat.

    Kalmár és/vagy Szoboszlai nélkül ez nulla lesz. Ez a két játékosunk van összesen aki nem csak eszetlenül passzolgat vagy leszegett fejjel rohan előre hanem képesek megjátszani a támadókat. Hahnhoz gyakorlatilag nem kerül labda mert 25 méterre a kaputól elfogy a tudomány.

    Hahn nagyon szimpatikus ember és ügyes focista...de kicsit vékonynak tűnik nekem a nemzetközi mezőnybe...

    Az írek elleni csapat már sokkal közelebb lesz az EB-s összeállításhoz. Az első gyenge 20 perc óta teljesen uraljuk a meccset, igaz a támadójátékunk továbbra is vérszegény, de igazán jó csatárok nélkül nem csoda. A középpálya eddig nagyon gyenge. Varga Kevintől többet várok, Kleini még úgy ahogy produkál valamit. Védelemben eddig nem volt hiba Orbán nélkül sem, ami jó. Teljesen jó ez a meccs arra, ami.

    Ebből a mai csapatból sokan fognak játszani az EB-n? Ciprus mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfél, lőttünk egy szerencsés gólt egy szilveszteri összefoglalóba illő luft után, ők meg nem kaptak meg egy bíró orra előtt lerúgott csatárért egy jogos tizit. Holender eszméletlen béna, Lovre az Lovre, Hahn már Ciprus ellen is eltűnik, Sigér vigyorgása valami katasztrófa, amellett hogy focitudás nem párosul a jókedvhez.

    A gól is remek volt! Szélről ügyesen beadva, Holender ravaszul elcsúszott, ezzel megzavarta a védelmet, és Schafernek már könnyű dolga volt. Nem rossz ez fiúk, csak így tovább!

    Srácok, ne már
    Ciprus kb 100. a világranglistán, kb 20 millió euró a keret értéke
    Amit eddig mutattunk, az a vicc kategória
    Nagyjából 45 perc alatt sikerül 2-3 passzjátékot bemutatni, a többi a tologatás kategória.
    Ha az EB-n ezektől a játékosoktól várjuk majd, hogy felpörgetik a játékot, húznak egy váratlant... akkor sokáig fogunk várakozni...

    Nem értem, hogy a Bollát nem tudják megtanítani, hogy ha felfut és odaér a tízen hatos sarkára, akkor ne forduljon befelé, mert ballal mindig eltöri a labdát.

    Az EB szempontjából egy teljesen irreleváns meccs ez. A torna három meccsét mi a tizenhatoson fogjuk tölteni, esetleg egy-egy kontránk lesz amiben bízhatunk vagy egy pontrúgás. A meccsek nyolcvan százalékában tolódni kell majd, gyakorlatilag bunkerezni nagyon mélyen.

    Kedvencem az volt mikor passzolgattunk az ellenfél térfelén majd Willi megunta és kérte el a labdát és vitte fel a 16 os környékére, messze a legjobb játékos a pályán

    Na, ez a gyökér egoista Nikolics csak úgy rohant a labdáért a tizi előtt... Mintha az ő kiváltsága lenne, mert ő akkora sztár... Örülük is, hogy kihagyta, hátha visszavesz egy kicsit abból az irdatlan nagy arcából. Ki se vinném az EB-re.

    Holender meg Nikolics lefele logott ki, Schäfer felfele, a többiek hoztak egy välogatott szintet.

    Hála az égnek,vége ennek a kínszenvedéses labdakergetésnek,én a Ciprusiaktól többet vártam,a mieinktől ettől csak jobb lehet,de az is lehet,hogy tévedek,ebből a 26-os keretből,legalább 16 játékost el kellene felejteni,mert a megyei szintet sem ütik meg.

    Nikolics védelmében annyit, hogy azért rúgott ő már sok gólt 11-esből...
    Igaz, majdnem az összes büntetőt félmagasan bikázza, aztán vagy jól eltalálja, vagy csak úgy, hogy a kapusnak pont jő, mert nem megy sarokra. Mindenesetre, ha egy francia ellen összejönne egy 11-es, én nem Nikolicsnak adnám oda. Túlságosan kiismerhető, amit csinál.

