magyarfutball.hu

III. Kerület - MTK 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.29, 23:50 (szerk.: 2022.03.30, 08:53)
    MTK — III. ker. TVE 2:1 (0:1)

    Határ-utcai pálya, 4000 néző
    Biró: Renner Ferenc

    Az MTK mai mérkőzésétől sokan meglepetést vártak. Az első félidő csak táplálta a sóvárgó reménykedést, mert a III. ker. nívós, észszerű játékkal dominálta a helyzetet s a vezetést is a kezében tartotta. A második félidőben azonban megváltozott a helyzet, az MTK döntő fölénybe került s nemcsak kiegyenlített és győztes gólt is szerzett, de ezenkívül is a gólhelyezeteknek egész sorát teremtette meg.

    Az MTK csapatának s egyben a mezőnynek is legjobb embere Kertész II. volt. Az I. félidőben két fedezet társa helyett is kellett dolgoznia s bár a félidő végén kiugrott a karja, a II.félidőben olyan magával ragadó játékot produkált, .ami nem maradt hatás nélkül, Vágóra és Weiszre sem, akik pedig az első félidőben sehol sem voltak. Mandl is csak a második félidőben elégített ki, mig Kovács végig hasznos bár szürke játékot produkált.

    A csatársorban Senkey gyors lefutásait nem mindig követte precíz beadás. Opata a centerben határozottan jobb volt, mint a szélen, Molnár a szokott jó formáját játszotta ki, Siklóssi nagy balszerencsével operált, Dobsa rossz volt. Fábián a kapuban méltó vetélytársa volt Neuhaus- nak — ennek könnyelműsége nélkül.
    A III. ker. TVE az első félidőben kitünően játszott.

    Elsőranguan dolgoztak a fedezetsor s különösen Tótisz és Kléber, akik sokkal jobbak voltak az MTK csapatának ugyanazon a poszton szereplő játékosainál. A csatársorban Szabó volt a legjobb, de Schwarcz, Horváth és Palcsek is kielégítettek. A védelemben csak Neuhaus tett ki magáért. Bőven volt alkalma nagy tudását csillogtatni, könnyelmű kifutásaival azonban most is többször fölöslegesen veszélyeztette kapuját.

    A mérkőzés erős MTK támadásokkal kezdődik, nemsokára azonban a III. kér. lép fel támadóként s az MTK védekezésre szorul. Döntő fölényről ugyan nem lehetett szó, mert az MTK is sokszor veszélyeztette a III. kerületiek kapuját s Neuhausnak és a kapufának is sűrűn volt védeni valója. A III. ker, csatársora sokkal több gólhelyzetet teremtett s ha egykét gólképesebb csatára lett volna, ugy több labda is utat talált volna a Fábián által kitünően védett kapuba.

    A 35. percben Schwarcz beadását Horváth fogja, elbukik, de a földön fekve egy méterrel beguritja a labdát. A 43. percben Kertész Il.-nek kiugrik a karja, kiviszik a pályáról. III. ker. támadásával végződik a félidő.

    A félidőben Vágó helyet cserélt Weisszel s elfoglalja helyét Kertész II. is. MTK erősen belefekszik a játékba s már a 12-ik percben sikerül Molnárnak a Neuhausról visszapattanó labdát a gólba nyomni.

    Ettől fogva a III. ker. nem tudja feltartóztatni az MTK folytonosan megujuló támadásait s csak Neuhausnak s a kapufélfának tudható be, hogy a 21-ik percben a Siklóssi— Opata—Molnár belső triász összjátékából utóbbi által rugott gólon kívül több gól nem esett.

    Sporthirlap, 1922. május 22.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 14:00
    Határ-utca. Bíró Renner

    A bajnokság eldöntésében fontos szerepet játszó mérkőzésből az MTK hazavitte mindakét pontot, habár a mérkőzés első félidejében maguk az MTK hívei sem bízták ilyen kedvező kimenetelben. Az első félidő az MTK heves támadásával indult, de a IlI. ker. átvette a tempót és némi fölénybe került. Az MTK csapata nehezen találta meg önmagát és legjobb emberei gyatra játékot mutatták, míg a budaiak tempós összjátékkal ha nem is klasszikus, .de tetszetősebb játékot produkáltak. Igaz, hogy az MTK-át némi balszerencse kísérte, mert néhány szép lövése vagy Neuhaus ölébe hullott, vagy a kapufa hárította el. Meglehetősen értéktelen játék volt az első félidő általános képe s amikor a 35. percben Horváth, az MTK-beli kapus pillanatnyi zavarát kihasználva két lépésről gólba nyomta a labdát, az MTK még kapkodóbban és idegesebben folytatta tovább a játékot.
    A második félidőben teljesen megváltozott a játék képe, mert lanyha kezdés után az MTK megsemmisítő fölénybe került, különösen amikor a 9. percben Molnár kiegyenlített. A támadások sorozatát néha-néha szakította csak meg a budaiak sikertelen próbálkozása, amelyeket azonban Mandl és Fábián meghiúsítanak. Molnár süvítő lövései állandóan készenlétben tartják az új gólokat, de csak a 33. percben van újabb eredmény Molnár révén, amely aztán el is döntötte a mérkőzést. Az MTK - támadások folyton ismétlődnek, de az eredmény már nem változik.

    MTK: Fábián—Mandl, Kovács—Kertész, Vágó, Weiss--Senkey, Molnár, Opata, Siklóssy, Dobsa.
    III. ker.: Neuhausz—Erdélyi Steinitz—Nagy, Kléber, Tótisz—Telkes, Horváth, Palcsek, Szabó, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1922.05.22.