magyarfutball.hu

Kispest FC - III. Kerület FC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.23, 21:52
    III. ker. FC—Kispest 1:1 (0:0)

    Kispest, 1000 néző. Bíró: Antalics.
    Góllövő: Rabl, Fürstner

    Kispest: Kutrucz — Raix, Wegner — Paczolay, Purczeld, Csendes — Senkey, Fürstner, Dán, Presovszky, Dudás. III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Schiller, Horváth, Konyor, Lengyel, Rabl.

    Raix választott kaput és így az óbudaiak kezdenek a sáros pályán. Élénk mezőnyjátékban inkább ők vannak frontban, de csak Dán hendsze és Rabl lesállása az esemény a 6. percig. Ekkor Kispest fut el, Dudás lő is a 16-osról, de kapu mellé. Fürstner Dán elé játszik, aki élesen lő, de a labda az oldalfáról pattan túl a vonalon. Még egyszer lefut a kispesti balszárny, erre azonban már Rabl támadása felel. A beadás Csendes lábáról korner lesz. A rúgás jó, de a védelem kikotorja a labdát. A 15. percben Senkey jól játszik össze Dánnal. A center azonban nagyon oldalra kerül a kaputól, tehát bead. Neuhaus éri el leghamarább a labdát s taccsra rúgja.
    Horváth nagyon gyatra lövése az első, amely Kutrucz kapujáig eljut.
    A kirúgás után nyomban Presovszky—Dudás támadás száguld végig, de a szélső lövése a kapu előtt száll el. Senkey hazaad Dán elől. Amott Lengyel faultol. Raix rúgását Senkey fejjel továbbítja Fürstner elé, aki viszont balra játszik. Presovszky kapásból jól lő, de a labda hajszálnyira a kapu mellett repül el. 20. perc: Purczeld összefejel Horváthtal és a centerhalfot támogatni kell, de játszik tovább. Az óbudaiak támadása nehéz kínlódások után eredménytelen kornert hoz, de a csapat tehetetlen, hiába támad. Annál veszélyesebb Kispest, Fürstner, majd Dán rohamoz, azután Senkey, Fürstner összjáték után
    Presovszky lövése a kapufa tövéről pattan a mezőnybe s Neuhaus ugrik utána, hogy vetődve elfoghassa.
    Két szabadrúgás nyomán lendül csak előre az óbudai csapat s a 33. percben Konyor előtt Kutrucz kapja fel a labdát Jobban sikerül az ellentámadás, amit Dán Dudással visz. A szélső beadásából Presovszky lő , Neuhaus csak kiütni tudja a labdát
    Fürstner csípi el és fordulásból lő, de Neuhaus már jó helyen áll.
    Erősen érezhető gólszag terjeng a levegőben. A 38. percben Dudás jól ad be, Fürstner okosan emeli Dán elé a labdát, a center azonban késik és Werner lába elrontja a nagyszerű helyzetet, csak gyenge lövés jut el a kapuig.
    Szünet után Konyor és Horváth helyet cserél. Kispest folytatja ostromát, kitűnően kezd. Ellentámaadások során Konyor jól szökteti Horváthot, de a center lassú, a kapu előtt Csendes még kornerre tudja szerelni.
    Igen élénk és változatos a játék, de egyetlen lövés sem akad hosszú perceken át.
    A 22. percben Rabl centere a kapu fölött száll el, mire Dán - Dudás megértő összjátéka tereli a másik kapu elé a játékot. Konyor—Horváth összjátékából Horváth balra játszik. A labda elcsúszik Lengyel lába alatt s Rabl fogja meg a 24. percben a 16-os sarkánál.
    A szélső megvágja a labdát s míg Kutrucz szinte csodálkozva nézi a magas rúgást, a labda a háló túlsó, felső sarkába akad. (1:0).
    Kispest keményen rákapcsol most és Neuhaus fog egy-két labdát az elkövetkező ostromban. Az ostromot alig szakítja meg az újlakiak előretörése, amikor Dán a 32. percben Dudást szökteti. A szélső a vonal közelébe fut s lövése a kapu előtt szalad végig.
    Ám jól jön Fürstner, akinek lábáról a háló sarkába perdül a labda. (1:1).
    Nagy harc indul a győzelemért a kiegyenlítés után. Kispest van inkább frontban és hamarosan kornert is rúg. Nehéz pillanatok telnek el Neuhaus kapuja előtt, míg végül Dán fölé lő. Dudás beadását Senkey továbbítja kornerre s újabb tumultus nyomán szabadul csak a kapu. Ismét Dudás visz támadást, beadásából Dán mellé fejel. Az óbudai támadás Magyar célt tévesztett lövésével ér véget s már ismét jó helyzetet dolgoz ki Kispest, de Fürstner ofszájdra fut. Folyton Kispest támad, sőt a Paczolay — Senkey — Dán — Presovszky összjáték végén
    az összekötő gólt is rug, de a rugás előtt már ofszájdot jelzett a bíró sípja.
    Az utolsó pillanat csaknem végzetes Kispestre. Lengyel Rablt szökteti, aki bead. A labda a védők közt Horváth elé kerül, aki pár lépésre áll csak a kaputól.
    Biztos gólnak látszik a helyzet, de Kutrucz vetődik és elüti a csatár lábáról a labdát. A tribün ijedten sikong, amikor a bíró a játék végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1928. december 10.