magyarfutball.hu

33 FC - MTK 0 : 4 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 21. forduló
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.17, 21:55 (szerk.: 2022.01.18, 09:26)
    MTK — "33" FC 4:0 (2:0).

    A nagy hőség daczára mintegy ötezer főnyi közönség nézte végig az élvezetesnek éppen nem mondható, de a »33«-asok hősies védekezése révén mégis érdekes mérkőzést. Még a »33«-asok legfanatikusabb hívei is el fogják ismerni, hogy a két csapat között határozott klassziskülönbség van és ha a kék-fehérek ennek daczára is csak erős munka után tudták fenti eredményt elérni, az a »33« FC védelmének a legszebb dícsérete. De elismerést érdemel a csapat többi része is, hogy az egyenlőtlen küzdelemben nem szorítkoztak tisztán véde­lemre, hanem a kínálkozó alkalmakat kihasználva, néhány lendületes, sőt goalbelyzetet is teremtő támadást produkáltak. Az MTK nem játszott rosszul, csak a csatársor volt a goalhelyzetek előkészítésében kissé késedelmeskedő, a mi a »33«-asok bravuros, pillanatig sem lankadó védőjátéka mel­lett megboszulta magát. Nagyszerű volt ellenben a bajnok­csapat fedezetsora, a mely valósággal »etette« a csatárokat labdával, ujra és ujra frontba vetette őket, kitünő volt a két hátvéd és kevés dolgát hibátlanul preczizen végezte a még mindig kiváló Knapp. A középcsatár helyén tartalékkal játszó »33«-asoknál (itt Bosnyákovitsot láttuk viszont egy-kori válogatott szereplési posztján) Csárdás önfeláldozó, bravuros játéka magaslott ki, a ki ugyszólván egymaga tartóztatta fel az MTK legfittebb csatárát, Szabót, nagyszerű volt mint mindig, Zsák. jól dolgozott Zloch középfedezet, mig a csatársor legjobb játékosa, Boros II, tulzásba vitt cselezéseivel nem sok hasznára vált csapatának. Az első fél­időt az MTK csatársorának nagyszerű játéka és Schaffer néhány süvítő lövése vezeti be ; ezek egyikét Zsák nem tudja fogni és a kipattanó labdát Schlosser menthetetlenül a ka­puba továbbítja. A második goal Konrad II. nagyzerü lö­vésének az eredménye. Szünet után az MTK még nagyobb fölénybe jut, s a »33«-asok inkább csak lerohanásokkal kí­sérleteznek. A kék-fehérek támadásinak további két goal az eredménye Vágó és Konrád II. révén. Taffel Miksa igen jól bíráskodott.


    Az Újság, 1918 június 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.14, 19:43
    Magyar Testgyakorlók Köre - “33“ Football Club 4:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya. 5000 néző. Biró:Taffel Miksa. A mérkőzés nem tartozott az érdekesebbek közzé, mert a két csapat között túlságos nagy volt az erőkülönbség ahhoz, hogy érdekes momentumokat nyujtó küzdelem fej­lődhetett volna. Az MTK ezuttal is, mint a szezonban bajnoki mérkőzései során a legtöbb­ször, könnyű szerrel, minden különösebb meg­erőltetés nélkül tudta a győzelmet megszerezni. A győzelem arányát talán egyesek nagyobbnak,de a ,,33“ kitűnő védelme Zsákkal az élen sikeres ellentállást tudott kifejteni.
    Az MTK-ban ezúttal a fedezetsor tetszett legjobban. Állandóan frontban tartotta a csapa­tot, a csatársort szinte odakényszeritette az ellenfél kapuja elé. Egyénileg Vágó nyujtotta a legjobb játékot. A csatársornak nem volt igazán jó napja. Hogy sok szépet produkált igy is, az természetes, de sem az összjáték nem volt a megszokott, sem egyéni akciói, nem nyujtottak különösebben élvezetet. Schlosszer tulsokat driblizett, Schaffer és Konrád II. pedig nem ambicionálták nagyon a játékot. Csak Szabó volt fáradhatatlanul agilis, az ő táma­dásai jelentették a legkomolyabb veszélyt.
    A ,.33“-ban a védelem munkáját illeti teljes elismerés. Zsák néhány menthetetlennek hitt labdát védett nagy bravurral, Csárdás pedig nagy önfeláldozással és rutinnal mentette, a mi megakadályozható volt. A fedezetsorban Zloch játéka magaslott ujólag ki. A csatársor a tel­jesen védekezésre szorítkozó fedezetsortól se támogatva egészen magára volt hagyatva és nem zavart sok vizet. El kell azonban így is, hogy ha nem is sok, de néhány egész formás támadást vezetett és két elsőrendű gól­helyzete volt.
    Egyébként mindkét félidőt az MTK csaknem állandó támadása töltötte be. Az elsőben Schaffer és Konrád II., a másodikban pedig Vágó és ujra Konrád II. szerezték meg a gólokat.


    Sporthirlap, 1918 június 17.