magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 1 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 19:13 (szerk.: 2021.06.23, 19:23)
    33-as Futball Klub - Törekvés Sport Egyesület 1:0 (0:0)
    Határ-utcai pálya.
    A III- kerületi T. V. E. újjáalakított versenypályáján mintegy 1500 főnyi közönség gyűlt össze, hogy tanúja legyen a kettős elsőosztályu bajnoki küzdelemnek.
    Már az elsőnek lebonyolitott mérkőzés is szenzációs eredményt ho­zott. A 33-asok csapata, a mely az eddigi tavaszi mérkőzésein meglehetősen gyöngén szerepelt, elkese­redett tusa után legyőzte a jó formáiban lévő Törekvést és ezzel a bajnoki listán a hatodik helyre ke­rült. Győzelmüket a. 33-asok megérdemelték, mert az ellentállás, a mit a Törekvés sokát és veszedel­mesen támadó csatazósorával szemben a védelmük kifejtett és a lelkesedés, a mivel a csatázok, élükön Weisz 'Frigyessel, a győzelmet jelentő gólért küz­döttek, élénk bizonysága a csapat életrevalóságának. Ha teljes összeállitásbau tud szerepelni a 33-asok csapata, úgy a tavaszi szezonban meg sok értékes győzelmet arathat. A Törekvés jobb volt legyőzőjé­nél, de nem feküdt bele a játékba elegendő energiá­val, s igy a szerencse is elpártolt mellőle. A csatá­zok támadásaiban a végső akció mindig csődöt mon­dott, részben a túlzott kombináláson, részben azon a mesteri védésen, a mit a 33-asok rendkívül ügyes kapuvédője, Zsák produkált. A támadások leszerelé­sében különben Bosnyákovics és Horváth is alapo­san kivette a részét. A Törekvés védelme megtett minden tőle telhetőt. Igaz, hogy nem volt valami nehéz dolga, mert a 33-asok csatázósorának minden egyöntetűséget nélkülöző akcióit könnyű volt lesze­relni. A kapott gól sem irható a védelem rovására, mert Weisz Frigyes nagy energiával keresztülvitt támadását föltartani nem lehetett, az éles lövést pe­dig a Dürr helyett beállított s jó erőnek látszó Hagen nem védhette . A mérkőzés áz első félidőben válto­zatosabb volt, mert akkor a 33-asok is sokat támadtak és Weisz Frigyes nem egy éles lövése tévesztett célt. A második félidő huszadik percében Weisz keresztültörte a Törekvés védelmét és éles lövéssel megszerezte a győzelmet jelentő gólt. A félidő hátra­lévő részét a Törekvés elkeseredett, de sikertelen támadásai töltötték ki. Biró Újvári Ödön volt.


    Budapesti Hírlap 1912 március 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 21:25 (szerk.: 2021.06.18, 10:04)
    „33“ Football Club — Törekvés: 1 : 0

    A NSC.—III. ker. mérkőzés előtt folyt le a ha­tár-utcai pályán e küzdelem, amelyben a „33“-asok meglepetésszerü győzelmet arattak az utóbbi időben nagyszerű eredményeket elért Törekvés felett. Bár a mérkőzés folyamán a Törekvés nem volt rosszabb el­lenfelénél, sőt állóképesség dolgában határozottan a jobbik csapat volt, a „33“-asok azért önfeláldozó, lel­kes és mindvégig mintaszerűen fair játékukkal méltán rászolgáltak az értékes győzelemre.

    A ,,33“-asok ezúttal nem mutatták azt a rend­szeres játékot, mint a TTC. ellen, hanem inkább egyénileg iparkodtak eredményt elérni. Kimagaslóan jó munkát végzett a védelem, ahol Bosnyákovics lassankint eléri régi formáját. A csatársor játéka, kissé kap­kodó volt, amit azonban Weisz Frigyes gyönyörű játé­ka nagyrészt kiegyenlített,
    A Törekvésnél a védelem és fedezetsor jól és meg­bízhatóan működött. A csatársor nagy hibája a belső csatárok lassúsága és tulkombinálása. A mezőnyben teljesen kielégítően játszanak, de a kapu előtt addig igazítják a labdát, mig az ellenfél elveszi tőlük.

    A mérkőzés élvezetes és változatos küzdelmet nyújtott. Az első félidőben a „33'-asok elég nagy fö­lényben voltak és Weisz néhányszor pár lépésről biz­tosnak látszó goalokat hibáz. A második félidőben a goalig változatos a játék, onnan kezdve azonban a Tö­rekvés nagy fölénybe jut. A goal a második félidő 20. percében esik Weisz lövéséből.

    Biró volt Ujváry.

    Pesti Hírlap, 1912. március 19.