magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 24. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. nela: 6.500
  2. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 21:04 (szerk.: 2022.02.28, 10:23)
    MAC - Kispesti AC 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya, 7.000 néző
    Biró: Ujváry Ödön

    A nagy meleg ellenére igen nivós, tetszetős já­ték keretében vívta meg a két csapat mai bajnoki mérkőzését, amelyet a mutatott formáknak meg­felelően a MAC megérdemelten nyert meg a leg­minimálisabb gólaránnyal. A mezőnyben egv ár­nyalattal jobbak voltak az atléták, a játék nagyobb részében övék volt a támadó szerepe s számos gólhelyzetük volt, míg a KAC az egész mérkőzés alatt egyetlen gólhelyzetet sem tudott teremteni a MAC kapuja előtt.

    A MAC legkomplettebb összeállításában Bod­nárral és Ráccal megerősödve állott fel. Fehérnek a kapuban nem volt komolyabb védeni valója. Kitűnő volt Szaffka s megfelelt Ocskay is. A fe- dezetsor Lenz—Fodor—Weiner összeállításban fá­radhatatlan agilitással látta el feladatát, s főleg a védelem munkájából vette ki részét. A csatársor Simon irányítása mellett szépen kombinál, de a Rác—Bodnár jobb szárny munkáján még erősen megérzik a tréninghiánya. Ráctól az első félidőben néhány oly nagyszerű láttunk, mely fénykorára emlékeztetett, a második félidőben azonban kiful­ladt. Bodnár játékában bombaszerü lövéseit nélkü­löztük. A center helyén Simon intelligens játéka ezuttal is magára vonta a figyelmet. A Szalay— Boldog-szárny egy kissé gyengén és bátortalanul játszott.

    A KAC csapata ezuttal sem volt rosszabb, mint előző meccsein, de megszokott szerencséje ez al­kalommal cserben hagyta. Varga egy-két labdát szépen fogott. A hátvédek, Saguly és Tury, bizonytalanul látták el feladatukat. A fedezetsorban csak Stalmach fordított gondot a csatársor támogatására, fedezettársai céltalanul elörevágott hosszu labdákkal dolgoztak. A csatársor legjobb embere Jeny volt, pontos beadásait azonban a belsők nem tudták értékesíteni. Eisenhoffer le van törve, Jeszmás sem játszotta ki rendes formáját, mig a Boldog-Kónya jobbszárny igyekezetét nem kísérte siker.
    A MAC győztes gólját Simon ügyes egyéni ak­ciójából éri el a második félidő 6. percében.

    Sporthirlap, 1920. április 19.