    Mérsékelt képességű ellenfél ellen felkészülésnek jó volt ez és a hangulatemelő győzelem is megvolt. Amire választ kaptunk hogy Szoboszlai/Kalmár távollétében minden bizonnyal Kleinheislernek kell majd összefognia a játékot, illetve hogy Holender szerencsére nincsen bebetonozva a baloldalra, bár arról nem sokat tudtunk meg hogy Varga Kevin hogyan tudja megoldani a posztot védekezésben lévén hogy nagyon nem tették próbára. Hahn egyelőre elég erőtlen volt még ezen a szinten, nem nagyon tudott játékba avatkozni, Schäfer viszont nagy nyertese lehet a mai meccsnek, nem csak a gólja miatt, bejátszhatta magát a Nagy Ádám mellett másik szűrő poszton

    Azt azért nem egészen értem, ki mit várt ettől a meccstől, és ki mit vár a ránk váró sorozattól: a világbajnok, a címvédő és a németek ellen? Nem lehettek ennyire ostobák. Örüljünk, hogy ott lehetünk, békanyálon csúsztunk be megint a mezőnybe. Kiharcoltuk, de esélyünk semmi. Ha ehhez képest szerzünk egy pontot, már nagy dolog lesz.

    Bevallom én újpestiként sem értem, hogy Sigért miért gyalázzák többen is? Ő egy védekező középpályás, akinek az a dolgham, hogy ne hagyja élni az ellenfelet, középen piszkálja el a labdát, és lehetőleg a saját társát indítsa vele, ha kapura fordulna.
    Ezt tökéletesen meg is teszi, szükség van az ilyen játékosokra is, nem lehet tíz Szoboszlaival kifutni a pályára.

    De azért remélem rá lehet fogni hogy új taktikát akartak bevetni, és nem jött be. Nyilatkozta Rossi hogy taktikai változás is lehet a 2 kp kiesése miatt. Remélem nem ez volt az

    Amúgy a meccs kb azt hozta, amit vártam. Schäfer jó volt, nekem Hahn sem okozott csalódást.
    Kleini is megmutatta, hogy támadásban is lehet rá számítani.
    Jó lesz ez teljes kerettel!

    Ez nagyon karcsú volt srácok... tudtuk, hogy Szoboszlai és Kalmár nélkül nem lesz ugyanaz a válogatott, és persze sok az új arc, de ez azért a vártnál is gyengébb volt. Ordít, hogy nincs irányítónk, nincs aki szervezze a játékot. Nagy Ádám maradt csak, de ő keveset játszott, remélem, az írek ellen végig nyomja. Írd és mond, egyetlen kapuralövés Ciprus ellen! Meg egy kihagyott tizi. Ez mire elég a nagyok ellen? Hahn Jani és Holender nagyon nem volt meggyőző, lefelé lógtak ki, remélem kedden izmosabbak leszünk. Muszáj, mert az EB-re ez édeskevés...

    Kleini nagyon jó volt, egyértelműen azért jött le mert a 3 csoportmeccs nagy részén számít rá a kapitány. Schafer pedig lehet bejátszotta magát a kezdőbe, ahogy Varga Kevin is. Inkább elnézném őket mint Sigért meg Szalait.

    Ez egyébként a B csapat volt, és nyert.

    Viszonylag intenzív meccsen kevés hibával játszva, extrát nem nyújtva megérdemelten nyertünk.

    Sajnos nagyon fogalmatlanok vagytok, ha nem látjátok hogy ma egyértelműen az volt a terv, hagyjuk kicsit játszani az ellenfelet. Mert erre kell készülni, csak sajnos nem sikerült kompetensebb ellenfelet találni. Viszont fizikálisang nagyon patentek voltak a ciprusiak, biztosan építő tartalommal bírt ez a felkészülési meccs.

    nyertes meccsen debütálni mindig jó!!hozta a háhn amit kellett. nagyon látszott hogy nincs irányító a csapatba.de jól tette le alabdákat.adott a holendernek a végefelé egy nagyon jó indítást de nem kezdett vele semmit.a bíró lehet gólt vett el.a shéfer szépen berúgta. jobban kell veszélyeztetni a kaput.nikolics lógott ki lefelé ma,nem nagyon kellene már eröltetni.ciprus többet lött,de nem volt valami veszélyes.

