magyarfutball.hu

III. Kerület - Nemzeti SC 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.25, 18:59
    111. kér. TVE—NSC 3:0 (1:0).

    Határ-utca.10Ó0 néző. Biró: Izsó. Élvezetesen szép volt ajáték első felé. Mindkét csapat rendkívüli heves küzdelemmel igyekezett a vezetést megszerezni és hogy ez a vívóknak sikerült, a második fél­időben a NSC fiatal csapata teljesen letört. Máris jó formában van mindkét fél és bár a NSC veresége sulyosnak is látszik, képessége fö­lött nem kell pálcát törni, mert komplett össze­állításban sokat vráhatunk még tőle. A vívókra még ráfogni sem lehet, hogy a mult évben a II.osztályban játszottak. Guttman lövi az első goalt a 28-ik percben, majd helycsere után Nagyhegyi két szép goalja következett. A játék mindvégig mintaszerűen fair volt.

    Sport-Világ 1913 szeptember 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 12:56
    III. kér. TVE—NSC 3:0.

    (Határ-utczai pálya.) Győzelemmel kezdte meg a III. ker. TVE az első osztályban való szereplését és remélhető, hogy ezúttal nem fogja a balsors kisérni kiváló formában levő csapatát. A csapat, elég jó összjátékkal rendelkezik, és főereje gyors csatársorában rejlik. Nagy hibája azonban a csapatnak, hogy nem elég állóképes, és a második félidőben a saját maga által diktált tempótól kifulladt. Fedezetsora elég jó, csak a középfedezet nehéz posztjára kellene fiatalabb erőről gondoskodnia. Hátvédei jól szerelnek, biztos rugásuak. Kapusa megbízható, jó. Az egész csapatból egyedül a balösszekötő rossz játéka ri ki, a nagy játékosanyaggal rendelkező egyesület azon­ban bizonyára hamar talál majd megfelelő helyettest.
    A NSC csapatáról nem sok jót mondhatunk. A kapust, a baloldali hátvédet, a középfedezetet és a jobbszélsőt kivéve a csapat többi tagjai nem ütik meg az elsóosztályu nívót. A csapatnak, ha nem akar a kiesés szomorú sorsára jutni, rendkívül sokat kép treníroznia, mert csak akkor állhatja meg helyét a nehéz küzdel­mekben.
    Maga a játék elég szép volt, különösen az első félidőben, a mikor még mind a két csapat jól bírta a tempót. Hol ennél, hol annál a kapunál volt a labda, és a kapusoknak volt alkalmuk bemutatni ügyességüket. Változatos játék után a 23-ik perczben Hegyi szökteti Guttmannt, a ki a jobbsarokba védhetetlen goalt lő. NSC azután erős támadásba megy át, de eredményt nem tud elérni. Félidő 1: 0,
    A második félidőt a NSC heves rohama vezeti be, de most sem jut eredményhez. A III. ker. TVE egyik támadásából kifolyólag Hegyi a 24-ik perczben goalt ló. A NSC-on ezután már a fáradtság jelei mutatkoznak, es igy a III. ker. Szabó beadásából a 29-ik perczben éri el a harmadik goaljat. Ezután a III. kerületiek is kifulladnak és csak arra vigyáznak, hogy a NSC goalt ne rúgjon. Biró : Izsó László.

    Az Újság 1913 szeptember 2.