magyarfutball.hu

MAC - MUE 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 14. forduló
attendance:
  1. nela: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 23:49
    Magyar Athletikai Club 5:1 győz a Magyar Uszó Egyesület ellen.

    A játék elején néhány szépen keresztülvitt támadást láttunk a M. U. E.-től, azonban csakhamar
    túlsúlyba kerülnek az Athléták. Első félidő 1 : 1, A második félidő 15. perczéig rendes mederben folyik a játék, ettől kezdve azonban a biró egymásután állítja ki a M. U. E. játékosait durva játékmoodorukért addig, mig csak 5 játékos marad a porondon, úgy hogy a kapus a kezdéskor elment csatárt játszani és a kaput üresen hagyta. Végre a biró lefütyülte a játékot a vég előtt. Nézetünk szerint a bírónak kelleti volna mindjárt kezdetben arra törekednie, hogy a játék megtartsa fair jellegét és nem íly kómikusan ható kiállításokkal előállani és ha akaratának nem tud érvényt szerezni, hát fütyülje le az egész csa­patot. Biró: Gabrovitz (Postás).

    Magyarország 1903 december 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 23:45
    Magyar Athletikai Club 4:1 eredménynyel győz a Magyar Úszó Egyesület ellen.

    Tavaszi küzdelmük a M. U. E. 1 :0 arányú győzelmével végződött, csakhogy akkor a M. U. E. nagyon jó kondiczióban volt, a M. A. C. pedig csapatjának megcsorbítása folytán kevésbbé jó formát mutatott. Ez idő szerint éppen a fordított viszony áll fenn. A M. A. C. aránylag elég jó kondiczió­ban van, míg a M. U. E. csapata úgyszólván teljesen felbomlott; őszszel egyetlen egy bajnoki mérkőzést nem nyert meg s a Törekvés ellen is csak barátságos küz­delemben tudott — igaz, hogy óriási fölényben — diadalmaskodni.
    A M. A. C. mindjárt a match kezdetén hatal­mas iramban támadott s állandó ostrom szín­helyévé tette a sárga­fehérek kapuját.
    A M. U. E. folytonos deffenzivára szorult s csak olykor tett elkese­redett kísérletet az ellen­fél kapuját megközelí­tendő. A M. A. C. vé­delme nagyon sarkában van a támadásnak, s csak így történhetett, hogy a M. U. E. meg­lepetésszerű lerohanása goalt eredményezett. Az athleták azonban ezt a goalt csakhamar vissza­adták s 1 :1 eldöntetlen eredménynyel végződött az első félidő.
    A másikban a kép nem változik.
    A M. U. E. csak rit­kán támad s 15 perczig rendes kerékvágás­ban folyik a játék. A M. U. E. kezd durván viselkedni, miért is a biró egymásután állít ki négy játékost. A hátralevők közül egy maga ment ki, egyet ' még a biró állított ki, míg a többi még tovább próbált játszani. Igazán kómikus benyomást keltett az öt játékos ellen küzdő M. A. C. egyoldalú mérkőzése. A biró nyilván nem tudta, hogy egy matchen nyolcz játékosnál kevesebb nem játszhat s bíráskodott még akkor is, midőn már csak öt ember vett részt az egyik csapatban. Ezt a matchet minden valószínűség szerint a Szövetség mint szabálytalan mérkőzést meg fogja semmisíteni s a két csapat újra fog egymással matchelni. Biró: Gabrovitz Emil (Postás) volt.

    Sport-Világ 1903 december 6.