    Néhány tanulság azért volt.
    1. Lang ha Orbánnal történik valami, többé-kevésbé pótolhatja, tragkus lenne, mert a kettő között komoly különbség van, de ha nincs ló, jó a szamár is.
    2. Schaferrel úgy néz ki számolhatunk.
    3. Nikolics nem jobb Hahnnál. Utóbbi tudja ugyanazt.
    4. a középpályánk így ebben a formában gyenge. Varga Kevin nem rossz, de több kell, benne van lehetőség azért támadásban elsősorban. Sigér gyenge volt, Hollender is. Mindegyiktől több kell, Sigi aligha lesz kezdő, ha Nagy Ádi bevethető. Kleinheislernek kell lenni az észnek (ami nála viccesen hangzik, de ez a helyzet).
    5. Több esetben is nem a jó megoldást választottuk, eggyel toltuk odébb a laszti, ahelyett, hogy kettővel ki szélre. Több átlövés kell.
    6. Megint látszott, mi van, ha nincs fenn Szalai Ádám... Nincs más csatárunk erőcsatárként. Hahn érdekes lenne vele együtt a pályán, kíváncsi lennék, hogy működne.

    Ami ma kiderült, szerintem:
    - Varga Kevin egyértelműen 1 sorral előrébb való. Védekezni egyáltalán nem tud. Folyamatosan elmentek mellette.
    - Amint Nagy Ádi bejött egyből magabiztosabb lett a csapat és szervezettebb is a játék. Nagyon kell a csapatba.
    - Hahn megilletődött volt, nem sokat tett hozzá. Igaz, Nikolic még annyit se. HJ fizikailag nagyon gyenge. Egy Pepe mellett labdába se érne egész meccsen.
    - Holender gyenge volt középen.
    - Bolla ugyancsak meg volt szeppenve. Pedig a debütáló játékosaink kifejezetten jók szoktak lenni, most elszürkültek.
    - Schäfer a gólja után magabiztosabb lett és jól is játszott.
    - Lovrencsics már nem való a válogatottba. Lassú, körülményes, sok labdát elad.
    - Kleinheisler túl sok olasz focit néz...minden 3.labdaérintése után elesik.
    - A többiek tették csendben a dolgukat (Szalai A kicsit flegma volt 1-1 megmozdulásában)
    - Kevés a kapuralövés

    A meccs gyenge volt, de ilyen felforgatott csapattal teljesen érthető. Nikolics már rohadt lassú ide is, remélem max időhúzó csere lesz. Hahn jöhetett volna inkább a helyére, a második félidőben érdekes lett volna látni mit csinál egy kicsit több lapos passzal.
    Az írek ellen több kell, de biztos, hogy több is fog jönni.
    Az EB-n meg a tisztes helytállás a lényeg, semmi más. smiley

    Hogy a lényeget is kiemelje valaki, megjegyzem, végre rendes hazai kűrruhában lejtettünk, aminek elengedhetetlen része a zöld sportszár

    Sajnos tényleg van jó pár játékos aki a lehetőség ellenére sem ugrotta meg a lécet, bár lehet inkább másokat kellett volna kipróbálni helyettük,igaz szűk a merítési lehetőség.Lovrencsics, Holender, igazán pontatlanul játszott, egy gyenge ellenfél ellen. Két aktívabb játékosunk volt a támadások során Kleini és Varga Kevin, és harmadikként ide lehet sorolni Schäfert,aki kellemesen meglepett. Szerintem is, és ezt írta valaki már,a próbálkozások , váratlan megoldások, lövések, lendület hiányzott nagyon,pedig ideális ellenfél volt erre, mégha felforgatott csapattal is álltunk fel. Mikor ha nem most lehetett volna bizonyítani a kapitánynak. Sajnáltam hogy Schön nem kapott lehetőséget, és szerintem most lehetett volna Cserinek is adni esélyt, hogy legyen aki mozgatja a csapatot, jó tudom nem ő a fő opció,de kreatívabb, és irányító. A második félidőben ez nagyon hiányzott,(és a lövések) meddő fölény,tili toli jobbra balra, és gyakorlatilag ezzel ki is merült a támadás. Én valami olyasmit vártam ettől a meccstől,hogy lendületesen,sok kényszerítővel( ami a foci bombabiztos fegyvere szerintem),rengeteg kapura lövéssel próbálkozunk,az ellenfél adott volt, ehhez képest láttuk mi történt. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek, Schäfer és Varga Kevin (nagyon nem az ő posztja) vállalkozó játékának és azt hiszem ennyi. Hajrá Magyarok!!

    A Mister megnézett több játékost, volt aki meggyőzte, volt aki biztos, hogy nem. A bátorság látszik, nekünk a rövid passzos, kreatív focit kell játszani. Számoltam az ívelések utáni labdavesztéseket, ez még NB-s szinten is sok volt. Kedden más lesz a menü, Hajrá Magyarok!

