magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.29, 23:04
    NSC-BTC 2:1 (0:0)
    — Üllői úti pálya. — Bíró: Gerő Ferenc.
    — A BTC megcsonkitott csapata nem tudott helyt állani a jobb csatársorral rendelkező NSC-vel szemben.
    NSC: Gallowich— Havas, Török I— Széles, Tímár, Weinberger — Rémay III, Zsíros, Rémay II, Spitz, László.
    BTC : Palcsek — Horváth I, Gruber — Borsányi, Buchnitz II, Nagy Dezső— Herr, Horváth III., Buchnitz I, Kertész Géza, Schweng.

    NSC kezd

    nagy vehemenciával s néhány percig erősen szorongatja a BTC kapuját. A 3. percben Rémay III. lefutását Gruber csak korner árán tudja szerelni. A korner eredménytelen. A sikertelen NSC támadások elmultával rendszernélküli mezőnyjáték következik, majd a 11. percben ujból komoly támadás indul a BTC ellen. Ismét Rémay a támadás vezetője. A veszélyes támadást a BTC szerencsésen megussza. A 12. percben látjuk az első komoly BTC támadást, amely szintén eredménytelenül végződik.
    Változatos játék folyik, pillanatok alatt változik a helyzet. Borsányi kapu mellé lövi Herr hátra adott bedobását, utána Palcsek védi Zsíros lövését. Ismét Buchnitz jut Schweng lefutásából lövő helyzetbe, Gallowich jól helyezkedve, biztosan ment. László lefutásából a kapu mögé centerez. Horváth III. kétszer is faultol, a szabadrugásokat Széles bombaszerű lövéssel a kapura irányítja, Palcsek mindkét lövést kitűnően védi.
    A 32. percben izgalmas jelenet zajlik le az NSC kapuja elött. Schweng egyik támadását Havas kornerre szerezi. Schweng kornere pontosan a 11 pontra esik, a rárohanó csatárok és védőjátékosok tömegében gyors egymásutánban öt lövés megy a kapura. Az elsőt Gallowich kiüti, a többiek mind játékosokban akadnak meg. Gallowich minden lövésnél hiába vetette magát. Ezután az NSC támadása végződött eredménytelen kornerrel. A 37 percben Rémay III. két szép támadása a balszélre megy, ahonnan László mindkétszer kapura lő, az elsőt Placsek, a másodikat a kapufa menti. Az NSC fölénybe kerül. Rémay ujabb szép beadását Borsányi a 16-oson belül ügyesen kézzel továbbítja, a bíró nem veszi észre. Rémay ismételt lefutása kornerrel végződik, a kornerből László bombaszerű lövése a léc fölött süvít el. A félidő BTC támadással végződik.

    Helycsere után

    a BTC csatársorában Buchnitz I. és és Kertész helyet cserélnek. Már az első percben Gruber lesántul, kiáll, de hamarosan visszatér. Széles ismét veszélyeztet hatalmas szabadrugással.
    A 7. percben Rémay pompás stílusban lefutja az ellenfél védelmét, majd a kapu felé kanyarodva lő, azonban Palcsek jól helyezkedik, kevés üres helyet hagy, a gyengén helyezett labda a lécről a kapu elé perdül, ahonnan Zsíros az ellenkező sarokba kényelmesen belövi. (1:0).
    Az NSC folytatólagos támadásait Horváth III. ismételten durván akasztja meg, miért bírói figyelmeztetést is kap. A 13. percben Buchnitz II. kiszökik a védelmi gyűrűből, sarokba irányított lövése Gallowich kezéről kornerre megy. A BTC erősen küzd a kiegyenlítésért, Havas egy labdát gyengén küld haza, Horváth III és Gallovich egyszerre startolnak, Gallovich a labdára veti magát, Horváth nagy rössel beléfut. Az összecsapásból Gallovich komolyan megsérülni látszott, de amint kiviszik a pályáról, máris talpra ugrik és kitessékeli a helyét elfoglaló Törököt a kapuból.
    Schweng lép most legtöbbször akcióba, egyik szép beadása Havas kezét éri, a bíró továbbinti a játékot. Schweng következő lefutása kornerrel végződik. A kornert Gallovich gyönyörűen kiboxolja. Timár hátrafelé csavart szép fejese kelt feltűnést. Rémay lefutását Borsányi menti.
    A 27. percben Borsányi váratlanul kiszökik a szélre, pompásan centerez, beadását Kertész 6 lépésről a balléc mellett a kapuba fejeli. (1:1.)
    A kiegyenlítő gól után alig három perc telik el, amikor
    László ferdén előreadott labdájára a BTC hátvédei későn startolnak, Palcsek kifut a kapujából, de Zsíros előbb éri el a labdát s Palcseken átemelve, a győztes gólt szerzi meg csapatának (2:1).
    Az NSC most már a győzelem megőrzésére törekszik. Még Rémay III fut le egy izben, hosszu beadását László kapásból lövi, de a résen álló Palcsek ment.
    Az utolsó negyedórában nagy erőfeszítést tesz a BTC a kiegyenlítésre. Herr gyámolatlanul egy biztos gólhelyzetben addig késlekedik, míg végül fedezik s lövés helyett centerez. Schweng, Borsányi és Horváth III hiábavaló igyekezettel küzdenek, de az eredményen már változtatniok nem sikerül.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 8.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.25, 18:44
    NSC-BTC 2:1 (0:0). Üllői-ut. Biró: Gerő.
    NSC: Gallovich — Havas, Török — Széles, Tímár, Weinberger — Rémai III., Zsíros, Rémai II., Spitz, László.
    BTC: Palcsek — Horváth III., Gruber — Borsányi, Buknitz II., Nagy — Kirschenbaum, Herr, Kertész, Buknitz I., Schweng.

    Góllövők:
    (1:0) Spitz 52 p.
    (1:1) Kertész 72 p.
    (2:1) Zsíros 75 p.
    Nemzeti Sport, 1924.09.08.