magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 17. forduló
referee : Renner Ferenc
attendance:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.20, 23:02 (szerk.: 2022.02.21, 13:12)
    BTC—MAC 2:0(1: 0)

    ÜlIői-uti pá­lya
    Biró: Renner Ferenc

    A BTC revánsot vett a MAC-on őszi vereségé­ért: de meg kell állapítanunk, hogy a gólarány nem felel meg teljesen az erőviszonyoknak. A MAC csapata rászolgált az eldöntetlen eredményre;a mezőnyben ugyanis legalább olyan jól dolgozott, mint a BTC, tudománya csak a gólok előtt mon­dotta fel a szolgálatot; pedig nem is lett volna tulnehéz dolga. A BTC kapusa ugyanis ezuttal sem brillírozott és rábízta magát beckjeire. Szeren­cséje, hogy ezek olyan jól, a MAC csatárok pedig olyan rosszul játszottak.

    A MAC ezuttal Fodorral megerősödve, de Bod­nár nélkül; a BTC pedig a csatársor jobbszárnyán állott fel tartalékokkal.

    Az első félidőben a BTC meglehetős fölényben játszik s a 13. percben Horváthnak biztos gól­helyzete van, de hibáz, majd a Jancsár által jól irányított szabadrugás a BTC kapuját veszélyez­teti. A 20. percben Kollár a csatársor összjátékából védhetetlen gólt lő. A MAC szórványos táma­dásait a BTC hátvédei könnyen szereli le. A 32.percben Kovásznai biztos gólt hibáz. A 39. perc­ben Szántó erősen offside-röl indulva, veszélybe hozza a MAC kapuját, de sikertelenül.

    A második félidő elején sem változik a helyzet s ugv látszik, mintha a BTC könnyen nyerné a mérkőzést. A 16. percben az offszeid helyzetből induló Kollár révén ujabb gólt ér el. Ezután azon­ban teljesen visszaesik és a MAC egymásután három kornert ér el. Stier bizonytalan védése könnyen gólt eredményezhetett volna, a MAC csa­tárai azonban nem elég erélyesek. Az utolsó per­cekben ujra a BTC jut szóhoz.

    A győztes csapatnak a Gruber—Kőszegi hátvéd­pár volt a főerőssége. A fedezetek közül Kertész mutatott nagy javulást, mig Szabó ma is csak erejére támaszkodott. Kanyaurek a szokott jó volt. A csatársorban ismét láttuk Szántó II.-t, aki jól érvényesült; Kollár is kitűnő belsőcsatárnak bizo­nyult Horváthta! egyetemben. Brauchler jobbösszekötő és Dobó IV. azonban gyengéknek mu­tatkoztak ilyen erős mérkőzésen.

    A MAC csapatában Fehér kapus egy-két hely­zetben jól védett, a második gólt azonban védhette volna. Elsőrangut nyujtott a két hátvéd: Szaffka és Ocskai. A fedezetek, különösen a má­sodik félidőben fáradhatatlanul dolgoztak. A csa­társorban csak Vigyázó és Boldog felelt meg. A többiek a szezonkezdet ellenére is unottan játszottak.

    Sporthirlap, 1920. február 23.