    Holender zidane-os lövőcsele szép volt, Schafernek sok sikert a továbbiakban is.
    A magyar ember viszont nagyon furcsa, ez egy barátságos meccs volt egy kellemetlen ellenfél ellen, nem a legjobb összeállítással, stb. Egy értelmesebb ember tudja, hogy egy ilyen meccsnek nincs sok jelentősége. Ellenben csak tavaly pár hónap alatt: törökök ellen 6 pont, szerbek ellen 4 pont, Moszkvában döntetlen, vertük sorsdöntő meccsen az EB-elődöntős Izlandot és Bulgáriát, megnyertük az NL-csoportunkat az alábbi csapatokkal szemben: török, szerb, orosz. De mindennek nyilván nincs jelentősége, ha csak 1-0-ra verjük Ciprust egy felkészülési meccsen...

    Igen, felkészülési meccs volt, nem is lehet sokat várni ettől, de látszik, ami látszik, nincsenek csatáraink, ahogy már évek óta ez a leggyengébb pont. És Nagy Ádám becseréléséig középpályánk sem volt, ott Kleinheisler volt addig elfogadható, a többiek szerényen teljesítettek. Varga Kevin baloldali ékként hasznosabb lenne, mert a védekezésén sok elmehet, ahhoz éretlen. Jöjjön a következő meccs.

    K viccesek vagytok! Évek óta követelitek Nikolicsot a kezdőbe Szalai helyett, hát most láttátok mennyit tud. Se mezőnyben, se kapu előtt, se gyorsaságban nincs benne extra. Cserének jó, de nálam már Hahn is előrébb van a sorban.

    A kellemes meglepetés, Schaferen kívül, az Varga Kevin. Támadásban egyedül ő volt ötletes, improvizatív, a gól is neki köszönhető. Bizonyította, hogy sokkal jobb, mint Rossi kedvence, a Holender. ÉS nem tudom figyeltétek-e, még a meccs utolsó percében is, veszélyes helyzetekben mentett hátul. Tehát a védekező szerepét is betöltötte. Bravó, Kevin.
    Még annyit: Nego középpályán nagyon jó teljesítményt nyújtott, stabil kezdőnek kellene lennnie. Lehet, hogy inkább jobb oldali futóban, Lovre és Bolla helyén, helyett.

    Én nem vagyok oda Nikolicsért, de nem értem a köpködést. Odaállt a 11-eshez és kihagyta. Mint sok más futballista, akár világsztár is. Ennyi. Barátságos meccs lévén jelentősége sem volt.
    A meccsen felvettem ült két fa..kalap. Ők például ezután ezzel foglalkoztak, a végén fel sem akartak állni és végig arról beszéltek, hogy "nehogymá" ők is megtapsolták a csapatot egy 1-0 után....
    Nagy bajok vannak ...
    Ez a válogatott az elmúlt évben sokat letett az asztalra.
    Szeressük őket és tiszteljūk a kapitányt, aki ezt kihozta belőlük.
    Varga, Schäfer, Nego, Szalai kifejezetten jó volt, ennek kell örülni.
    Gulácsi még nem véletlenül véd a Bundesligában, ha valaki megkérdőjelezték a helyét.....

    Nem tudom mi a baj. Ciprus ellen játszottunk felkészülési meccset. Nyertünk 1-0ra.Uj játékosok, új taktika. Sok minden nem vált be, de ezt ők is tudják. Valamikor ki kell próbálni ezeket meccsen is. Rossi is megmondta, nem ilyen taktikával fognak játszani. Gondolom észrevette hogy nem megy. Az Eb-re olyan taktikával mennek ami már bejött, ott nem fognak kísérletezni. A felkészülési meccs meg pont erre való.

    Egyébként a meccs egyértelműen legpozitívabb meglepetése (persze nem sok volt smiley) ) Schäfer mentalitása volt. Jó értelemben pimasz volt, nem vizelte le a lábszárát, hanem úgy mozgott, mintha ez lenne minimum az 50. felnőtt válogatott meccse.

    Varga Kevin sokkal jobb ezen a poszton mint Holender, igaz védekezésben nem tuti, hogy elég lesz franciák németek portugálok ellen. Valószínű Fiola kerül ide, de akkor meg támadásunk nem lesz erről az oldalról.
    Háhnt fikázóknak remélem az feltűnt, hogy a gólnál ő szerezte a labdát, elég lehetetlen helyzetből.
    Kleinheisler megint az egyik legjobb volt.
    Nikolics eddig szinte mindig jól lőtte a tiziket kár érte, de az ő gyors egyérintős passzai mindig fölpörgetik a játékunkat.
    Schafer jól mozgott. Nagy-Vida szűrőpáros volt eddig a legjobb, de talán a Nagy-Schafer is lesz olyan.

