magyarfutball.hu

MUE - 33 FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 5. forduló
referee : Pick Pál
attendance:
  1. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 18:44 (szerk.: 2021.09.15, 14:46)
    33 Football Club—Magyar Uszó Egye­sület 2 : 2 eldöntetlen.

    Vasárnap az újpesti pályán mérkőzött a két csapat. A mérkőzésről sok jót nem írhatunk. Különösen az első félidőben az erőszakoskodás jellemezte. A 33-asok túlnyomó testi erejüket viszik a küzdelembe, M. U. E. amennyire gyenge fizikamától telik, viszonozza azt. Nagy kavarodás között M. U. E. 10 percz múlva ön­magának ad goalt Változatlan durvasággal folyik a mérkőzés tovább, míglen M. U E. az önmagának adott goalt egy lerohanássál kiegyenlíti.

    A második félidőben a 33-asok 20 perczig kapujukhoz vannak szegezve; Lill, a veszedelmes lövéseket nagy szerencsével védi, azt azonban meg nem akadályozhatja, hogy, egy Cser­mák által goal felé lőtt labdát, amely a kapuból vissza­pattan, Géber a kapuba ne küldjön. Már—már azt hitte mindenki, hogy a mérkőzés 2 : 1 .arányban a fölénynyel játszó M, U. E. javára dől el, a' mikor a 33-asok lerohanása alkalmával a bíró érthetetlen okból lefütyüli a játékot és szabadrúgást ad 33 F. C. javára, amelyet mielőtt a goalba jutott volna a labda, Holics — állítólag — újjával érintett. A bíró a goalt megadja. Egy sajnalatraméltó inczidens is történt az első félidő vége felé, amit eléggé elitélni nem lehet Annak idejében a Labdarúgó Szövetségnek lesz alkalma vele foglalkozni. Tíz perczczel az első félidő, előtt a 33-asok egyik csa­tára dühbe gurulva a miatt, hogy játékát az ellen­féllel szemben érvényesíteni sehogysem tudja, mert M. U. E. összekötő csatárja minden munkáját meg­hiúsítja — a bírónak síphangja után, midőn a játék már szünetelt, 5—6-szor kézzel üti, lábbal rugdossa őt.. A bíró az első félidőre mindkét játékost kiállítja. Az inzultust kezdő játékos tette eléggé el nem ítélhető, de annál inkább csodálkozásra méltó, hogy a bíró mind­ezek után megengedte őt a pályán újból megjelenni. Hova jutunk, ha a pályán az ököljog érvényesül?

    Sport-Világ, 1904. május 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 18:33 (szerk.: 2021.09.15, 14:45)
    "33" Football Club — Magyar Uszó Egyesület 2:2 eldöntetlen.

    A népszigeti pályán folyt le a fenti bajnoki mérkőzés, mely azonban nem járt reális ered- ménytiyel, mert a M. U. E. határozottan jobb volt ellenfelénél.
    Az első félidőben a "33"-asok dominálnak, a kik erős játékkal védelemre kényszerítik a sárga­fehéreket, miközben vezető goaljukat érik el.

    Half time 1:0 a "33" F. C. javára.

    A második félidő 25 perczében az Uszók állandóan támadnak és hat percz múlva már a kiegyenlítő goalt rúgják. További támadásuk a a vezető goalt eredményezi. A biró egy ízben szabadrúgást ítél meg a 33-asok javára; a labdát a nélkül, hogy játékos érintette volna, a kapujába engedi a M. U. E. kapuvédje, mire a biró általá­nos ámulatra goalt ad meg a fehér-feketéknek.

    Versenybíró Pick Pál, a szövetség bírói bizottságának tagja (B. A. K.) volt, a ki fejtetőre állítja az amúgy is komplikált versenyszabályokat.

    Az Újság, 1904. május 2.