    Szerintem ez egy szerényebb. gyengébb teljesítmény volt passzokkal, kevés csellel felvállalva, agresszióval, lendülettel, néha voltak jobb periódusok. Ez egy felkészülési meccs volt, többet vártam, Írek ellen kiváncsi leszek főleg EB-re is mit nyújtunk, ebből nem lehet következtetni szerintem. VB selejtezők is jönnek ugye lengyelekkel.. Ki legyen a kezdő: akiben benne van a tűz, lendület...

    Ahogy beszállt Willi, azonnal lehetett érezni, hogy itt nem lesz ciprusi esély a gólra, sőt előre is sokat segített.
    Schafer kezd belejönni.
    Kleinhesler nagyon biztatóan játszott !!!
    Dibusz védett néhány komolyat
    Az EB -én nagyon fog minden ellenfelünk nyomni, tehát már a középpályán erősen oda kell tenni magukat, hogy ne szaladjanak át rajtunk.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Ciprus ellen nyújtott teljesítményét!

    Schäfer András 7.64
    Szalai Attila 6.86
    Willi Orbán 6.72
    Dibusz Dénes 6.67
    Varga Kevin 6.58)
    Kleinheisler László 6.35
    Gulácsi Péter 6.34
    Loic Nego 5.88
    Lang Ádám 5.87
    Botka Endre 5.76
    Bolla Bendegúz 5.61
    Sigér Dávid 5.43
    Hahn János 5.28
    Holender Filip 5.22
    Lovrencsics Gergő 5.05
    Nikolics Nemanja 4.35

    Szavazatok száma: 3264

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2830381
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-schfer-andras-a-meccs-embere-olvasoink-szerint-2830523
     
  4. avatar: Zsorzsinju
    2021.06.02, 07:47 (szerk.: 2021.06.05, 11:32)
    Gazdag Dániel és Nagy Ádám sérülés miatt nem lép pályára a pénteki, Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen.

    https://m4sport.hu/euro2020/hirek/cikk/2021/06/02/nagy-adam-es-gazdag-daniel-serules-miatt-nem-jatszhat-ciprus-ellen/
    A szövetségi kapitány azt is elárulta: Szalai Ádám, Sallai Roland, Orbán Willi és Nagy Ádám kisebb izomfáradtság miatt nem volt tagja ezúttal a kezdőcsapatnak, de mindannyian rendelkezésre állnak a következő mérkőzésre, mindössze azért maradtak ki, mert nem szeretett volna egy komolyabb sérülést kockáztatni az esetükben.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-tanulsagos-merkozes-van-mogottunk
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2021.05.30, 20:33
    Játékvezető: Matej Jug (SLO)
    1980. szeptember 25., Ljubljana
    Ez lesz a 23. európai válogatott mérkőzése.
    Ciprusnak nem vezetett még. A Magyar válogatottnak vezetett mérkőzései: 2015-ben Finnország elleni EB-selejtező 1:0, 2018-ban Ausztrália ellen 1:2 és 2019-ben Wales elleni EB-selejtező 1:0.
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2021.05.30, 16:18
    Ciprusi szövetségi kapitány:
    Nikolas "Nikos" Kostenoglou (GRE)
    1970. október 3., Kavala
    1996. január 24-én szerepelt a Görög válogatottban az AEK Athén csapatából.
    2021. február 18-án nevezték ki Ciprusi szövetségi kapitánynak.
    Márciusban három VB-selejtezőn irányította a válogatottat.
    Szlovákia ellen 0:0 otthon, Horvátország ellen 0:1 idegenben és Szlovénia ellen 1:0 otthon.
    Nem rossz eredménysor.
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.25, 19:48
    Marco Rossi csapata június 4-én 20.00 órakor Ciprus ellen, majd június 8-án 20.00 órakor Írország ellen lép pályára az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseken, a Szusza Ferenc Stadionban.

    A mérkőzésekre szóló jegyeket május 26-án, 10-órától, kizárólag online lehet megvásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyek nem névre szólóak, egy vásárló legfeljebb 4 belépőt vásárolhat.

    A találkozókra két kategóriában lehet belépőt váltani: 3000, illetve 5000 forintért. (Ezúttal a Szurkolói Klub tagjai nem vehetnek igénybe elővásárlási lehetőséget és kedvezményt sem.)

    A Szusza Ferenc Stadionba csak személyazonosításra alkalmas igazolvány, valamint hivatalos védettségi igazolvány birtokában lehet belépni, ezek meglétét a belépéskor ellenőrizni fogják. A szervezők a védettség igazolására szolgáló hivatalosan elérhető applikáción bemutatott igazolást is elfogadják.

    A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak az ilyen igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett mehetnek be a stadionba.

    2021.05.25
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-felkeszulesi-merkozesire
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.03, 09:55 (szerk.: 2021.04.03, 09:56)
    Kialakulóban van a férfi A-válogatott májusi, júniusi programja. A Marco Rossi vezette együttes a tervek szerint Telkiben, illetve egy rövid ideig Ausztriában készül majd a részben budapesti kontinenstornára, ugyanakkor mindkét felkészülési mérkőzését hazai pályán játssza majd: június 4-én a jó formában lévő Ciprus, négy nappal később pedig az írek ellen.

    A program még nem végleges, annak részleteit a koronavírus-járvány is módosíthatja, de a tervek szerint az OTP Bank Liga május 8-i befejezését követően egy héttel találkoznak a válogatott keret tagjai, a légiósok pedig a saját bajnokságuk végeztével csatlakoznak majd az összetartáshoz. Ezt követően május végén utazna el a csapat Ausztriába egyhetes edzőtáborozásra. A tervek szerint itt hirdeti ki a végleges keretét a szövetségi kapitány.

    A június 2-i hazatérést követően két nappal Ciprus ellen játssza első felkészülési mérkőzését a csapat. A szigetország válogatottja néhány napja döntetlent ért el az Eb-résztvevő Szlovákia ellen, a vb-döntős horvátok mindössze egy góllal tudtak nyerni Ciprus ellen, mely Szlovénia csapatát legyőzte, jelenleg a 100. helyen áll a FIFA-világranglistáján.

    Június 8-i ellenfelünk, Írország ugyanezen a listán mindössze két hellyel marad el tőlünk. Az ír válogatott az utolsó pillanatban maradt le az idei kontinenstornáról. A pótselejtezők első mérkőzésén korábbi Eb-selejtezős ellenfelünk, Szlovákia ejtette ki hosszabbítás után, tizenegyespárbajban. A Nemzetek Ligájában hozzánk hasonlóan a B-ligában szerepeltek, ahol a 4. csoport 3. helyét szerezték meg Wales és Finnország mögött, első pótselejtezős ellenfelünket, Bulgáriát megelőzve. Az ír válogatott a márciusi vb-selejtezőkön 3–2-re kikapott Szerbiától és 1–0-ra Luxemburgtól, majd Katar válogatottja ellen, Debrecenben 1–1-es döntetlent ért el.

    Mindkét mérkőzés helyszíne várhatóan az újpesti Szusza Ferenc Stadion lesz. A két ellenfél ragaszkodott a fővárosi helyszínhez, az Európa-bajnokság miatt több budapesti stadiont is lefoglalt az UEFA (edzések céljából) erre az időszakra. A tervezett kezdési időpont 20 óra.

    – Egyelőre még éppen csak túl vagyunk a márciusi vb-selejtezőkön, így Ciprus és Írország részletes kielemzése még odébb van – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Egy felkészülési időszakra fontos, hogy az ember olyan ellenfeleket válasszon, akik nem is túl erősek és nem is túl gyengék. Ciprus legutóbbi eredményei beszédesek, az írekről pedig szintén tudjuk, hogy csak hajszálon múlt, hogy nem jutottak ki az Eb-re, így tehát két olyan csapattal találkozunk majd, amelyek jól fel tudnak minket készíteni az egy héttel későbbi első Eb-meccsünkre. Emellett az is fontos volt, hogy két eltérő stílusban játszó ellenfél ellen lépjünk pályára, ugyanakkor túl erős ellenfeleket sem szerettünk volna, hiszen egy esetleges komolyabb vereséggel nekivágni az Európa-bajnokságnak kifejezetten rossz lenne, miközben az egyik legfontosabb a felkészülés során, hogy az Eb-re a csapat minden tagjának meglegyen a kellő önbizalma.

    2021.04.01
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ciprus-es-irorszag-ellen-keszul-ferfi-a-valogatottunk-az-eb-re